Eurooppa Kulttuuri Politiikka Rikos

Puola kieltämässä alaikäisten sukupuolenvaihdosleikkaukset? Katolisen ajatushautomon ehdotus lainsäädännöstä, jonka nojalla lääkärit vangittaisiin jopa 3 vuodeksi

Katoliset nationalistit estävät LGBTQ pride-marssin Puolan Częstochowassa 2019. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Silar.

Puolan ultrakonservatiivinen oikeudellinen elin Ordo Iuris ehdottaa lainsäädäntöä, jolla kiellettäisiin kaikki alaikäisten sukupuolenvaihdosleikkaukset.

Katolinen ultrakonservatiivinen ajatushautomo Ordo Iuris valmistelee uutta lainsäädäntöä, jolla kiellettäisiin alaikäisten sukupuolenvaihdosleikkaukset Puolassa. Lisäksi alaikäisen sukupuolenvaihdosleikkaukseen osallistunut lääkäri joutuisi jopa kolmeksi vuodeksi vankilaan. Tällä hetkellä alaikäiset saavat tehdä sukupuolenvaihdosleikkauksen vanhempien suostumuksella.

Ordo Iuris totesi, että lainsäädännön taustalla on homomies Łukasz Sakowskin tarina, jonka mukaan transseksuaali manipuloi häntä pitkäaikaiseen hormonihoitoon, joka hänen mukaansa aiheutti hänelle syviä psyykkisiä ja fyysisiä vaurioita.

Vasemmiston kansanedustajat esittivät kritiikkiä puolalaisessa Rzeczpospolita-sanomalehdessä julkaisemassaan tekstissä, minkä jälkeen Ordo Iuriksen johtaja Jerzy Kwaśniewski puolusti Twitterissä järjestönsä kantaa.

”On aika lopettaa lasten silpominen. On aika kieltää lasten kemiallinen kastraatio. Olemme saaneet tarpeeksemme lapsitragedioista, jotka ovat seurausta siitä, että lapset on aivopesty sukupuoleen ja sitten halutaan palata normaaliuteen, kun on liian myöhäistä, kun heidän kehoaan on jo silvottu ja hormonitasapaino on häiriintynyt”, Kwaśniewski kirjoitti Twitterissä.

Ordo Iuris -instituutti vetoaa nyt kaikkiin puolalaisiin puolueisiin, jotta ne tukisivat uutta lainsäädäntöä, kertoo puolalainen sanomalehti wPolityce. Jos Puolan hallitus kuitenkin todella ryhtyy toteuttamaan tällaista lakia, se johtaisi todennäköisesti uuteen kiistakapulaan Brysselin kanssa, sillä EU on jo tuominnut Puolan LGBT-kysymyksiä koskevasta kannastaan.

Vasemmistopuolueen kansanedustaja Krzysztof Śmiszek, joka on entisen presidenttiehdokkaan ja nykyisen Euroopan parlamentin jäsenen Robert Biedrońin avopuoliso, ehdottaa kuitenkin lainsäädäntöä, joka poistaisi vanhempien suostumuksen sukupuolenvaihdosleikkausten suorittamiseen.

Muiden oppositioedustajien tavoin Śmiszek syyttää hallitsevaa konservatiivipuolue Laki ja oikeus (PiS) siitä, että se tekee politiikkaa ihmisten elämien kustannuksella.

Mikä on Ordo Iuris?

Ordo Iuris (täydellinen virallinen nimi: Ordo Iuris Institute for Legal Culture; puolaksi: Fundacja Instytut na rzecz Kultury Prawnej Ordo Iuris) on ultrakonservatiivinen puolalainen katolinen oikeusjärjestö ja ajatushautomo. Sen tavoitteena on tutkia oikeuskulttuuria ja henkistä perintöä, joihin puolalainen kulttuuri on juurtunut, ja edistää niitä julkisessa elämässä ja oikeusjärjestelmässä. Vuodesta 2016 lähtien järjestö tuli tunnetuksi LGBT-, abortti- ja avioerovastaisesta aktivismistaan.

Ordo Iuris perustettiin vuonna 2013 kristillisen kulttuurin yhdistyksen toimesta.

Ordo luriksen ensimmäinen korkean profiilin aloite oli yritys laatia vuonna 2016 abortin vastainen lakiesitys, jonka tavoitteena oli sen täydellinen kieltäminen ja rikosoikeudellisen vastuun käyttöönotto kaikille, jotka aiheuttavat hedelmöittyneen lapsen kuoleman, mukaan lukien sen äiti. Se aiheutti kuitenkin Mustia Protesteja koko maassa, ja lopulta se hylättiin Sejmin (parlamentin alahuoneen) äänestyksessä 6. lokakuuta 2016. Äänestystä edeltäneen keskustelun aikana Ordo Iurisin Joanna Banasiuk esitti ” omakohtaisen muutosehdotuksen”, jonka tavoitteena oli poistaa äitien niin sanottu rikosrekisteri.

Vuonna 2021 Ordo Iuris auttoi yksityisen Collegium Intermarium -yliopiston avaamisessa.

Ordo Iurisin kannattajien joukossa on korkea-arvoisia puolalaisia kansallisia poliitikkoja, kuten nykyinen opetusministeri Przemysław Czarnek (PiS).

Lähde: Remix

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kyllönen

Tässähän tulee vielä semmonen pointti, että EU kohtelee Puolaa ihan samoin kun venäjää nyt.

John Quiman

On kuluttasuojalain vastaista puhua harhaanjohtavasti ”sukupuolenkorjausleikkauksesta”. Kyseessähän on leikkaus, joka ei korjaa sukupuolta, eikä muuta sukupuolta, mutta tärvelee olemassa olevan sukupuolen.

Oikea ja rehellinen nimitys olisi ”sukupuolentärvelyleikkaus” tai kutakuinkin noin, kunhan se merkitsee samaa.

Ilkka Manttari

EU puhuu suureen ääneen suvaitsevaisuudesta mutta jos olet eri mieltä ja se osuu omaan nilkkaan tulee aika hiljaista tai puheet muuttuvat sanallisiksi hyökkäyksiksi. Kummallisen hiljaa tosin ovat uskonnollisetkin yhteisöt tästä, no niiden varaan on turha laskea. Noudattavat vanhaa hyväksihavaittua linjaa, ovat sillä puolella jossa raha luuraa.

John Quiman

Nämä tämän päivän suvaitsevaiset ovat tavattoman suvaitsemattomia ihmisiä. Vain heidän mielipiteellään on olemassaolon oikeus.

Marko Kyllönen

EU:ssa varmaan ”päättäjät” tulee hulluiksi, Puola kun ei suostu kaikkeen EU:n vaatimaan LBTQKDJTRUKSLNCBS+++ höpötykseen, mutta samaan aikaan Puola on aikalailla Ukrainan suurin tukija sodassa.
Jahka sota joskus tavalla tai toisella loppuu, niin EU jatkaa Puolan painostamista kaiken maailman sukupuoli ja seksuaalisuus höpötyksellä, ja tietenkin sillä että Puolankin pitäisi ottaa afrikan ja lähi-idän siirtolaisia maansa täyteen.

Kansalaisen verkkokauppa