Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Puola: Siirtolaisaktivisti pidätetty syytettynä ihmissalakuljetuksesta

Berastavitsa-Bobrownikin rajatarkastusasema Valko-Venäjän ja Puolan välillä, 2018. Kuva: Wikimedia Commons / CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) /

48-vuotiasta naista syytettiin ryhmän johtamisesta, joka salakuljetti maahanmuuttajia Puolaan rahaa vastaan.

Puolan ja Valko-Venäjän rajalla toimivaa aktivistia, joka auttoi maahan saapuvia ulkomaalaisia, on pidätetty. Häntä syytetään siitä, että hän johti aktivistiryhmää, joka maksua vastaan auttoi siirtolaisia laittomasti Puolaan.

Tutkijat ovat todenneet, että ainakin 13 henkilöä, pääasiassa Intian ja Egyptin kansalaisia, on käyttänyt 48-vuotiaan naisen palveluja.

Jokaisen ulkomaalaisen väitetään maksaneen ryhmän jäsenille 5 000 euroa Puolaan pääsystä. Naisen ottivat kiinni Sleesian rajavartiolaitoksen virkamiehet yhteistyössä keskusrikospoliisin (CBŚP) kanssa.

Syyttäjänvirasto on nostanut syytteet naista vastaan kerättyään merkittävää todistusaineistoa, muun muassa ryhmän muiden jäsenten todistajanlausuntoja.

Oikeus on päättänyt vangita kyseisen 48-vuotiaan naisen. Syytetty ei ole myöntänyt syyllisyyttään ja on antanut teoilleen selityksiä, jotka poikkeavat tutkijoiden havainnoista.

Radioasema RMF FM kertoo, että naisen pidätys on aiheuttanut kohua Puolan ja Valko-Venäjän rajalla toimivien aktivistien keskuudessa. Useat julkisuuden henkilöt, muun muassa kaksi oppositiopuolueen kansanedustajaa Kansalaiskoalitiosta ja Vihreistä, ovat tarjonneet henkilökohtaisia takuita epäillylle. Heidän mielestään tapauksella on poliittisia sävyjä.

Tuomioistuin ei ottanut takuita huomioon ja totesi, ettei tällä hetkellä ole perusteita olla soveltamatta tutkintavankeutta. Tuomioistuin ei kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta soveltaa vapaudenmenetyksen käsittäviä toimenpiteitä myöhemmässä vaiheessa.

Lähde: Remix

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Peter Kreisler

Jos tämä olisi tapahtunut Suomessa, olisivat punavihreät tehneet salakuljettajista uhreja ja valtaväestöstä syyllisiä. Salakuljetetut elintasosurffaajat olisivat tietenkin jo automaattisesti uhreja.

John Quiman

Punavihreän ajatuksen mukaan lakeja noudatetaan, jos se palvelee ideologisia päämääriä, jos ei palvele, on laki väärässä, eikä sitä tarvitse noudattaa.

Toni Lajos

Kaikki nämä kunniattomat paskiaiset jotka osallistuvat tähän yhteiskuntaa rapauttavaan toimintaa teljettävä murjaanien seuraksi takaisin lähtösatamaan seilaavan paatin uumeniin, täydellä höyryllä tyrskyjä päin, oppivat per…le

Marko Kristian

Ei täällä EU:ssa ja länsimaissa ole mitään muuta kuin yhteiskuntaa rapauttavaa toimintaa.
Se on Suomessakin ihan sama mikä hallitus on, kun lopulta kaiken sanelee maailman rikkain promile wef:in, who:n, EU:n, marinin työnantajien, median ja ym toimesta, päättämässä on kuitenkin sama pieni paholaispiiri.
Suurin osa näistä on niitä hyödyllisiä idiootteja.

Kansalaisen verkkokauppa