Kotimaa Uutiset

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati vaikuttaa Helsingin keskustan liikenteeseen 3. – 4.6.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati 4. kesäkuuta 2022 aiheuttaa muutoksia liikenteeseen, pysäköintiin ja julkiseen liikenteeseen Helsingissä. Ruuhkien välttämiseksi yleisön toivotaan liikkuvan paraatitapahtumien aikana keskustassa jalan tai julkisilla kulkuvälineillä, kerrotaan Puolustusvoimien julkaisemassa tiedotteessa.

 

Paraatin järjestelyt aloitetaan Helsingin keskustassa perjantaina 3. kesäkuuta. Pääosa paraatijoukoista, ajoneuvoista ja kalustosta saapuu Helsinkiin Senaatintorille ja Kansalaistorille perjantain 3.6. iltapäivän ja illan aikana. Joukot poistuvat Helsingistä lauantaina 4.6 tapahtuman jälkeen.

Suurimmat muutokset liikenteessä ja pysäköinnissä näkyvät Senaatintorilla ja sen ympäristössä: Mariankadulla, Kirkkokadulla ja Mannerheimintiellä sekä Mäntymäen kentällä ja Kansalaistorilla.

Yleisön ja marssijoukkojen turvallisuuden ja tapahtumajärjestelyjen vuoksi tapahtuma-alueilla suljetaan katuja ajoneuvoliikenteeltä, ja lisäksi Kruununhaan alueella on voimassa pysäköintikieltoja. Liikennerajoitukset puretaan mahdollisimman pian tapahtuman päätyttyä.

Pysäköinti- ja liikennerajoitukset Helsingissä 3.-4.6.

Pysäköintiä sekä liikennettä rajoitetaan Kruununhaan alueella 3.6. kello 6.00 – 4.6. kello 15.00 välisenä aikana. Rajoitukset kohdistuvat erityisesti Mariankatuun, Unioninkatuun, Snellmaninkatuun sekä Kirkkokatuun. Alueelle asetetaan pysäköinnin rajoittamista osoittavat merkit.

Pysäköintiä rajoitetaan lisäksi 3.6. kello 6.00 – 4.6. kello 21.00 Mäntymäen kentän pysäköintialueella.

Kirkkokatu, Unioninkatu, Snellmaninkatu ja Aleksanterinkatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 4.6. kello 10.30-15.

Mannerheimintie ja Helsinginkatu suljetaan liikenteeltä ohimarssireitin väliseltä matkalta 4.6. kello 12.00–15.00 väliseksi ajaksi, ja ajoyhteys Simonkadun ja Kaivokadun väliltä Mannerheimintien yli suljetaan kello 12.

Katselmuksen ja ohimarssin liikennejärjestelyt 4.6.

Puolustusvoimien paraatikatselmukseen ja ohimarssiin osallistuvat ajoneuvot siirretään Senaatintorille 3.6. iltapäivän ja illan aikana reittiä Mannerheimintie–Eteläesplanadi–Pohjoisesplanadi–(Unioninkatu)–Pohjoisranta–Aleksanterinkatu–Senaatintori.

Helsingin poliisi ja sotilaspoliisit rajoittavat sekä ohjaavat liikennettä Senaatintorilla 4.6. kello 10.30 alkaen. Yleisön on mahdollista tulla seuraamaan paraatikatselmusta Pohjois-Esplanadin ja Aleksanterinkadun suunnasta. Jalankulkijoita pyydetään käyttämään jalkakäytäviä.

Katselmuksen jälkeen jalan marssivat joukot siirtyvät Senaatintorilta Unioninkatua Aleksanterinkadulle ja edelleen Mannerheimintielle ohimarssin lähtöpaikalle Simonkadun ja Kaivokadun risteykseen. Katselmuksessa mukana olevat ajoneuvot siirtyvät katselmuksen jälkeen jalan marssivien joukkojen perässä Aleksanterinkadulle.

Ohimarssi alkaa kello 13.30 Mannerheimintiellä Simonkadun-Kaivokadun tasalta ja etenee Musiikkitalon suuntaan. Ohimarssin vastaanottopaikka on Musiikkitalon edustalla.

Ohimarssi vaikuttaa Mannerheimintiellä suojateiden käytettävyyteen välillä Aleksanterinkatu – Töölönlahdenkatu. Jalankulkijoiden turvallisuuden takaamiseksi, ohimarssin aikana suljettujen tieosuuksien ylittäminen sekä niillä liikkuminen on kielletty. Kiertoteinä voi käyttää Mannerheimintien alittavia yhteyksiä esim. rautatieaseman ja Forumin välillä.

Sotilaspoliisi ja poliisi ohjaavat liikennettä alueella keskeisissä risteyksissä.

Ohimarssi päättyy Mäntymäenkentälle, josta moottoroidut paraatijoukot aloittavat paluumarssit kotivaruskuntiin.

Mäntymäentie on suljettu kaluston lastauksen aikana iltapäivällä.

Kansalaistorilla järjestettävä kalustonäyttely puretaan 4.6. kello 19 jälkeen. Kalustonäyttelyn päätyttyä loputkin paraatijoukot siirtyvät kotivaruskuntiin.

Tervetuloa!

Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja toivotamme yleisön tervetulleeksi seuraamaan päivän tapahtumia. Pyydämme myös huomioimaan mahdolliset terveysviranomaisten yleisötapahtumia koskevat koronaohjeet ja -suositukset ja muistutamme, että paraatialue on lentokieltoaluetta, ja dronejen lennättäminen on ehdottomasti kielletty tapahtuman turvallisuuden vuoksi.

Lisätietoja paraatipäivän ohjelmasta löytyy: puolustusvoimat.fi/lippujuhlanpaiva.

Paraatiin voi osallistua ja sitä voi seurata myös verkossa Puolustusvoimien kanavilla:
facebook.com/puolustus 
twitter.com/puolustusvoimat
instagram.com/puolustusvoimat.fi

 

Puolustusvoimat

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Sensuroimaton Totuus

Eliitinpuolustusvoimat.

Ilkka Forsten

Sama joka paikassa.

Törkeää

Ilmavoimien idiootit romukoneineen saisivat muuttaa pysyvästi Helsinkiin. P*rkeleet häiriköivät kotirauhaa jo yötä myöten eivätkä vastaa sähköposteihin kun kieltää heitä jatkamasta laitonta häiriköintiään.

ville vallaton

Helsinkiin mahtuu meteliä joten koneet myös sinne. Helsingissä asuu myös suurin osa Hourulan väestä, joten hyvä niin!

Ilkka Forsten

Asutko lentokentän naapurina ? Jos asut, se lentokenttä oli todennäköisesti siinä aikaisemmin, jolloin olet ollut tietoinen syntyvästä melusta mutta siitä huolimatta valitsit paikan.. Täälläpäin valitettiin armeijan ampumaradasta vuosikaupalla, vaikka KAIKKI ympäristöön talonsa rakentavat tiesivät meluhaitasta, On se ihmeellistä kun tiedetään mitä tuleman pitää, ja silti halutaan välttämättä juuri siihen. Eikös se ole vähän niin että silloin on myöhäistä ruikuttaa kun pas***t on jo housuissa ?

ike

No periaatteessa juuri noin. Voisiko joku valittajista ottaa sen niin että on aika kiva katsoa noita koneita, kun ovat hyvällä asialla. No myönnän että olen jonkinlainen lentokonefani. Asia on niin että elän nyt keskellä metsää, monta vuotta, jossa ei unta häiritse mikään muu kuin omat ajatukset. Luuletko että pystyt parempaan ja uni siitä paranee. Vähän epäilen. Kenttä ei ole ongelma. Elän nykyään keskellä metsää ja silti tuo uni on jonkinlainen ongelma, jos siihen suhtautuu niin. Kuitenkin kun nukun kun haluan ja kuuntelen sitä mitä haluan niin se kyllä vähän helpottaa, no ei koska suomen politiikkassa koska kaikessa näkyy korruption jälki. Toivottavasti myös lentokoneiden harjoitusten ääni kantautuu myös tänne pohjois-pohjanmaalle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Mieluummin kuuntelen sotakoneiden ääniä taivaalla, kuin ituhippien mankumista ilmailun haitoista. Mieluummin katselen hyökkäysvaunun kulkua paraatissa, kuin keloapinoiden tiellä makaamista täysin hyödyttömän agendan puolesta. Mieluummin leikin aseilla, kuin aseettomana jonkun toisen käskystä.

Kata

Nimenomaan näin!

Kata

Olen ollut lentokonefriikki lapsuudesta asti kun DC-kolmoset lensi Rovaniemen taivaalla.
Tykkäsin aina kun oli harjoitukset ja herhiläiset ujelsi.Ja ei,en ole trans hahahahhaahahaaaaa!
Parvekkeeltani saatoin seurata noin 7 minuuttia kun koneen valot tulivat horisontista ja kun lensi ylitse oli jo aika matalalla.
Oli upeaa kun 2 kertaa sain istua 747:ssa Atlantin yli.Yritin yläkertaan kaffille mutta emo sanoi että ei ei vain first class immeiset.Perillä lupasi että ensi kerralla pääsen.
Lufthansa laittoi minut kerran Frankfurtissa Business-luokkaan…oivoi koska olin siististi pukeutunut ja tulin kaukaa ja menin kauas ja kone ylibuukattu.
Leikin sitte 8 tuntia hienompaa immeistä ruokalistan sun muun parissa. 😀
Sry muisteloista mutta tykkään koneista.(Kahden veljen keskellä kasvanut)

ACI on lemppariohjelmiani,osaan ne jo ulkoa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
ville vallaton

Voin nyt ihan oikeasti tunnustaa, että olen istunut myös DC 3 koneessa, lentänyt Hampuriin Convair Metropolitan koneessa, usieta kertoja Caravellen kyydissä, samoin DC 10, Boeing 747 koneessa lensin kymmeniä kertoja Frankfurtista New Yorkiin ja saatuani riittävästi pisteitä pääsin Pan Amin Clipper Class-luokkaan. DC 10 ja 747 ovat olleet todella hienoja koneita, mutta oli Amerikka myös silloin erilainen. Bradley Airport on hieno tuttavuus, sinne lensi aikoinaan myös Finnair DC 8 koneilla joilla myös matkustin. Siellä on US Air Forcen loistelias sotakoneiden kokoelma. Tämä kaikki oli vanhaan hyvään aikaan jolloin Colt teki meidät tasa-arvoisiksi!

Kata

Juu on istuttu myös DC 3:ssa useita kertoja,myös Convair Metropolitanissa,Caravellessa ja MD 11 oli todella kiva kone,kivempi kuin Airbus A 350.!Lyhyemmän matkan koneita useita.On koettu tyyntä ja myrskyä,5 tunnin turbulenssia kun kaffitkin lensi kolostaan lattialle…ja hienoja maisemia myöskin.Gröönlannin eteläkärki on aina huikea jos on hyvä sää.
Muutama ylösveto on ollut huimaa…pari jannua puhui ronskeja ensin takanani mutta ylösveto ja yksi tuumi hiljaa:”Me kuollaan kaikki”No ei ,alas tultiin ihan koik yhes koos. 😀