Kotimaa Politiikka

Puolustusvoimien määrärahojen lisääminen vahvistaa Suomen puolustuskykyä ja Puolustusvoimien valmiutta

Puolustusvoimat on rakentanut ja kehittänyt Suomen puolustuskykyä pitkäjänteisesti. Puolustusvoimien päätehtävä on Suomen sotilaallinen puolustaminen ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan on osoittanut kansallisen puolustuskyvyn tärkeyden, kerrotaan Puolustusvoimien antamassa tiedotteessa.

Puolustusvoimien määrärahoja lisätään vuodesta 2023 alkaen. Määrärahat kohdennetaan muun muassa henkilöstöön, kertausharjoituksiin ja puolustusmateriaalihankintoihin sekä Puolustusvoimien toimintaan ja valmiuteen. Määrärahoja lisätään vuonna 2023 noin 788 miljoonalla eurolla ja vuosina 2024−2026 noin 408−536 miljoonalla eurolla vuodessa. Lisäksi hallitus on päättänyt, että kevään toisessa lisätalousarviossa vuodelle 2022 puolustuksen määrärahoja kasvatetaan noin 700 miljoonalla eurolla. Näiden lisäresurssitarpeiden sisältö tulee vielä tarkentumaan kevään aikana.

Lisärahoitus mahdollistaa Suomen puolustuskyvyn ja Puolustusvoimien valmiuden parantamisen. Suomeen ei kohdistu tällä hetkellä välitöntä sotilaallista uhkaa, mutta Puolustusvoimilla on oltava riittävän nopea toimintavalmius ja kyky toimia pitkäkestoisessa ja laajamittaisessa sotilaallisessa kriisissä.

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen korosti keskiviikkona 6.4.2022 järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että puolustuskyvyn parantaminen on tarpeen Suomessa käytävästä turvallisuuspoliittisesta keskustelusta huolimatta.

”Jokaisen maan on varauduttava turvallisuusympäristön haasteisiin. Näitä tarpeita eivät poista kansainvälinen puolustusyhteistyön syventäminen tai puolustusliitto Naton jäsenyyden mahdollinen hakeminen”, Kivinen sanoo.

Henkilöstö

Puolustusvoimien henkilöstömäärää lisätään Valtioneuvoston puolustusselonteon mukaisesti asteittain 500 henkilötyövuodella vuodesta 2022 alkaen. Lisäykset koskevat kaikkia henkilöstötyöryhmiä. Jo vuoden 2022 aikana sopimussotilaiden määrää lisätään ja määräaikaisia siviilejä palkataan vuosille 2022-2023.

Kertausharjoitukset

Kertausharjoituksissa koulutettavien reserviläisten määrää nostetaan noin 50 prosentilla vuodesta 2022 alkaen. Koulutettavien reserviläisten määrä nousee noin 9000 – 10 000 reserviläisellä aiemmin suunnitellusta noin 19 000 reserviläisestä. Maanpuolustusjärjestöjen valtionavustukseen osoitettu 3,2 miljoonan euron lisäys tukee entisestään Suomen puolustuskykyä ja kokonaisturvallisuutta.

Puolustusmateriaalihankinnat

Puolustusmateriaalihankinnoilla vastataan muuttuneen toimintaympäristön asettamiin vaatimuksiin, varmistetaan kriittisen materiaalin saatavuus sekä täydennetään pitkällä aikavälillä syntyneitä vajeita. Hankinnat kohdistuvat muun muassa panssarintorjunta- ja ilmatorjunta-aseisiin, taistelijan varusteisiin, tykistöampumatarvikkeisiin, kenttähuoltomateriaaliin sekä meri- ja ilmapuolustuksen ohjuksiin.

Lisäksi hankinnoilla vahvistetaan tiedustelukykyä, kyberpuolustusta ja pimeätoimintakykyä. Uusien lennokkisuorituskykyjen hankintaa ja käyttöönottoa nopeutetaan. Hankinnoissa otetaan huomioon Puolustusvoimien normaali kehittäminen, joka jatkuu nyt tehtävien lisähankintojen ohessa.

Materiaalihankintojen lisäksi Puolustusvoimien kaluston käytettävyyttä parannetaan kohdentamalla lisäresursseja muun muassa kunnossapitoon ja varaosa- ja vaihtolaitevarastojen tason nostamiseen.

Puolustusvoimat

43 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ansku

Ai ku jännää, joko kohta päästään taistelemaan, ihanaa.

Raksaäijä

Si vis pacem, para bellum!

– Publius Flavius Vegetius Renatus (Epitoma Rei militaris)

Typy

Ei me naisotilaat ymmärretä latinaa, se on vaan niin ihkua päästä vapaaehtoisesti ”miesten töihin.”Pääseehän sieltä sitten pois jos ei ole kivaa.

marko

Ois mielenkiintoista nähdä kuinka suuri osa natolobbareista on valmiita taistelemaan itsenäisen suomen puolesta ja kuinka moni natoa vastustavista. Tällä menolla tuonkin pääsee vielä kokemaan.

Rudi

Kyllä itsenäisellä maalla tulee olla vahvat puolustusvoimat joten olen kyllä samaa mieltä näistä suunnitelluista hankinnoista ja reservin lisäkoulutuksesta. Se että se tehtiin taas pelkällä lainarahalla johtaa taloudellisen turvattomuuden lisääntymiseen. Eli päätös toisaalta vahventaa turvallisuutta, toisaalta taas heikentää. Olisi ollut enemmän kuin kohtuullista että samalla olisi vähennetty rahan jakamista kehitysmaihin, esim. ottamalla puolet kehitysavusta eli 0,6mrd kyseiseen tarkoitukseen.

Lisärahalla kaikki hoituu

Täysin jonninjoutavaa jeesustelua. SA-kaupassa myydään esim. jännitetyökaluja jotka on maksaneet 30-70e/kpl muutamalla eurolla. Ja vaunuhalleissa leikitään venäläisillä ruuvvimeisseleillä ja kulmat pyöristetyillä lenkeillä. Miksei näit uuden karheita lenkkejä, räikkiä, hylsyjä, ruuvareita jne veidä esim. vaunuvarikoille tai viestimiehille? Miksi sielä pitää olla vanhaa venäläsitä työkalua joissa ruuvaritkin on teroitettu jo moneen kertaa. Kun ihan uutta kalustoa myydää pilkkahintaan?

Ja miksi armeijassa esim. kenttäruokailusta yli jääneet ruuat heitetään kaikki roskiin? Sinne menee banaanit ja avaamattomat 10 litran mehutonkat ja leivät, maidot, voit ja kaikki. Ei ne mene pahoiksi jos ne kiertää pari tuntia pellon reunassa. Banaanit voi laittaa sotkuun astioihin ”ota tästä” ja muista voi tehdä keittiohenkilökunta vaikka lettuja. Tai marmeladivoileipiä niin jaksaa marssia.

Tuo ruokapuoli on sellaista tuhlausta että isosta varuskunnasta lähtee romulaidoilla varustettu lavallinen päivässä kaatopaikalle. Paljon olisi parantamista. Esim. sitä että mitä ostetaan. Jos jossain merellä on päärynöitä tehnyt pari kierrosta liikaa niin ne voitaisiin ostaa ja sitten yhden päivän ajan kaikissa varuskunnissa olisi päärynöitä tarjolla jälkiruuaksi. Ei nekään mene päivässä miksikään. Aina kun on muka-ongelma niin lisää rahaa. Rahalla muka korjantuvat isotkin ongelmat. Otetaan lainaa että saadaan lisää rahaa tuhlattavaksi.

Tämä on vielä edessä. Miksei siis harjoiteltaisi jo nyt?

juha II

Ja PÖH!!!

NATO:on mennään ja siinä syy ”vahvistaa ”Suomen” puolustusta!”

Mutta kaikkein pahimmalta uhkalta se ei suojele! Nimittäin Suomen ”kotimkutoiselta” TYHMYYDELTÄ!!!

Tuumailija

Näinhän toimitaan aina, kun ollaan myymässä (lue antamassa) valtion omistamaa tai kansallisomaisuutta, kunnon korruptiotukiaiset kehiin.
Jos ihmiset eivät omaisi kultakalan muistia, niin olisi kutka vielä STX:stä, UMTS:tä ja Nokiasta, Kemiran lannoitetuotannosta ja Suomen Sokerin kaupoista. Näihin upotettiin niin veronmaksajien rahaa yhteensä miljardeja investointitukina juuri ennen poismyyntiä, jotta saatiin kirjanpidollisesti esittää ”hyvä” ja houkutteleva tulos ostajalle/-ille.

Tyhmiä ovat ne, jotka eivät nouse vastahankaan tällaisissa asioissa, vähimmillään vaadi että kaikki kortit on näytettävä ennen lopullista sopimista. Mielummin vielä ulkopuolinen arvioitsija punnitsemaan ns. kannattavuutta, hyötyjä ja haittoja.
Tähän toimeen ei kelpaa poliittisten broilerien hyväveliasiantuntijat ja heidän ilmaa ohuemmat jargonialausunnot.

Deputinization

Ryssä tykkäisi tyhmistä eurooppalaisista ja suomalaisista joiden silmät eivät avautuisi edes hautamuistomerkkien tuhoamiseen ja sotarikoksiin ja kansanmurhaan Ukrainassa.

marko

Ensin hutkitaan ja sitten hutkitaan vähän lisää.. Jos jotain kiinnostaa tutkia, niin se ei käy.

Reppureissari

Ryssien tutkimiset tiedetään. Ihan sieltä Nurnbergistä lähtien, jossa ei esim. Katynin murhista puhuttu mitään. Niistäkin ryssät syytti saksalaisia. Nykyinen ryssien oikeuslaitos on oikeuslaitoksen irvikuva, jonka mielivalta on näkynyt vaikka toimittajien murhien ja kansalaisjärjestöjen lakkautusten yhteydessä. Aina syy on ollut jossain muussa kuin heissä itsessään. Nyt voit saada yhdestä sota sanasta 15v vankeutta.

Hh1488

Onneks suomen oikeuslaitos on super huippu. Tääl on muutenkin kaikki niin huippua. Oli lottovoitto syntyä tähän huippu valtioon. Maa täynä fixuja, mukavia huippu tyyppejä

Reppureissari

Nemtsov, Politkovskaja, Litvinenko….

Rudi

Kyllä tässä eurojaska on koko ajan vetämässä, että jos tuurilla pääsisi testaamaan elämää jossain toisessa superhuipussa.

Reppureissari

Ryssät tykkää tyhmistä ja arvostavat tyhmyyttä!

Rudi

Kyllä Suomen turva tulee vastaisuudessakin ainoastaan omista puolustusvoimista. Vaikka nyt sitten liityttäisiin Natoon, joka omasta mielestäni on virhe, niin ei meitä kukaan ehdi auttamaan jos tänne alkaa ohjusta pudota. Ja jos nyt materiaaliapua saataisiinkin niin suomalaiset niitä joutuu käyttämään ja puolustamaan niillä vielä Baltiaakin.

Ruupo Kustaa

Joku viisaus sanoo: jos haluaa rauhaa pitää valmistautua sotaan. Toimiiko logiikka myös niin, että jos haluaa sotaa pitää valmistautua rauhaan. Tässä pari päivää sitten joku asiantuntija loihe lausumaan, että venäläiset on rikkoneet sodan sääntäjä. Sodan sääntöjä. Erittäin outoa, että sotaan voi muka laatia sääntöjä. Laatisivat sitten samantien säännöt,että sotiminen kielletty (pakotepaketin uhalla).

Deputinization

Ainakin natseille ne säännöt löydettiin jälkikäteen ja yli 80000 tuomittiin ja tapettiin jälkikäteen. Meinaatko, että ryssät saa tehdä mitä vain? Saksalaiset kantavat vastuuta vieläkin natsien tekemisistä, mutta venäläisiä täytyy ilmeisesti koettaa vain ymmärtää vaikka kuinka vetäytyisivät vastuusta hyökkäyksestä Ukrainaan ilman, että Ukraina ehti tehdä edes liikekannallepanoa ja heidän jäljiltään löytyy taas oudon paljon siviiliuhreja. Älkääkä väittäkö, että niitä ei löydy. Nykyään on satelliitit ja radiokuuntelu mitkä paljastavat paljon.

Paras ois pysytellä omillaan

Mä en luota siionistiseen Amerikkaan. Tosin ei Venäjäkään mikään luottokumppani ole, mutta nyt sekä itä että länsi ovat pahoja.

Hh1488

Saksalaisia tapettiin aika reilusti yli 80000,taidettiin tappaa useita miljoonia

Ruupo Kustaa

No en tosiaakaan tarkoita ryssien saavan tehdä mitä vain. Yleisellä tasolla vaan ihmettelen näitä ihmiskunnan touhuja, että mikä tappaminen on sääntöjen mukaista ja mikä ei. Ukrainalaiset on todella hirveässä tilanteessa ja ainoa keino auttaa on joku v***n pakotepaketti. Ikävästi näyttää siltä, että länsi antaa ryssän tehdä mitä vaan ja Saksa siinä pääarkkitehtina kun pitää kaasua saada. Varsinaiset …tanan kaasuasiantuntijat ne sakemannit, osaavat todistetusti kaasua käyttää jos johonkin

Tuumailija

Niin tällaisia ”herrasmiessääntöjä” oli joskus Napoleonin aikana kun joukot ryhmityivät tasamaalla riveihin lähes näköetäisyyden päähän toisistaan ja lähtivät etenemään toisiaan kohti yhtäaikaisesta merkistä.

En muista kuka keksi että juoksuhauta olisi kova sana mieshukkaan em. taktiikassa ja näin seuraavassa kahinassa kokeilivat. Tästä nousi ihan kansainvälinen älämölä epärehellisyydestä ja sodan sääntöjen rikkomisesta, juoksuhautaa käyttänyt osapuoli joutui aika rökityksen kohteeksi taloudellisesti ja poliittisesti.

Eipä noita kummoisia sääntöjä sodassa ole ollut, taitaa olla Geneven sopimus ainoa laatuaan, joka antaa tiettyjä raameja.
2. maailmansodan aikana, saksa oli ainoa joka noudatti tuota sopimusta ja sai/saa kärsiä siitä tänä päivänäkin.

”Voittajavaltioita” ei rangaistu heidän tekemistään sotarikoksista millään muotoa.

Ilkka Forsten

Joskus Napoleonin aikoihin vielä sodat olivat joka tavalla teatteria. Siitä kilpailtiin kummalla puolella on hienomman näköistä joukkoa, Joukkojen liikkeet kerrottiin etukäteen jne. Seistiin pellon laidalla, ja vuoron perään ammuttiin yhteislaukauksia, sitten vaihdettiin hieman asetelmaa, ja homma jatkui.

Historia tietää kertoa meille että joitakin sen aikaisia sotia jouduttiin keskeyttämään, kun tuli sateinen sää. Osittain siksi että ruuti kastui, mutta myöskin syystä että matalapaineisella säällä sankka ruudinsavu ei ehtinyt hälvetä sotatantereelta, jolloin ei enää nähty missä vihollisen joukot oikeasti on.

Richard J. Gatling patentoi omaa nimeään käyttävän aseen ( konekiväärin ) 4.11-1862, siis USA:n sisällis-sodan aikana, ja sen piti olla laite jolla sota ” humanisoidaan ”. Oletuksena oli että ase jolla pystyy lyhyessä ajassa tuottamaan suuren tappioluvun, poistaa tarpeen sotia. No poistiko ? GAU-8 Avenger 30 mm konetykki perustuu gatlingin tekniseen periaatteeseen, ja on tosi tuholainen tänäkin päivänä.

Amerikan sisällis-sodan aikaan tuli myöskin markkinoille vipulukkoinen Henry kivääri. Putkimakasiinillinen vipulukko oli oman aikansa rynnäkkökivääri, jota ei ehditty valmistaa suuria määriä, mutta sitä osti yksityiset henkilöt sotakäyttöön ja tulosta syntyi. Pohjoisvaltioiden kenraalit ei lämmenneet ajaukselle aseistaa joukkoja tällä kiväärillä, koska heidän mielestään siinä oli ” huono ” ominaisuus. Aseella pystyi ampumaan välillä lipastamatta kuusitoista laukausta, niin nopeasti mitä ampuja ehti patruunapesään vipuamaan, ja kenraaleiden mielestä se johtaisi liian suureen patruunankulutukseen.. Haloo, sekö on suurin huoli kun sotaa käydään ja pitäisi voittaa ?

Aikoinaan, muistaakseni Englannin siirtomaa-armeijoille annettiin ohjeeksi että niin sanotuilla dum dum luodeilla ei saanut ampua kristittyjä, ainoastaan pakanoita… Saattaa olla ajoittain vaikea päätellä mitä tähtäimen takana näkyy. Se mitä tässä nyt yritän sanoa on, ettei sodassa ole säännöillä mitään virkaa, niitä käytetään vasta kun homma on ohi, ja silloinkin voittajan määrittelemänä.

Rudi

”Se mitä tässä nyt yritän sanoa on, ettei sodassa ole säännöillä mitään virkaa, niitä käytetään vasta kun homma on ohi, ja silloinkin voittajan määrittelemänä.”
Se on juuri näin. Yhdysvallat on ainoa maa joka on käyttänyt ydinaseita ja ei tuo siitä ole edes moraalista arvostelua juuri kokenut. En siis moralisoi, vaan kertoo se vaan sen minkä Ilkka Forsten kirjoitti. Voittaja määrittelee lopputulemat.

Hh1488

Se on juurikin näin

Deputinization

Nyt näyttää siltä, että sotarikoksissa ei jäädä odottelemaan voittajan selviämistä vaan todisteita kerätään pitkin matkaa jo sodan kuluessa. Ryssistä tuli sotarikollisia jo sillä hetkellä kun astuivat Ukrainan rajan yli ja matkan jatkuessa dokumentaatiota kertyy mm. satelliiteista ja radiokuuntelusta. Hyvänä esimerkkinä oli jo malesialaiskoneen alas ampuminen mistä ei jäänyt syyllisestä mitään epäselvyyttä. Ryssillä on tietenkin pitkät perinteet muiden syyttelyssä ja valehtelussa, mutta nyt näyttää, että eivät selviä ihan yhtä vähällä kuin aiemmin. Noista ryssien valehtelun perinteistä tässä on pätkä V.I. Leninin päiväkirjasta 1921 : “Toden puhuminen on pikkuporvarillinen ennakkoluulo. Tarkoitus, päinvastoin, pyhittää usein valheen.”

Rudi

Ja entäs sitten?

Deputinization

No ainakin se, että sotarikollisiksi todetuilla ei ole varaa lähteä ulkomaille, koska siellä heidät napataan heti talteen.

Rudi

Kannattaneeko muutaman ryssän matkustamisen takia tuommoista keuhkoomista pitää? Luulisi tässä nyt olevan isompiakin huolia maassa ja maailmassa.

Deputinization

Nyt mennään oikeaan suuntaan ja kohotetaan puolustusvalmiutta! Ryssille ei näytä olevan mikään pyhää kun tuhoavat jo suomalaisten hautamuistomerkkejäkin rajan takana.

Hh1488

Eiks ne tuhottu jo 1944

Deputinization

Ette tainneet ehtiä, kun oli niin kiire raiskaamaan naisia Keski-Euroopaan.

Rudi

Vaikutat olevan aika helvetin sekaisin. Sorry siitä.

Deputinization

Loppuiko asia-aiheet?

Rudi

Odottelen sinun asiallisten kirjoitusten alkamista, en pidättele hengitystä.

Deputinization

Siis loppui!

NS.

Nato-lobbarit pyysivät lisärahaa vain siksi, että budjetti olisi varmasti lähempänä sitä, mitä Nato edellyttää.
Globalisteja ei Suomi tai suomalaiset kiinnosta, sehän on näkynyt aivan kaikesta toiminnasta.
Velkaa ollaan kyllä valmiita ottamaan vaikka mitä syytä/tekosyytä käyttämällä.
Mielenkiintoista nähdä, kun korot nousee, että millä ne korkomenot ja aiempin lainojen lyhennykset katetaan? Lisävelalla?

Ei sen kummempaa

IMF ja Maailmanpankki kyllä tulee apuun ja tarjoo hätälainaa ryöstöehdoilla. Lisävatimuksena on vähintään julkisen sektorin palkkojen puolitus, samoin eläkkeiden ja kaikkien tukien. Sitten loppuu autoilut ja ulkomaanmatkat suurimmalta osalta.

Ilkka Forsten

Laitat siis samaan vaakakuppiin ulkomaanmatkat ja maan säilymisen itsenäisenä. Kaikki tuo mitä mainitsit, palkkojen puolitus, eläkkeiden ja tukien lasku sekä autoilun loppuminen, tapahtuu joka tapauksessa, kun tämä mölli kansa äänestää seuraavaan hallitukseen kokoomuksen ja demarit. Katso mitä Orpo ja Marin jo nyt sanailee seuraavista vaaleista, niin ei tule sitten yllätyksenä. Toki voit vaikuttaa tulokseen äänestämllä jotain mikä ei nojaa viherkommunismiin ja EU virkojen kalasteluun, mutta mikäli vaihtoehto ei kiinnosta, niin siitä vaan uurnille, kyllä saat vaalikojulla grillimakkaran pätkän ja kupin kahvia sekä ilmapallon.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Hh1488

Siis ”itsenäisenä”

Jupi

Nitin ja tietysti loputkin kansallisomaisuudesta pitaa myydä halvalla velkojille samaan tapaan kuin caruna ja fortum

sinimusta

Kaikki myydään Suomesta ja eläkevakuutukset yli 230 miljardia ovat jo vakuutena USA:n sijoittajilla. Me maksamme katkeraa maksua ja sitä tulevat maksamaan seuraavat sukupolvet. Miksi suomalaisten oma aseteollisuus on ajettu alas, miksi emme käytä kotimaista tuotantoa ja kehitystyötä.
Rnaska kehittää itsenäisesti aseensa ja on viimeinen eurooppalainen valtio mitä USA ei pysty suoraan käskyttämään, se on De Gaullen perintö Ranskalle. USA ja Britannia olivat Suomen vihollisia ja Neuvostoliiton liittolaisia 1941-1945, miksi me luottaisimme USA:n ja Britannian apuun. Muistakaa Puolan turvatakuut 1939. Kesti yli 60 vuotta saavuttaa itsenäisyys uudelleen. Missä olivat silloin Ranska ja Britannia?
Minä olen aina luottanut Saksan aseisiin, he auttoivat Suomea 1918 ja 1941-44, nyt Saksa on ainoastaan miehitetty valtio ja miehittäjä on USA vuodesta 1945 lähtien! Vain omat vahvat puolustusvoimat ja materiaalisopimukset Ruotsin kanssa olisivat turva!
sinimusta

Tuumailija

USA miehittää edelleen myös Etelä-Koreaa ja Japania.
Japanin miehityksen piti päättyä -51 McArthurin valvoman San Fransiscon sopimuksen mukaisesti, mutta sopivasti tämä siirrettiin syrjään vuonna -50 (Korean sodan alettua) ja uusi generaali pyörsi sopimuksen, koska USA tarvitsi tukikohdan em. syystä.