Kotimaa Politiikka

Puolustusvoimien reservi täydentyy

Alikersantin rintalaatta. Kuva: Wikimedia Commons.

Puolustusvoimien antaman tiedotteen mukaan Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen joukko-osastoista siirtyy reserviin 1 375 varusmiestä keskiviikkona 16.3.2022.

 

Maavoimista kotiutuu 854, Merivoimista 394 ja Ilmavoimista 126 varusmiestä. Kotiutuvat ovat palvelleet erityistaitoja vaativissa miehistön tehtävissä. Tehtävänimikkeitä ovat muun muassa sotilaspoliisi, lääkintämies, viestintävarusmies, ohjelmoija tai koiranohjaaja.

Kotiutuneiden joukossa on 136 naista. Kyseessä on maaliskuussa kotiutuneiden osalta uusi ennätys. Aikaisempi ennätys on vuodelta 2019, jolloin kotiutui reserviin 96 naista.

“Naisten määrä on ollut edellisten vuosien aikana tasaisessa nousussa tarkasteltaessa valintatilaisuuteen osallistuvien, palveluksen aloittaneiden ja kotiutuneiden määriä. Jos trendi kotiutuvien naisten määrän osalta jatkuu samanlaisena, on mahdollista, että kokonaismäärässä rikotaan vuonna 2022 ensimmäistä kertaa vuositasolla tuhannen koulutetun naisen raja”, kertoo Pääesikunnan koulutuspäällikkö, eversti Kari Pietiläinen.

255 päivää palvelevia on noin 15 prosenttia kaikista varusmiehistä. Erityiskoulutettuja varusmiehiä palvelee muun muassa viestintä-, tietotekniikka-, oikeudellisella, kirkollisella, lääkintä-, turvallisuus- ja tiedustelualoilla sekä sotatieteellisen tutkimuksen parissa.

Asevelvollisuus jatkuu reservissä – uusia mahdollisuuksia palveluksen jälkeen

Kutsunnat ja varusmiespalvelus ovat ensimmäiset vaiheet asevelvollisuuden suorittamisessa. Asevelvollisuus jatkuu sen vuoden loppuun, jona henkilö täyttää 60 vuotta. Palveluksen jälkeen asevelvolliset ovat reservissä: miehistötehtäviin koulutetut sen vuoden loppuun, jona he täyttävät 50 vuotta ja johtajat sen vuoden loppuun, jona he täyttävät 60 vuotta.

Reserviläisten panos Puolustusvoimien suorituskyvylle on tärkeä, sillä noin 97 prosenttia Puolustusvoimien sodan ajan joukoista muodostuu reserviläisistä. Palveluksessa saatu osaaminen vaatii säännöllistä ylläpitoa.

Kertausharjoitusten lisäksi voit hakeutua Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK:n kursseille. Muista itse huolehtia omasta toimintakyvystäsi. Suoritettu varusmiespalvelus mahdollistaa lisäksi hakeutumisen kriisinhallintatehtäviin.

 

Lähde: Puolustusvoimat

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tuumailija

Vaikka reservi täydentyy, sieltä myös poistuu ihan luonnollista tietä porukkaa. ”Täydennykset” eivät paikkaa sinällään poistunutta kiintiötä, ellei tule ns. ulkopuolelta ja liity erikseen reserviläisiin (esim, terv. syistä ei hyväksytty normipalvelukseen, mutta reserviin voi).

Valitettavasti tuolla reserviläisyhdistyksissäkin on sitä hyväveli meininkiä, aikoinaan itse kuuluin, mutta riitti se orjatyö ja vetäjän sukulaisten rahoittaminen kerätystä kassasta.
Kuitenkaan rahaa ei muka riittänyt esim. ampumatoimintaan ja muihin oikeasti tärkeisiin toimintoihin. Ainoa hyvä minkä koin vuosien aikana, oli kiertomatka sisällisodan aikaisilla paikoilla, vetäjänä oli historoitsija/ kirjailija kertomassa tallentamistaan tapahtumista.

juha II

Kun NATO.on liitytään hurmoshengessä, silloin yleinen asevelvollisuus on lakkautettava ja tilalle ammattiarmeija, johon voivat kaikki iästä ja sukupuolesta riippumatta olevat sotaromantikot itsensä sisäänkirjoittaa!

Ja jos toisin käy ja jopa kanskin sitä tahtoo. Merkitsee se sitä ettei tämä umpiluinen kaikkia ulkomaan pellejä hännystelevä kansa ei ole oppinut mitään Ruotsin kuningaskunnan siirtomaana olemisesta yhtään mitään. Aivan kuten tuolloinkin suomalaisia miehiä tullaan viemään turhiin suurenhulluutta täynnä oleviin tarpeettomiin sotiin vain aseteollisuuta ja globalisti-kommunistien sairaiden elitisten päämäärien takia, jotka ovat kuorrutetut milloin milläkin vauvan pepun pehmoisilla tekosyillä!

Täkävuosina paheksuttiin voimakkaasti demonisoiden niitä, jotka 1920-luvun ja 1930-luvun kansallisromantiikan kiihkeimpinä vuosikymmeninä haaveilivat ”Suur Suomesta yhdistäen kaikki suomensukuiset kansat nappaamalla kuinb tikkunekun pikku tytöltä Neuvostoliitolta maata ja mantua!
Nyt ollaan Herran Vuonna 2022 valmiit tappelemaan alttiina, mutta tyhminä palkkasotilaina kaukaisimmistakin maailmankolkista vain siksi, että itse pelkurimaiset, ahneet ja loputtoman turhamaiset suomalaiset kansaiväliset kärpässarjan poliitikot saavat keikailla suurten ja mahtavien joukossa ”yhtimessä” nyökyttämässä päätään kuin wanha lasten lelulehmä.

Ilkka Forsten

Nato EI hyökännyt Ukrainaan, muistathan tämän ?

Rudi

Riippuu monesta asiasta että kuinka eri lailla reserviläisiä kutsutaan kertaamaan. Omalle osalleni osui kaksi reservin kertausta koko reserviaikana kun palvelin IT:ssä, enää ei kutsuta. Sen sijaan poikani joka joukkueenjohtajana spolleissa on ollut vuosittain 2-3:ssa kertauksissa. Onneksi reservijärjestöissä on pidetty ruutia kuivana silloinkin kun SA ei ole pystynyt riittävästi kertauksiin kutsumaan.

Kainuunkonkari

Kuulostaa siltä, että Puolustusvoimat on priorisoinut ”omien pelon” politiikan etäytyessä yhä enemmän kansalaisten sydämistä.

Rudi

Luulen että kun alettiin puhua niistä vihreistä miehistä niin armeijakin teki priorisointejaan