Eurooppa Muu maailma Politiikka

Putin: Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys on merkityksetön

Venäjän presidentti Vladimir Putin 9.2.2024. Kuvakaappaus: YouTube.

Venäjän television haastattelussa Vladimir Putin kommentoi jälleen kerran Ruotsin ja Suomen liittymistä puolustusliitto Natoon. Venäjän presidentin mukaan jäsenyys on ”täysin merkityksetön askel”.

Venäjän uutistoimisto RIA:n ja valtion televisiokanava Rossija 1:n haastattelussa Putin väitti, että Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyys on merkityksetön. Samalla Putin toteaa, että Venäjä aikoo edelleen toimia länsirajoillaan.

”Tämä on täysin merkityksetön askel niiden kansallisten etujen kannalta. Meillä ei ollut siellä ennen joukkoja, mutta nyt me siirretään niitä sinne. Meillä ei myöskään ollut siellä mitään asejärjestelmiä, mutta nyt meillä on niitä siellä.”

Haastattelussa Putin keskusteli myös muun muassa suhteista länteen, Ukrainan sodasta ja ydinaseista. Hän varoitti länttä siitä, että Venäjä on teknisesti valmis ydinsotaan, ja teki selväksi, että Yhdysvaltain joukkojen siirtyminen Ukrainaan olisi selvä eskalaatio.

”Rauhanneuvottelut ilman psykotrooppisten lääkkeiden antamaa vauhtia”

Samaan aikaan Putin väittää, että Venäjä on valmis rauhanneuvotteluihin Ukrainasta, jos ne ovat ”realistisia”.

”Venäjä on valmis Ukrainan rauhanneuvotteluihin, mutta näiden neuvottelujen on perustuttava todellisuuteen, niiden ei pidä perustua ”psykotrooppisten lääkkeiden käytöstä syntyneeseen haluun”.

Lähde: Yle

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Putin uskottelee kannattajilleen, että ei ollut Suomella mitään tarvetta vahvistaa puolustustaan, koska ei ollut venäläisiä joukkoja kovin paljon Suomen rajoilla. Kannattajat varmaan menevät tuohon helppoon.

Tosiasia on, että puolustuksen rakentaminen on pitkäaikainen, vuosien työ ja Natoon liittyminenkin on pitkäaikainen juttu. Siihen, että Venäjä siirtäisi Suomen rajojen taa puolimiljoonaa sotilasta ei tarvita kuin kuukausi pari.

Ei puolustusta vahvisteta sen mukaan, että kuinka paljon on rajojen takana porukkaa. Se pitää olla vahvistettu kauan ennen kuin sinne kokoontuu porukkaa. Merkittävin tekijä oli Venäjän politiikka, joka laukaisi tarpeen varautua paremmin Venäjän tuleviin aatoksiin.

Meillä on joukossa niitä, jotka lapsenomaisesti uskovat, että ei Venäjä ole hyökkäämässä muihin maihin. Ikään kuin he tietäisivät mitä Venäjä tulevaisuudessa tekee. Toivottavasti ei hyökkää, mutta puolustuksen on oltava varautunut siihenkin mahdollisuuteen, että hyökkää. Muu olisi todella hupsua.

Keksipä tuo hyökätä Ukrainaankin. Hyväuskoisille venäjämielisille Putinin selitykset ovat päteviä ja hyviä, vaikka Putin ei ole kertonut tosiasiallisia syitä, vaan juuri noille hyväuskoisille tarkoitettuja tarinoita.

Ilkka

Jos asia on merkityksetön, miksi Putin nostaa sen koko ajan puheen aiheeksi ?

Marko Kristian

Niin ei venäjä uhannut Suomea ja vielä vähemmän Ruotsia, ei tarvinnut kokea uhaksi.
Nythän on Suomi ja Ruotsi konkreettinen uhka Venäjälle.
Se johtuu niin aselähetyksistä jossa länsimaat on rikkonut kaikki omat aikaisemmat sääntönsä, se johtuu poliitikkojen kommenteista, esimerkiksi Stubb heti alkuun sanoi että putin murhasi navalnyin. Se voi olla totta tai sitten ei, mutta syytellään heti ilman mitään todisteita, kuten joka asiassa.
Ja tietenkin uhka Venäjälle johtuu natosta ja etenkin USA sopimuksesta jossa luovutettiin Suomen alueet usan sotavoimien vapaaseen käyttöön.
On se ihme että Ukrainan takia suomalaiset on valmiita uhraamaan oman maansa ja tietysti henkensä. Suurin osa ei ole koskaan tiennyt Ukrainasta muuta kuin että sieltä tulee protituoituja eurooppaan ja pärjäävät joskus euroviisuissa.

Ruoste Iskee

Oletko edes Suomalainen, epäilen sitä kyllä, että et. Joo, kyllähän se Suomi on suunnitellut hyökkäystä Ruotsin kanssa, venäjälle.. Kysyisinki, montako psykedeelistä pilleriä olit ottanut kun tuon kirjoitit?

Marko Kristian

Voin kertoa vaikka turhaa se onkin.
Olen ihan paljasjalkainen stadilainen ihan Suomesta, isän puolelta suku oli kainuusta, isoisä taisteli raatteentiellä.
Itse käyn aina sillon tällön tarvittaessa leipäjonossa, siellä on paljon venäläisiä, ne on röyhkeitä enkä pidä niistä yhtään.
Oikea vastaus sun kysymyksiin on se, että mulla on ainakin vielä omat aivot joilla ajatella, sinusta en olisi niin varma?

Ruoste Iskee

Minun koko suku on Katjalasta ja minä en siedä ryssiä missään muodossa enkä niitä jotka noiden varpaita nuolee. Sinä vetoat aina että sinulla on aivot ei niillä jota on ajatuksiasi vastaan. Tosissasi kirjoitat että ryssät ei ole ollut koskaan vaaraksi Suomelle, vasta natoon liittyessä. Ei helkkari, ihan suoraan puten ajatuksia mitä suollat ja vielä uskot niihin.

Marko Kristian

Miten ”ryssä” eroaa suomalaisesta? Puheestako erotat vai miten?
Mutta pankaa te siellä katjalassa vaan toisianne niin eliitti on tyytyväisiä kun ollaan näin aivottomia.

Marko Kristian

Niin ja sulle varmaan yllätykseksi, minä en syö mitään lääkkeitä en edes särkylääkkeitä ole koskaan syönyt kun muutaman kerran pakosta. En ole myöskään koskaan sairastellut vakavasti. En ole myöskään ollut ikinä sairaalassa tai pahasti kipeä. Kaiken tän yhdistän siihen että en popsi mitään lääkkeitä ja otan vastuun teoistani.
Kukkaakin joskus kokeilin nuorena, mutta ei kiinnostannu. Että voit ihan itekses vaan pillereitä popsia.

Ilkka

Kun syö viikot tajunnan laajentajia ja käy viikonloppuna kallonkutistajalla, pysyy elämä jollakin tavalla raiteillaan. On uskomatonta miten joillakin yhä elää käsitys Venäjästä rauhan takaajana. Maa joka on sotinut viime maailmansodan jälkeen omiaankin vastaan, ei ole luotettava kumppani muuta kuin puheissa. Ukrainan sota näytti nyt viimein mihin Kremlissä pyritään. Olen odottanut koska Putin keksii ilmoittaa NATO:n ” todistettavasti ” jo sotivan Ukrainan rintamalla, vetoamalla länsimaista tulleiden vapaaehtoisten olevan NATO:n liittolaisia, siis ilmiselvästi Amerikkalaisia. Vaikka tämä kuulostaa absurdilta nyt, en yhtään ihmettelisi jos kuulisin venäjän ilmoituksen asiasta.

John Quiman

Miksi levität tuollaista potaskaa kuin että Suomi luovutti alueensa USA:n sotavoimien vapaaseen käyttöön. Tuohan on puhdas valhe.

Ruotsilla ja Tanskalla sekä Norjalla on samanlaiset sopimukset USA:n kanssa. Ovatko ne nyt luovuttaneet alueensa USA:n sotavoimille? Pyrit levittelemään putkosuutimien tapaan silkkaa potaskaa totuutena.

Nato ei ole uhka Venäjälle, mutta Venäjä on uhka vähintään naapureilleen. Siksipä Nato on levinnyt Venäjän rajoille. Ei mistään muusta syystä.

Jos osaa ajatella omilla aivoillaan ihan itse, ymmärtää, että EU-maat eivät ole suunnitelleen hyökkäävänsä mihinkään. Ne heikensivät armeijoitaan vuosikymmeniä ajatellessaan, että ei ole tarvetta pitää yllä niin suuria asevoimia. Venäjä sen sijaan panosti reippaasti asevoimiensa vahvistamiseen muutaman vuosikymmenen ajan.

Jos länsi olisi halunnut valloittaa Venäjän, olisi se tehty jo 90-luvulla, jolloin Venäjä oli niin heikoilla, että se ei olisi kyennyt puolustautumaan, vaan se olisi voitu miehittää. Vaan sitä ei tehty. Mitä tehtiin sen sijaan oli, että pyrittiin parhaan mukaan auttamaan Venäjää pysymään koossa ja saamaan taloutensa nousuun, jotta Venäjä voisi toimia.

Jos niitä omia aivoja on, voi niillä loogisesti päätellä asioita, eikä päättely perustu omiin painajaisuniin.

Puhun tässä niistä omista aivoista, koska olet niistä aina puhumassa. Yleensä ihmiset, jotka uskovat, että heidän kanssaan samaa mieltä olevat ajattelevat omilla aivoillaan, eivät ajattele omilla aivoillaan, vaan toistavat omaksi ajattelukseen uskomaansa propagandaa, jolla on samat lähteet kuin muilla samaa mieltä olevilla.

Viljamzon _

Tanska ja Norja sijaitsevat kartalla vähän eri paikassa kuin Suomi – oletko huomannut? Kyllä vaan Suomi luovutti alueensa jenkeille. Oletko edes tutustunut DCA -sopimukseen?? Se on todella todella huono diili maallemme ja Suomihan se tässä koko ajan varustautuu ja kaivaa verta nenästään, ydinaseitakin jo kaavailaan – kauttakulku – ja pah. Ei täältä niitä kannata maantieteellisesti Ruotsiin tai Keski – Eurooppaan usasta kuljettaa.