Eurooppa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Räjähdyksiä Ruotsissa: ”Syynä on turhautuminen”

Ruotsissa on viime vuosina räjähtänyt eri puolilla maata. Viime vuonna 2022 rikolliset iskivät pommilla 90 kertaa. Kohteina on ollut kerrostaloja sekä ravintoloita. Iskuista 31 tehtiin Tukholman poliisipiirissä ja 35 Etelä-Ruotsissa.

Järjestäytyneeseen rikollisuuteen erikoistuneen rikoskomisario Gunnar Appelgrenin mukaan syynä pommi-iskuihin ovat rikollisten väliset rinnakkaiset kiistat sekä turhautuminen.

”Kutsun näitä turhautumisiskuiksi”, sanoo komisario Appelgren. ”Iskujen tekijä haluaa merkitä reviirinsä ja lähettää viestin”.

Appelgrenin mielestä räjäytysten takana olevat ovat turhautuneet siihen, että kiistakumppania ei löydetä.

”Iskun uhriksi haluttu voi olla esimerkiksi ulkomailla ulottumattomissa, mutta iskijä haluaa kuitenkin tehdä tälle jotain. Jos henkilöä ei löydetä, räjäytetään hänen kotitalossaan tai ravintolassa pommi viestiksi uhrille”, kuvaa Gunnar Appelgren iskuja.

Osa räjäytyksistä saattaa Appelgrenin mielestä olla kiristysiskuja. Velallisen kotitalossa räjäytetään pommi, merkiksi siitä että hänen olinpaikkansa on tiedossa.

Ruotsalaistutkijan mukaan pommi-iskut ja tuliaseväkivalta ovat eskaloituneet. Malmön yliopiston tutkija Manne Gerell kertoo tilanteesta näin:

”Ruotsi oli ampumisten ja pommiräjäytysten suhteen Euroopan vaarallisin maa, jo ennen vuotta 2022 mutta nyt tilanne on pahempi kuin koskaan”.

Ei ole täysin selvillä, mistä Ruotsin pommi-iskuissa käytetyt räjähteet tulevat, mutta tutkija Gerellin mukaan useissa iskuissa käytetyt käsikranaatit ovat peräisin Balkanilta.

Komisario Gunnar Appelgren arvioi rikollisten käyttävän mitä tahansa haltuunsa saamaa räjähdettä.

Lähde SVT

27 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
EnemyIsHere

Hahah, ne paukut tulee maista, joissa soditaan.

Ruotsissa tulee näkymään lähivuosina mahdollisesti Ukrainan kalustoa. Kiitos sotakiihkoilijoiden, jotka tykkäävät rahoittaa ja ylläpitää sotia.

Jengille maksetaan kuukausilikua 6000e/kk, että sotivat ja keräävät kalustoa samalla tuleviin projekteihin.

Kannattaa siis olla suht varovainen millaiseen median hypeen tarttuu.

Anomaster

Venäläiset aseet ovat tavallisimpia noissa yhteyksissä.

Ukrainassa vain Venäjä haluaa sotia, joten sodan loppu on Venäjän käsissä. Ei tarvitse kuin lopettaa sotiminen.

Venäjämieliset ovat tietysti sitä mieltä, että ukrainalaisten tulisi vaan kiltisti alistua Venäjän edessä, eikä pistää vastaan. Sitähän se Putinkin vaati heti alussa, että älkää pistäkö hanttiin. Venäjämieliset kun eivät näe mitään muuta oikeutta kuin Venäjän kaiken kattavat oikeudet.

Jns. Man

Kyllähän ne aseet tulevat tulevaisuudessa Ukrainasta johon on lahjoitettu niitä kymmenien miljardien arvosta. Iso osa myydään ukrainan rikollisten toimesta heti eteenpäin. Ukraina on ollut persereikämaa koko itsenäisyytensä ajan ja muuttunut huonommaksi v. 2014 vallankaappauksen jälkeen. Venäjällä kontrolli on sen sijaan parantunut Putinin aikana. Mikäli länsimaat eivät olisi puuttuneet Ukrainan tilanteeseen, mitään sotaa ei olisi. V. 2010 presidentivaalit voitti venäjämielinen ehdokas.

Anomaster

Mitä korruptoituneisuuteen tulee, niin Venäjä on edelleen korruptoituneempi kuin Ukraina.

Varmaan Ukrainaan toimitetuista aseista osa löytää sodan jälkeen tiensä pimeille markkinoille. Se on ollut tiedossa jo etukäteen. Silti ne määrät ovat niin pieniä, että venäläiset aseet tulevat jatkossakin olemaan rikollisten käsissä tavallisimmat. Venäjähän myy valtavasti aseita epämääräisille vallankumouskaarteille.

Anomaster

Ja se venäjämielinen presidentti oli venäläisten korruptoima hylkiö, joka halusi vastoin kansan tahtoa liittää Ukrainan Venäjän lypsylehmäksi Euraasia talousliittoon. Kansa halusi lähestyä länttä ja halusi kauppasopimuksen EU:n kanssa. Niinpä kansa heitti korruptoituneen presidentin pihalle.

Tästä suivaantuneena Venäjä miehitti Krimin ja osan Itä-Ukrainaa. Ei olisi tullut sotaa, ellei länsi olisi koskaan tukenut länsimielisiä, totta. Mutta Venäjä olisi alistanut Ukrainan ilman sotaa nöyräksi vasalliksi tai jopa liittänyt itseensä. Se ei ole ukrainalaisten tahto.

Anomaster

Länsimaat tukivat länsimielisiä Ukrainassa ja Venäjä tuki, tosin paljon suuremmilla rahoilla, venäjämielisiä Ukrainassa. Venäjämieliset vaan eivät voittaneet, vaikka korruptoituneen presidentin avulla kovasti yrittivät vaikka väkisin viedä Ukrainan Venäjän alusmaaksi, kohti samaa kohtaloa kuin missä Valko-Venäjä on nyt.

Nyt Venäjä yrittää ottaa väkisin vähintään osia Ukrainasta, ellei saa koko maata vähintään uskoliseksi vasalliksi. Itäosissa onkin runsaasti luonnonvaroja, joita Venäjä kaipaa. Pitää muistaa, että Neuvostoliiton teräksestä tuli 30 – 40 % Ukrainasta, sieltä tuli paljon kivihiiltä ja siellä oli runsaasti aseteollisuuttakin. Venäjä halusi koko Ukrainan vasallikseen, mutta yrittää nyt saada edes itäisen osan ja Krimin, jolla on runsaat öljy- ja kaasuesiintymät.

juha II

Ruotsalaiset ovat suoranaisia kaunosieluisuuksien huippuja kertoessaan vulgääreistä yhteiskunnallisista kipupisteistä.

Kuvitelkaapa mitä jäimme VAILLE kun Ruotsi EI osallistunut WWII:een. Sillä, jos Ruotsi olisi ollut Saksan tilalla! Meillä olisi suoranaista proosaa luettavanamme!

EnemyIsHere

Ei tarvitse Ruotsin kauheasti sotia kun kaapelitkulkee sitä kautta ja maasta löytyy dataa käsitteleviä suur-yrityksiä.

Ei ole montaa maata, jotka ovat sotimisista pysyneet taka alalla 1800-luvun alkupuolen jälkeen.

ike

Eiköhän nuo kaapelit ala jo vähän jäämään taka-alalle muussa kuin kissavideoiden katsomisessa Tubesta. Kai nuo satelliittiyhteydet ovat jo aika paljon vallanneet alaa, no jonkinlaisina varayhteyksinä nuo kaapelit kai jatkavat vielä kauan. Tuollainen tuntuma vaan on.

Anomaster

Ukrainassakin armeija käyttää Internettiä, jota ei ohjuksilla katkaista. Starlink on ensimmäinen, mutta tuskin viimeinen.

Ali

 ”Kutsun näitä turhautumisiskuiksi”, sanoo komisario Appelgren. ”Iskujen tekijä haluaa merkitä reviirinsä ja lähettää viestin”.
Onko tuo äijä pöliä?                                                          Olkoon nyt vaikka miten turhaatunut,,,ja haluaa mertitä reviirinsä,niin eikö ne oo tullut väärään maahan tehemään niitä merkintöjä,,menkööt kotimaansa tekemään ja  turhautukoot lisää, ja pommittakoon niin paljon kuin sielu halajaa!!

Eki

Tappaja oikeudessa: Onko tekijä syyllinen vai syytön? Tekijä oli turhautunut, siis syytön.

Jukka

Kyllä Ruotsi osaa ja kykenee hulluuteen! Kun on turhautunut, voi vaikka räjäyttää pommin ja se onkin sitten laillista ja hyväksyttävää. Ilmankos rikolliset jäävätkin tuomitsematta!

Catilina

Oireilua

Dupont70

Minäkin silloin tällöin räjäyttelen kranaatteja, kun olen turhautunut…

Toni Lajos

Komissaarius gunnar arvioi räjähteeksi kelpaavan kaikki mikä suurta ruhoa aikaan saapi, eipä ihme, että oikein komissaarius on hänestä tullut.

eetee

Aasinhammas-stubbimuna kyllä tietää että turvallista on.

Viimeksi muokattu 8 kuukautta sitten by eetee
Ali

Ajattelin juuri samaa,,,tuli mieleen tuo vastemielinen iso-hammas,,niin laiha että kädetikin on kuin kaksi siimaa olkapäillä;)

juu

Ei ole täysin selvillä, mistä Ruotsin pommi-iskuissa käytetyt räjähteet tulevat, mutta tutkija Gerellin mukaan useissa iskuissa käytetyt käsikranaatit ovat peräisin Balkanilta.”

Eikös siellä ollut sinkokin joka oli Ruotsista lahjoitettu Ukrainaan, ja sitten sillä ammuttiinkin Ruotsissa..

Sisällissotaa pukkaa

Melkoinen kehitysmaa tuo Ruotsi on nykyään. No eipähän tartte enää tuohonkaan matulaan enää matkustaa. Harmi vaan, että Suomella sama kohtalo. Että kiitosta vaan sutki+koksut ja vihervasemmiston vajakkisuvakki-matupatjat!

Agentti 2030

Ruotsille on kehittynyt meitä parempi valmius kestää miljoonapäinen pakolaisaalto lähivuosina.
Sen kansalaiset ovat oppineet varomaan marakattilaumoja.

Anomaster

Jo 90-luvulla ruotsalaiset pelkäsivät liikkua maahantunkeutujavaltaisen Rinkebyn läpi. Yöbussit lakkasivat menemästä Rinkebyn läpi, koska se oli turvallisuusriski. Eräskin ruotsalainen nainen, kun mentiin autolla Rinkebyhyn, kysyi, että uskaltaako sinne mennä.

Agentti 2030

Ylitallovan pakolaisaallon laukaiseva katapultti selviää tuolta:
Scientific Consensus | Facts – Climate Change: Vital Signs of the Planet (nasa.gov)

ike

Jos syynä on turhautuminen niin Suomessa pitäisi olla käynnissä täysi sisällissota. Ei Ruotsissa tai Suomessakaan kuitenkaan mitään asialle tehdä. Ruotsissa vain diskuteerataan ja Suomi ottaa oppia Ruotsista. Pelkäämpä että tuo ei oikein riitä. Kai se loppuu vasta kun kansalaisten kärsivällisyys loppuu. Tulee aika kun lakeja aletaan tarkastella, sitä odotellessa olisi hyvä jos niitä edes noudatettaisiin, muidenkin kuin kanta-asukkaiden taholla.

Anomaster

Kansan tulisi herätä propagandaunesta ja saada tietää todellinen tilanne sekä ymmärtää ajoissa, että kun johonkin suuntaan ollaan menossa, sinne sitten päädytään. Nykyisellä tiellä päädytään pahan valtakuntaan.

netti muistaa

Tuskinpa minkään puolueen päättäjät ovat ihan oikeasti uskoneet, että kehitysmaamuslimit kotoutuvat tänne läheskään samanlaisiksi työtä tekeviksi kansalaisiksi kuten esimerkiksi itä-aasialaiset.
Jos joku heistä on kuitenkin luullut, niin silloin he ovat kyllä olleet kykyihinsä nähden liian vaativissa tehtävissä.

Anomaster

Ei ole voinut luulla, elleivät ole aivan kyvyttömiä ymmärtämään mitään, sillä Keski-Eurooppa oli tupaten täynnä hyviä esimerkkejä siitä, miten kotouitumista ei vaan tapahdu ja ongelmia tulee.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa