Eurooppa Maahanmuutto Rikos

Ruotsalaisia kehotetaan välttämään merkkivaatteiden tai -korujen käyttämistä ryöstöjen ja maahanmuuttajajengien väkivaltaisuuksien lisääntyessä

Kuvituskuva. Kuva: Unsplash / (CC0) / Zac Durant.

Ruotsalaisen Karlstadin kaupungin poliisi varoittaa asukkaita pysymään poissa tietyiltä kaupungin alueilta, joilla maahanmuuttajajengit hallitsevat elämää.

Ruotsin Värmlandin läänin poliisi on kehottanut asukkaita välttämään merkkivaatteiden tai kalliiden korujen käyttämistä kulkiessaan läänin suurimmassa kaupungissa Karlstadissa ryöstöjen ja maahanmuuttajajengien väkivaltaisuuksien lisääntymisen vuoksi.

Kuten Samnytt-uutistoimisto uutisoi, kansalaisia kehotetaan pukeutumaan huonosti, jotta heitä ei ryöstettäisi, ja paikalliset viranomaiset ovat nimenneet useita alueita kantakaupungissa ja lähiöissä, joita tulisi välttää.

”On huono idea käyttää kalliita asusteita, kuten merkkiliivejä, kultaketjuja tai lippalakkeja”, sanoo Karlstadin piirikunnan poliisin rikoksentorjuntakoordinaattori Tia Jylhä.

”Olemme nähneet sellaisia trendejä, että nuoret ryöstävät muita ja myyvät tavarat”, hän lisäsi.

Nuoret, joihin viitataan, ovat ensisijaisesti rekrytoituja maahanmuuttajajengeihin, joiden tunnettuus on kasvanut Ruotsissa viime vuosina, kuten useat korkea-arvoiset lainvalvontaviranomaiset ja Magdalena Andersson totesivat hänen toimiessaan Ruotsin pääministerinä viime vuonna.

Karlstadissa poliisi on ilmoittanut, että aseiden myynti on lisääntynyt räjähdysmäisesti kaupungin nuorten keskuudessa.

”Kyse on rikollisista markkinoista, joihin on vaikea puuttua ja joissa lainsäädäntö on jäljessä”, Jylhä selitti.

Kaupungin maahanmuuttajaväestö on kasvanut viime vuosina. Viime vuonna julkaistujen väestötilastojen mukaan 15 prosenttia kaupungin asukkaista on syntynyt Ruotsin ulkopuolella, ja hieman yli 9 prosenttia on saapunut Ruotsiin Euroopan ulkopuolelta.

Lähde: Samnytt, Remix

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka Severinkangas

Aina arvostellaan, ettei maahanmuuttajilla ole vaikuttamismahdollisuutta. Kyllä on! Onhan esim Karlstadin maahanmuuttajillakin, kun vain 9% ja 15% ovat saaneet kaupungin polvilleen.

Peter Kreisler

(Huom. Sarkasmivaroitus!)
Suomalaisten tulisi käyttää kalliita merkkivaatteita, koruja sekä pitää muuta arvokasta tavaraa mukanaan, jota kaikki ”pigmenttipojat” voivat ryöstellä ja kuitata meidän kantaväestön velan. Jos mitään varastettavaa ei ole mukana, kyseessä on rasismi, johon Jari ”Munaton nillittäjä” Taponen puuttuu kovin ottein.
Joten, lainkuuliaista loppukesää vain kaikille.

Toni Lajos

Suomessa kantaväki kulkee jo valmiiksi resuvehkeissä, olemme ikäänkuin valmiita kohtaamaan äimistyneen muukalaisen joka meidän omaisuutta vaanii, pitkää nenään näytämme murjaanille, toivotamme hyvää matkaa synnyinmaahansa..pikaista sellaista., jonka jälkeen kaivamme kaapeista merkkivaatteita,lippiksiä, tossuja, valtavia kultakäätyjä, myös rolexit ranteeseen sidomme, kaiholla katselemme horisonttiin häipyvän rahtikoneen silhuettia jonka kyydissä murjaanit kotia kohti viilettää.

John Quiman

Liikkuessani maissa, joissa on riski joutua varkaiden kohteeksi, on taktiikkani ollut, että näytä köyhältä. Ei mitään kallista houkuttelemassa rikollisia saalistamaan. Eivät ne tyhjätaskuja seuraa, ne seuraavat niitä, joilla on jotain arvokasta, niitä, jotka pitävät kultaketjuja kaulassaan ja kalliita kelloja ranteissaan.

Ilkka Manttari

Paras vakuutus on aina ollut vähän kauhtunut T-paita, kuluneet jalkineet, vähän rikkinäiset housut. Ei missään tapauksessa saa näyttää turistilta, ainakaan varakkaalta. Ei missään tapauksessa mitään koruja tai kelloja, jos puhelin, niin piilossa.Toimii hyvin.

John Quiman

Kanarialla kerran kävi pari kolme nuorta koskettelemaan, ilmeisesti yrittäen viedä lompakon tms. Karjuin niille oikein kovaa, että painukaa h-vettiin. Huutamisen seurauksena lähtivät muille teille.

Minulla ei kyllä ole koskaan lompakkoa, jonka joku voisi pölliä, eikä mitään mitä tuollaiset voisivat viedä. Huomasin kuitenkin, että meteli saa ne luikkimaan tiehensä.

En ymmärrä ihmisiä, joilla on lompakko takataskussa. Rahat on parasta pitää housujen sivutaskussa ja taskujen tulee olla riittävän syvät. Sieltä ei helposti mitään viedä.

John Quiman

Tätä on äänestämällä haluttu, kun on uskottu poliitikkojen ja median kansankusetukseen sinisin silmin.

Marko Kristian

Juuri oli IltaLäpyskässä juttu nuorten ”asukokonaisuuksista” joita haluavat, taisi olla hinnat sellaista 2000-2500e, pelkät takit jo 1200-1600e.
On tähän aikaan aika paljon vanhemmille laittaa johkin takkiin kuukauden palkka.
Ja nämä mamut jotka niitä vaatteita päältä ryöstää näkee tommosessa takissa helpot 500 euroa.

John Quiman

Silkkaa hulluutta muutenkin ostella nuorille noin järkyttävän hintaisia vaatteita, vaikka olisi rahaa reilumminkin. Aikuinen voi käyttää vaatekappaletta kymmenen tai enemmänkin vuotta. Nuoret ja erityisesti lapset pitävät niitä paljon lyhyemmän ajan.

Ilkka Manttari

Aika harvoin se menee noin päin. Kaikki lasten mielenliikkeet periytyy suodattamatta lapsilta vanhemmille. Onkohan ”vapaan kasvatuksen” tulos. Ei enää tiedä kuka on lapsi ja kuka vanhempi. Aikanani kuitenkin vanhemmat vetivät rajoja. Ei kalliita vaatteita lapsille arkikäyttöön. Kukaan lapsistani ei kuitenkaan ole tullut sanomaan että eivät olisi kasvaneet vapaasti. Hölmöyksiltä on kuitenkin yritetty välttyä.

John Quiman

Vapaa kasvatus ei saa olla kasvatusta ilman opastusta. Sen verran kai opastavat, että eivät anna lapsen juoda pesuaineita. On siis vähän jäljellä lasten suojelemisesta haitallislta asioilta. Pitäisi tajuta, että on paljon asioita, joita tulee lapsena oppia, jos ei halua niistä aikuisena haittaa.

Lapsi tarvitsee opastamista, mutta myös lapsen tahdon kuulemista. Karkkien ja koreiden vaattaiden kohdala voi sanoa ei. Jos lapsi haluaa harrastaa jotain järjellistä, tarvitsee hän siinä tukea.

Ainakin aiemmin ymmärrettiin, että lellitty lapsi saa aikuisena paljon ongelmia ja on vaikea kaikille muille. Jos lapselle ostellaan kallista turhaa vain siksi, että lapsi haluaa, on kyse lellimisestä. Lapsen tulee oppia elämään sen kanssa, että kaikkea ei saa.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa