Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

Ruotsi: 52 loukkaantui, kun maahanmuuttajat ottivat yhteen Eritrean kulttuurifestivaaleilla

Kuvituskuva (ei liity tapaukseen). Kuva: Wikimedia Commons / (CC0 1.0) / jackal211.

Hallitusta kannattavat ja vastustavat ryhmät aiheuttivat kaaosta Tukholmassa, kun ajoneuvoja ja festivaalitelttoja poltettiin. Poliisi varautuu uusiin levottomuuksiin.

Ruotsin poliisi varautuu uusiin levottomuuksiin Tukholmassa järjestettävillä Eritrean kulttuurifestivaaleilla sen jälkeen, kun yli 50 ihmistä loukkaantui ja kymmeniä pidätettiin torstain väkivaltaisissa yhteenotoissa.

Tukholman Järvafältetissä järjestetyllä festivaalilla syntyi kaaos, kun mielenosoittajat ryntäsivät festivaalille ja ottivat yhteen tapahtuman järjestäjien kanssa, joita he syyttävät Eritrean hallituksen propagandasta.

Noin 1 000 mielenosoittajaa ryntäsi poliisin esteiden läpi. He alkoivat repiä festivaalitelttoja, polttivat ajoneuvoja ja hyökkäsivät järjestäjien kimppuun puukepeillä.

Kahdeksan ihmistä joutui sairaalaan vakavien vammojen vuoksi ja yksi henkilö pidätettiin epäiltynä tuhopoltosta, kertoivat paikalliset tiedotusvälineet.

”52 loukkaantuneen lisäksi kolme poliisia on loukkaantunut, mutta on epäselvää, hyökättiinkö heidän kimppuunsa vai aiheutuivatko vammat heidän työskennellessään”, sanoi poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl.

”Voin vahvistaa, että yksi henkilö on pidätetty, kun taas monia ihmisiä on otettu kiinni häiriöiden estämiseksi”, lisäsi päivystävä konstaapeli Andreas Dahlin.

Silminnäkijät kuvailivat kaoottisia kohtauksia, kun mielenosoittajat pyrkivät häiritsemään vuosittaista tapahtumaa, jota kriitikot väittävät käytettävän tyrannimaisen Eritrean hallituksen edistämiseen. Tapahtuman järjestäjät taas syyttivät mielenosoittajia ”terroristeiksi”.

”Se on täyttä anarkiaa, en ole koskaan elämässäni nähnyt näin paljon poliiseja”, silminnäkijä Oskar Malmsten kertoi Ruotsin SVT-yleisradioyhtiölle.

”Täältä näkee vain savua ja tulta”, lisäsi SVT:n toimittaja Kovan Alshawish paikan päällä.

Ruotsin hallitus arvosteli levottomuuksiin osallistuneita ja varoitti Eritrean kansalaisia, joille on annettu mahdollisuus asua Ruotsissa, tuomasta maahan väkivaltaa ja levottomuuksia.

”Ei ole järkevää, että Ruotsi vedetään tällä tavoin mukaan muiden maiden sisäisiin konflikteihin”, Ruotsin oikeusministeri Gunnar Strömmer kirjoitti Ruotsin uutistoimisto TT:lle antamassaan lausunnossa.

”Jos Ruotsiin pakenee väkivaltaa tai on tilapäisellä vierailulla, täällä ei saa aiheuttaa väkivaltaa. Poliisin voimavaroja tarvitaan muuhun kuin eri ryhmien pitämiseen erillään toisistaan”, hän lisäsi.

Lähde: Remix

17 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Eikö näitä syöttökaukalopaikanvaatijoita haettu yksityisellä suihkukoneella Ruotsiin. Ruotsi ilmeisesti kerää kaikki kortit pelissä, ”mikä valtio maksaa suurimmat korvaukset loisimisesta alueellaan. Olen muuten sitä mieltä, ettei tämä hulluus pääty muutoin kuin väkivallalla, (onko tämä jollekin vielä epäselvää) jossain vaiheessa siihen on ryhdyttävä, vaihtoehto on kääntää historian kulku taaksepäin, lähemmäs hetkeä kun astuttiin alas puusta.

John Quiman

Voisi se päättyä äänestämälläkin, mutta se edellyttäisi kansalta laajempaa kiinnostusta asioihin ja laajempaa vihervasemmiston kusetuksen tajuamista. Jos asiat menevät tarpeeksi pieleen, alkavat ihmiset äänestääkin toisella tavalla.

Tarpeeksi pieleen on tuota varten jo todella paha jama, jossa ongelmat kohdistuvat kaikkiin. Ei tunnut olevan kiinnostusta ongelmiin, jotka eivät satu omaan nilkkaan. Ei osata ennakoida, mihin kehitys vie, vaan odotellaan, että ongelmat tulevat omaan elinpiiriin. Voisi ennakoida, mutta omat pienet ajatukset eivät älyä, mihin maata ollaan viemässä.

Oman ongelmansa soppaan tuo se, että viheriäiset ovat miehittäneet virkamieskunnan, koulutuksen ja median, joilla on valtaa paljonkin, eikä niitä äänestetä, eivätkä ne katoa äänestämällä. Valheellisten tietojen jakelu toimii ja virkamieskunta pyrkii lukemaan lakia viheriäisellä tavalla sekä vaikeuttamaan muutoksia.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
ilkka

Ruotsin, Ranskan ja Saksan tilanne ei enää korjaannut ilman voimatoimia Muissa maissa voidaan vielä vaikuttaa äänestämällä, mutta se edellyttää ettei esimerkiksi suomessa taas neljän vuoden kuluttua olla valmiita punavihreään sosialismiin. Tästä syystä olisi nykyisen hallituksen osattava toimia niin että äänestäjät vakuuttuvat jatkomahdollisuuksista. Kun ihmiset tajuavat ettei kyseessä ole mikään rasismin kanssa flirttailu, vaan asioiden järkeistäminen ja pyrkimys saada vihervasemmistolta valtikka käsistä, voidaan odottaa hyvää lopputulemaa.

Se tekeekö hallitus kaikista asioista kaikille mieluisia päätöksiä on aina pois-suljettava. Sitä ei kykene tekämään mikään puolue tai puolueiden koaliittio, mutta jos tulos on vähemmän haitallinen ja edut selvästi nähtävissä voidaan päästä pitkälle. Mikäli YLE:n määrärahoja laikataan, jota kannatan avoimesti, sillä voidaan ainakin osoittain vähentää punavihreää propagandaa joka on nyt niin äärimmilleen vietyä ja paranoidista, että vastaavaan tuskin kykeni edes neuvostoliiton tiedotus.

Se hyvä puoli edellisissä vaaleissa oli, että SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät menivät jo etukäteen lyömään lautoja ikkunoihin julistaessaan, ettei kyseeseen koskaan tule tilanne jossa he olisivat PS:n kanssa samassa hallituksessa. Kun seuraavat vaalit lähestyvät, on syytä yhtenään muistutella tästä lupauksesta. Tällöin ne jotka ovat tyytyväisiä siihen mitä nyt saatiin, ei enää muuta kantaansa kuvitellen turhia vihervasemmiston kyvystä olla muuta kuin saneleva osapuoli. Kokoomuskin hyötyy tästä Marinin julistuksesta, sillä hekään eivät ole innoissaan SDP:n mukaanpääsystä.

John Quiman

Mikäli ei onnistu äänestämällä saada aikaiseksi niitä kovia toimia, sitten maa vajoaa kaaokseen ja lopulta laittomuuteen sekä tietysti köyhyyteen. Sellaisessa tilanteessa joku kaataa vallalla olevan vallan tavalla tai toisella. On kansan syytä olla valmiina ja tarkkana, että se vallan kaappaava ei löydy vasemmalta tai piilokommareista, koska se veisi vain ojasta allikkoon, eikä mihinkään mitä ne lupailevat.

John Quiman

Ja miksi eritrealaisia on Ruotsissa? Eritrealaiset pääsevät Italiaan töihin ilman ongelmia. Ovat päässeet jo vuosikymmeniä, kun Italia on vanhan siirtomaansa kansalaisille tarjonnut siihen mahdollisuuden. Eritrealaisia on ollut Italiassa maataloustöissä jo todella kauan. On kuulemma toiminut hyvin ja ovat olleet työteliäitä. Molemmat osapuolet ovat olleet siihen tyytyväisiä.

Kun suvakit keksivät järjestää ”turvapaikan hakijoille” vapaan reitin Eurooppaan, alkoivat eritrealaisista suuri osa hakea turvapaikkaa muista Euroopan maista, koska kuulivat, että niistä saa reilut sossuedut tekemättä mitään. Keksivät hakea turvapaikkaa lähinnä asevelvollisuuden välttelyn perusteella.

Eritreassa ei ole sotaa, eikä mitään ongelmia, vaan aika rauhallista elämää. On siellä tiukka diktatuuri, mutta se ei oikeuta turvapaikkaan tai muuhunkaan. Nyt siellä on rauhatonta, mutta se ei ole vaikuttanut tähän, että Ruotsissa ja muissa Euroopan maissa on runsaasti eritrealaisia.

Niin, pitää varmaan mainita, että puolet ovat muslimeja ja puolet kristittyjä.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
ilkka

Onhan se vähän outoa kun eurooppalaisten työllään saamat etuudet halutaan poistaa suurina kuluina joista syntyisi säästöä, mutta mitään tekemättömien etuuksia olisi kasvatettava. Sana absurdi ei ole riittävä kuvaamaan tätä menoa. Eihän mikään yhteiskunta voi toimia loputtomasti sosiaalitoimistona, etenkin kun pidetään mielessä paljonko tulijoiden syntyvyys ylittää kantaväestön syntyvyyden jo lyhyelläkin periodilla.

Meille kerrotaan ettei ole ihmisoikeuksien kannalta nähtynä oikeutta vaatia kehitysmailta syntyvyyden säännöstelyä, vaikka se olisi vastaus moneen ongelmaan. Se että autetaan ja lisätään syntyvyyden mahdollistavia kansoja afrikassa, on yhtälö jossa ei ole järkeä. Apu tuottaa lisää avustettavia, jotka tuottaa lisää avustettavia jne. Se on yhtälö joka tulee lopulta kaatamaan koko maailman ruokahuollon. En myöskään ymmärrä miksi afrikan kuivuuteen ei tehdä oikeasti ratkaisevaa avustusta. Meillä on olemassa teknologia joka mahdollistaa merivedestä tuotettua makeaa vettä. Vaikka sen sanotaan olevan kallista, se ei voi olla niin kallista kuin ongelmien päästäminen eurooppaan. Suhteellisen harva tietää että nykyiset ydinsukellusveneet ja lentotukialukset tuottavat kaiken juoma ja pesuveden merivedestä. Jos suurilla mailla on varaa rakentaa lentotukialuksia tai sukellusveneitä, miten sitä rahaa ei löytyisi vesiteknologian rakentamiseen kuivuudesta kärsiville alueille.

Jos vedotaan siihen että se maksaisi miljardeja, olisi hyvä muistaa että niitä miljardeja on jo nyt kannettu kehitysmaihin ja tulos on ollut pyöreä nolla. Kaikella sillä rahamäärällä olisi tuotettu takuuvarmasti vettä joka paikkaan ja mahdollistettu viljely ja omavarainen ruokahuolto. Pelkkä poliittinen aate ei saisi sumentaa niin paljon näkökenttää, ettei hyväksy realistista vaihtoehtoa.

John Quiman

Voisivat ottaa oppia j-laisilta, jotka saivat autiomaansa kasvamaan kaikenlaisia hedelmiä ja vihanneksia. Yksi kikka on ohut letku, jossa on kunkin taimen kohdalla pieni reikä, mistä se tihkuu vähän vettä kasvin juurille. Ei paljon haihdu, eikä mene muualle. Toinen mistä voisivat ottaa oppia j-laisista on, että j-laiset ovat ahkeria. Tämä voi kyllä olla haastavaa opittavaksi.

Öljysheikkien maissa otetaan vettä merestä ja putsataan se ns. makeaksi vedeksi, vieläpä todella suuria määriä.

ilkka

Yksi ongelma on ettei afrikassa ole juurikan sitä populaatiota joilla olisi teknistä ymmärrystä. Sinne on rakennettu ties kuinka monet sähköverkot eri kyliin, ne toimii tasan sen aikaa kun euroopasta mennään säännöllisesti tekemään huollot. Kun homma jää sikäläisten harteille, kaikki pysähtyy, tai sitten varastetaan metallit että voidaan myydä niitä ja hankkia ” omalle ” heimolle muutama vuohi. Käsitys kansakunnasta ja yhtenäisestä kansasta ei ole sama asia heimoyhteisön kanssa. Vaikka he ovat yhteisöllisiä, se rajoittuu heimoon. Karrikoiden imaistuna Pohjalaiset ei tekisi mitään savolaisten kanssa vaikka yhteistyö tuottaisi vaurautta.

Sitten sanotaan että maat ovat köyhiä, eivät ne pysty maksamaan mistään tuotetusta teknologiasta. Kyllä pystyvät. Afrikan kulta, timantti jne esiintymät on paljolti käyttämättä. Tässä vaiheessa sitten astuu valkoisten typeryys peliin. poliittinen typeryys, kun suoraan sanotaan. Me voisimme viedä sen osaamisen, ylläpitää sitä ja jättää toimivat lähtökohdat sikäläisille, mutta kun ” kolonialismi ” on niin paha asia, että edes kehitystä ei saa tarjota. Kolonialismi kun kaiken lisäksi tarkoittaa alueiden asuttamista, ja luonnonvarojen riistämistä, ei sitä että autetaan oikeasti joku jaloilleen ja varmistetaan että jatkuvuus säilyy, Käsitteet ovat sekaisin ja niin pysyy myöskin alueen olot ikuisesti sekavina. Jos sinne viedään osaamista, se ei ole kolonialismia, jos siitä osaamisesta maksetaan, se ei ole riistämistä. Mutta tietyt puolueet näkevät asiakseen estää kaiken väittämällä ettei kyseessä olisi muu kuin riisto ja kolonisaatio.

Nyt siellä touhuaa Kiinalaiset koko ajan, he riistävät ja varastavat alueelta miljoonia ja taas miljoonia, mutta se ei aiheuta yhdessäkään ituhipissä vastareaktiota. Tätä tarkoitin kun sanoin että käsitteiden sekamelska on järjettömäksi paisunutta huuhaa juttua. Kuka tahansa muu saa mennä ja omia mitä tahansa, mutta ei valkoiset. Ja vaikka mitään ei omittaisi, ” kunniavelkamme ” estää olemasta järkeviä. Me emme saisi mennä tekemään mitään vaikka se olisi ilmaista, mutta meiltä otetaan joka vuosi miljardeja aluen kehitysrahastoihin, joiden avulla mikään ei kehity.

John Quiman

Olen ihmetellyt tuota luonnonvarojen riistämistä. Siellä on maaperässä jotain millä ei ole heikäläisille mitään käyttöä, eivätkä he osaa kaivaa sitä esille. Sillä ei ole mitään arvoa siellä maan alla kenellekään.

Kun sinne mennään kaivelemaan, sovitaan ehdoista ja sitten kaivetaan eli ostetaan luonnonvaroja. Halvallahan ne täytyy saada, sillä ei jonkin metallin arvo pörssissä tarkoita sitä, että sillä olisi jokin arvo siellä maan alla. Se pitää kaivaa esille ja jalostaa käytettävään muotoon. Siinä on paljon työtä ja siinä kuluu paljon rahaa. Kaivetun luonnonvaran arvo syntyy todella vasta, kun se on jalostettu puhtaaksi aineeksi. Tätä jalostamista eivät paikalliset osaa tehdä, siksipä sillä luonnonvaralla ei ole muuta arvoa kuin se, mitä siitä voi saada tarjoamalla kaivosoikeuksia.

Jalokivien kohdalla on puolestaan niin, että kun on maasta kaivettu esille, maksetaan niistä sen arvon mukaan, mikä on ketjun siinä kohdassa. Monet siellä kilpailevat jalokivien ostamisesta, joten kyllä kysyntä ja tarjonta hoitaa hinnat.

Missä kohden tässä riistetään?

Koko idea riistämisestä on keksitty poliittisiin tarkoituksiin.

Jos paikaliset kasvattavat osaamistaan, voivat ottaa itse vastuun isommasta siivusta kaivosalalla ja toimitusketjussa. Sitten saavat hurjat hinnat. Paikallisilla ei tunnu olevan sellaisia pyrkimyksiä. Niiden hallinnotkin ovat korruptoituneita ja maksetuista rahoista suuri osa häipyy korruptioon, eikä mene kansan eduksi. Se on kuitenkin heidän oma vikansa.

Käsitteet on ns. suvaitsevaisilla aina sitä, mikä parhaiten sopii ideologian vallan kasvattamiselle. Niissä ei ole mitään tolkkua, mutta eipä heidän missään touhuissa ole mitään tolkkua. Ovat mielikuvituksensa vankeja ja todellisuudesta niin irti, että eivät edes tiedä mitä se tarkoittaa. Jos maailma olisi tolkuissaan ja vain jotkut olisivat suvakkeja, pidettäisiin heitä vinksahtaneina.

P.S. Huomasitko, että palautin tekstisi, jonka kerroit kadonneen tai ehkä joutuneen odotushuoneeseen?

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
ilkka

Kyllä huomasin, kiitos siitä.

John Quiman

Tuodsta riistämisestä ja kolonisoinnista vielä, että jos katsomme eteläiseen Afrikkaan, jossa oli aiemmin paljon ja on vielä vähän valkoisia maanviljelijöitä, voimme ihmetellä mustien toimia.

Ensinnäkin ne mustat, jotka ovat nyt ehdottomana enemmistönä Etelä-Afrikassa, eivät ole alunperin siltä seudulta, vaan tulivat sinne työvoimaksi, kun valkoisilla oli tarjota töitä. Alueen alkuperäiset mustat ovat nykyisin pikkuruinen vähemmistö.

Kun valkoiset saapuivat EteläAfrikkaan, he sopivat maakaupoista sikäläisten mustien kanssa. He eivät valloittaneet viljelysmaitaan, siis he eivät minkään asteikon mukaan varastaneet maitaan. Tätä eivät nykymustat, eivätkä suvakit, halua kenenkään tietävän, kun Etelä-Afrikan mustat sanovat, että valkoiset varastivat heidän maansa. Historian vääristely ja siitä valehteleminen on siellä politiikan väline, kuten suvakeilla länsimaissa.

Valkoiset saivat maatalouden kukoistamaan ja muunkin talouden hienoon kuntoon. Nyt kun mustat ovat vallassa, on valkoisia maanviljelijöitä listitty hengiltä aika paljon, eikä hallinto tee mitään sen lopettamiseksi. Hallinto on sen sijaan tehnyt lain, että valkoisia ei saa ottaa töihin, vaan kaikki työpaikat ovat mustille. Samaan aikaan talous sakkaa ja toimii heikommin. Kestänee aikansa, kun aiemmin luotu vauraus on historiaa ja sitten on umpiköyhä Etelä-Afrikka jäljellä. Nyt siellä on valkoinen köyhällistö.

Viimeaikaisia uutisia EteläAfrikasta ovat todella suuret kansankokoukset, joissa kiihkoillaan valkoisia vastaan ja kehotetaan ampumaan valkoiset. Kuinkqa paljon näistä saa lukea suomalaisesta mediasta?

Tämä kaikki on suvakkien mielestä tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta, eikä musta ole rasisti. Mistään Etelä-Afrikan ongelmista ei Suomen valtamedia kirjoita sanaakaan. Ilmeisesti siksi, että mustien sorto- ja mielivalta sekä historian vääristelyt eivät ole mieluisia aiheita, sillä ne eivät sovi ideologiseen agendaan.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
John Quiman

Suvakit eivät päässeet loukkantumaan, kun taistelu oli parempien ihmisten kesken. Ehkä keksivät loukkaantua siitä, että valkoiset ruotsalaiset aiheuttivat koko jutun. Pitää odotella, kun vaikea tietää etukäteen miten älyttömiä keksivät.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
ilkka

Puikulapäiden syyskokous meni siis nutulleen, mikä yllätys. Ja yhä poliisi selittää kuin pikkulapsi ettei hyi sentään, kyllä pitää olla kiltisti me ei juuri haluta satuttaa ketään, mutta jos pahaksi menee, ( niin kuin on jo mennyt kun afrikan sisällisotia käydään ruotsissa ) voimme nuhdella osallistujia ja kertoa kuinka ruotsissa pitäisi toimia.

John Quiman

Niille ei kai oltu kerrottu, että ei ole sopivaa taistella tuolla tavalla Ruotsissa. Ei kai oltu valistettu myöskään, että kotimaan tilanne ei muut miksikään, voittipa Ruotsissa kumpi vaan osapuoli.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
Toni Lajos

Meiltäkin voisi Ylen uneliaat toimittelijat kiiruhtaa paikalle, ainakin syyllistää poliisin käyttävän liiallista väkivaltaa ” festivaali ” kansaa kohtaan.

ilkka

Rauhallisen puikulapää festivaalin ilmapiiri murentui, kun valkonormaatiivinen ja äärioikeistolainen rasismin kyllästämä poliisi meni hakkaamaan syyttömiä. Eva Biaudet vaatii Riikka Purran erottamista tapauksen johdosta, ja ehdottaa että ruotsin valtiopäivillä päätettäisiin suomen liittämisestä ruotsiin, ja puilapäiden tuonti suomeen sallittaisiin. On hauskaa etnistä värinää kun Etritrean sakki riekkuu ihan kuten on riekkunut sielä kotimaassaankin. Kyllä heistä suvaitsemalla kehkeytyy mallikansalaisia. Anna Maja Henriksson kannattaa ajatusta mutta vaatii sitä ennen Jusi Halla-ahon erottamista, ja Ville Rydmanin karkotusta färsaarille. SDP katselee vieressä toiveikkaana uskoen että se tapahtuu, ja uusi hallitus muodostetaan jo syksyllä demarit, vihreät RKP koaliittiolla joka irtisanoutuu rasismista. Tätä ajatusta puoltaa YLE:n tekemä gallup, jossa kaikki oppositiopuolueet ovat nyt nostaneet kannatustaan huikeasti, koska suomen kansa on kyllästynyt näin avoimeen rasismiin. ja mummokööri torikahvilassa uskoo tämän, koska heillä on yhä muistissa miten nuorelle ihmiselle ei olisi anettu edes vapautta tanssia, yhyh hyyyy, Oi Sanna tule takaisin..

Marko Kristian

Ruotsi jatkaa samalla tiellä siellä on 7 enimmäisen kuukauden aikana ollut yli sata pommi-iskua, ja toiset mokomat epäonnistuneita. Mutta ei siinä kaikki, siellä on ammuttu automaattiaseilla asuntojen ovista ja ikkunoista sisään, ja kuulemma monesti vääriiinkin asuntoihin.
Kaikki ne on maahanmuutttajataustaisia, mutta eihän tää mitenkään liity maahanmuuttooon.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa