Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Ruotsi: 65 000 uutta maahanmuuttajaa jo tänä vuonna

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson Kiovassa helmikuussa 2023. Kuva: Wikimedia Commons / (CC0 1.0) / https://www.flickr.com/people/165930373@N06

Ruotsissa myönnettiin heinäkuuhun mennessä noin 65 000 uutta oleskelulupaa, mikä vastaa koko Eskilstunan kaupungin asukasmäärää. Ukrainalaisia lukuun ottamatta maahanmuutto on Ulf Kristerssonin SD-puolueen tukeman hallituksen aikana samalla tasolla kuin viime vuonna, jolloin maata hallitsivat sosiaalidemokraatit.

Ulf Kristersson ja hänen hallituksensa ovat luvanneet maahanmuuttopolitiikalle ”ajattelutavan muutosta” ja maahanmuuton vähentämistä.

Tilastoissa ei kuitenkaan näy mitään vaikutusta lähes vuoden vallassaolon jälkeen. Sen sijaan maahanmuutto on pysynyt lähes täsmälleen samalla tasolla kuin ennenkin.

Viime vuonna Morgan Johansson (S) oli maahanmuuttoministeri. Nykyään virkaa hoitaa Maria Malmer Stenergard (M), joka on arvostellut äänekkäästi sosiaalidemokraattien avokätistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Uusien oleskelulupien määrä nousi jyrkästi viime vuoden keväällä, kun kymmenettuhannet ukrainalaiset saapuivat Ruotsiin Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Nämä pakolaiset otettiin maahan erillisessä prosessissa niin sanotun joukkopakolaisdirektiivin nojalla.

Vuoden 2022 ensimmäisten seitsemän kuukauden aikana myönnettiin yhteensä 97 864 oleskelulupaa. Näistä 39 530 oli kuitenkin joukkopakolaisdirektiiviin liittyviä tapauksia, koska sota oli juuri puhjennut Ukrainassa. Ilman näitä tapauksia myönnettyjen oleskelulupien kokonaismäärä oli 58 334.

Samana ajanjaksona tänä vuonna myönnettiin yhteensä 64 306 oleskelulupaa. Lukuun ottamatta ukrainalaisia luku on 57 917.

Toisin sanoen oleskeluluvan saaneiden muiden kuin ukrainalaisten maahanmuuttajien määrä Ruotsissa on tänä vuonna jo lähes täsmälleen sama kuin vuonna 2022.

Ruotsidemokraattien edustajat ovat aiemmin viitanneet maahanmuuton vähentämiseen ”monimutkaisena prosessina”. Sen sijaan, että he ryhtyisivät välittömiin toimiin, he ovat perustaneet hyvin pitkiä tutkimuksia asiasta. Tärkeimmät niistä saadaan valmiiksi vasta vaalivuonna 2026, jolloin – jos tämänhetkisiin mielipidemittauksiin on uskominen – sosiaalidemokraatit ovat palaamassa valtaan.

Lähde: Fria Tider

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Ei taas mene läpi mikään muokkaus. Alan epäillä jo tuota kuussakäyntiäkin jos edes yksinkertaista tekstieditoria ei saada toimimaan. 😂

John Quiman

Tarkoittanet sitä, että ei voi korjata jälkeenpäin. Jos yrittää korjata ja tallentaa korjauksen, tulee vihainen punainen läpyskä sanomaan, että kirjoitat liian nopeasti, rauhoitu sen sijaan, että korjaus vain tulisi tallennetuksi. Joitakin päiviä on nyt kestänyt tuo, että ei voi muokata jälkikäteen yhtään kirjainta.

Olisi hyvä, jos ylläpito huomaisi asian ja ilmoittaisi sille taholle, jonka vastuulla tuokin on.

ilkka

Olemme ulkoistaneet työt kiinaan, toistan kiinaan, joten emme ole vastuussa siitä mitä kirjoituksillenne tapahtuu. Informoimalla kiinan hallitusta, ja ottamalla punaisen jäsenkirjan saattaa syntyä muutosta, mutta jos olet rasisti ja arvostelet putinin sotaa, pysyt kieltolistalla.

Ilkka Manttari

Käytän tuota nyt häikäilemättömästi aasinsiltana. Jos nyt edes päästäisiin siihen mitä luvataan. Miten Suomessa on päässyt yleistymään käytäntö missä nettiliittymän nopeus on jotakin 10 prosentin luokkaa siitä mistä asiakas maksaa. Olen varsin tietoinen kuormituspiikkien aiheuttamasta vaihtelusta mutta siitä tuskin voidaab puhua 03 ja 04:n välillä yöllä. Kyse on tietoisesta toiminnasta.

Toni Lajos

Meillä valtamedia ei ole moista muutosta huomannut, ei kerkiä, rasismi keskustelu velloo kuumana, kaikki muun unhoittuu, kun pääsimme meetuusta, hiilinielusta jne, tilalle tuli aikamme kummajainen rasismi, jota ainakin Ylellä jankataan tunnista toiseen..väsymättä.

ilkka

Älä unohda sitäkään ettei kukaan puhu enää otsonikadosta, tai liito-oravista. Se lakkasi olemasta kun tilalle keksittiin hiilidioksidin vaikutus. Sitten kun hiilidioksidi lakkaa olemasta ongelma numero uno, tulee jälleen uusi termi. Tässä välissä on nyt hyvä meuhkata rasismista.

Kun neljä vuotta on kulunut, ja eduskuntavaalit ovat jälleen ovella, on kaikki maailman synnit vain suomalaisten aiheuttamia. ( Niinhän ne ovat nytkin ) mutta silloin tulee vielä enemmän artikulaatiota kuinka rasismi ja ympäristön tila nivoutuivat toisiinsa, ja jos Purra ei olisi kirjoittanut mitään 20 vuotta sitten, olisi jääkarhuillakin tulevaisuus, lajikato päättynyt, herkkä biodiversitetti saanut olla koskematta ja todennäköisesti covid-19 sekä lintuinfluenssa jäänyt tulematta. Kaikki tämä pitää kompensoida nostamalla jakeluvelvoite 80 % ja vaatimalla että kaikkien pitää ostaa Tesla. Sinällään yhtälö on järjetön, kun teslakuski ei tarvitse etanolia. Mutta sillä ei olekaan mitään merkitystä, koska ajatuksena on verottaa kansa kuiviin, ja korvata se jo alunperin kuivalla DNA perimällä kestorusketuksineen. Voimme aina suunnata katseet länsinaapuriin ja nähdä kuinka onnistunut integraatio tuo iloa, ja lisää kansan onnellisuutta..

Toivon hartaasti ettei RUOTSISTA tule koskaan liittolaismaata, ja toivon ettei se pääse NATO:n jäseneksi. Nauttikoon nyt siitä mitä on halunnut, allahu akbar ja sitä rataa.

John Quiman

Tosin Ruotsin Nato-jäsenyys varmistaisi Suomen huoltoreitit. Jos ei ole Naton jäsen, ovat huoltoreitit epävarmempia.

John Quiman

90-luvulla, kun tuli porvarihallitus, kertoivat, että on todella vaikeaa saada mitään uudistuksia läpi, koska kaikki virkamiehet ovat sossujen vuosikymmenten aikana asettamia ja ne viivyttävät kaikkia asioita mahdollisimman paljon.

Peter Kreisler

Ruotsalaiset ovat itsepetoksen mestareita, tämä on heidän ns. ”Akilleen kantapää”. Tähän lisänä vielä demokratian yksi perusongelmista, mahdollisimman laajan äänestäjäkunnan miellyttäminen. Kun äänestäjäkunta on muodostanut vääristyneen maailmankuvansa valemedian antamasta kuvasta, sekä pelottelupolitiikan maailmankuvasta (Pandemia, ilmastonmuutos jne…), on tilanne lähinnä ns. ”pattitilanne” kun harhautettuja pitäisi miellyttää niissäkin asioissa, joita ei edes ole olemassa.