Eurooppa Politiikka

Ruotsi: Hätätarvikkeiden myynti kasvaa voimakkaasti sodanlietsonnan myötä

Kuva: Pixabay / (CC0) /danzig_hamburg.

Ruotsin kansallinen kansan- ja puolustuskonferenssin johtajien sodanlietsonnan jälkeen hätätarvikkeiden myynti Ruotsissa on kasvanut dramaattisesti.

”Hätäradiomme myynti kasvoi eilen useita tuhansia prosentteja, ja siitä tuli myydyin yksittäinen tuotteemme”, sanoo Clas Ohlsonin lehdistötiedottaja Anders Wahl Expressenille.

Retkikeittimien myynti on kahdeksankertaistunut, ja muut selviytymistuotteet, kuten taskulamput ja vesikanisterit, menevät nyt kaupaksi kuin kuumille kiville.

Anders Wahlin mukaan tämä on selvä seuraus Ruotsin puolustusvoimien ylipäällikön ja ministerien tällä viikolla antamista lausunnoista. ”Näillä sotapuheilla on pyritty valmistamaan ruotsalaisia suureen sotaan Natoon liittymisen jälkeen.

Lähde: Expressen

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Kaikki kevyet päivämeikit ostettiin loppuun, samoin prideliput. Ruotsi valmistautuu sotaan jota ei tule, ja hyvä niin koska heistä ei ole sotimaan mitään vastaan, se on jo nähty.

John Quiman

Eipä siinä sotaa lietsottu, vaan puhuttiin sodan mahdollisuudesta parinsadan vuoden tauon jälkeen. Eikä sillä tarkoitettu, että Ruotsi hyökkää, joka olisi ollut sitä sodan lietsomista. Ei puhuttu sodan tulemisesta todennäköisenä, vaan mahdollisena.