Eurooppa Politiikka Rikos Uutiset

Ruotsi: Kokaiinia eduskunnassa

Kuvituskuva: Pixnio Universal (CC0 1.0).

Ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet tutki seitsemän Ruotsin valtiopäivillä eli eduskunnassa olevan puolueen WC-tilat nk. ”kokaiiniliinoilla”.  Tutkimuksessa pintoja pyyhittiin liinalla, joka muuttui siniseksi, mikäli pinnassa oli kokaiinijäämiä.

Tutkittavat WC-tilat olivat puolueitten käytössä olevissa tiloissa eduskuntarakennuksessa, lukuun ottamatta pääministeripuolue Maltillista Kokoomusta, jonka kohdalla tutkimus tehtiin puoluetoimistossa.

Eduskunnassa seitsemästä puolueesta neljän tiloista saatiin positiivinen näyte kokaiinille.

Kyseiset puolueet ovat sosiaalidemokraatit, Vasemmistopuolue, Liberaalit sekä Ruotsidemokraatit.

Puolueitten edustajat sanovat olevansa ”yllättyneitä”, ja ”suhtautuvansa tulokseen vakavuudella”. He kuitenkin uskovat kokaiinijäämien olevan peräisin eduskunnassa käyneiltä vierailta, ja painottavat eduskunnan puoluetoimistojen WC-tilojen olevan julkisessa käytössä.

”Huumeita on kaikkialla yhteiskunnassa, ja se on vakava ongelma”, kommentoi sosiaalidemokraattien tiedottaja. ”Emme voi valvoa, kuka käyttää eduskunnan puoluetilojen WC:itä. Olemme (testin tuloksesta) huolissamme, ja tulemme olemaan yhteydessä eduskunnan hallintoon”.

Lähde SVT

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Meillä oli vain samariinia S. Marinin kemuissa.

Peter Kreisler

Suomessa tutkinta on joidenkin politiikkojen ja erään pääministerin osalta helppoa, ei tarvitse kuin katsoa sosiaalisesta mediasta narkkailu- ja nakuiluvideot.
Ehkä seuraava hallitus pitäisikin koota suoraan N-klikalta ja jostain halvasta ilotalosta.

Toni Lajos

Sikäläisen eduskunnan päätöksistä huokuu vahva kytkös pulverin käyttöön.