Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma Rikos Uutiset

Ruotsi: Koraaninpolttajalle karkotusmääräys- saa silti jäädä maahan

Kuva: Pxhere / (CC0).

Useita huomiota herättäneitä Koraanin polttajaisia Ruotsissa järjestänyt irakilainen Salwan Momika määrättiin karkotettavaksi syksyllä 2023. Peruste karkotukselle olivat Momikan oleskelulupahakemuksessa antamat valheelliset tiedot. Hän valitti karkotuspäätöksestä, ja Ruotsin maahanmuuttotuomioistuin on nyt hylännyt valituksen.

Salwan Momika saa kuitenkin jäädä Ruotsiin väliaikaisella oleskeluluvalla. Maahanmuuttotuomioistuimen mukaan Momikaa ei voida karkottaa Irakiin, koska hänen turvallisuutensa olisi kotimaassa uhattuna. Koraanin polttaminen on islamilaisissa maissa vakava rikos, josta rangaistaan ankarasti. Koraaneja häpäisseitä on myös lynkattu muslimimaissa.

Salwan Momikan väliaikainen oleskelulupa Ruotsiin on voimassa 16.4.2024 saakka. Maahanmuuttotuomioistuin päättää tuolloin, voidaanko Momika karkottaa Irakiin. Mikäli karkotusta ei edelleenkään voida toteuttaa, Salwan Momika saa uuden väliaikaisen oleskeluluvan.

Salwan Momika aikoo valittaa karkotuspäätöksestä, ja saada sen kumotuksi.

”Pidämme päätöstä vääränä ja ehdottomasti valitamme siitä”, sanoo Momikan asianajaja Alice Cullberg.

Lähde SVT

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Niin terrorismiuhka on kasvanut kirjojen polttamisen myötä, ja ammuttiinpa Brysselissä pari ruotsalaista jalkapallofaniakin.
Mutta eikö nyt kuitenkin olisi järkevämpää karkoittaa ne kiihkouskovaiset jotka sen terrorismiuhan aiheuttaa?
Ruotsi alkaa olla kohta islamistivaltio.

Kauko Aalto

Eipä taida karkotus onnistua.