Eurooppa Maahanmuutto

Ruotsi: Kunniakulttuuri ja -väkivalta ongelma jo tarhassa, hoitajat eivät uskalla tehdä ilmoituksia vanhempien pelossa

Kuvituskuva. Kuva Piqsels / CC0.

Malmön tarhoissa ollaan uudenlaisen, joskaan ei yllättävän ongelman äärellä. Jo tarhaikäiset lapset elävät kunniakulttuurin sääntöjen mukaan: tytöt pakotetaan pitämään peittäviä vaatteita kesähelteelläkin ja pojat määräilevät naispuolista henkilökuntaa. Henkilökunta ei uskalla puuttua asiaan tai tehdä asiasta ilmoituksia sosiaaliviranomaisille tai esimiehilleen, koska pelkää aggressiivisia vanhempia.

Viime vuoden ensimmäisten kymmenen kuukauden aikana Malmön 195 kunnallista päiväkotia teki vain yhden ainoan ilmoituksen kunniaan liittyvästä sorrosta. Kunniaan liittyvän sorron uskotaan olevan laajalle levinnyttä, ja Malmön kaupungin oma selvitys osoittaa, että yli joka viides yhdeksäsluokkalainen kaupungissa pakotetaan elämään kunnianormien mukaan.

Päiväkotien on lain mukaan ilmoitettava huolensa lasten pahoinvoinnista, joka liittyy sortoon, mutta Malmön tutkimuksen mukaan henkilökunta ilmoittaa pelkäävänsä ”uhkakuvaa huoltajilta ja sukulaisilta”.

Työntekijöitä painostetaan myös kampanjalla, jonka mukaan Ruotsin valtio kidnappaa muslimilapsia huostaansa verhoten todellisuudessa rasistiset tarkoitusperänsä sorron vastustamiseksi.

Kyseessä on jälleen yksi esimerkki siitä, miten massamaahanmuutto ei aiheuta sitä, että tulijat integroituisivat osaksi vastaanottajamaansa normeja, vaan että vastaanottajamaa, joka maksaa tulijoiden elämisen, muuttuu tulijoiden lähtömaiden kaltaisiksi paikoiksi.

Lähde: Aftonbladet

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Tyhmähän ei ole se joka pyytää vaan se joka antaa.
Kun on otettu alistuva lähtökohta, niin mitä muuta voisi luulla.
Kehitysmaalaiset sen uskonsa takia jo muutenkin pitää meitä ”vääräuskoisia” orjinaan, ja heti kun tulevat maahan niin näytetään että olemme alistettuja orjia joista ei ole muuhun kuin palvelemaan heitä.

Kauko Aalto

Eikö näitä s….tanan elukoita saada pysymään pois meidän ihmisten keskuudesta.

John Quiman

Tästä kehittyy vielä ilmaisu Malmö-syndrooma.