Eurooppa Maahanmuutto Rikos Uutiset

Ruotsi: Kunniaväkivalta lisääntyy – yli 1000 tapausta vuodessa

Kuvituskuva, Pixabay, Sam Williams.

Lähinnä muslimimaista kotoisin olevat maahanmuuttajat kotoutuvat huonosti Ruotsiin. Maahanmuuttajanaisten elämää kontrolloidaan ja heitä vastaan käytetään henkistä sekä ruumiillista väkivaltaa, mikäli naiset länsimaistuvat. Naisia myös murhataan.

Kunniaväkivallan uhriksi joutuu myös miehiä, mutta vähemmässä määrin.

Ruotsin poliisi alkoi korvamerkitä ilmoitettuja kunniaväkivaltarikoksia erityisellä koodilla vuonna 2019. Aiemmin kunniaväkivaltaa ei erikseen tilastoitu.

Tilastoinnin aloittamisen jälkeen kunniaväkivallasta tehdyt ilmoitukset ovat olleet jatkuvassa nousussa. Vuonna 2020 tapauksia oli 1299 kappaletta, ja 2021 kunniaväkivaltaa raportoitiin 1393 tapausta. Viime vuonna 2022 määrä nousi 1540 tapaukseen.

Kunniaväkivaltarikosten nousun syyksi on väitetty laskenutta ilmoituskynnystä.

Uusin Ruotsissa huomiota herättänyt kunniamurha tapahtui Göteborgissa viime vuoden heinäkuussa.  Aikuinen nainen murhattiin ajamalla hänen päälleen autolla. Murhaaja oli naisen poika, joka on nyt tuomittu murhasta elinkautiseen vankeuteen. Samasta rikoksesta tuomiolla ollut uhrin nuorempi poika vapautettiin syytteestä.

Kunniamurhia erottaa muista rikoksista se, että uhrin suku ja perhe asettuu murhaajan puolelle, ja usein suku yhdessä päättää murhan suorittamisesta ja suojelee tekijää.

Göteborgissa autolla murhattu äiti oli suututtanut perheensä aloittamalla uuden suhteen. Murhatun uusi miesystävä sai yliajossa vakavia vammoja.

Lähde SVT

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jack Continent

Tuo hiekkakulttuuria, tule hiekkakulttuuriksi.

Ilkka

Kuvituskuvassa oleva kuvitusnainen ei ole arabi. Niillä ei ole sinisiä silmiä. Joten nyt kysyn, miksi ei arabitaustainen nainen käyttää kauhtanaa, se ei ole hänen omaan etnisyyteensä millään tavalla liitännäinen.

n/a

Ei ole arabi ei, mutta voisi hyvinkin olla persialainen.

John Quiman

Nämä ovat niitä uusia ruotsalaisia, Ruotsin toivo, vihervassujen ja muiden suvakismiin sairastuneiden mielestä.

Ilkka Manttari

Eiköhän olisi jo aika lopettaa puheet uskontojen tasavertaisuudesta, ei kai sitä nyt typerys tarvitse olla.

John Quiman

Uskontojen arvon voi päätellä tuloksista. Jeesuskin sanoi, että hedelmistään puu tunnetaan. Islamin hedelmät ovat kokolailla mätiä, mutta nykykirkon papit eivät enää tiedä mitä Jeesus on puhunut, joten keksivät omiaan ja nojaavat politiikkaan.

Ilkka

Jeesus sovitti syntimme, mutta kuka ne sävelsi ?