Eurooppa Maahanmuutto Talous

Ruotsi: Kuva Malmön somaleista herättää kysymyksiä sosiaalietuuksien tuhlaamisesta kulttuurin rikastumiseen

Somalit nähtiin raahaamassa kotiinsa valtavaa 70-tuumaista taulutelevisiota verkkokaupan parkkipaikalla Malmön Svågertorpissa. Kuva: Kuvakaappaus / X / Eva-Marie Olsson.

Malmön Svågertorpissa sijaitsevan NetOnNet-verkkokauppayrityksen parkkipaikalla otettu kuva somaleista herättää kysymyksiä siitä, miten Malmön kunta käsittelee sosiaalietuuksia. Somalien nähdään kuvassa raahaavan kotiinsa valtavaa 70-tuumaista taulutelevisiota.

”Malmö saa tänä vuonna 6,3 miljardia SEK eli noin 528 miljoonaa euroa kuntien tasausjärjestelmästä. Politiikka on priorisointia, ryhmien vastakkainasettelua”, sanoo käyttäjä Eva-Marie Olsson postauksessaan X-somealustalla (entinen Twitter.com). Hän otti kuvan somalesta Malmön Svågertorpissa sunnuntaina.

Useat malmöläiset ovat samaa mieltä, kuten muutkin X:n käyttäjät.

”Miten kaupunki voi jatkaa näin? Valtion pakkohallinto kiitos!”, kirjoittaa nimimerkki ”Grå gubben”.

Joku toinen taas varoittelee, että suurituloisten ryhmien loputtomalta vaikuttava kulutusvoima on inflaatiota, koska työttömyyden lisääntyminen ei vaikuta siihen.

”Korkojen noususta huolimatta ei kulutuksen vähenemistä näköpiirissä, liian suuret ja liian paljon etuuksia todennäköinen syy”, viestissä lukee.

Käyttäjä Martin Rivermoore on samaa mieltä ja kritisoi myös Malmön kuntaa, joka hänen mielestään tuhlaa muiden kuntien rahaa.

”Häpeilemättä he luovuttavat näitä ”lahjoja” erilaisiin tarkoituksiin, joita ei olisi olemassa ilman kunnan tukea… ehkä Malmön voisi laittaa edunvalvontaviranomaisen valvontaan?”, hän kirjoittaa.

Eva-Marie Olsson toteaa olevan outoa, että Malmö, jota poliitikot ovat rikastuttaneet kulttuurilla kaikkialta kolmansista maailman kolkista, lasketaan edelleen köyhäksi kunnaksi kuntien tasausjärjestelmässä.

”Tämä tuki alkoi harvaan asutun alueen tukena, mutta nimettiin myöhemmin uudelleen tasaustueksi. Otetaan ’rikkailta’ kunnilta ja annetaan köyhille kunnille. Malmö näyttää kuitenkin siltä, että sen ei-eurooppalaisella rikastuksella pitäisi pystyä vuolemaan kultaa linkkuveitsellä”, hän kirjoittaa.

Somalien kotiin raahaama televisio on Toshiba 70QA5D63DG. Maanantaina sen hinta oli NetOnNetin verkkosivuilla 12 990 Ruotsin kruunua eli 1 088 euroa.

Lähde: Fria Tider

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka Severinkangas

Kuvassa on kolme somalinaista. He asuvat yhdessä. He ovat kommuuni. Ruotsalainen veronmaksaja pääsee vähemmällä verokruunujen tuhlauksella, koska heillä on vain yksi TV. Pahin skenaario olisi, että jokaisella olisi samanlainen taulu ja jokaisen luona käväisisi sama somaliukko.

Ilkka

Töistä tullessaan poikkesivat ostamaan TV:n älkää nyt sortuko rasistisiin mielipiteisiin, niin ja onhan televisiot valkoisillakin.. On syytä muistaa ettei klaani kunnioita ellei nurkasta löydy 70 ” taulu TV, pihalta BMW ja ranteesta Rolex. Kaiken tämän he ovat ansainneet työstämällä ruotsalaista yhteiskuntaa suvaitsevaiseksi muiden etnisten ryhmin lisäksi. On siis hyvä muistaa ettei tuo ole ainoa TV jota on kotiin raahattu, niitä on jokaisella. Heja Sverige !!!

Pekka Viherä

Se mitä tapahtuu, on tietenkin tärkeää kuvailla, mutta miksi tällaista tapahtuu? Siihen vastaamiseen ei riitäkään ihmettely tai demokraattisesti valittujen poliitikkojen tekojen tai kykyjen moite. Pitää yrittää löytää todellinen syy, mikä on muutoksen aiheuttanut viimeisten 50 vuoden aikana. Siinä on ainoa oikea keino yrittää saada aikaan muutos.
Olisiko syynä rasismi? Rasismi sitä kansanosaa kohtaan, joka koostuu älyllisistä ja objektiivisista kansalaisista. Tällaiset kansalaiset on syrjäytetty liki kaikesta johtamisesta länsimaissa ja näiden sijaan johtoon on valittu subjektiivisia ideologisesti puhtaita ihmisiä, mikä ominaisuus oikeuttaa saamaan tärkeitä asemia yhteiskunnassa. Tohtoreita tai lisensiaatteja ei enää juuri hallituksissa näy, tilalla on nostettu ideologisesti puhtaita poliitikkoja. Ideologiaa suodatetaan tarkkaan ja vähäisistäkin aatteellisuutta loukkaavista kommenteista joudutaan pyytelemään virallisesti anteeksi tai jopa eroamaan, jotta voisi olla sopiva hoitamaan ministerin tehtäviä.

John Quiman

Miksi ruotsalainen veronmaksaja on tyytymätön? Onhan hänellä itsellään 32 tuumainen telkkari ja somalilla 70 tuumainen, jotka ruotsalainen veronmaksaja maksaa molemmat. Miksi ruotsalainen veronmaksaja on tyytymätön?

Ilkka

Siksi kun TV:n tarjonta ei ole riittävän monikulttuurista. Valkonormatiivinen säätiedote etenkin talviaikaan on saatava vaihdettua enemmän tummaan. Sitten on Pelle Svensson tytyyväinen ja käpertyy Håkanin kainaloon..

Toni Lajos

Neitokaiset ovat sortuneet länsimaisen elämän syövereihin, paluuta entiseen ei ole. Ruotsi pitää huolen sotaa, vainoa, kuumuutta pakenevista loppu elämän, siihen tarvitaan iso TV, myös kuljettamiseen tarvittavaa kalustoa, työväentalon kokoinen citymaasturi odottaa kulman takana, jossa neitosten aviomiehet malttamattomina odottavat, hymyssä suin tietenkin, ja ihmettelevät tätä maailman avokätisyyttä heitä kohtaan.

Ilkka

Somaleilla oli kaikki tämä jo somaliassa, ovat ahkeraa väkeä, tai ainakin bantut ovat olleet.

Ilkka Manttari

Malliesimerkki siitä että nk. maahanmuuttopolitiikka on täysin epäonnistunut. Todistus siitä että kulttuureja ei koskaan pitäisi sekoittaa. Se sekoittaa luonnollisen kehityksen. Ne kehittyvät joilla on siihen edellytykset.

Peter Kreisler

Nimenomaan juuri niin asia on, kysymys on kulttuurien sekoittamisen aiheuttamasta sekaannuksesta, eihän Euroopan eri maista muuttaneet ihmiset aiheuttaneet sekasortoa Yhdysvalloissa, vaan siihen tarvittiin eri kulttuurisia ihmisiä.

John Quiman

Maahanmuutoa saa olla, mutta vain siten, että tulija elättää itsensä ja perheensä, eikä tule loisimaan. Tämä nykyinen on täysin typerää, kun kuvitellaan, että pakolla voidaan muodostaa jotain toimivaa ja sitten syytetään kanta-asukkaita, vaikka ongelmien tuottajat ovat tulijoita ja ongelman syy ovat ne pakottajat. Ennen tulijoita ei ollut tuollaisia ongelmia.

Ilkka Manttari

Olisin aika varovainen noiden muidenkin muuttajien kanssa, On osoitettu että kulttuurilliset tavat ovat varsin vaikeita muuttaa. Aina unohdetaan että se ei ole edes ole meidän tehtävämme. Meidän tulee toimia tavalla joka on osoittautunut hyväksi meille, ei siinä juuri tarvitse ottaa muita tulijoita huomioon, jos otamme, meistä tulee heidän kaltaisiaan. Ei niin toimivia yhteiskuntia. Joku tolkku sentään tuolle periksiantamisellekin, paitsi suvakkien mielestä.

Ilkka

Oppositio ehdottaa kahdeksatta rasismista irtisanoutumista, sillä hyvinvointi yhteiskunta ei voi kestää sitä että hyvinvoinnin synnyttäneet saisivat sanoa mielipiteensä avoimesti. Taulu TV:n takaa saa huudella mitä tahansa, ovat rakentaneet niin monta suurkaupunkia pohjolaan, Helsinki mukaan luettuna. ( Joka ei ole suurkaupunki millään mittakaavalla, tuppukylä jossa jupit ja hipsterit luulee elävänsä megacityn kiihkeässä sykkeessä. ) Tätä ajatusta tukee se, että kakkialla puhutaan arabiaa , tai somalian murteita joihin ei kumma kyllä törmää maailman megacityissä läheskään niin usein. Siellä kun on työssä käyviä joilla ei ole aikaa puhua huttua päivät pitkät pikkulikkoja kytäten.