Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Politiikka

Ruotsi: Maahanmuuttajat, jotka palaavat lomalle kotimaahansa, voivat menettää oleskelulupansa

Kuva: Wikimedia Commons.

Vastavalittu Maltillisen kokoomuksen johtama hallitus on antanut määräyksen puuttua Ruotsin vieraanvaraisuuden väärinkäyttäjiin.

Ruotsissa oleskeluluvat voidaan peruuttaa maahanmuuttajilta, jotka palaavat säännöllisesti lomalle kotimaahansa, ilmoitti Ruotsin maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard torstaina lehdistötilaisuudessa.

Ruotsin äskettäin valittu, Maltillisen kokoomuksen johtama hallitus on antanut Ruotsin maahanmuuttovirastolle tehtäväksi puuttua maahanmuuttajiin, jotka käyttävät väärin isäntämaansa vieraanvaraisuutta, ja kehottanut virastoa tiukentamaan suhtautumistaan oleskelu- ja työlupien peruuttamiseen.

”Jos palaat takaisin turistina, se osoittaa, että et tarvitse hakemuksessa ilmoittamaasi suojelua”, Stenergard sanoi toimittajille.

Hän kehotti toteuttamaan lisätoimenpiteitä sen varmistamiseksi, että Ruotsin maahanmuuttojärjestelmää ei enää käytetä hyväksi.

”Säännellyn maahanmuuton järjestelmää ei saa käyttää väärin. Siksi annamme Ruotsin maahanmuuttovirastolle tämän tehtävän”, hän sanoi.

Lehdistötilaisuus järjestettiin sen jälkeen, kun Ruotsin maahanmuuttovirasto julkaisi äskettäin raportin, jossa kuvattiin oleskelu- ja työlupien peruuttamiseen liittyviä puutteita. Raportti paljasti myös, että ”oleskelulupien laajamittaisesta väärinkäytöstä on vahvoja viitteitä erityisesti korkeakouluopiskelijoiden keskuudessa”, totesi Ruotsidemokraattien vaikutusvaltaisen puolueen varapuheenjohtaja Henrik Vinge.

”On tärkeää, että oleskelu- ja työluvat peruutetaan silloin, kun siihen on syytä. Ruotsin maahanmuuttoviraston on muun muassa kehitettävä käsittelyprosessejaan ja luotava selkeä vastuunjako takaisinvetotyöhön”, Vinge sanoi.

”Automaattiset järjestelmät voivat antaa mahdollisuuden tunnistaa nopeammin tapaukset, joissa on viitteitä väärinkäytöksistä”, hän lisäsi.

Ruotsissa turvapaikan saaneet henkilöt, jotka palaavat kotimaahansa lomalle, saattavat joutua erityistarkastelun kohteeksi, ja Stenergard kertoi toimittajille, että tätä harkitaan vakavasti.

”Jos palaat pian sen jälkeen takaisin maahan, josta lähdit turistina, vaikka sinulle on myönnetty oleskelulupa Ruotsissa, niin se osoittaa, että et tarvitse hakemuksessa ilmoittamaasi suojelua”, hän lisäsi.

Lähde: Remix

34 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Jukka

Voivat menettää oleskelulupansa! Mitä sana voivat siinä tekee. Se pitää jättää pois. Jos voi lomailla, voi siellä myös asua!

Anomaster

Lomailu on todiste siitä, että oleskelulupa on annettu väärin perustein.

Kyllähän suvakit tämän ymmärtävät, mutta he haluavat väriläiskiä nojailemaan seiniin pitkin poikin Suomea ja maksattavat mielellään suomalaisilla niiden elämän.

Suharin Kevari

Idioottimaisuuden huippujohtajamaa, perässä seuraa SUOMI, lottovoittajien loppusijoitus-paratiisi!

Ilkka

Pitäisi olla itsestään selvyys missä mennään jos turvapaikkaa ensin haetaan selityksellä, ettei voi mitenkään jäädä kotimaahan, siellä joutuu heti ongelmiin. Ja kun turvapaikka myönnetään on kotimaa ihan kelvollinen kohde vierailla kuukausikaupalla.

On olemassa ihmisiä joilla on oikea tarve saada turvapaikka. Yleensä he ovat poliittisen tai uskonnollisen mielipiteen takia vainottuja ja tilanne eskaloituu ellei saada mahdollisuutta poistumiseen. Näitä on kuitenkin hyvin vähän kokonaismäärinä.

Jos kuulut jossain kehitysmaassa vapaaehtoisesti ryhmään mikä kapinoi tai pyrkii väkivaltaisiin ratkaisuihin, olet tietoisesti valinnut riskin. Jos sitten peli kääntyy itselle epäsuosiolliseksi ja vastuu teoista tulee kannettavaksi, ei voi olla niin että vieraan maan on hoidettava yksilön itselleen järjestämät ongelmat tarjoamalla elin-ikäinen loisiminen, rahaa ja etuuksia. Ei mitään yhteiskuntaa ole rakennettu kestämään sitä ylimääräistä kuormitusta, sillä sosiaaliturva, noin esimerkkinä, on tulos siitä että tehdään työtä maan hyväksi ja kartutetaan verotuksen kautta avunsaannin mahdollisuutta. Järjestelmä on kantaväestön luoma, ja ylläpitämä. Eihän suomalainenkaan voi laittaa laskujaan naapurin postilaatikkoon ja vedota ulos-oton uhkaan.

Anomaster

Kaikenlaiset loiset aina heikentävät isäntää, eikä loisten lisääntyminen lakkaa ennen kuin isäntä on imetty kuiviin ja hengiltä.

Ilkka

Tulijoiden käytös muistuttaa vitsausta jossa heinäsirkkaparvi pääsee kiinni viljelyksiin. Kun pelto on kaluttu tyhjäksi, siirtyy parvi seuraavaan jne.

murre riepunen

Juuri vihreiden ministeri meuhkas kuinka maahanmuuttoa helpotetaan, avustuksia korotetaan, perheenyhdistämisiä kannustetaan jne, siis toisin kuin muualla me tykkäämme kuin hullu puurosta murjaanista. helpotusta maamme veronmaksajille ei heru, vaan kiviä rekeen lastaa vihreä ministeri, muiden nyökytellessä viisaan oloisena tyhjää päätä.

Anomaster

Koskakohan ajattelevat suomalaisten perheiden hyvinvointia yhtä innokkaasti? Olen ilmeisesti yltiöoptimistinen, kun edes kysyn moista.

Letunviuhake

Varma veikkaus! Eivät ikinä!

Letunviuhake

Niin kauan kun ihmiset äänestää näitä taliaivopuolueita(SDP, kokoomus, vihreät, keskusta, vasemmistoliitto ) niin mitään muutosta ei tapahdu ainakaan parempaan suuntaan! jos nyt edes äänestämiselläkään on saatavissa enää tässä Suomessa mitään muutosta aikaan! Itse aion jokatapauksessa äänestää jotain hyvää pienpuolueen ehdokasta, jos nyt edes vaaleja tulee.

Anomaster

Jos haluaa muutosta, on pienpuolueiden äänestäminen riskialtista, sillä suurin osa niistä ei saa yhtään paikkaa eduskunnassa ja jos joku onnenkantamoisella saisikin paikan pari, ei niillä ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään. Saavat arvostella salissa, mutta siihen se lähinnä jää. Näin menee, olipa tuo sitten valitettavaa tai ei, miten kenenkin mielestä.

Menee kymmenen kaksikymmentä vuotta ennen kuin ne voivat kasvaa riittävän suuriksi vaikuttaakseen edes jotenkin. Hyödyksi voisi kyllä laskea sen, että arvostelisivat rajusti hallituksia. Sillä ei ole hallituksiin vaikutusta, mutta ehkä vähän hillitsee. Jos katsoo Ano Turtiaisen vaikutusta, ei se vaikutus ole kaksinen, vaikka pitikin palavia puheita.

Perussuomalaiset voisivat jonkin verran vaikuttaa, jos säilyttävät nykyisen kokonsa. Jotta voisi paljon vaikuttaa, tulisi sen kasvaa olennaisesti ja tulla pääministeripuolueeksi.

Vaikka kaikkien mielestä persut eivät ole kaikissa asioissa hyvä valinta, on kuitenkin hyödyllisempää saada joitakin asioita edistymään kuin ei mitään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
VIERASLAJI

Yksinkertaiset vajakki-suvakki-matupatjat luulevat näiden olevan jotain suojelua tarvitsevia turvapaikanhakijoita..

Anomaster

Nämä tulijat kertovat itse jo ollessaan matkalla Suomeen, että sossun etuja he ovat hakemassa.

Peter Kreisler

No nyt ne ”pakolaiset” valitsevat seuraavaksi elättäjäkseen suomalaiset, sillä Suomessa vastaavaa sääntöä ja valvontaa ei tule.
Odotan vain milloin Suomen puna-vihreät tuomitsevat ruotsalaisten rasismin ja samalla lupaavat turvapaikan näille rasismin uhreille, tietenkin työssäkäyvien suomalaisten kustannuksella.

Jouni S.

Ruotsissa alkaa jo järki voittaa (liian myöhään tosin), mutta koskahan meillä?
Juuri kuultiin uutisia, että otetaan lisää porukkaa välimeren ylittäneestä (paperinsa hukanneesta?) joukosta ”EU:n taakanjaon perusteella…” tms. Vähän niin kuin sillä ajatuksella, että ”jos porukassa sattuisi jopa olemaan turvapaikan tarpeessa olevia”, mitään tietoahan asiasta ei ole eikä voi ollakaan. Mutta elätettäviksi tulevat kuitenkin.
Häiritsee myös tuo ”siirtolainen” -sanan käyttö tässä yhteydessä, jonka media on ottanut tavakseen. Siirtolainen on aikoinaan (ihan kansainvälisessäkin kontekstissa) ollut positiivissävytteinen termi ja tarkoittanut henkilöä, joka muuttaa toiseen maahan työtä tekemään. Ja niin valmisteltuna, että viisumi ja tarvittavat luvat & paperit ovat kunnossa. Ja vastaanottava maa on saanut heistä talouteensa uutta potkua ja innovaatioita, eikä päinvastoin.
Mutta nyt historiaa vääristellään ja meidän jälkeen tuleville sukupolville tämä vanhastaan positiivinen & kunniakas termi tarkoittaakin jotain ihan muuta, syynä median aivopesu. Sekä eräiden poliitikkojemme tavoite ”kiillottaa” p_kaa kullaksi. Kyllä meitä äänestäjiä pidetään tosi tyhminä!

jep

Ei kannata pidättää hengitystä sitä odotellessa, että Hölmölässä annetaan vastaava määräys.

Peter Kreisler

No eipä todellakaan.

seant

Tanskassa on lentokentillä eu: n ulkopuolelle lähteviin esim. Turkkiin, lentomatkustajille on tehty ratsioita passitietojen pohjalta onko ko. lupa lähteä maasta, esim. työtön tai pakolainen. Yleensä on aika paljon jäänyt kiinni.ihmisiä.

Jukka

Svedut ovat viisastuneet, mutta auttamatta liian myöhään. Me ajamme samaan seinään.

Rahaa ja tilaa on

Olemme jo ajaneet. Kuten todettua moneen kertaan, niin olisiko noin 5 – 10 vuoden viiveellä , ne pahimmat sanoisiko ” rikastukset ” alkavat näkyä ja kuulua. Ja se että, nyt otetaan 175 uutta laitonta sisään, oli ei yllätys, muuta yllätys oli ehkä pieni määrä. Odotin 1750 vähintään. Joka tapauksessa, yksikin ongelma on liikaa. Entisistäkään selvitä. Näin kärjistäen?

YLEn haitallinen

175 on se jäävuoren huippu. Kemujen serkkuperheiden yhdistämisten myötä liikutaan 1500-200 -luokassa

Sari Saarela

Jos Suomi ei pikapikaa kiristä omaa tahtiaan, niin tämä kuona valuu tänne. Sisäministerin tampio kaavailee nimittäin näille jonninjoutaville lorvijoille perustoimeentulon tasoista vastaanottorahaa (Lähde: Pravda tänään).

Jukka

Meille kelpaa se kuona, josta Ruotsi yrittää päästä eroon. Ajamme rajusti päin seinää, joka onkin pian tällä menolla itkumuuri!

juu

Alakerrassa asuu ”pakolaisia” Bangladeshista, ne on ollut nyt noin 3 kuukautta siellä turvattomassa kotimaassa lomalla.
Kauheassa hengenhädässä paetaan ja yhdistellään koko suku Suomeen, pysyvä maleskelulupa kun lävähtää niin ensimmäisellä koneella takas kotiin, tuleehan ne kelan rahat tilille joka tapauksessa..

juu

Nii ja sanotaan nyt vielä että OIKEITA pakolaisia vastaaan ei ole mitään, mutta kun tämä on ihan täyttä huijausta 99,999%.
Ja me maksetaan kaikki monellakin tapaa.

Jake

Näinhän se juuri on, mutta nämä suvaitsevat maailmanparantajaviherfemakot on niitä, jotka rasismia tänne maailmaan typeryydellään synnyttää.

Minä vaan kysyn!

Pitääkö kansalaisten ottaa ohjat käsiin ja alkaa näitä itse palauttamaan, jos esivalta ei siihen kykene?

Niinpä.

Ei onnistu. Yksinkertaisesti siksi, että mikään ei muutu vaalien jälkeen. Johan se nähdään ehdokkaiden julkituloista. Joku putous näyttelijä. Jne.

juu

Itse en enää varmaankaan edes äänestä, jos nyt joku harha-askel tulee ja äänestyskoppiin eksyn, niin äänestän varmaan sitten KD.
Mutta täysin turha luulla että äänestämällä mitään saataisiin muutettua.

Anomaster

Sillä, että ei äänestä, ei ainakaan saa muutosta, koska jää oma ääni antamatta sellaiselle, joka ehkä jotain saisi aikaiseksi. Samalla se äänestämättä jättäminen vahvistaa niitä puolueita, joiden aikaansaannoksia ei missään tapauksessa halua, koska esim. mainitsemasi KD jäisi heikommaksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
juu

Niin kauan kun media on tämmöinen globalisti/vasemmisto media, niin ei äänestäjät edes päätä vaalien tulosta.
Nyt puolivuotta ennen vaaleja on taas media alkanut rummuttamaan omaa vaalivaikuttamista.
Ja se on sama ihan jokaisessa länsimaassa.
Suorastaan noloa että kehtaavat kirjoittaa jostain venäjän vaalivaikuttamisesta, mutta omassa toiminnassaan eivät näe mitään väärää.

Ilkka

Takavuosina täytin huvin vuoksi sellaisen netissä olleen vaalikoneen juttuja, ja kun pääsin loppuun kone ehdotti että olen Kristillisdemokraattien kannattaja ! Niin sitten kipaisin äänestämään viheltäen jääkärimarssia ja laitoin ääneni ihan muulle puolueelle. En vieläkään voi käsittää miten kone leipoi minusta KD:n kannattajan ?

juu

Mun mielestä meillä ei ole enää yhtään hyvää puoluetta.
Mutta siellä KD:ssa on kuitenkin aika järkeviä ihmisiä ja mielipiteitä, ihan riippumatta siitä onko uskonnollinen tai ei.

Ja länsimaat on rakennettu pääosin kristinukon varaan, ja jos katsotaan verrattaen maihin jotka rakennettiin islamin varaan..tarviiko sanoa enempää?
Eikä tänä päivänä tarvitse olla uskovainen, mutta (hyviä) perinteitä olisi syytä kannattaa.
Tämä LBGT+++++ maailma on menossa hyvää vauhtia kohti itsetuhoa, ja kirkkokin on aivan mädätetty.

Tassos me

Mutta kun ne on niin ihania. Mikkonenkin siivoaa itse ja käy kaupassa……