Eurooppa Politiikka Talous Uutiset

Ruotsi: Maatalousvirasto varautuu sotaan

Kuvituskuva. Pixabay, CC0. klimkin.

Jordbruksverket, eli maatalousvirasto vastaa maanviljelyksen ja muun maatalouden edellytyksistä Ruotsissa. Vuonna 1991 perustettu virasto antaa kaikille vakinaisille työntekijöilleen sota-aikaisen sijoituksen.

Maatalousviraston tehtäviin kuuluu muun muassa Euroopan Unionin maaseutuohjelman toteuttaminen, maanviljelijöitten tukeminen, alueellinen eläinlääkäritoiminta sekä tartuntatautien torjunta.

Viraston tiedotteen mukaan sijoitus koskee noin 1650 henkilöä.

Maatalousvirasto haluaa varmistaa Ruotsin elintarviketuotannon sekä vesihuollon myös sodan ja kriisien aikana.

Maatalousvirasto on lokakuusta 2022 lähtien yksi noin 60 valmiusvirastosta, joilla on erityinen merkitys Ruotsin sotataloudelle.

Lähde SVT

5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kauko Aalto

Muslimien elintaso ja etuudet tulisi pitää minimissään, koska silloin he syyttävät siitä meitä. Sen sijaan kun heitä paapotaan, ja annetaan vastikkeetonta korkeata elintasoa, he kiittävät siitä Allahia, ja ymmärtävät Allahin määränneet meidät heidän orjikseen. Ruotsissa kuten myös Suomessa on menetelty juuri päinvastoin, seuraukset ovat nähtävissä lähiöissä joista on kehittynyt karjatalousluontoisia lisääntymis reservaatteja jonka toiminnan päämäärä on islamin vitsauksen levittäminen. Hitler kuohi eurooppalaiset kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kulttuurirelativismia, eli suvaitsemaan nykymaailmaan kuulumattomia barbaareja, joilla ei ole minkäänlaista käsitystä miten tulisi elää rakentaen turvallista ja hyvinvoivaa yhteiskuntaa. Sen sijaan he tuhoavat sen mitä me olemme rakentaneet ja idoottimaisuudessamme olemme heille tarjonneet. Voltaire sanoi, että ihminen teki tyhmästi kun laskeutui puusta. Tämä pitää täsmälleen paikkansa eurooppalaisen suvaitsevaisuuden aiheuttamien ongelmien syynä, puuhun jääneet ovat vahvoilla, kun ei pelata samoilla korteilla. On kammottavaa katsella mitä Ruotsissakin tapahtuu, ja säälittävää ettei siihen puututa kovilla otteilla, vaan sitä jopa tuetaan.

 

 

John Quiman

Tuollaisia toimenpiteitähän kuuluukin tehdä, olipa sitten ajatus, että on sota kohta tulossa tai ei. Ihan rutiinihommaa maanpuolustuksessa. En pidä uutisena sitä, että tuota tehdään, mutta pitäisin uutisena, jos tuohon on vasta nyt herätty.

Ilkka

Kansakunta joka alkoi jo kuusikymmenluvulla uskomaan ettei maailmaan voi koskaan tulla sotaa, ja ajoi sen perusteella armeijansa alas, sallien samaan aikaan ” humanitaarisen ” maahanmuuton niille etnisyyksille jotka ovat maailman sotaisinta ja epävakainta ainesta voi olla yllätys, että porkkanantuotantoakin pitäisi miettiä jos sittenkin yhteiskunta tai maailma alkaa menemään nutulleen. Maa joka pitää ensijaisena asiana maanpuolustusta pohdittaessa sitä voiko vihollista pitää vihollisena, voiko sotilas käyttää kevyttä päivämeikkiä, ja onko suvaittavaa miettiä viholliskäsitystä ylipäätään olematta rasisti, on nyt vaiheessa kun ihan normaali käytös aiheuttaa ihmetystä.

Mutta se tärkein asia on yhä tekemättä. Sen ryhmän poistaminen maasta joka on suurin sisäinen uhka, ja johon et voi luottaa minään hetkenä. Ja tähän loppuun kysymys.

Millä erottaa ruotsalaisen vääpelin ja kersantin toisistaan ? Vastaus, kirveellä.

John Quiman

Ehkä ei vielä 60-luvulla, sillä Ruotsin armeija oli aika hyvässä jamassa vielä silloin, lukuunottamatta noita pehmojuttuja miehille. Oli ilmavoimat ja merivoimat hyvällä kalustolla ja taisi olla jalkaväellekin hyvät aseet. Alasajo alkoi Neuvostoliiton hajottua, jolloin mm. luovuttiin asevelvollisuudesta.

Tätä samaa puolustusvoimien alasajoa tehtiin niihin aikoihin muissakin eurooppalaisissa maissa, kuten Saksassa, joka onkin tällä hetkellä aika surkeassa jamassa. On hyviä aseita, mutta liian vähän ja miehiäkin on liian vähän. Elivät kuvitelmassa, että Venäjästä tulee nyt eurooppalaistyyppinen rauhan valtio, jonka kanssa tehdään kauppaa.

Kun Trump muistutti Naton kahden prosentin suosituksesta puolustusvoimien rahoitukseen ja huomatti riippuvaisuudesta Venäjän energiasta, olivat vain kauhistuneen loukkaantuneita. Nyt ovat säikähtäneet ja puolustukseen on ohjattu reilummin rahaa. Kumma, että eivät käsittäneet vaaran syntyä, kun Putin panosti reilusti aseteknologian kehittämiseen ja armeijan varustamiseen jo 2000-luvun alusta alkaen. Tuota täytyy jo pitää tyhmyytenä.

Toni Lajos

Maanviljelijät ovat sangen isänmaallisia oman arvon tuntevia henkilöitä, heidän taholtaa ei yhteiskuntaa mitään uhkaa ole odotettavissa, yhteiskunnan suuri uhka klampssii kaduilla ja kuppiloissa, aseita heilutellen, lapsia ja naisia raiskaten ( myös miehet käy ) huumekaupan kiemurat ovat näille kyttyröille tutuiksi tulleet. Jättäkään viljelijät rauhaan, panostakaa suurimpaan uhkaan, siirtäkää todellinen vaara preerialle…