Eurooppa Muu maailma Politiikka Uutiset

Ruotsi: Pää kylmänä Naton suhteen

Kuva: Wikimedia Commons /(CC BY-SA 4.0) / Maurice Flesier.

Turkki ja Unkari eivät vielä ole ratifioineet Ruotsin jäsenyyttä sotilasliitto Natossa. Unkari seuraa Turkin jäljissä, ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on vihjannut Turkin ratifioinnin olevan tulossa.

Presidentti Erdoganin mukaan ratifiointi tapahtuisi Turkin parlamentin kesätauon jälkeen lokakuussa. Ruotsalaiset toivovat Turkin parlamentin keskeyttävän taukonsa ratifioidakseen Ruotsin Nato-jäsenyyden.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson (Maltillinen Kokoomus) kehottaa pysymään rauhallisena asian suhteen.

”Olen luottavainen, että olemme (Turkin kanssa) samaa mieltä”, pääministeri Kristersson sanoo. ”Ei pitäisi olla mitään ongelmia, mutta nyt on syytä pitää pää kylmänä, jotta asia ei mutkistuisi”.

Turkin viivästyneeseen ratifiointiin uskotaan olevan syynä maan neuvottelut F 16- hävittäjien ostosta Yhdysvalloilta sekä Ruotsissa tapahtuneet Koraanin polttamiset.

Lähde SVT

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vappu Simanen

Vilnassa kävi niin, että
Biden lupasi F16 hävittäjät Turkille,Turkki lupasi Ruotsin natolle,Biden sanoi, että ei voi luvata aikataulua toimituksille,Erdogan sanoi, että ei voi luvata, että parlamentti ratifioi lupauksen.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Vappu Simanen
Vappu Simanen

Vilnassa kävi niin, että

1) Biden lupasi F16 hävittäjät Turkille,
2) Turkki lupasi Ruotsin natolle,
3) Biden julkisti Turkin lupauksen suurella mediatohinalla,
4) Biden sanoi, että ei voi luvata aikataulua toimituksille,
5) Erdogan sanoi, että ei voi luvata, että parlamentti ratifioi lupauksen.

John Quiman

Taitaa Erdokaania kiinnostaa lähinnä asekaupat ja nmahdolliset muut edut, joita voisi kiristää. Hän tuskin piittaa Koraanien poltoista pätkääkään, mutta ovathan ne kuitenkin käteviä lisämausteita kiristykselle.

Ilkka Manttari

Häntä kiinnostaa juuri sellaiset asiat joita hänenlaisiaan sivistymättömiä ihmisiä aina kiinnostaa. Ei siinä ole muuta muuttujia kuin oma valta.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by Ilkka Manttari

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa