Eurooppa Politiikka Talous Uutiset

Ruotsi: Saab tahkoaa rahaa sodalla

Kuva: Flickr.

Euroopan kiristynyt poliittinen tilanne, ja Ukrainan sota ovat merkinneet suuria voittoja sotatarvikeyhtiöille. Ruotsalainen Saab tunnetaan nykyään kiinalaisille kuuluvasta automerkistä, mutta jäljellä oleva pörssinoteerattu Saab- yhtiö on suuri tekijä sotateknologian saralla.

Sotatarvikkeita valmistavan Saab-yhtiön liikevoitto nousi  44% vuoden 2023 toisella kvartaalilla. Voittoa tuli vuosineljänneksen aikana yli miljardi Ruotsin kruunua, eli noin 100 000 000 euroa.

Saabin toimitusjohtaja Micael Johanssonin mukaan Euroopassa ja maailmalla eletään rajuja aikoja, ja Saab on niitten ansiosta vahvassa kasvussa.

Johtaja Johanssonin arvion mukaan vaikea turvallisuustilanne ja Ukrainan sota luo nostetta Saabin sotatarviketuotannolle. Edessä oleva Ruotsin Natojäsenyys lupaa yhä parempia liikenäkymiä yhtiölle.

”Silloin voimme työskennellä yhdessä sotilasliiton kanssa, ja kilpailla sopimuksista Naton sisäpuolella”, sanoo Micael Johansson.

Lähde SVT

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Katselin tuossa uutisia. Purran eroa vaativa adressi luovutetaan eduskunnalle. Adressi jonka allekirjoittaneilta ei vaadita edes vahvaa tuunnistautumista. Aika erikoinen tuo punavihreö suuntaus kun yrittää kävellä laillisesti valitun eduskunnan yli, että semmoista ”demokratiaa”. Ei tuollaista adressia edes pitäisi ottaa vastaan koska allekirjoittaneina voi olla vaikka Aku Ankka.

John Quiman

Ei vihervassujen propagandakoneistoa pikkuseikat häiritse. Heille ei ole tärkeää, mitä se on, vaan se, miltä se saadaan näyttämään kansan silmissä.

Onhan miljoona Aku Ankkaa vakuuttavampaa kuin kourallinen vihervassuja tympeinä eduskuntatalon portailla.

Oli siellä kuulemma Purraa puoltavakin adressi, mutta siitä ei media maininnut kertaakaan, koska media on puolueeton omien sanojensa mukaan. Sen sijaan tätä vastustavaa adressia mainostettiin joka päivä suurella määrällä palstatilaa. Ilman median apuja siinä tuskin olisi kovin montaa nimeä.

Viimeksi muokattu 11 kuukautta sitten by John Quiman
ilkka

Ruotsalainen versio islamilaisesta opinlahkosta Al Saab,( Afrikassa Al Shabaab. )

Ilkka Manttari

Mihinkäs koira karvoistaan pääsee. Ruotsalaiset ovat kauppakansaa.

Uusimmat uutiset