Eurooppa Politiikka Talous Uutiset

Ruotsi: säilykkeiden myynti kasvanut

Pixabay

Säilykkeiden ja kuivaruuan myynti räjähti Ruotsissa koronaepidemian alkaessa ja nousu jatkuu yhä. Suosituimpien säilykeruokien myynti on Ukrainan sodan puhkeamisen jälkeen kolminkertaistunut. Erityisen haluttuja ovat kalapullatölkit.

Uskon tämän johtuvan maailmantilanteesta, sanoo Orkla-yhtiön tehdaspäällikkö Erik Edlund.

Ruotsalaiset ostavat säilykkeitä hätävaraksi kriisin varalta, mutta säilykkeitä ja kuivaruokaa myös lahjoitetaan Ukrainaan.

Ruotsin elintarvikevirasto on mediassa kehottanut ihmisiä olemaan hamstraamatta suuria määriä ruokaa. Viraston mukaan jokaisella tulisi kuitenkin olla pieni kotivara.

Lähde SVT

13 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Hapansilakassa on se hyvä puoli ettei tarvitse välittää parasta ennen leimasta tuon taivaallista.

Hh1488

Varsinkin ku näistä uutisoidaan ni kohta ei oo enää ruokaa mitä ostaa. Pitäis tulla se kortti köyttöön

Suomaalisetkin hamstraa

Ni katsokaa nyt vaikka Prisman hylljä. Spagetit ja makaroonit on kaikki hävinneet. Meinaan ne halvimat vaikka niidenkin hinnat nousi jo 50%.

Spagettia ja ketsuppia, niillä pääsee jo pitälle. Tai makaroonia ja maitoa.

EU voittaa aina

Talous romahtaa USAssa. Media vohkoaa Ukrainan sodasta että saa pimitettyä USAn talouden tuhon. 2 vuotta media jankkasi koronasta joka päivä mutta ihmiset kyllästyi korona kusetulseen. Nyt on Ukraina otsikoissa jolla hämätään ihmisiä. Media väittää että Putin on syyllinen inflaatioon. Putinilla ei ole mitään tekemistä inflaation kanssa. EU taas kestää koska meillä on euro ja ahkeria matuja tulee kokoajan lisää ,eikä EUssa ole katujengejä kuten likaisessa USAssa.

Ilkka Forsten

On sillä Putinilla sen verran merkitystä inflaatioon, että Venäjän maineeseen kohdistuu nyt vuosien inflaatio.

EU voittaa aina

No juu. Mutta ruplalla ei ole niin väliä niin kauan kuin Venäjä saa myydä öljyä ja heillä on kultaa. Suomen kullat on jossain Englannissa eli niitä ei ole.

Ai että!

Surströmming-purkkeja jokaiseen gourmetia ymmärtävään kotiin. On meinaan ruotsin kansallisherkkua, syöty on täälläkin 😋

Wink wink...

Naiset hoi! Tosimiehet syö hapansilakkaa. Kannattaa valita oikein..😉

Ilkka Forsten

2 x H = Hapansilakka ja Håkan. Tällä yhdistelmällä synty ruotsalainen karaoke, jossa Åke on selässä ja kara per****sä.

Ali

Tänä vuonna torstain 18 päivä, elokuuta avataa hapansilakka purkki Ruotsissa. Olen asunut Ruotsissa 40v,ja joka kerta se tuoksu yllättää,sitä ei pääse karkuun mihinkään,,,tai pääsee tietenkin, jos hakee turvapaikkaa Suomesta! Olen maistanut yhden kerran tuota maailman kuuluisaa silakkaa,ja kylmät väreet kävi koko olemukseni läpi,hiki nousi pintaan,hetkeksi kadotin todellisuuden tajun,vieläkin näen painajaisia,että olen silakka tynnyrissä,noiden ”herkullisten” kalojen kanssa! Mutta pruukaahan ne sannoo että:Pas,,kin on hyvää, sillä miljoona kärpästä ei voi olla väärässä. Ruotsissa on noin 10 miljoonaa asukasta,ei kai ne voi olla väärässä,vai voiko? 

EU voittaa aina

Varmaan joku ruotsalaisten kiero tapa antaa sotaa kärsiville pahinta apetetta mitä purkista löytää tai ne oikeasti pitää siitä. Yök

Ilkka Forsten

Ukrainalaisten paluumuuttoa vauhdittaa hapansilakkakestit. Takavuosina Tanskassa sattui tapaus, jossa kerrostaloon hälytettiin palokunta kun tuli ilmoitus että rappukäytävässä on voimakas kaasun haju. Sitä mentiin palokirveen kanssa asunnolta toiselle, kunnes päädyttiin sen oven eteen jonka takaa löytyi Ruotsalainen asukas, ja hän oli juuri hetki sitten vääntänyt hapansilakkapurkin auki. Asukas oli ollut ihmeissään kun palokunta kysyi teilläkö se kaasuvuoto on ? Tämä ei ole vitsi, tämä oli ihan virallinen uutinen.

ike

Makuasioista ei kannata kiistellä, no ehkä tässä tapauksessa voi vähän ihmetellä.