Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Ruotsi: Viimeisin tiukennus maahanmuuttolainsäädäntöön – tuore hallitus pyrkii hillitsemään uusia maahantulijoita

Ruotsin maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.0) / News Oresund.

Oikeistohallitus on ”pyrkinyt olemaan armoton maahanmuuttoa koskevissa uudistuksissaan” tultuaan valtaan viime vuoden syyskuussa.

Ruotsin hallitus ilmoitti torstaina suunnitelmista tiukentaa perheiden maahanmuuttoa koskevia vaatimuksia, jotta Ruotsista tulisi vähemmän houkutteleva kohde turvapaikanhakijoille ja maahan tulijoiden määrä vähenisi.

Uusia ehdotuksia tukevat myös oikeistopopulistiset ruotsidemokraatit, jotka säilyttävät maltillisten johtaman koalition enemmistön luottamus- ja toimitussopimuksella. Yksi toimenpide nostaisi ikärajan, jonka jälkeen hallitus voi evätä oleskeluluvan puolisolta tai avopuolisolta, 18 vuodesta 21 vuoteen, jotta nuoret maahanmuuttajapariskunnat saataisiin peloteltua ja estettäisiin pakkoavioliitot.

”Tämä vastaa EU:n lainsäädännön sallimaa korkeinta ikärajaa”, sanoi Ruotsin maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard. Hän väitti, että ”Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa toteutetaan nyt ajattelutavan muutos”.

Hallitus ehdotti myös oleskelulupien myöntämisen rajoittamista humanitaarisista syistä, mikä poistaisi mahdollisuuden myöntää lupia lapsille ja tietyille aikuisille erityisen ahdistavissa olosuhteissa.

”Ehdotuksilla pyritään vähentämään Ruotsiin hakeutuvien turvapaikanhakijoiden määrää”, Ruotsidemokraattien puoluesihteeri Mattias Bäckström Johansson sanoi ruotsalaiselle Aftonbladetille. Myöhemmin hän kertoi lehdistötilaisuudessa, että ”hallitus ja ruotsidemokraatit puolustavat edelleen tiukempaa maahanmuuttolainsäädäntöä”.

Ruotsin uusi hallitus, joka valittiin viime syyskuussa, oli merkittävä heilahdus oikealle, ja se on jo ottanut edistysaskeleita tiukentaessaan maahanmuuttoa äänestäjien toiveiden mukaisesti. Ruotsidemokraatit tarjosivat hallitukselle tukeaan vain sillä perusteella, että maahan suuntautuvaa maahanmuuttoa vähennetään.

”Meistä tulee muutoksen vahtikoira”, Ruotsidemokraattien europarlamentaarikko Charlie Weimers sanoi brittimedialle pian vaalien jälkeen. ”Varmistamme, että maahanmuuttoa todella valvotaan, sillä edellinen hallitus epäonnistui siinä täysin, ja että alamme todella toteuttaa uudistuksia rikollisuuden torjumiseksi”.

Hallitus rohkaisi ensin vapaaehtoiseen maasta poistumiseen maahanmuuttajia, jotka eivät ole onnistuneet integroitumaan ruotsalaiseen yhteiskuntaan. Hallitus varmisti maaliskuussa, että heillä olisi taloudelliset edellytykset lähteä Ruotsista, jos he niin haluaisivat. Sen jälkeen se kuitenkin otti käyttöön kovempia toimia maahanmuuttajien määrän vähentämiseksi.

Lokakuusta alkaen nostetaan myös vähimmäispalkkarajaa, jota maahanmuuttajat tarvitsevat saadakseen työluvan Ruotsiin, jotta uudet tulijat saataisiin pidettyä loitolla.

Maahanmuuttajien, jotka haluavat tulla maahan työskentelemään, on varmistettava työpaikka, jonka palkka on 26 560 Ruotsin kruunua (2 347,15 euroa) kuukaudessa. Tämä on yli kaksinkertainen vaatimus nykyiseen 13 000 kruunuun verrattuna.

Tukholman valtiopäivien liberaalien arvostelijat väittävät, että torstaina julkistetut suunnitelmat uhkaavat ”rikkoa lasten oikeuksia koskevaa yleissopimusta ja Euroopan ihmisoikeussopimusta”, mutta Ruotsin hallitus torjuu tämän väitteen.

Maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard vakuuttaa, että ehdotukset ovat täysin kansainvälisten velvoitteiden mukaisia ja edistävät nykyisin jakautuneiden väestöryhmien integroitumista erityisesti Ruotsin suurimmissa kaupungeissa.

Lähde: Remix

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Vähän myöhäistä heräämistä mutta parempi kuin ei mitään. Siitä voi olla meille huonoja seurauksia jos länsinaapurissa loisiminen hankaloituu, sitä kun tuppaa ” insinööreillä ” olemaan tapana loikata aina sinne missä suvaitaan ja lässytetään ihmisoikeuksista suureen ääneen. Kaikki, siis KAIKKI muut pohjoismaat ovat luomassa uutta mallia sille mitä suvaitaan ja kenet luokitellaan suvaittavaksi, mutta meillä viherkommunistit huutaa ähkyyn asti ettei kansainvälisiä sopimuksia ( YK ) saa muuttaa. Miten siitä koituisi vain meille suuri mainehaitta, jos sitä ei tapahdu muiden kohdalla ? Miten ne muut pohjoismaat voivat muotoilla jakamattomia ihmisoikeuksia uuteen uskoon joutumatta natsilistalle ? Miten suomen hallitus luokitellaan äärioikeistolaiseksi, jos ruotsin, tanskan tai norjan hallitukset jäävät luokittelun ulkopuolelle, vaikka ovat tuntuvasti heikentämässä kehareiden mahdollisuuksia loisia koko ikänsä tekemättä mitään.

John Quiman

Vihervassut ja muut suvakit eivät ymmärrä mitään tosiasioita. Heillä vain ideologian ihana sanoma soi korvienväleissä. He näkevät suvakkilan purkamisen uhan äärioikeistolaisena, koska ovat tottuneet pitämään äärioikeistolaisena kaikkea, mikä poikkeaa heidän tahdostaan. Eivät varmaan edes ymmärrä, mitä äärioikeistolaisuus on oikeasti. He uskovat, että kun nimittää jotakuta äärioikeistolaiseksi, saa tämä joku kansan tuomion.

Kansalla on kestää vähän aikaa ymmärtää, että vihervassujen ja muiden suvakkien leimakirveet ovat pelkkää tyhjää, pelkkää valetta, joilla ei ole mitään voimaa, eikä niitä tarvitse pelätä. Vielä riittää niitä, jotka pelkäävät leimakirves-valheita ja huutavat suureen ääneen oikeaoppisuuttaan, ettei vain tulisi osumia.

Ilkka

Äläs nyt. Kyllä tässä jo pelottaa kun entinen vihreiden puheenjohtaja Ohisalo julisti että olemme neljän vuoden kuluttua suurin puolue, kansa on kuulemma siihen mennessä ymmärtänyt tärkeät asiat, kuten ilmastohätätilan, ( nykyään puhutaan ilmasto helv****ä ) ja sen että vain vihreitä kumartamalla se poistuu. Kannatus on kuulemma nousut vaalien jälkeen peräti 2.5 % ja mehän tiedämme että vähemmistön oikeuksia pitää kunnioittaa. Tuo kannatuksen lisäys toki mahtuu virhemarginaaliin, mutta emme anna sen häiritä muutenkin tyhjään perustuvaa agendaa. Jos oikein tarkkoja ollaan, pitäisi edellinen vaalitulos mitätöidä ja nostaa vihreät pääministeripuolueeksi, sillä ohisalon mukaan tämä tapahtuu väistämättä ensivaalien jälkeen. Miksi siis odottaa niin pitkään jos jakeluvelvoitetta voisi nostaa jo nyt 45 %, maksattaa omakotiasujilla arviolta 100 000 euron ” korjaustarpeet ” hukkalämmön estämiseksi ja vaatia sähköpotkulautoja nimettäväksi uudelleen käsitteellä ” kansanauto.” Sitä ei kuitenkaan saa ellei ota vihreiden jäsenkirjaa, ja lausu neljään ilmansuuntaan hare krisnaa tai käy moskeoijassa polvistumassa neljästi päivässä. Me olemme entisiä kolonialisteja, kyllä se velvoittaa olemaan nöyrä, sillä somalian itsenäisyys perustui siihen että suomalaiset lähtivät pois ja maa saattoi alkaa vaurastumaan. Tämä tapahtui siis vuonna 1961, ja siitä lähtien kehitys on kiihtynyt huomattaviin mittoihin, osin bantujen orjuudella, mutta kuitenkin. Me olemme syntisiä, niin syntisiä ettei armahdusta voi ajatella miltään kannalta. Hare Krisna, hare krisna hare hare krisna, allaahu akbaaaaaaar…. Nyt saan sähköpotkulaudan, hurraa..

Toni Lajos

Lammaspaimenten arvostettuun ammatiryhmään kuuluvien poistumista maasta vapaehtoisesti on tilastoitu, yksi ( 1 ) puolijauhonen tolvana poistui Ruotsista saatuaan valtavan tukon seteleitä, lentoasemalla vannoi kautta kiven ja kannon ettei tule takaisin….ainakaan ylihuomenna.

Peter Kreisler

Taitaa olla jo hieman myöhäistä puuttua ongelmaan.

John Quiman

Ei ole myöhäistä, mutta tässä vaiheessa täytyy jo löytää aika rankkoja toimenpiteitä. Nyt on aloitettu oikeansuuntainen linja, mutta linjaa pitää tuosta tiukentaa vielä rajusti, mikäli Ruotsi haluaa selvitä Ruotsina.

Peter Kreisler

Ruotsin pitäisi muuttua täysin, että ongelmaan voitaisiin puuttua. Haitaksi olevan väestön sijoittaminen reservaatteihin voisi olla ratkaisu, en kyllä usko että näin radikaaleja toimenpiteitä hyväksytään vaikka tilanne on katastrofaalinen. Tällä haitaksi olevalla väestöllä en tarkoita vain maahanmuuttajia, vaan myös todellisuudentajunsa kadottaneita ruotsalaisia ”hyväntekijä hölmöjä”.
Ruotsista on tullut demokratian varjopuolten varoittava esimerkki. Toimivan yhteiskunnan ja hyvinvoinnin katoaminen ja korvautuminen anarkialla ja sekasorrolla on tapahtunut uskomattoman nopeasti.

Ilkka

Libanon syntyy yhdessä yössä jos siihen annetaan mahdollisuus, nyt sitä mahdollisuutta on jatkettu länsinaapurissa vuosikymmene. Kiitos vaan Stefan Löfven, koska otat vastuun tuloksista ?

John Quiman

Sossut ja vihervassut ovat Ruotsissa ajaneet tuota maahanmuuttopuppua sitten 80-luvun oikein ahkerasti. 90-luvulla tekivät jo paljon töitä piilotellakseen ongelmia ja lehdistö auttoi. Ongelmien kasvusta huolimatta linjaa vain jatkettiin. Tuli siihen Moderaattien Reinfeldtkin suosimaan laitonta maahanmuuttoa ollessaan pääministerinä 2014. Häntä pänni Sverigedemokraattien 2014 massamaahanänkeytymisen vastustus ja hän kertoi nähneensä lentokoneesta, että kyllä Ruotsissa tilaa on . No, olisihan tuota tilaa, kun antaa mamuille palstan korvesta ja kuokan, jotta voivat alkaa viljellä maata. Näin ei kuitenkaan ole tehty, vaan lähes koko joukko on sossun luukulla etuoikeutettujen jonossa.

John Quiman

Merkittävä ongelma on, että Ruotsissa ei haluta tajuta tilannetta.

Peter Kreisler

Tosi on, eikä Suomessakaan valtaeliitti halua tajuta tilannetta.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa