Eurooppa Politiikka Uutiset

Ruotsin armeija tähtää avaruuteen

Pixabay, David Mark.

Ruotsi tulee lähitulevaisuudessa panostamaan puolustusvoimiinsa, kertoo puolustusministeri Pål Jonsson (Maltillinen Kokoomus).

”Tämä tulee olemaan suurin varusteluhankinta sitten 1950-luvun”, sanoo ministeri Jonson.

Suunnitelmissa on hankkia Ruotsille itsenäisesti toimivia droneja, sekä varustaa Ruotsin armeijan kykyä toimia avaruudessa.

Puolustusministeri Jonsonin mukaan Ruotsi ei aio taistella Maan ulkopuolella, mutta maa aikoo lähettää avaruuteen tiedustelusatelliitteja.

Tällä hetkellä Maan kiertoradalla on noin 5 000 satelliittia, mutta määrän uskotaan kymmenessä vuodessa olevan 50 000. Näistä moni tulee olemaan sotilaskäytössä.

Ruotsin hankintalistalla on myös pitkän kantaman tykistöä ja raketteja. Suunnitelmissa on hankkia Ukrainan sodasta tuttu HIMARS-järjestelmä, joka parhaimmillaan ampuu jopa 300 kilometrin päähän.

Ruotsin puolustusbudjetti on noin 1,3%, ja mahdollinen Nato-jäsenyys nostaa sen 2%. Ministeri Jonsonin mukaan puolustusbudjetti voi olla sitäkin suurempi.

Lähde SVT

30 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lasse

Jotku tuntuu käsittävänä, että Ruotsi haluaa lähettää kuuraketin tai lentää Marsiin? Ei sinne päinkään, Ruotsin tähtäimessä on, ei mikään vähäisempi kuin miehitetty lento Aurinkoon.

Anomaster

Auringossa on paljon energiaa haettavaksi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
stetsonlogi

Aurinkoon on mentävä yöllä, että ei perskarvat pala

Du gamla, du fria

Huumoriksi tarkoitettu kommenttini joutui sensuuriin, sen sijaan esim Ilkka Forstenin kommentti alapuolella on mennyt läpi, vaikka siinä mainitaan asiat selkeämmin. Kyllähän kommentissani mainitaan viholliseen tähtääminen, onko se sitten väkivallalla mässäilyä? Edes vihollista en nimennyt. Kenen puolella Kansalainen on?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Du gamla, du fria
ike

Tästä voisi tulla suomen tärkein keskustelufoorumi, jos se toimii oikein.

Du gamla, du fria

No, kyllähän täällä hyviä kommentteja on. Mutta jos tuokin kommenttini pääsisi näin vuorokauden jälkeen moderoinnista läpi, niin ei keskustelua synny, kun kukaan ei enää lue. Ei hyvä.

Anomaster

Mikä menee odotushuoneeseen, ei nouse sieltä ikinä. Ennen oli toivoa, että se ilmestyisi, mutta nykyään on toinen linja. Moderointiin lähtevä kommentti menee suoraan hautuumaalle.

Näinhä asia on yleisestikin moderointien kanssa, että mikäli se ei sieltä ilmesty näkyviin nopeasti, on se esiin tullessaan jo ohittanut parasta ennen päivän.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Tämä on itse asiassa jo nyt hyvä foorumi. Toki kaikessa on omat hankaluutensa, mutta antaisin kyllä arvosanaksi 9 + vaikka joskus tekstit katoaa bittiavaruuteen.

Anomaster

Etsivätkö ruotsalaiset avaruudesta siirtomaata, kun alkaa näyttää siltä, että kohta olisi Ruotsista johonkin siirryttävä, kun eivät saa invaasiota torjutuksi?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
Ilkka Forsten

Ruotsin armeija tähtää avaruuteen, maahanmuuttajat ruotsalaisia. Kannattaisiko siirtää sitä armeijan tähtäintä muutama napsu alaspäin ?

Anomaster

Kohta ei kai ole muuta mahdollisuutta, jos Ruotsi haluaa olla Ruotsi.

70-luvulla oli Tukholma täysin ruotsalainen. 80-luvulla, oli se jo muuttunut sen verran, että se alkoi näkyä. Silloin totesin, että noita tulee liian paljon ja liian nopeasti, joten tästä tulee vielä ongelmia. Siihen aikaan niitä tuli varsin vähän verrattuna 90-lukuun. No 90-luvulla olikin Ruotsissa jo melkoisesti ongelmia, mutta ei vielä nii paljon, etteivätkö poliitikot ja media olisi onnistuneet salaamaan sen kaiken kansalta melko tarkoin.

Lopulta tuli 2015 ja valtava invaasio. Poliitikot huijasivat kansaa vieläkin, mutta alkaa vähitellen kansa tajuta, että on saatu ongelmia. Turhan hitaasti herätään. Johtunee osin siitäkin, että Ruotsissa on koululaitoksessa kasvatettu suvaitsemaan ja olemaan hiljaa invaasion ongelmista. Ehkä se hypnoosi jossain vaiheessa pettää ja kansa herää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Anomaster
ike

!!!

Kalle

Ruotsi armeija on vakavast otettava pelote kelle tahansa. Pelkoa aiheuttaa jos sen feministisyys ja kyvyttömyys tehtäväänsä leviää muuallekkin. Sama koskee koko ruotsalaista yhteiskuntaa yleensäkkin.

Ilkka Forsten

Titta Ulle titta, Håkan twerkkaa..Titta Ulle..

Kaarina

Mikäs siinä kun on maa pullollaan asein varustautuneita insinöörejä

Oscar Nobel

Ruotsalaisilla onkin avaruusperinteitä, sillä erään värmlantilaisen sepän pojanpoika on kävellyt KUUN pinnalla jo yli viisikymmentä vuotta sitten !

Ilkka Forsten

Minusta ne on muuten vaan ” kuutamolla ” koko kansa.

Joku tolkku

Ei kyllä enää tiedä pitäisikö ruotsalaisille nauraa, vai pitäisikö heitä sääliä.

Ene

Nauraa, sääliä ja olla huolissaaan kansakunnan mielenterveydestä. Sama koskee kyllä suomeakin.

juha II

Kuinka olisi Tukholma ensin ja sitten ”siivous” voisi käsittää koko Ruotsin Eli siis kuustakin aiotaan tehdä ruotsalainen monikulttuurinen helvetti!

mitä vielä

Kestää varmasti vielä pitkään ennen kuin poliittinen tahto riittää kunnollisen internaation toteuttamiseen.

erkkielukka

Saatanan hyvä idea lähettää uusruotsalaiset tiedustelemaan kuuta ja marsia, josko siellä olisi vettä tai happea.

jep

Uutisesta puuttui se tärkein, eli panostus hiusverkkoihin.

outoa

Toden totta… Se on pudotettu 2%:iin, vaikka se pari vuotta sitten nostettiin 3.8%:iin.

https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_67655.htm

Mikähän on taustalla? Joko Suomen ja Ruotsin rahat on laskettu etukäteen mukaan?

juu

Ruotsi voisi naton sijasta liittyä arabiliittoon ja UFO liittoon.
Turha Ruotsissakaan mitään pitkäntähtäimen suunnitelmia tehdä, kun ruotsalaiset on siellä kohta pieni vähemmistö.

ike

Vähän vinosti. Ymmärrän mitä tarkoitat mutta ainakaan UFO-liittoa on turha toivoa. Ei me avaruuteen päästä (ei lasketa) ennenkuin opitaan edes käyttäytymään. Jos ”lhmisivilisaatioiden” epäkurantein aines on kymmenien, satojen vuosituhansien saatossa saatu tänne ”vankiplaneetalle” eristettyä niin hyvä on. Ei kuussakäynti vielä ole avaruusaikaa, se vastaa suunniilleen tarpeilla käyntiä omassa marjapuskassa. Avaruus vaatii uutta tekniikkaa aivan toisilla matkustustavoilla. Sitä on kuulemma joskus 40- 50-luvulla jopa tarjottu mutta tuo mekkalointi ja sotiminen oli tärkeämpää, joten vaihtosopimusta ei syntynyt. Sotien lopettaminen vastaan uutta tekniikkaa. Arvatkaa ketkä hommassa hävisivät.

Ilkka Forsten

Villi arvaus, Pohjois- Korealaiset.

ike

Yhtä hyvin vastattu kuin suomen hallitus, mikä ministeri olitkaan. 😊

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Olen tätä nykyä kehitysmaa-apukoordinaattorikomissaari. Siis heti toisena Urpilaisen jälkeen. Minulla ei ole verkkosukkia mutta olen yhtä hyvä jakamaan vaikka Kreikalle lisämiljardeja. Toki Afrikka on lähellä sydäntäni, koska vanhana kolonialistien perillisenä kunniavelkani on maksamatta.

Jesus akbar !

Juu, kandee vaan sinne avaruuteen tähdätäkin, kun kemut tulee alistamaan kaikki vääräuskoiset.

Tässä tasan kolme vaihtoehtoa:

1) Vaihda vastentahtoisesti hiippakuntaa muslimiksi

2) Suksi kuuhun..

3) Tule kurkunleikatuksi vääräuskoisena

Sama edessä meilläkin, ikävä kyllä.