Eurooppa Muu maailma Politiikka Uutiset

Ruotsin armeijan kenraali pidätettiin Libanonissa vakoilusta

Kuva: Pixabay/Unif

Eräs Ruotsin armeijan korkeimmista upseereista, turkkilaisruotsalainen kenraaliluutnantti Dennis Gyllensporre, pidätettiin hänen kuvattuaan salaa Israelia vastaan toimivan Hizbollah-järjestön tapahtumaa maan eteläosissa.

Hizbollah havaitsi kenraali Gyllensporren tallentavan poliittista kokoontumista, ja takavarikoi häneltä pidätettäessa kannettavan tietokoneen sekä kännykän. Gyllensporrea kuulusteltiin useita tunteja, ja Ruotsin ulkoministeriön sekä YK:n puututtua asiaan, kenraali Gyllensporre vapautettiin. Erityisesti kenraalin passissa olevat leimat vierailuista Israeliin herättivät epäluuloa Hizbollahin turvallisuuspalvelussa.

Välittömästi vapauttamisen jälkeen kenraaliluutnantti Dennis Gyllensporre karkotettiin Libanonista. Hänet on julistettu persona non grataksi, eli ei -toivotuksi henkilöksi.

Kenraali Gyllensporre on aiemmin toiminut Ruotsin armeijan erikoisjoukoissa, pääesikunnassa sekä YK:n sotilasoperaation johtajana Malissa.

Ruotsin hallituksen mukaan ”tapahtui väärinymmärrys, joka on selvitetty”.

Hallitus on julistanut tapaukseen liittyvät asiakirjat salaisiksi.

Lähde Expressen, Nordfront

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Like

Kenraali Gyllensporre, sehän on niinkuin meidän musta Mannerheim. Ei olisi mikään ihme, jos koululaisille opetettaisiin nykyään suomen kouluissa, että Mannerheim syntyi Somaliassa.

tykkimies

Tuli mieleen se Ruotsissa asuva, ja siten myös kaikkia Ruotsin mahdollisia sosiaalisia tukia nauttiva Irakin puolustusministeri, joka jäi kiinni jostain taannehtivasta asumistuen takaisin saamisesta tmv. Vai oliko siltä jäänyt ruokot maksamatta tai jotain… No, jäbä oli kuitenkin Irakin puolustusministeri ja asusteli Tukholmassa!!!! Näissä kusetuksissa kantiksille on ihan sama minkä värinen kusettaja on, mutta jotain pientä tolkkua paikallinen ”polpo voisi edes joskus koettaa ennalta ehkäistä.” Näistä jopa naiveista rikoksista olisi siten se pienen pieni vaara jäädä kiinni, kuten tässäkin casessa sit lopulta kävi. Kiinni jäi ja suvakkeja harmitti kovasti. Ei kai siinä sit, ainakaan mitä nyt Suomen mediasta olen saanut käsittää, muita sanktioita seurannut. Asunee vieläkin Tukholmassa, kai ”pakotetun perheen yhdistämisen seurauksena?” Ja hoitelee siinä sivussa ne ministerin hommat kuten ennenkin, etänä.

Kata

Hisbollah= hänen päänsä…?Voihan Gyllenbögel.

Ilkka Forsten

Tapahtui siis salainen väärinymmärrys. Ruotsi tyri jälleen operaation koska meni tekemään sen itse. Olisi pitänyt laittaa hakkapeliitat asialle kuten maalla on tapana. Johan se pitäisi siitä huomata että nutulleen menee kun agentin nimi on Gyllensporre ja perimä Bosborinsalmelta.

Pulteri

Alunperin Gyllensporre oli äitinsä puolelta ihan pelkkä Johansson, mutta Dennis otti itselleen aateliselta kuulostavan nimen.

patton

Israelin agentti toiminnassa ja siksi paperit salaisia!