Eurooppa Politiikka Uutiset

Ruotsin vaalitentit alkavat- Natojäsenyyttä lykätään?

Kuva: Flickr.

Ruotsissa pidetään valtiopäivä- eli eduskuntavaalit syyskuussa 2022. Vaalikeskustelut alkavat tänään sunnuntaina 8.5. puoluejohtajien tentillä Ruotsin televisiossa.

Aiheita keskustelussa on neljä: kotouttaminen, eläkkeet, energiakysymykset sekä mahdollinen Natojäsenyys. Jokaisessa teemassa on vastakkain kaksi eri puolueen edustajaa.

Eläkkeet ja energia ovat ruotsalaisille tärkeitä kysymyksiä, mutta maahanmuuttajien kotouttaminen ja Nato todennäköisesti saavat aikaan vilkasta keskustelua.

Kotouttamisesta väittelevät Ruotsidemokraattien johtaja Jimmie Åkesson ja vihreän Ympäristöpuolueen edustaja Märta Stennevi. Ruotsissa on ollut runsaasti maahanmuuttajien mellakoita, ja maan johto on myöntänyt Ruotsin epäonnistuneen ulkomaalaisten kotouttamisessa.

Ruotsin Natojäsenyydestä keskustelevat sosiaalidemokraattinen pääministeri Magdalena Andersson sekä Maltillisen Kokoomuksen johtaja Ulf Kristersson.

Keskustelu Natosta vaaliväittelyssä saattaa viitata siihen, että Ruotsi lykkää päätöstä Natoon liittymisestä seuraavalle eduskunnalle, ja Ruotsin mahdollinen Natojäsenyys tulee olemaan syyskuun vaalien vaaliteema.

Lähde SVT

19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Puolueeton

Ruotsi toimii jälleen oman maansa etua ajatellen, antaa Suomen vallanpitäjien testata Nato-liitosta. Seuraavat tilannetta ja tekevät sitten päätöksen.
Kun on mahdollista, ettei Suomen vallanpitäjien jäsenhakemus sovi Venäjälle liiaksi Suomenlahden liikennettä haitaavana, Pietarin turvallisuutta vaarantavana ja maayhteyksiä Jäämerelle uhkaavana, Venäjä ryhtyy aseellisiin toimiin, jolloin Ruotsi valitsee varmasti puolueettomuuden. Ellei mitään sotilaallista tapahdu, Ruotsi voi silti pidättyä hakemuksesta, koska se tulee kalliiksi. Suomea Ruotsi yllyttää liitokseen, koska siitä voisi olla hyötyä Ruotsin turvallisuudelle.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Rudi

Missäpä Ruotsi voisi olla paremmassa turvassa kuin että on natomaiden ympäröimä puolueeton valtio? Jos Ruotsi päättää liittyä Natoon niin tekee sen lähinnä solidaarisuuden osoituksena Suomelle.

Eka Kettunen

Mitä väliä sillä on mitä Ruotsi tekee, he eivät pysty pitämään kuria edes oman maan kansalaisille, saati jollekin muulle taholle. Veikkaan heidän tekevän jäsenasiassa saman kuin muissakin konfliktitilanteissa, pällistelevät aikansa ja poistuvat hiljaa takavasemmalle.

Runtiti-pou

Tuotahan se oli Suomessakin pitkään. Aina haluttiin voittaa vaalit Nation vastustamisella. Suomi teki typerästi, kun lykkäsi hakemustaan Ruotsin vetoomuksesta. Alunperin hakemus piti jättää jo eilen

Juha

PELKO ajaa Suomen Natoon.

https://www.thetimes.co.uk/article/fear-drives-finland-into-natos-embrace-0fcm3txkg

Tämä on täysin tunnereaktio Suomessa. Ruotsissa keskustellaan asiasta, mutta Suomessa PELKO on vallannut mielet, joten heti nopeesti Natoon nyt.. koska PELKO.

Tällä pelottelulla on helppo saada kansa tottelevaiseksi. Pelkopropagandaa on tykitetty kaikista mediatuuteista koko keväån ja flunssaa ei pelkää enää kukaan.. kun nyt pelätään ryssää.

nimetonna

Joopa joo. Ruotsi tekee tavoilleen uskollisesti taas kerran oharin, eli on vieläkin epäluotettavampi kuin Nato tai muut naapurit yhteensä.. Ja hyvä niin.
Näinhän se on. Jos ja kun Ruotsi on lykkäämässä teoreettista Nato hakemuksen jättöpäätöstään hamaan tulevaisuuteen, eli eihän se mitään hae niin ihan turhaa meidänkään on sinne yksin mankua maksumieheksi turvaamaan ties keiden etuja.
Hölmölä on koko historiansa ajan ollut aina Ruotsin miinakenttä ja hölmölän aika tulee kysellä mahdollista muutoksia mm. Nato jäsenyyttään vain ja ainoastaan siinä tapauksessa että Ruotsi päättä hakea jäsenyyttä ensin. Miinakentät eivät turhia ominpäin hötkyile.
Jep! Turhaa meidänkään on sinne näet yksin ominpäin yrittää tuppautua. Turhaa vouhkaamista ollut koko Natovouhotus mutta se ei varmaankaan ole ollut mikään yllätys kenellekkään.

ike

Ruotsin on tavoilleen uskollinen. Ajattelee tulevaisuuteen: Hyvähän tässä on NATO-maiden ympäröimänä, pääseehän taas vähän hyvesignaloimaan eikä tarvite tehdä mitään.

Kata

Ruotsihan on aina puolueeton..niin viime isossa kahakassakin… ja sen kaikki ovat hyväksyneet..
30-vuotinen sotakin oli hakkapeliittojen syy…Pälkäneen kallot Karoliniska Instituuttenissa ovat sen todistaneet…siksi niitä ei luovuteta takaisin.

Juha

Juuri näin. Suomi huijattiin Natoon ja Ruotsi jää rannalle. Sitten uusi proxy-sota itärajalle.

Geopoliittisella pelilaudala olemme uhrattavissa oleva shakkinappula.. tai shakkilaudan ruutu jonka yli kävellään.

Tästä mediamanipulaatiosta vielä sen verran, että samat massapsykologian keinot on taas käytössä kuin flunssapelottelussa. Eihän se piikki auttanut,. huononsi vain tilannetta kun näitä veritukoksia ym komplikaatioita saavat geenipiikistä. Sama juttu Naton kanssa.. ei se mitään auta,. pahentaa vaan tilannetta eli aiheuttaa komplikaatioita.

Tuon käynnissä olevan psykologisen operaation tunnistaa näistä Nato-hypnotisoidusta. Vähän niinkuin em flunssataudissakin niiden mieltä hallitsee PELKO. Tunnetila jolloin asiallinen keskustelu on turhaa. Mielenkiintoista havaita kuinka tällainen massapsykoosi luodaan ja kuinka monet siihen lankeaa.

Ilkka Forsten

Yhtä mielenkiintoista on havaita miten Ruotsin tekemiset tuottavat muutamille psykoosin ja fobian joka liittyy natoon.

juu

Kokoomushan lupasi jo yli 10-vuotta sitten USA:lle viedä Suomen natoon, halusi kansa sitä tai ei.
Lähetystöraporttien mukaan ulkoministeri Alexander Stubbin (kok) erityisavustaja Jori Arvonen kertoi, että kokoomuksen johto näkee puolueensa nousevan seuraavaan hallituksen johtoon ja vievän Suomen Natoon.
Lähetystöarvion mukaan suomalaiset olisivat voitettavissa Naton taakse, eikä jäsenyydestä tarvittaisi kansanäänestystä. Raportti on maaliskuulta 2009.
Vähän venyi se kokoomuksen lupaus, jos Suomi vielä joskus ensi keväänä on olemassa?

Juha

Kekkosellahan lopunajan dementikkona jäi Bideemäisesti levy jankkaamaan samaa såveltä.. ”ÄLKÄÄ KOSKAAN PÄÅSTÄKÖ KOKOOMUSTA VALTAAN” . Tämä kekkoslovakkialainen ohjenuora pätee tänäkin päivänä. Muistamme kuinka Niinistö vei Suomen valtiopetoksellisesti EUhun Katainen tuplasi valtiovelan Orpo toi maahan 50000 partalasta Häkämies lahjoitti lannoiteteollisuutemme pois, Stubb allekirjoitti maanpetoksellisesti Nato isäntämaasopimuksen ”sattumalta”

Eli Urkin perinnöksemme jättämät viusauden sanat pätevät tänäkin päivänä:

ÄLKÄÄ KOSKAAN PÄÄSTÄKÖ KOKOOMUSTA VALTAAN!

Juha

Edit: Niinistö vei Suomen valtiopetoksellisesti EUROOn

finne igen

Äänestin kokoomusta viimeisen kerran 70-luvulla, mutta silloin kokoomuksessa oli vielä Ture Junnila. Kokoomus on täysin sosialistinen puolue ja unohtanut jo lähes 50 vuotta sitten periaatteet ”Koti, Uskonto ja Isänmaa”!
Kokoomus vie Suomen tuhoon ja on ollut maallemme vielä tuhoisampi kuin sdp. Orpo, Katainen, Häkämies, Stubb ja Niinistö jäävät historiaan henkilöinä joiden tehtävä oli myydä Suomi Oy mahdollisimman halvalla ”juutinraumalaisten” keinottelun kohteeksi ja lopulta Suomi sotaan!
finne igen

Ville Koskinen

No kyllähän se EU:iin menokin toteutui valtiopetoksellisesti.
Vai mitä olet siitä mieltä, että perustuslakiin lisättiin vasta 11 vuotta itse tapahtuman jälkeen, että suomi on osa EU:ia?

Juha

No joo olet oikeassa, mutta SDP ja kepu saanee osansa tästä ansiosta eikä yksin kokoomus.. kyllä tämä kolmen kopla on ollut tuhoisa Suomelle.

BTW ryssät pistivät liikekannalle koko reservinsä

https://www.smobserved.com/story/2022/05/09/news/russian-men-are-receiving-general-mobilization-orders-from-russian-ministry-of-defense-to-fight-in-ukraine/6746.html

Tuleekohan ne kertausharjoituksiin Kannakselle?

Ilkka Forsten

Heidän kannaltaan parempi ettei tulisi.

Ilkka Forsten

Vihreät täällä on vallassa olleetkin, vaikka matemaattisesti laskettuna niin ei pitäisi olla. Entisestä kokoomuksen puisto-osastosta tulikin pomo ja kokoomuksesta puisto-osasto.

Rudi

Toivottavasti ei käy Suomelle niinkuin entiselle miehelle joka pelkäsi kuolemaa niin paljon että teki itsemurhan.