Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Saksan hallituspuolue julkaisee joukkomaahanmuuttoon kannustavia mainoksia intialaisissa riksoissa

Saksan hallituspuolueen maahanmuuttomainos intialaisessa riksassa. Kuvakaappaus: Twitter.

Rekrytointikampanja toteutetaan samaan aikaan, kun Saksan lainsäätäjät ovat hyväksymässä uudistuksia, joilla lievennetään uusiin tulijoihin sovellettavia maahanmuuttovaatimuksia.

Yksi Saksan hallitsevista koalitiopuolueista käyttää Intiassa riksoissa olevia mainostauluja houkutellakseen maahan ”talousmuuttajia” ja väittää, että Saksaan muuttaminen ei ole ”koskaan ollut näin helppoa”.

Intian mantereella suosittuihin kolmipyöräisiin ajoneuvoihin on kiinnitetty tauluja, joissa IT-alan ammattilaisia kannustetaan hakeutumaan asumaan ja työskentelemään Saksaan.

Saksan liittokansleri Olaf Scholzin koalitiohallitukseen kuuluvan Vapaan demokraattisen puolueen (FDP) kustantamissa mainoksissa kerrotaan ”IT-asiantuntijoille, koodareille ja web-kehittäjille”, että ”Saksan työviisumin saaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa”, ja niissä annetaan QR-koodi, jonka avulla hakijat voivat saada tietoa siitä, miten he voivat muuttaa maahan.

Puolue julkaisi sosiaalisen median sivuillaan kuvia New Delhissä pyörivistä mainoksista.

Puolue kirjoitti, että Saksan IT-toimiala on kärsinyt jo vuosia osaajapulasta, ja totesi, että uuden maahanmuuttoportaalin avulla tulevat maahanmuuttajat voivat helpommin tarkistaa, ovatko he oikeutettuja muuttamaan Eurooppaan.

Rekrytointikampanja toteutetaan samaan aikaan, kun Saksan lainsäätäjät ovat uudistamassa ”ammattitaitoisten maahanmuuttajien” maahanmuuttoasetusta helpottaakseen maahanmuuttajien työlupien saamista. Saksan liittopäivien perjantaina hyväksymien suunnitelmien odotetaan johtavan 60 000 EU:n ulkopuolisen työntekijän vuotuiseen lisäykseen, ja lailla pyritään lieventämään muita kuin akateemisia työntekijöitä ja päteviä ammattilaisia koskevia vaatimuksia.

Uusi laki mahdollistaa myös sen, että useammat maahanmuuttajat voivat saapua Saksaan ilman työtarjousta ja hakea työpaikkaa kotimaassaan sen sijaan, että he odottaisivat, että heille tarjotaan työpaikkoja heidän kotimaassaan.

Maahanmuutto on Saksassa edelleen erittäin korkealla tasolla. Liittovaltion tilastokeskuksen (Destatis) huhtikuussa julkaisemista luvuista kävi ilmi, että lähes joka viides (18 prosenttia) Saksan asukkaista on maahanmuuttaja, ja 84 miljoonan asukkaan väestöstä toiset 5 miljoonaa ovat maahanmuuttajien lapsia.

Yleinen mielipide liittovaltion hallituksen tällä vuosisadalla hyväksymästä liberaalista maahanmuuttopolitiikasta on muuttunut huomattavasti.

ARD Deutschlandtrendin viime kuussa tekemästä kyselytutkimuksesta kävi ilmi, että yli puolet saksalaisista uskoo, että maahan suuntautuva maahanmuutto on liian voimakasta, ja 54 prosenttia uskoo, että Saksa kärsii yleisesti ottaen maahanmuutosta johtuvista vaikeuksista.

Yleinen mielipide on alkanut näkyä äänestysaikeissa, ja maahanmuuttovastainen Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolue on nyt maan toiseksi suurin puolue.

Sunnuntaina AfD:n ehdokas Robert Sesselmann voitti vaalien toisen kierroksen Sonnebergissa Thüringenissä, ja hänestä tuli ensimmäinen puolueen poliitikko, joka on päässyt vaalipiirin johtotehtäviin. Tätä on pidetty historiallisena voiton merkkinä AfD:lle aikana, jolloin se saa ennätyksellistä kannatusta laajemmalta äänestäjäkunnalta.

Lähde: Remix

4 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ilkka

Tuosta on varmaan ihan huomattava hyöty koska kaikki koodarit ovat päivisin kaduilla, ja iltaisin niitä vasta näkeekin. Nerot aktivoituvat yöelämään, kyllä nyt lähtee saksan talous nousuun, ja vihreä siirtymäkin vauhdittuu.

n/a

Niinhän se yön Timo on nimensä saanutkin

John Quiman

Mikäli löytävät Intiasta koodareita, ovat ne riittävän hyvällä palkalla, eivätkä ne maleksi kaduilla rötöstelemässä.

Ongelma syntyi täysin kontrolloimattomasta oikeauskoisten maahanmarssista, jonka Merkel salli, vaikka oli jokin vuosi aiemmin itsekin todennut, että monikulttuurisuus on epäonnistunut. Epäonnistuminen johtuu juurikin siitä, että ei ollut mitään osaamisvaatimuksia, vaan sieltä tultiin suoraan sossun jonoon. Sen voi korjata vain palauttamalla ne miljoonat kotimaihinsa. Koska löytyy Saksasta hallitus, joka siihen pystyy? Jos ei löydy, kyllä on Saksan taru lopussa muutamassa vuosikymmenessä.

Marko Kyllönen

Saksa se taas houkuttelee niitä ”osaajia”.
2015 jälkeenhän ne pariin otteeseen lähettikin ne ”suurimmat huippuosaajat” taakanjakona mm Suomeen.
Toivottavasti pitäisivät nyt osaajansa ihan itse vaan.
Tuossa oli taas jossain videoita Libyasta tulevista tuhansista osaajista, kaikki oli nuoria miehiä ja kaikki huusi allahu akbaria.
Niitä tulijoita ilmeisesti on tällä hetkellä jo enemmän kuin silloin 2015, vielä ne tänne Suomeenkin tämän vuoden puolella kerkiää.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa