Eurooppa Maahanmuutto Muu maailma

Salakuljettajat tarjoavat yhä useammin laittomille maahanmuuttajille houkuttelevia tarjouksia pääsystä EU:hun Venäjän ja Valko-Venäjän kautta

Itärajalta Suomeen pyrkivät Lähi-idän laittomat siirtolaiset on Venäjä varustanut matkaan polkupyörillä ja sähköpotkulaudoilla. Kuvakaappaus: YouTube.

Sosiaalisen median jättiläiset tekevät hyvin vähän näiden laittomien tarjousten kitkemiseksi alustoiltaan, samalla kun ne lisäävät sensuuria oikeistoa vastaan.

Puolalaisen Niezalezna.pl-uutistoimiston mukaan sosiaalisessa mediassa on yhä enemmän tarjouksia maahanmuuttajien salakuljetuksesta Venäjän ja Valko-Venäjän kautta EU-maihin, myös Puolaan.

Salakuljettajat tarjoavat matkoja muun muassa Lähi-idän maista tuleville ihmisille useilla tuhansilla euroilla. Joissakin tapauksissa he johtavat kohteitaan harhaan vakuuttamalla, että ”koko matkan aikana ei tarvitse kävellä”.

Siirtolaisten salakuljetukseen EU:hun liittyvien ryhmien ja keskustelujen määrä sosiaalisessa mediassa kasvoi helmikuun loppupuolella, ja ihmissalakuljettajat tarjosivat matkoja Nepalista, Intiasta ja Lähi-idästä Venäjän ja Valko-Venäjän kautta kulkevaa reittiä.

Maahanmuuttajat itse myöntävät, että kiinnostuksen lisääntyminen johtuu kevään tulosta ja siten lämpimämmästä säästä, joka tekee matkan Valko-Venäjän ja Puolan rajalla sijaitsevan metsän läpi paljon helpommaksi.

Yksi salakuljettajista ehdottaa, että matka Moskovasta Valko-Venäjälle maksaisi 500 euroa ja sitten Valko-Venäjältä Puolan kautta Saksaan yhteensä 5 000 euroa.

”Venäjä, Valko-Venäjä Saksaan taksilla. Maksu perillä. Älkää kysykö viisumia”, lukee yhdessä englanniksi julkaistussa ilmoituksessa. Toisessa ilmoituksessa kehotetaan tulemaan ensin Venäjälle ja matkustamaan sieltä taksilla Valko-Venäjälle majoittumaan asuntoon ennen kuin matkaa jatketaan laittomasti Puolaan, Latviaan tai Liettuaan.

Vaikka sosiaalisen median jättiläisiin kohdistuu valtavia paineita poliittisen sisällön ja väärän tiedon sensuroimiseksi, eri alustat ovat täynnä laittomia ihmiskauppatarjouksia, eikä ole juurikaan näyttöä siitä, että nämä verkkoalustat ryhtyisivät toimiin tämäntyyppistä sisältöä vastaan.

Monet salakuljettajat antavat vääriä lupauksia siitä, että ”koko matka kuljetaan autolla, jolloin heidän ei tarvitse kulkea metsän läpi jalan”. He mainostavat myös matkoja Venäjältä Suomeen, jonka he väittävät olevan ”sataprosenttisen turvallinen”.

Puolan rajavartiolaitoksen mukaan Puolaan yritettiin 25. ja 26. maaliskuuta 243 kertaa päästä laittomasti. Osassa yrityksistä siirtolaiset heittelivät rajavartijoita puiden oksilla ja muilla esineillä.

Lähde: Remix

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Viimekädessä kutsukortin lähettäjät ovat euroopalaiset vihervassut ja muut suvakit, jotka ovat luvanneet kaikenlaisia etuja yllin kyllin ja paljolti koskemattomuutta, teki mitä teki.

Houkutus lakkaa, jos edut poistetaan. Turvapaikanhakijat laitetaan suljetuille leireille, eikä sieltä pääse pois kuin turvapaikan saanut ja vapaaehtoisesti kotimaahansa palaava. Turvapaikan saa, mikäli tutkitusti täyttää turvapaikan saamisen ehdot kirjaimellisesti. Sellaisia on nykyään ehkä yksi sadasta. Mitään humanitäärisiä oleskelulupia ei tipu. Työlupia ei saa, eikä mitään muutakaan, minkä varjolla voisi yrittää jäädä maahan. Yksi hakemus, jonka tuloksesta saa valittaa yhden kerran, jos on todella hyvät perusteet. Käsittelyajat ovat lyhyitä. Viikko pari korkeintaan.

Ruoste Iskee

Ei taida valkoryssät eikä täysityssät tajuta että elävät saduissa jos luulevat euroopan voittamaan. Valkopäät uhkaa hyökätä Puolaan, siitä vain, Puolan ei tarvitse edes lähteä omalta rajoiltaan mihinkään sillä tuhovat koko valko-venjän yhdellä ohjuspatteriston iskulla.

Viimeksi muokattu 16 päivää sitten by Ruoste Iskee