Kotimaa Politiikka

Sinimusta Liike kannattaa hallituksen esitystä maahantulon torjumiseksi

Kuva: Sinimusta Liike.

Viime syksynä itärajan kautta maahamme saapui yli 1300 kehitysmaalaista siirtolaista osana Venäjän valtion Suomeen kohdistuvaa painostuskampanjaa. Tällä hetkellä tulijoista 500 on hakenut turvapaikkaa Suomesta ja ainoastaan 24 sen saanut (MTV 2.7.2024). Loput ovat joko hakeneet suojelua toisesta maasta tai kadonneet viranomaisten näköpiiristä teille tietämättömille. Katoamistempun tehneet ovat oleellinen turvallisuusuhka joko meille tai naapurimaillemme ja kaikki vastaanottokeskuksiimme majoitetut tulijat taakka järjestelmällemme.

Sinimusta Liike vaatikin tuolloin itärajan välitöntä sulkemista, jonka hallitus lopulta toteutti rajavartiolain 16 pykälän avulla sulkemalla rajanylityspaikkoja asteittain (Sinimusta Liike 18.11.2023). Rajanylityspaikkojen sulkeminen on kuitenkin vain osa ratkaisua, sillä se ei puutu ongelman juurisyyhyn eli oikeuteen hakea turvapaikkaa Suomesta. Nykylain mukaan esimerkiksi maaston kautta rajan ylittänyt suojelua hakeva on siirrettävä vastaanottokeskukseen odottamaan turvapaikkaprosessia.

Useiden kannanottojemme mukaisesti hallitus onkin tehnyt esityksen vuoden voimassa olevasta poikkeuslaista, jolla tarpeen vaatiessa voitaisiin rajoittaa itse turvapaikanhakua itärajallamme (Eduskunta 21.5.2024). Hallituksen esitys pohjaa niin sanottuun välineellistetyn maahantulon skenaarioon eli viimesyksyiseen tilanteeseen, jossa Venäjä Suomea painostaakseen käytti turvapaikanhakijoita aseenaan. Käytännössä laki antaisi hallitukselle valtuudet rajoittaa turvapaikanhakua väliaikaisesti, mikäli Suomen katsotaan olevan samanlaisessa tilanteessa.

Sinimusta Liike haluaa rajoittaa turvapaikanhakua merkittäväsi. Suomella tulisi olla lainsäädäntö, jolla turvapaikanhaku pystyttäisiin kieltämään rajoittamattomaksi ajaksi sen kummemmin syihin katsomatta, minkä lisäksi nykyiset maassa notkujat tulisi voida karkottaa. Vaikka hallituksen esitys onkin vielä kaukana linjastamme, on ehdotus askel parempaan suuntaan ja parempi kuin ei mitään. Mikäli esitys läpäisee poliittisen seulan ja se hyväksytään, todistaa tämä aukottomasti, että oikeutta turvapaikanhakuun on mahdollista rajoittaa, jos vain poliittista tahtotilaa löytyy.

Sinimusta Liike kannattaa hallituksen uutta esitystä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi, minkä lisäksi kannustamme hallitusta tekemään pikaisesti muitakin maahanmuuttoa rajoittavia esityksiä.

Sinimusta Liike pyrkii puolueeksi ja kerää tällä hetkellä kannattajakortteja. Allekirjoita kannattajakorttimme tästä.

Sinimusta Liike

1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Kun järjellinen ihminen huomaa mokanneensa, hän myöntää sen itselleen, korjaa asian ja jatkaa elämää.

Kun poliitikot huomaavat mokaavansa, he peittelevät mokansa kaikenlaisiin selityksiin ja näinpä toimii nykyään mediakin. He eivät korjaa mitään, vaan jatkavat kuten ennenkin, että ei näyttäisi siltä, että on mokattu. He valehtelevat ensin itselleen ja sitten kansalle, häpeilemättä. Poliitikot ja media ovat valheenpesiä sekä kykenemättömiä rehellisyyteen ja järjellisyyteen.