Kotimaa Politiikka Uutiset

Sinimusta Liike vaatii turkistarhauksen lopettamista tulevan hallituskauden aikana

Kuvituskuva: Wikimedia

Suomen eläinsuojelulakiin ei olla tehty muutoksia noin kolmeenkymmeneen vuoteen. Nyt lain kokonaisuudistus näyttäisi olevan viimeistelyä vaille valmis, enää perustuslakivaliokunnan käsittely puuttuu. Sinimustan Liikkeen mukaan lain voisi olettaa olevan perusteellinen, kun uudistusta on valmisteltu kaksitoista vuotta. Nyky-yhteiskunnan lisääntyneen tiedon ja tutkimustulosten perusteella laissa pitäisi puolueen mukaan olla huomioituna kokonaisvaltaisesti niin tuotanto- lemmikki- ja villieläinten hyvinvointi siten, että ne ovat eläviä ja tuntevia yksilöitä, ei esineitä tai ihmisen hyödykkeitä lajista riippumatta.

-Häpeällisin asia on, että punavihreä hallitus ei ole koskenut lakiuudistuksessa lainkaan turkistarhaukseen, jota rajoitetetaan voimakkaasti muualla Euroopassa. Suomi on jäämässä Euroopan viimeisiksi maiksi joissa ei ole puututtu turkistarhaukseen ja turkiseläinten kohtuuttomaan kärsimykseen, sanoo Sinimustan Liikkeen sihteeri Terhi Kiemunki.

Suurin osa turkistarhausyrittäjistä on 55-70-vuotiaita, eikä alalle ole tulossa nuoria yrittäjiä. Turkistilojen määrä on vähentynyt nopeasti, viime vuoden loppupuolella määrä oli 500-550 tilaa. Vaasan Osuuspankin toimitusjohtaja Ulf Nylund on sanonut Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa viime vuoden lokakuussa, että jos turkisyritysten määrä painuu alle 500:n, alan työllisyysmerkitys hupenee melkoisesti. Silloin hupenevat myös argumentit, joita elinkeinon tueksi voidaan esittää.

Sinimustan Liikkeen linjan mukaista on minimoida eläinten tarpeeton kärsimys. Puolueen ohjelma vaatii turkistarhauksen hallittua lopettamista kokonaan. -Näkemyksemme mukaan se on mahdollista toteuttaa tulevan hallituskauden aikana siten, ettei se aiheuta merkittävää haittaa elinkeinoelämälle, Kiemunki toteaa.

Kiemunki kritisoi voimakkaasti hallitusten aikaansannosta: -Sipilän hallituksen valmistelemaan eläinsuojelulakiin ei Marinin hallitus ole tehnyt muutamia poikkeuksia lukuunottamatta nimenmuutosta enempää lähes neljän vuoden aikana. Nyt valmistumassa oleva eläinten hyvinvointilaki on valmiiksi vanhentunut.

Lakimuutoksia ei saa tehdä uskonnollisten vähemmistöryhmien painostuksesta

Sinimusta Liike kiittää hallitusta, että se ei ole tehnyt edellisen hallituksen valmisteleman lain sisältämään rituaaliteurastusten kieltoon muutoksia siitä huolimatta, että eräät juutalais- ja muslimiyhteisöt ovat ottaneet asiaan voimakkaasti kantaa. Nykyisen eläinsuojelulain mukaan rituaaliteurastus on Suomessa mahdollista siten, että eläimen kurkku viilletään auki samanaikaisesti tainnutuksen kanssa. Kanojen kohdalla laissa on poikkeus, joka on myös uudistuksessa huomioitu.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman huomautti eduskunnan istunnossa viime viikolla tulevan rituaaliteurastuksen kiellon rajoittavan juutalaisten ja muslimien uskonnonvapautta ja toivoi esitykseen tulevan muutoksia valiokuntakäsittelyissä. Keskustalainen maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen totesi kieltoesityksellä olevan ”perusoikeus- ja ihmisoikeuskytkentöjä” ja uskoi perustuslakivaliokunnan tekevän valmistelussa tarkkaa ja hyvää työtä. Sinimusta liike toivoo, että perustuslakivaliokunta tekee työnsä eläinten hyvinvointilain edellyttämillä perusteilla, ei vähemmistöryhmien vaatimusten paineessa.

58 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Koba

Kiinalaiset ovat sitkeästi pyrkineet hankkimaan Suomesta siitoseläimiä jotta voisivat kasvattaa itse näitä turkiseläimiä.Onneksi kaikki yritrykset on saatu estettyä mutta mikäli turkistarhaus kielletään,myydään arvokkaat siitoseläimet kiinalaisille ja mahdollisesti myös venäläisille jotka hekin niitä ovat halunneet.Turkisten päämarkkinat ovat juurikin Kiinassa ja osin venäjällä.jos laadukkaiden turkisten tuotantokustannukset laskevat niin markkinat todennäköisesti kasvaa.lopputuloksena on että yhä useampi turkiseläin kärsii entistä huonommissa oloissa mutta on poissa meidän silmistämme.Vastaavaa kuin teollisuudenkin siirtäminen pois saatuttavampiin maihin ympäristösyihin vedoten.

Turkistarhat

Allekirjoita Fur Free Europe vetoomus verkossa

https://furfreeeurope.fi/

Kiitos

Samalla viivalla

SML ajaa ilmeisesti samaa politiikkaa, kuten Vihreät, SDP, Kokoomus, Keskusta ja Vasemmistoliitto. Myös ilmastopolitiikka on juuri samanlaisella ajatuksella. Paljonkohan on kannatuksesta jäljellä ensi eduskuntavaaleissa, onkohan edes 0,5%. Sellainen puolue sekin sitten. Poistitte tämänkin minun kommentin, kuten tuntuu olevan tapana, jos SML ei kehu niissä.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Samalla viivalla
Oletko retardi

Oletko vähän jälkeenjäänyt vai valehteletko tahallasi? Näytäpä minulle missä kohtaa SML on kannattanut ”vihreää siirtymää”, massa matutusta, valkoisten vihaamista, liittovaltiota, transuja, sodomiittien avioliiton pilkaamista jne.

Samalla viivalla

Kyllä tuo henkilökohtaisuuksiin meneminen kertoo enemmän henkisesti tasostasi, eikä sekään ole kummoinen. Tuo vihreän siirtymän tukeminen tulee ilmi, kun lukee SML puolueohjelmassa siinä missä lukee tekstiä ”syväekologisesta ajattelusta”. Ovat myös maininneet itsekin, että ”vihreä siirtymä on tavoitteena”. Ei tällainen puolue tule ääniä saamaan, kun näkyy olevan poliittiset tavoitteet, kuin satukirjasta.

Samalla viivalla

Tuossahan tuo lukee, niin että jälkeenjäänytkin sen voi ymmärtää: ”Sinimusta Liike linjaa vihreän siirtymän konkreettiseksi tulevaisuuden tavoitteeksi.”.

Uusi vuosi, uudet kepposet
juha II

Sopii hyvin yhteen ”The Great Reset”n kanssa! Yhtä hyvin AINAKIN (ellei, jopa enemmän) olisi syytä VAATIA ”tuulimyllyjen” tarkoitukseton rakentaminen ottaen huomioon KYLMÄSTI niiden hyötysuhteen – ylimaallista sanaa käyttäen – SÄHKÖNTUOTANNOSSA. Koska edellisiin ”vatkaimiin” kuolee lintuja ja lepakoita suuret määrät. Etenkin jo kauan miessurmaa PAHEMPANA asiana pidettyä MAAKOTKAN ampumista miesvoimaisesti asett käyttäen on rikosseuraamuksiltaan ja jopa moraaliselta kannalta erityisen paheksuttavaa. NYT sen sijaan LAVAT tappavat MONINVERROIN enemmän noita komeitakin lintuja, mutta VIHREITÄ myöten nuo puheet RUOTSISSAkin on julistettu lähinnä HULLUJEN houreiksi ja syyksi on selitetty lintujen ”kuolleen wanhuuttaan lennossa”… ja MUKSIS!

Kun tuulivoimassa liikkuvat SUURET rahat, jotka kuorrutetaan päähän menevällä ympäristöhömpällä niin loppu onkin aikansa stalinismia tai hippiliikettä kukat takkuisessa tukassa ja lapsen tekoa nurmikolla.

Mutta kysymys EI ole enää kehityksen suunnan parantamisesta vaan jopa sen lopullisesta pysäyttämisestä ja viemisestä taaksepäin tavallisten ihmisten elämänlaatua ajatellen ettei edes 1970-luvun elintaso kelpaa maailman rikkaille teknokraateille. Vaan on mentävä yhä syvemmälle tavisten kohdalla. Toki luonnollisesti tämä HERKKU ja YLEVYYDEN huipentuma EI koske heitä ITSEÄÄN.

Nyt jostain KUMMAN syystä nämä WEF:n ja muut ”hanslankarit” ETSIVÄT ”koronan” -kiireellä ITSELLEN yksityissuihkukoneisiinsa PIIKITTÄMÄTTÖMIÄ lentäjiä! ”Miksi näin?” Kyseli Taiska vielä  silloin kun KUOLEMAKIMN oli ”sattuman kauppaa”.

Runtiti-pou

Miksi ihmeessä? Tuotttava elinkeino ja työllistävä ja vielä olot paljon eettisempiä eläimillekuin Kiinassa ym

Ilkka Forsten

SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät ja SML.. kaikki samalla asialla. Miten tässä näin kävi, eikö puolueen pitänyt olla vastavoima kolmelle edellä mainitulle ?

Samalla viivalla

SML alkuhuuma onkin laantunut lehmän henkäykseksi ja se vähäinenkin kannatus sulaa kuin lumi keväällä. Taisi alkaa kannattajat vaihtamaan Perussuomalaisiin, koska sen kannatus on jo SDP ohitse. Sekös nyt harmittaakin SML kohdalla.

Ilkka Forsten

Suoraan sanottuna toivon että PS nousisi hallituspuolueeksi. On toki selviö ettei hekään pysty joka lupaustaan lunastamaan, mutta ei pysty muutkaan. On mielenkiintoista katsoa mitä tekee kokoomus jos vaalien jälkeen tilanne on se että kaksi suurinta ovat Kokoomus ja Perus-Suomalaiset. Onko Pääministeri Orpo silloin valmis lunastamaan puheensa hallitusyhteistyöstä, vai joko taas otetaan SDP kaveriksi ja vihreät apupuolueeksi. Jos se tapahtuu, ainakin minä menetän uskoni tämän maan siihen vähäiseenkin demokratiaan. Se olisi jo toinen kerta kun vaaleissa ihmisten PS:le antamat äänet mitätöitäisiin ilman järkevää perustetta.

Apropoo, Marinista haikallaan jo EU:n sisäistä pomoa, joten näinhän se aina menee. Sössitään oman maan asiat nutulleen, kuten teki Urpilainenkin, ja sitten saadaan palkkiovirka kommunismin ytimestä. Lyön vetoa että jos demarit jäävät pihalle seuraavasta hallituksesta, marinille tulee kova kiire saada tuo mainitttu virka haltuunsa. Huvittavaa sinällään että kaikille jaetaan jo valmiiksi suojatyöpaikatkin. Jos ei tule mahdollisuutta möhliä tätä maata konkurssiin EU:n toiveena, niin virka on vapaana sisäpiiristä ja mokutusta voidaankin taas jatkaa.

Koraani on muuten hyvä uunin sytyke ✌🏻

Miksi näille kurkunleikkaajille ja k. yrvän sekä uitun silpojille pitäisi myöntää jotain v ääräuskoisten ”uskonnon”vapauksia Suomessa? Jos ei Suomen kulttuuri ja tavat käy, niin painukoot marakatit yms. loisimaan muualle hevon uittuun!

Juha

Luulenpa että turkistarhauksen kysymys ei ole oleellinen ensi kevään vaaleissa.

Oleellisempi kysymys on että, haluammeko sotaa ja taistella Venäjää vastaan likaiseen loppuun asti. Kyllä vai ei.

Käy äänestämässä.

ike

Emme halua, siksihän tässä ollaan Natoon, PUOLUSTUSLIITTOON, menossa. Täytyy aina muistaa että venäläinen ”logiikka” on aivan muuta kuin mihin olemme tottuneet.

Samalla viivalla

Ruotsi tekee aivan kaikkensa, että NATO-hankkeen voi unohtaa ja Suomi on alkanut lähtemään samalle linjalle. Suomi ei taida liittyä Natoon tällä menolla koskaan.

Valoja päälle

NATO joka on käynyt kymmeniä hyökkäyssotia ympäri maailmaa (Syria, Libya, Afganistan, Irak, Serbia jne jne) sekä tappanut ja pommittanut jopa muita NATO jäseniä (Operaatio GLADIO) onkin nyt ”puolustusliitto”. NATO myös perustettiin VASTUSTAMAAN EUROOPPALAISTA NATIONALISMIA eli NATO:n joukot pitävät huolen että matutusta ei lopeteta sekä valkoisten etuja ei ajeta.
Oletko hyödyllinen idiootti vai vain idiootti?

ike

Enpä tiedä. Oletko sitä mieltä että Varsovan liittoon kuului maapallon vapaiden ihmisten ja valtioiden kerma. https://fi.wikipedia.org/wiki/Varsovan_liitto

Anomaster

Mainitsemasi operaatiot eivät olleet Naton operaatioita. Oli Naton jäsenmaiden operaatioita ja esim. YK:n operaatioita. Gladio ei pommittanut ketään. Jotkut Gladion työntekijät olivat antaneet räjähteitä jollekin terroristiryhmälle.

Nato ei vastusta mitään sellaista, mitä poliitikot eivät ole sitä käskeneet vastustaa. Natolla ei ole omaa valtaa, vaan se on poliitikkojen ohjauksessa.

Pohojalaanen

Evijärven, Lappajärven ja Uudenkaarlepyyn kunnat lakkaavat olemasta sinä vuonna kun turkistarhaus kielletään. Pohjanmaalla on turkistarhauksesta riippuvaisia kuntia. Pitäisikö näille kunnille antaa muutaman miljoonan tukipotti kielletyn elinkeinon takia?

Peter Kreisler

Kummallisesti eläinten oikeuksien puolustaminen herättää aina tunnekuohun ja eläinten puolesta puhuvien nimittelyn kommunisteiksi, viherpiipertäjiksi jne… ikäänkuin näillä asioilla olisi joku yhteys, mutta tunnekuohussa ei johdonmukaisuutta juuri olekaan.
Monia ammatteja on loppunut yhteiskunnan kehittymisen myötä, eikä niiden loppumiseen myötävaikuttaneita nimitelty millään leimaavalla tavalla. Metalliteollisuudessa ei enää ole viilaajia sillä työstö- ja osavalmistuksen menetelmät ovat kehittyneet. Pyövelien ammattikunta on harventunut oleellisesti. Esimerkkejä on paljon mutta niihin ei jostain syystä liity mitään tunnepohjaista puolesta tai vastaan tunnetta.
Jotain outoa suhtautumisessa turkistarhaukseen on, miksi ihmeessä eläinten oikeuksia puolustava leimataan ns. ”pehmoksi” tai kommariksi, onko kyseessä turkistarhausta puoltavien huono omatunto ja sen peittäminen tällaisella defenssireaktiolla.

Ilkka Forsten

No lopetetaan sitten raviurheilu, koirankasvatus ( kennelit, ) ei pidetä kissaa, eikä mitään kotieläimiä. Pakotetaan kaikki sen sijaan ottamaan itselleen pehmonalle, mutta sitäkään ei saa nimitellä tuhmasti.

Peter Kreisler

Selvä, koska en pidä siitä, että eläimiä pidetään tarpeettomasti ahtaissa häkeissä olen siis ”pehmonalle tyyppi”. Tuo kritiikkisi raviurheilusta ja kenneleistä on valitettavan usein aiheellista kritiikkiä.

Runtiti-pou

No entä lihansyönti ja sikatalous? Lihakarjan kasvatus ja kanalat? Nehän tulevat seuraavaksi ja samalla logiikalla

Ilkka Forsten

Ja vihreät vastaa. Tuodaan kaikki broilerit kauko-idästä, niin eläinsuojelu ottaa aimo askeleen kohti parempaa huomista, samoin tapahtuu kun ostamme Brasilialaista naudanlihaa, ei ole ilmaston kanssa ongelmia, vettäkään ei kulu 10 000 litraa / kilo ja kaikki ovat syvästi onnellisia. Ai niin, mutta lihaa ei saakaan syödä, voi sentään, nyt pitää koittaa löytää herneviljelijä ulkomailta ja pyytää Pohjois – Koreasta pinaattilettuja. He suostuvat heti kauppaan kun lähetämme runsaasti rahaa, ja toivotamme kansalle aurinkoista tulevaisuutta. Miten hienoa onkaan elää vihreiden kommunismissa joka tosin loppuu tänä keväänä.

karkkipiispa Kumpunen

Maahanmuuttajaperheiden tukemisessa on epäonnistuttu vakavasti, sanoo lapsiasiavaltuutettu – Kaupunki | HS.fi
Mikä asia tahansa asia epäonnistuu, jos se on jo lähtökohtaisesti ylivoimaisen suuri.

ike

Kyse on puuttuvasta motivaatiosta. Kyllä se motivaatio sieltä löytyy kun lopetetaan kaikki ”hömppätukeminen” ja heidän oman kulttuurinsa ylikorostaminen, ei se ole meidän asiamme. Ei tulkkipalvelujakaan tarvitse jokapaikkaan tyrkyttää, voisi heitä vaatia hankkimaan omat tulkkinsa, ei niitä tarvitse Suomen kustantaa. No ehkä vain pistokoeluontoisesti, jos tulee väärinkäytöksiä, niin voidaan poistaa oikeus toimia tulkkina. Heiltä täytyy odottaa kielenoppimista ja sopeutumista Suomeen, jos ei kiinnosta niin ei tänne tarvitse jäädä.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Galina Manttari
Anomaster

Ja epäonnistuu, kun ”autettava” ei halua muuta kuin saada sossun tuet ja kaikelle muulle se viittaa kintaallaan.

Musta Maalahti

Mikä on luonnolisempi tapa tehdä lämpimiä takkeja kun turkiksista. Turkis takit kestävät kymmeniä vuosia oikein säilytettynä. Sota – aikana tehtiin käsineitä koiran turkista. Tietenkin viherpipertäjät valittavat että eläimet kärsivät tai jotain. Pitääkö takit sitten tehdä synteettisestä materiaalista johon tarvitää Öljyä tai muuta saastuttavaa materiaalia. Tanskassakin ollaan nyt herätty kun koko elinkeinon on tapettu. Eläimen turkki on luonnon materiaali.

Puolueeton

Mietihän vähän, mitä kirjoittelet. Kenelle turkistarhaajat tuotteitaan valmistavat? Näiden turkikset eivät ole yleistä kulutustavaraa, vaan vaatekaapissa hyvin säilyvää ylellisyyttä. Jos halutaan lämpimiä turkiksia, poron talja lienee paras vaihtoehto eikä minkkiturkki, jonka karanneet tuottajat saalistavat suomalaisia lintuja.

Runtiti-pou

Kyllä ne ovat myös kelpo talvivaatteita

Pohdiskelija

Kommunistejahan ne oli näköjään nämäkin. Elinkeinovapauden kieltäminen/rajoittaminen on sairainta mitä olla voi. Jos tuotteen markkina vetää ja ei tarvitse veronmaksajien tukea niin mikä tässäkin on ideana kieltää väkipakolla toisten elinkeino? Tuotantoeläin on tuotantoeläin. Mitäs tässä on ihmeellistä? Nyt te teette yrittävistä ja työtätekevistä kansalaisista keskuspankkien velan varassa olevia päähän potkittavia ”tuotantoeläimiä”. Nälkämaan nälkäkuoleman partaalla olevat näköalattomat kansalaiset ajetaan kaupunkeihin neukkukuutiohäkkeihin joissa sitten tanssitaan yhden ainoan toimeentulomahdollisuuden eli valtion/KELAn(keskuspankkivelan) tukien varassa. Toivottavasti teiltäkin ötököiltä kielletään teidän elanto. Saatte maistaa omaa lääkettänne Kommunistit!

Olli

Kannatatko mahdollisesti myös halpatyölvoiman tuontia Suomeen elikeinovapautena? Entä heroiinin myyntiä? Te uusliberaalit olette kummallista sakkia.

Anomaster

Jos ”halpatyövoiman tuonti” on elinkeino, on kyseessä ihmisten salakuljetus, joka ei ole laillista. Heroiinin myynti ei niinikään ole laillista. Heittosi on tyypillistä äärimielisen tyhjää ja agressiivista heittoa.

Järki älä jätä

”mikäli emme voi kiduttaa ja rääkätä eläimiä, elämme kommunismissa”
Vaikea uskoa että tämä ei ole parodia kommentti. Joskus mietin että ovatko suomalaiset oikeasti näin helvetin tyhmiä vai ovatko suurimmat retardit vain kaikista kovaäänisimpiä. Kukas ne eläinoikeudet kehittikään? Hitlerin Saksa. Oliko Hitlerin Saksa kommunistinen? Vastaapas nyt ihan pitkän kaavan kanssa.

Anomaster

Hitlerin puolue oli kansallissosialistinen. Hitler sanoi, että ei pidä sosialisoida yrityksiä, pitää sosialisoida kansa. Tämä oli hänen mielestään kommunismin ja kansalissosialismin merkittävin ero.

Kyseessä on vaan kommunismin kansallissosialistinen muoto, jossa yksilön vapaus kiistetään ja valtio omistaa kansalaiset. Silloin vapaus on käytännössä sitä, minkä puolue sallii, minkä puolue katsoo hyväksi. Siis kyseessä on orjuuttaminen puolueen tahtoon.

Joillekin se riittää, mutta se ei oikeuta niitä joitakin orjuuttamaan toisia haluamalleen systeemille ja aatteelle. Omassa piirissään saavat kehitellä keskinäistä elämänmuotoaan halunsa mukaan, mutta ne jotka eivät sitä halua, eivät ole siihen velvoitettuja.

Kansallissosialismi oli olemassa aatteena jo kauan ennen Hitleriä, joten se ei ollut hänen keksintönsä, kuten monet uskovat, eikä sitä aatteena voi rajoittaa Hitlerin versioon aatteesta. Sosialismia se on kumminkin.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Anomaster
Puolueeton

Sinimusta liike on aivan oikealla asialla.
Liiketoiminnan pitäisi olla luonnollisesti ympäristöä pilaamatonta ja kannattavaa ilman tukia. Turkiksien tuotanto on kannattamatonta ainakin Suomessa. Suomessa eivät turkikset ole enää tarpeellisia, koska jopa parempia lämpimiä vaatteita voidaan valmistaa halvemmalla ja kiusaamatta eläimiä häkeissä. Turkiseläimiä on karannut luontoon ja pilaavat Suomen luonnonmukaisuutta. Sekin tulee huomioida. Hallittu lopettaminen on turkistarhaajalle parempi vaihtoehto kuin konkurssi ja valtiolle halvempaa kuin tukien maksaminen.

Liitän asiaan kuulumattoman mielipiteen. Poliisi on selvittänyt Latokartanon murhan, mutta taas pitää tiedot salassa, jonkun typerän vallanpitäjien mielipiteen johdosta. Epäilen, että kysymyksessa on mielialalääkintä, aivojen välittäjäaineisiin vaikuttavat kemikaalit. Joillakin nämä saavat aikaan mielettömiä tekoja (syyt eivät selviä poliisille), kun aivotoimintaa (mielialaa) on peukaloitu kemikaaleilla. Tämä tapaus vaikuttaa yhtä selvältä kuin kouluampumiset ja muut julkaistut väkivaltaisuudet, joissa tekijä on ollut lääkityksen alaisena. Näitä lääkityksiä suositaan, vaikka ei ole selvää näyttöä niiden tehosta parantaa lääkityn mielialaa. Lääketehtaat mainostavat ja lääkärit uskovat. Helppohan sitä on kirjoittaa resepti ja sanoa vaikeasti hoidettavalla potlaalle, tämä auttaa vaivoihisi. Tuloksena voi olla Latokartano tai joku Suomen kouluampumisista.
Yksinkertaisin hyvin käytetty aivojen välittäjäaineisiin vaikuttava ja sallittu kemikaali on alkoholi. Joillakin tämäkin kemikaali saa aikaan jälkeenpäin katumusta aiheuttavia väkivallan tekoja.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Pekka Viherä
Runtiti-pou

Väitätkö, että turkistarhaus pyörisi joillain tuilla ja että se ei tuottaisi?

Puolueeton

Vuonna 2019 maataloustukea turkisyrittäjille myönnettiin yhteensä noin 500 000 euroa. Maataloutta tuetaan tuotti se elintarvikkeita tai ei. Nyt koronatukea on myönnetty kymmeniä miljoonia, koska muuten tuotanto ei kannattaisi..

Nimetön

”Sinimusta Liike linjaa vihreän siirtymän konkreettiseksi tulevaisuuden tavoitteeksi.”
Vihollisen terminologiaa ei kannata käyttää tai tulee pelaamaan vihollisen säännöillä. Siksi on äärimmäisen idioottimaista käyttää termiä vihreä siirtymä, koska se yli 90% kuulioista mielessä automaattisesti tarkoittaa että SML tukee vihreiden ympäristöpolitiikkaa. Oli se totta tai ei, mielleyhtymä syntyy ja vaikuttaa ihmisten mielipiteeseen puoluesta. Heikko veto.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Nimetön
ike

Ei nyt suoraan liity, mutta ympäristöpolitiikan kautta kyllä Katsokaapa tuo linkki miten jokunen Davosin kokoukseen osallistuva on niin ”valveutunut” että taittaa alle 100km, jopa alle 50km matkan yksityiskoneella. Ilmastoon se ei vaikuta mutta ei ole aivan halpaa ja tuskin tehdään omasta pussista. Melkoisia pellejä.https://yle.fi/a/74-20013289

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Galina Manttari
Runtiti-pou

Onhan ryhmä aika ikävästi kunnostautunut vihreiden aatteiden kanssa ihan oikeastikin. Paasaa fossiilisista polttoaineistakin käsittääkseni, vaikka niitä on vaikka kuinka paljon vielä eivätkäne juuri saastuta. Lisäksimielipuolinen turkistarhauksen vastustaminen. Toivottavasti eivät ole sentään ilmastovalehtelijoita, koska en itse ole sentään sellaisesta lukenut

ike

Eivät fossiiliset ole kalliita, niistä on tehty sellaisia. Laitetaan niille sama verokohtelu kuin tuuli- tai aurinkovoimalle, poistetaan päästökauppa niin nähdään mikä on oikea energian hinta. Meillä vaan nämä punavihreät menee mukaan kaikkeen mikä Suomea vahingoittaa, eräskin ministeri sanoi että oma kansa ensin ajattelu on vahingollista ja kulkee vieläkin vapaana vaikka oikea osoite olisi joku keskusvankila.

Vasta jossakin ajankohtaisohjelmassa energiayhtiön edustaja Tampereella hehkutti päästöttömän energian puolesta, totesi kyllä että se maksaa satoja miljoonia veronmaksajille mutta samaalla sanoi että pyrkivät siihen että kun se on saavutettu pystyvät poistamaan hiilidioksidia ilmakehästä. Eivät ymmärrä millä asioilla leikkivät. Ei näytä koulutus takaavan Suomessa mitään, ideologia ajaa aina ohi.
Kyllä ne pienydinvoimalat sieltä tulevat puhumattakaan muista kehittyneemmistä energiamuodoista jotka sitten ovat rajattomia, no en halua mennä Teslan alueelle.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Niin ihmeellistä energiamuotoa ei keksitäkään, etteikö vihreät halua sitä poistettavaksi ilmastoahdistuksen aiheuttajana. Tämä maa on viemärissä ja pysyy, jos kyseistä puoluetta ei saada pysyvään oppositioon tai lakkauteta.

Runtiti-pou

Hiilidioksidin poistaminen ilmasta on luonnolle erittäin haitallista

ike

Kuten kirjoitin. Eivät ymmärrä millä asioilla leikkivät. Tosin hyvä puoli on että ei niille ole annettu mitään keinoja tuollaisiin typeryyksiin. Eivät ymmärrä että luonnon kanssa voidaan vain tehdä vain yhteistyötä, ei toimia sitä vastaan. Koskaan.

Anomaster

Jokunen aika sitten, kun esittelivät täällä tuon ”vihreän siirtymän” sinimustien tavoitteeksi, oli täällä muutama todella kiukkuinen ihminen sättimässä niitä, jotka yhdistivät tuon vihreän siirtymän vihreiden esittelemään vihreään siirtymään. Olisi kuulemma tyhmien lukijoiden pitänyt tajuta, että sinimustien vihreä siirtymä on jollain lailla eri asia. Mm. minä arvostelin asiaa siten, että jos käyttää vakiintunutta ilmaisua ”vihreä siirtymä”, ei voi pitää lukijoita tyhminä, jos he ymmärtävät sen tarkoittavan sitä, mitä sillä jo vakiintuneesti tarkoitetaan. Hetken päästä oli iaiemmin käyttämäni tili täällä laitettu sulkuun siten, että kaikki meni odotukseen, eikä mikään koskaan tullut sieltä näkyviin. Jäi vaikutelma, että sinimustat ovat todella kiukkuisia ja hyvin herkkiä kritiikille, vaikka kritiikki olisi täysin loogista ja oikeutettua. Ehkä uskoivat, että sillä parantavat sinimustien mainetta, mutta huonommaksihan se menee sättimällä ihmisiä siitä, että ymmärtävät asian eri tavalla kuin mitä he tarkoittavat ja estämällä niitä, jotka haluavat kertoa, että on sinimustien asia parantaa ilmaisua, eikä aiheetta sättiä lukijoita.

No joo...

Hmm… Jos kerran tilat ovat kuolemassa luonnostaan niin miksi niitä pitää kieltää?

Ja toisaalta, tämähän on toisen elinkeinon kieltämistä. Liiketoiminnan, joka tuo Suomeen miljoonia ulkomaalaista pääomaa joka vuosi. Milläs se reikä katetaan? Lisäämällä ulkomaanvelkaa? No entäs noiden ihmisten työttömyyskorvaukset? Lisätäänkö taas valtionlainaa?

Se on Damokleen miekka kun tällaisia lausuntoja antaa. Ja asiaa voidaan vaikka pilkkoa hiirenloukkuun asti. iheuttaahan sekin kärsimystä jos hiiri ei kuolekkaan heti. Mutta että kaikkien näiden ulostulojen jälkeen (ilman todisteita) Sinimusta voi arkistoida lipunsa ja kirjepaperinsa tuleville sukupolville nähtäväksi että ”Tällainenkin oli”.

karkkipiispa Kumpunen

Kirkon ja kristillisdemokraattien suhde alistuskulttuuriin on kuin suoraan ns. Tukholma-syndroomasta.

Siinähän panttivangit menivät peloissaan.kidnappaajien puolelle.

j.t

jos loppuisi turkistarhaus,ehkäpä metsästettävän turkiseläimen,turkin hinta nostaisi sen arvoa.toisihan se esim,tuloja hirviseuroille ja myös yksittäisille metsämiehille.samalla kiinostus mesästystä kohtaan kasvaisi.varsinnkin nuoret,saisivat muutakin harrastettavaa,kuin notkuminen.

pertsa

Jälleen kaksinaismoraalia osoittava kannanotto sinimustilta sillä niin kauan kun rituaaliteurastus sallitaan niin on turha odottaa eläinten kärsimysten loppuvan lopettamalla kannattava elinkeino!

Piikkilampaat

Sinumustat tuo aina soinin putkiaivon mieleen, muutenkin kun puolueen nimestä.

Terhi Kiemunki

Suosittelen lukemisen ymmärtämistä ennen kommentointia. Lakiesitys sisältää rituaaliteurastuksen kieltämisen kokonaan. Sitä kannattaa myös Sinimusta Liike. Vanhassa laissa on vielä tuo mainittu tapa sallittu.

Piikkilampaat

Samaa skeidaa sinimustilta, käsketään sisäistämmää luettu oikein, esimerrkinä vaikka täysin ilmaistu sinimustin kannattama ilmastohulluus. Kysymys kuuluukin, kuinka tyhminä te oikein kansaa pidätte?

Ilkka Forsten

Ne ei tiedä vielä miten tyhmiä ollaan, on tunnettu niin vähän aikaa.

Viimeksi muokattu 10 kuukautta sitten by Ilkka Forsten
ike

Miksi pitäisi ymmärtää ennen kommentoimista, eiväthän siihen kykene ministeritkään ja heille sentään maksetaan siitä 😊.

Anomaster

Sinimustien ajatuksista voisi saada paremman kuvan, jos sitä kannattavat eivät aina ensimmäisenä pitäisi lukijoita hölmöinä, vaan kärsivällisesti ja ystävällisesti kertoisivat, mitä sinimustat oikeasti haluavat. Se vähentäisi väärinkäsityksiä. Lukijoiden pitäminen lukutaidottomina, ei edistä asiaa, vaan se antaa huonon kuvan sinimustista.

Minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä?

Ehkäpä on hyväkin saada realistinen kuva sinimustista. Kuten artikkeli kertoo ”Sinimusta Liike kiittää hallitusta”.