Kotimaa Politiikka

Sinimusta Liike: Valtion tulee tukea maanpuolustushenkeä aktiivisemmin

Kuva: Youtube

Kansalainen julkaisee Sinimustan Liikkeen kannanoton sellaisenaan:

Kuten viime päivien tapahtumat todistavat, on sotilaallisen voiman käyttäminen jälleen osa myös eurooppalaista poliittista dialogia. Kun puheet on puhuttu, voi hyökkääjää vastaan taistella ainoastaan sotilaallisella voimalla. Sen tulee löytyä puolustautuvasta maasta jo valmiiksi, sillä uskottavan puolustuksen rakentaminen lyhyessä ajassa ei ole käytännössä mahdollista.

Suomea, kuten monia muitakin läntisiä valtioita, on vuosikymmenten ajan vaivannut kulttuurillinen sabotaasi, jossa maanpuolustushenkeä on pyritty tuhoamaan hitaasti, mutta varmasti. Siviilipalvelukseen kannustavia yhdistyksiä jopa tuetaan verovaroin. Erityisesti tämä näkyy siinä, kuinka moni keskeyttää tai jättää kokonaan menemättä armeijaan ihan vain siksi, että ei kiinnosta.

Tällainen pasifistinen haaveilu on sekä lyhytnäköistä että yksinkertaisesti typerää ja epärealistista, sillä sotaisia valtioita tulee aina olemaan. Heikkous ainoastaan kutsuu aggressiivisia vihollisia luokseen, mikäli heikolla valtiolla on jotain sellaista, mitä vahvempi valtio sattuu haluamaan. Modernin kaluston aikana vihollisen ei tarvitse edes olla naapurivaltio, kuten vaikkapa Yhdysvaltojen sotaretket osoittavat.

Valtion tuleekin vahvistaa maanpuolustushenkeä sekä kulttuurissa että käytännössä. Valtion rahoja tulee ohjata erityisesti maanpuolustushenkeä ja -osaamista kehittäviin järjestöihin. Kaiken ikäisillä suomalaisilla tulisi helposti olla mahdollisuus opetella käytännön taitoja kriisiaikoja varten. Osaamisesta on hyötyä myös rauhan aikana, joten se on joka tapauksessa yhteiskunnan etu.

Suojeluskuntien sekä Lotta Svärd-järjestöjen kaltaisia järjestöjä tulisi muodostaa valtion toimesta ja niitä tulisi tukea rahallisesti niin, että jokaisella Suomalaisella on mahdollisuus helposti päästä mukaan niiden toimintaan. Järjestöillä tulee olla erityisesti julkisissa instituutioissa, kuten kouluissa sekä armeijassa, omat aktiiviset edustajansa, jotka myös osana koulutusohjelmaa opettavat sekä maanpuolustuksellisia taitoja että arvoja.

Laillisten aseiden hankkimista on helpotettava ja ampumaseuroja on tuettava, jotta kansalaisten ampumataito pysyy korkealla tasolla. Kotimaiseen aseteollisuuteen on panostettava voimakkaammin.

Vaikka Suomella on omat puolustusvoimat, kuten kuuluu, ei pelkkä armeijan käyminen riitä taitojen ylläpitoon. Mikäli 20 vuotta sitten armeijan käynyt mies joutuu tosipaikan eteen, on hänellä varmasti taidot ruostuneet liiaksi, mikäli niitä ei ole ylläpidetty. Tästäkin syystä valtion tulee aktiivisesti tukea monipuolisesti maanpuolustushenkeä.

Maanpuolustushenkeä tuhoavaan moraaliseen rappioon voi käydä myös kulttuurillisin asein. Henkeä nostattavaa populääri- ja muuta kulttuuria tuleekin tukea rahallisesti samalla, kun rahoitusta ohjataan pois pasifisteilta sekä muilta moraalista rappiota edistäviltä tahoilta.

36 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Edesmenneellä Isälläni oli tapana sanoa, että häneltä löytyy vähän ymmärrystä porukalle, joka ei ole valmis tekemään mitään oikeuksiensa eteen, mutta ollaan kyllä valmiit ottamaan ne oikeudet osaksi omaa elämää kunhan muut tekevät työn.

Hänellä oli kanttia sanoa näin koska oli itse veteraani, ja konttasi peltiruukku päässä torrakkon kanssa pitkin ja poikin karjalan laulumaita henkeää kaupalla. Kahdesti noutaja käväisikin lähellä ja teki kipeää, mutta henki säilyi. Kenties siinä syntyi ajatus kenellä on oikeuksia ja kenellä ei ?

John Quiman

Itse asiassa on luonnon suoma oikeus tehdä ja toimia itsenäisesti omalla tavallaan. Jos se tapa rikkoo toisten vastaavaa oikeutta, on toisilla oikeus pysäyttää se.

Ei ole oikeutta ottaa toisilta mitään, mutta on oikeus rakentaa omista lähtökohdistaan mitä itse haluaa.

Tuossa oli ne ihmisoikeudet, jotka perustuvat luontoon.

Nämä suvakkien ihmisoikeudet, jotka oikeuttavat suvakit ottamaan sinulta ja antamaan joillekin heidän valitsemilleen ihmisille, eivät ole muuta kuin politiikkaa.

Valtiot eivät perusta oikeuksiaan luontoon, vaan pakottamiseen eli ovat luonnonvastaisia varkaita. Valtio ei edes ole muuta kuin joukko ihmisiä, joista osa käyttää valtiota ottamaan sitä ja tätä omien pyrkimystensä hyväksi. Kun veronmaksusta tulee vapaaehtoista ja antaja saa päättää itse, että mihin annetut rahat käytetään, puhumme luonnonmukaisesta järjestelmästä. Jos niillä rahoilla järjestetään jotain etuja, koskevat ne vain maksajia tai maksajien määrittelemillä ehdoilla muitakin.

John Quiman

Talvisodan kulun yksi merkittävin seikka oli Suojeluskunta ja miksei Lotta Swärd myös. Suojeluskunta piti yllä puolustustaitoa ja oli osaavaa porukkaa reilusti.

Känkkä

Niin kauan, kun Suomi leikkii Naton kanssa ja on käytännössä ulkovallan (EU/Nato) miehittämä, mnä en tätä maata puolusta. Kunhan kansa oppii seisomaan omilla jaloillaan ja kansan ääni kuuluu hallinnossa, niin sitten on toinen juttu. Valitettavasti kansa vaan on ihan pihalla, kaikesta.
Poliittisen eliitin puolesta sai kuolla jo Neuvostoliitossa, eikä se todistettavasti tuonut kansalle mitään hyvää. Sitä vasten ymmärrän hyvin, että moni valitsee siviilipalveluksen, jossa voi palvella kansaa, eikä varusmiespaövelusta, jossa palvellaan järjestelmää.

Ruupo Kustaa

Se, että osa kansalaisista pudotetaan julmasti päättäjien toimesta ns kelkasta pistää vähän miettimään sitä maanpuollustushenkeä. Tuntuu joskus, että puollustelkoot ne joilla on eniten menetettävää. Mutta jo viime sodat osoitti, että luikkivat kyllä vastuusta miten parhaiten osasivat

Ilmari

Ilmeisesti olet senikäinen mies, joka voidaan tarvittaessa kutsua asepalvelukseen. Nyt keksi jotain selityksiä sille, et uskalla tai halua puolustaa maatasi.

Meillä on demokraattisesti valittu eduskunta ja hallitus. Erilaiset hörhöt ovat olleet ehdokkaina, mutta ei heitä valita mihinkään.

Kaikki ok?

No mutta sittenhän meillä on kaikki hyvin. Ei ole mitään pelättävää.

ike

Ei meillä ole nyt pelättävää mutta muista kuunnella myös vähän vanhempia, eikä niin kauas tarvitse mennä. Toivottavasti tilanne säilyy suomen osalta tällaisena, kuitenkin…Hyvä juttu nuo hävittäjäostot. Se vaan on niin että maailma kunnioittaa aseita, ei filosofiaa. Kumpa se voisikin olla toisinpäin mutta barbaria vallitsee. Jotakin olemme velkaa myös lapsillemme, vähän enemän kuin vihreät luulevat. Valmistaudutaan kuten isämme ja isoisämme ovat tehneet.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ruupo Kustaa

Jos kutsu käy niin tietysti menen riviin. Mutta kuten sanottu motiivia on nakertanut harjoitettava politiikkka. Ei katukuvaa katsoessa kyllä nykyään tiedä puollustaisinko Afrikkaa vai Lähi-itää. Mutta eiköhän siinä puollustettaisi loppujen lopuksi eliittimme rahapussia. Ja top tykkänään, nykyään on kiellettyä sanoa jotain mieheksi. Pitää olettaa, ja sitäpaitsi tänään on kyllä ollut hyvin tyttömäinen olo aamusta asti. Missäs niitä unisex vessoja taas olikaan

ike

Olet perusaisioiden äärellä ja suo on nykyään loputon. Kuitenkin on parempi että pystyy katsomaan itseään peilistä, en usko että siihen kovin moni vihervasemmiston edustaja kykenee.

John Quiman

Jos Suomeen hyökätään, on kaksi vaihtoehtoa: torkutaan ja tyydytään omiin poliitikkoihin, joita voi kuitenkin vaaleissa vaihtaa, vaihtoehtoisesti lasketaan maahan vieras valloittaja, joka ryöstää ja lypsää loputtomiin, eikä sitä voi ilman aseellista vastarintaa vaihtaa muuksi.

ike

No tiedät miten tuossa käy. Myös venäläiset tietävät. Oli pakko lisätä tuo NWO En nyt voi enempää korosta että älkää tehkö pahasti suomessa asuville venäläisille. No olen jo alkakanut ajatella että miten tuo ajatus etenee, Kuitenkin aina tuntuu että meillä suomlaosillamon jonkinlaainen keskitien tapa suhtautu asiihin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Ei Suomessa ala mitkään venäläisvainot koska A.) Täällä asuvat venäläiset eivät myötävaikuta Putinin toimiin eikä osallistu Ukrainan sotaan. Ja B ) me emme lähde sille tielle jota nyt ukrainaan kohdistetaan. Olisi perusteetonta syyttää täällä asuvia venäläisiä siitä, mitä poliittiset päättäjät itärajan takana on omaksuneet. Edes venäjän kansa ei ole yksimielinen näistä tapahtumista.

Jos Suomi valmistautuu tulevaisuuden varalta esimerkiksi liittymällä osaksi NATO:a, se varautuminen ei ole sodanjulistus suomessa asuville venäläisille. Sillä pyritään luomaan turvatakuut konfliktien välttämiseksi. Käänteisesti ajatellen sama tilanne oli olemassa kun Varsovanliitto rakentui lännelle vastavoimaksi. Pienet valtiot saattoivat turvautua isomman tai toistensa apuun.

Varsovanliiton ja NATO:n yhteinen ongelma oli tarve pyrkiä liiaksi todistamaan omaa vaikutusvaltaansa, jolloin ne maat mitkä liittoihin kuuluivat, saattoivat joutua sotimaan ilman että oma intressi olisi sitä vaatinut. Tuo ongelma ei ole ikävä kyllä poistunut vieläkään. Se hinta on maksettava sillä mikään ei ole ilmaista.

Ilkka Forsten

George Washington sanoi omana aikanaan kun tultiin vaiheeseen, jossa päätettiin erota Englannin holhouksesta. ” Olen pannut merkille, kuinka ne jotka puhuvat eniten itsenäisyydestä ovat vähiten valmiita tekemään mitään sen eteen.”

Nykyaikaan sovellettuna muuan Wahlroos teki juuri kuvatulla tavalla. Hän julisti että nyt on puhallettava yhteiseen hiileen. Kaikkien on kannettava kortensa kekoon ja maksettava verot, minkä jälkeen hän siirtyikin sujuvasti Ruotsiin.

Sanotaan että eräs Sillanpää, ei kuitenkaan Jari, vaan F.E. Oli yhtä valmis sotaan Neuvostoliitoa vastaan kuin muutkin, mutta souti Ruotsiin ja lauloi mennessään ” Nyt kun on vaarassa syntymämaa, kotiaskareet jäädä saa.”

Elokuvaohjaaja T.J. Särkkä, ( alkuperäiseltä sukunimeltään Silén ) lähti talvisodan alussa niin ikään Ruotsiin, jossa hänellä oli ” kiirellisiä liiketoimia ” täsmälleen saman ajan kuin sota kesti. Heti kun sota loppui, hän palasi Helsinkiin.

ike

Olen sanonut tämän ennenkin. Hyvin menee USA:n johdossa on seniili, Venäjän johdossa psykopaatti, euroopan johto jossakin tuossa välissä.

Kata

EU:n heikkous on nyt nähty ja samoin USAn nykyjohtajien pösilöys.Siellä on sellainen hulabaloo menossa Meksikon rajat-auki politiikalla,Keystonen Pipelinen sulkeminen muka ilmaston takia,järkky inflaatio ja jakautunut kansa…Ja Joe se vaan höpertelee podiumilla että transgenderit,laittomat siitolaiset,nuorten sukupuolen muutokset ilmaisiksi, beeälämmät jne ja nämä menee aina waitsupremessyn edelle…
Ja VP kaklattaa taustalla ”hello guys”…kiesus.
Oli hyvä tilaisuus puttelle nyt…

ike

Jotenkin alkaa tuntua että jopa mielipiteiden suhteen täytyy nyt antaa kapula nuorille. Jos siitä seuraa 500 vuotta taakse niin mitä sitten, ei se maailman menon kuitenkaan paljoa vaikuta. Siis vaikka nk. ihmisen sivilisaatio joka on yhtä vanha kuin henkäys maapallon geologisessa ajassa. Teki mieli sanoa että noita on nähty. No kun tuota argeologiaa edes jossain määrin tehtäisiin tunnetuksi.Ei tehdä. Ei kovin suuta kunnioitusta, jos mitään, näitä tiedon sensoreilta maailmassa.

Lieväasteinen

Forsten on keksinyt uudissanan ”psykoseniilipaatti”, mutta hieman myöhään, koska Jean-Claude ”iskias” Druncker on jo eläkkeellä.

John Quiman

Näiden länsimaiden heikkouksien vuoksi Putin uskaltaakin touhottaa. Hän varmaan katsoi, että noista nynnyistä ei ole vastusta, kun ne vaan sekoilevat elämästä vieraantuneita ideologioitaan.

ike

Venäjällä on vähän sellaista tendenssiä että varattomuus katsotaan heikkoudeksi samoin kuin ystävällisyys, siis tämä koskee vain venäjän hallinnon toimia. On se kumma kun ihmiset venäjällä ovat aivan tuon vastakohta. Ehkä siitä johtuu tuo venäjän ymmärtämisen vaikeus. No politiikassa täytyy tietenkin katsoa mitä hallinto sanoo. Se voi aina muuttua, vai luuletteko että vallankumoukset ovat mennyttä aikaa.

John Quiman

Barbaariset ihmiset näkevät varattomuuden heikkoutena ja myös ystävällisyyden sekä auttamishalun. Sellaiset taistelevat elämässään kukkulan kuninkuudesta ja uskovat olevansa fiksuja.

Puolueeton

Maanpuolushengen ylläpitäminen edellyttää, että maata johdetaan järkevästi ja kaikilla kansalaisilla on suhteellisen tasavertaiset olot.
Missään tapauksessa maa ei saa olla antinationalistisen ja autoritarismiin tukeutuvan johdon hallinnassa. Autoritarismi on hallintotapa, joka perustuu auktoriteettien vallalle. Siinä hallitsee yksittäinen eliittiryhmä, ja siihen kuuluu rajoitettu poliittinen moniarvoisuus, keskitetty poliittinen hallinto, suvaitsemattomuus oppositiota kohtaan, olemattomat tai vilpilliset vaalit, sekä ihmisoikeusrikkomukset.
Suomen poliitinen johto on hyvin autoritaarinen. Johdossa on vihervasemmistoksi nimitetty politiisesti rajoitettu eliittiryhmä, jota myös kokoomus tukee ja joka määrää kaiken. Valitsee ryhmälle sopivat virkamiehet ja on suvaitsematon kansallisille aatteille. Maksaa eliittiä tukevalle medialle tukirahaa ja tuettu media taas tukee poliittista eliittiä. Eliittiryhmä virkamiehineen johtaa ja vahtii tiedettä, jonka saadakseen tutkimusrahaa tulee tukea eliitin autoritarismia. Suoraan sanoen, Suomea johdetaan huonommin periaattein kuin entisiä kommunistisia maita.

murre riepunen

Viimet vuodet Suomi on taistellut sukupuoli kysymysten kimppussa, sukupuolikorjausten salliminen jo lapsille, ilmastohysterian lietsonta ollut huipussaan, valheita, täyttä sontaa on Yle sekä valtamedia ladellut tuutin täudeltä. Eletty pilvilinnan pehmeässä syleilyssä, koko maailman sosiaalitoimistona olemme olleet, oman maan asioista ei huolta pidetty, kansallismieliset nitistetty, natseiksi, rasisteiksi haukuttu jopa TV:ssa.Herätyksen todellisuuteen ovat useat tahot saaneet, etenkin vihervasemmisto.

Luotatko neuvostoliittoon?

YLE kuuluu pahimpiin Suomen alasajajiin. Myrkynvihreät ja muu äärivasemmisto tekee veromedian kanssa yhteisiä ”ohjelmia.
Missä KEMU siellä ONGELMA!
Missä YLE siellä VALE!
KANNATA KANSALAISALOITETTA: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9574

kasimir

Ei liity uutiseen, mutta jos kiinnostaa suomalaisen pitkän linjan poliisin kertomus 2015 tulijoista, poliisin nykytilanteesta ja haasteista, mädätyksestä yms, niin katsokaa Valavuori live parin viikon takaa (linkki). Mieletön avautuminen, ensimmäinen laatuaan Suomessa. Todella silmiä avaava haastattelu. Jotkut on varmasti tuon katsonutkin. Tämä poliisi kertoo mm. kuinka poliisia kiellettiin puhumasta negatiiviseen sävyyn tulijoista ja että tulijat ovat pitkälti rikollisia, joita näiden kunnolliset maanmiehetkin pelkää. Jengejä, halpa- ja orjatyövoimaa, karkotuksen vaikeudesta jne.

kasimir

Poliisi myös kertoo mm. kuinka olivat tutustumassa Ruotsin kollegoiden kanssa paikalliseen arkeen ja ruotsalaispoliisi oli sanonut tälle suomalaiselle poliisille että ”sota on jo hävitty” Ruotsissa. Svenski-slurkki varoitti Suomea toistamasta samoja virheitä. Haastattelu vahvistaa oikeastaan kaiken, minkä me konservatiivit, persut ja kansallismieliset jo tiesimmekin tai ainakin osasimme arvata, mutta oli silti melko mullistavaa ja inspiroivaa että tämä kaikki tuli nyt kerralla (kokeneen) poliisin suusta. Yli 20v työkokemus kuulemma poliisina. Ja ennen kaikkea tämä oli ensimmäinen kerta kun joku avaa tätä totuutta näin suorasanaisesti. Suorapuheinen ukko, joka ei arkaillut kertoa totuutta.

kasimir

Ps:n ehdokkaana oli viime eduskuntavaaleissa (jos oikein muistan) kotkalainen poliisi Samuli Sibakoff, joka vaalien alla kertoi YT-kanavallaan vuoden 2015 tulija-aallosta kun hänet siirrettiin Tornioon ottamaan vastaan ja rekisteröimään tulijoita. Se oli toinen tällainen samankaltainen tapaus kun joku (poliisi) puhuu asioista suoraan. Sibakoff on muuten musta äijä itse.

kasimir

Ps:n ehdokkaana oli viime eduskuntavaaleissa (jos oikein muistan) kotkalainen poliisi Samuli Sibakoff, joka vaalien alla kertoi YT-kanavallaan vuoden 2015 tulija-aallosta kun hänet siirrettiin Tornioon ottamaan vastaan ja rekisteröimään tulijoita.

kasimir

Se oli toinen tällainen samankaltainen tapaus kun joku (poliisi) puhuu asioista suoraan. Sibakoff on muuten musta ukko itse

kasimir

Sensuurin takia Kansalaiseen ei voinut kirjoittaa tätä koko tekstiä putkeen jostain syystä, osissa tuo teksti meni läpi. Mitä ihmettä? Ärsyttävä tää uusi Kansalainen kun toimii Hesarin tavoin. Ihan asiallinen teksti mun mielestä?

Niin koko haastattelu alkaa noin kohdasta 15.00 min ja kestää reilu tunnin (voi katsoa esim 1.25x nopeudella ajan säästämiseksi). Mutta tuo linkki vie kohtaan ~46min ja parhaimpaan(?) kohtaan. Valavuoren itse laittama aikaleima. Siitä kestoa on kolmisen varttia.

kasimir

Sibakoffin tarina osissa, linkki. Oli siis eurovaaliehdokas 2019 eikä eduskunta, anyway. .

https://www.youtube.com/watch?v=91U4TMuhsMA&list=PLfsE7zwJfcwPiotjNf3K4kA3FFI8XfDqi

Kata

Siinä olikin kertomus miten meidän oikeuksiamme alettiin polkea omassa maassamme…rohkea veto,hyvä!

Ohi jo

Avautu vähän liian myöhään.

kasimir

Ei liity uutiseen, mutta jos kiinnostaa suomalaisen pitkän linjan poliisin kertomus 2015 tulijoista, poliisin nykytilanteesta ja haasteista, mädätyksestä yms, niin katsokaa Valavuori live parin viikon takaa (linkki). Mieletön avautuminen, ensimmäinen laatuaan Suomessa. Todella silmiä avaava haastattelu. Jotkut on varmasti tuon katsonutkin. Tämä poliisi kertoo mm. kuinka poliisia kiellettiin puhumasta negatiiviseen sävyyn tulijoista ja että tulijat ovat pitkälti rikollisia, joita näiden kunnolliset maanmiehetkin pelkää. Jengejä, halpa- ja orjatyövoimaa, karkotuksen vaikeudesta jne.

Poliisi myös kertoo mm. kuinka olivat tutustumassa Ruotsin kollegoiden kanssa paikalliseen arkeen ja ruotsalaispoliisi oli sanonut tälle suomalaiselle poliisille että ”sota on jo hävitty” Ruotsissa. Svenski-slurkki varoitti Suomea toistamasta samoja virheitä. Haastattelu vahvistaa oikeastaan kaiken, minkä me konservatiivit, persut ja kansallismieliset jo tiesimmekin tai ainakin osasimme arvata, mutta oli silti melko mullistavaa ja inspiroivaa että tämä kaikki tuli nyt kerralla (kokeneen) poliisin suusta. Yli 20v työkokemus kuulemma poliisina. Ja ennen kaikkea tämä oli ensimmäinen kerta kun joku avaa tätä totuutta näin suorasanaisesti. Suorapuheinen ukko, joka ei arkaillut kertoa totuutta.

Persujen ehdokkaana oli viime eduskuntavaaleissa (jos oikein muistan) kotkalainen poliisi Samuli Sibakoff, joka vaalien alla kertoi YT-kanavallaan vuoden 2015 turvis-aallosta kun hänet siirrettiin Tornioon ottamaan vastaan ja rekisteröimään tulijoita. Se oli toinen tällainen samankaltainen tapaus kun joku (poliisi) puhuu asioista suoraan. Sibakoff on muuten musta äijä itse, eli hänen puheet painaa enemmän koska näitä ei voi ampua alas hyökkäämällä rassekortilla fakojen esittäjän kimppuun. Nyky-Suomessa siis.

https://www.twitch.tv/videos/1297131080?t=0h45m57s

Ilkka Forsten

Samuli Sibakoff, Sinebrychoffin kantajuuri ainakin tumman oluen kohdalla. Muutenhan siitä tuotemerkistä sanotaan ettei sitä olisi tarvinyt tölkittää, se on jo alunperinkin ku****ta.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa