Kotimaa Politiikka Uutiset

STM:n virka-apupyyntöä mahdoton toteuttaa

Kuva: Fanni Uusitalo, valtioneuvoston kanslia

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on tiistaina 4.1. kertonut MTV:lle, että STM pyytää Puolustusvoimia varautumaan antamaan virka-apua kunnille ja sairaanhoitopiireille koronan testaukseen, jäljitykseen ja rokotuksiin. Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan tuhansia varusmiehiä ei pysty lähettämään apuun välittömästi. Ministeriön ymmärtämättömyyttä on hämmästelty sosiaalisessa mediassa.

 

MTV:n jutun mukaan ministeriö pyytää Puolustusvoimia varautumaan avunantoon, joka vastaa noin 5 000 henkilön kahden kuukauden työpanosta. Apua annettaisiin kunnille ja sairaanhoitopiireille koronatestaukseen, jäljitykseen ja rokotuksiin. Virka-apuun tarvittavan henkilöstön määrä tosin tarkentuu vielä.

Pyyntö on osoitettu MTV Uutisten mukaan puolustusministerille, puolustusministeriölle ja Puolustusvoimille.

Pyyntöön on reagoitu voimakkaasti hämmästellen STM:n tietämättömyyttä

Kenraalimajuri evp Pekka Toverin mukaan sosiaali- ja terveysministeriön esittämä virka-apupyyntö puolustusvoimille voi vaarantaa varusmiesten koulutuksen.

– Voi hyvää päivää. Eikö STM:ssä kukaan tiedä PV:n vahvuutta? Jos 5000 henkilökuntaan kuuluvaa otetaan hommiin kahden kuukauden ajaksi, loppuu varusmiesten koulutus. Jos käytetään varusmiehiä harmaana työvoimana, pilataan neljänneksen ikäluokasta koulutus, hän twiittaa.

– Ei taida edes olla lain mukaista.

Siviilipalveluksen suorittaa noin 2 500 henkilöä vuodessa. Täältä voisi löytyä Toverin mukaan reserviä ministeriön pyytämään avunantoon.

– Mutta jostain syystä heitä ei koskaan saada tällaisiin yleishyödyllisiin töihin johon heidän koulutuksensakin kai tähtää. Aina huudetaan varusmiehiä pois koulutuksesta hätäaputöihin. Miksi, hän kysyy.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kommentoi STM:n varautumispyyntöä tiistai iltana

Kaikkonen toteaa MTV:lle, että aivan välittömästi Puolustusvoimat ei pysty esimerkiksi 5 000 varusmiestä irrottamaan.

– Uusi saapumiserä aloitti palveluksensa vasta tämän viikon maanantaina. Varusmiehiä ei myöskään lain mukaan voi aivan mihin tahansa tehtäviin laittaa.

Tällainen on Kiurun ja STM:n osastopäällikkö Taneli Puumalaisen allekirjoittama virka-apupyyntö kokonaisuudessaan:

STM:n varautumispyyntö Puolustusvoimille virka-avunantamiseen tartuntatautilain (1227/2016) 89 §:nmukaisesti

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää Puolustusvoimia varautumaan antamaan tartuntatautilain(1227/2016) 89 §:n mukaista virka-apua kunnille ja sairaanhoitopiireille covid-19 epidemianleviämisen ehkäisemiseksi tehtävän testaus-, tartunnanjäljitys- ja rokotustoiminnan toteuttamiseksi.Terveydenhuollon ammattihenkilöstöä avustavan ja tukevan virka-avun tarvittava määrä tarkentuuneuvotteluissa kunnan ja sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavien tahojen kanssa. Sosiaali- jaterveysministeriö pyytää kuitenkin Puolustusvoimia varautumaan jo tässä vaiheessa noin 5000henkilön noin kahden kuukauden työpanosta vastaavaan apuun, jota tulisi pystyä tarjoamaanmahdollisimman pikaisesti.

19 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Hari

Kuka saa rokottaa?
Hoitaja antaa henkilölle rokotteen käsivarteen.
Rokotusasetuksen (149/2017) mukaan lääkäri vastaa rokotustoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Rokotuksen pistoksena saa antaa vain lääkäri tai asianmukaisen rokotuskoulutuksen saanut sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, kätilö tai edellä mainittuun terveydenhuollon ammattiin opiskeleva. Myös sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja saa antaa rokotuksia.

Koronarokotus
Covid-19-rokotuksista annetun asetuksen (STM/2021/66) nojalla koronarokotteen saa pistoksena saa antaa myös asianmukaisen rokotuskoulutuksen saanut hammaslääkäri. Rokotuksen voi antaa lääkäriksi, hammaslääkäriksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai kätilöksi opiskeleva henkilö kyseistä ammattia itsenäisesti harjoittavan ammattihenkilön johdon ja valvonnan alaisena.

22.12.2021 voimaan tulleen asetusmuutoksen johdosta myös riittävän lääkehoidon osaamisen ja asianmukaisen rokotuskoulutuksen saanut bioanalyytikko, lähihoitaja ja perushoitaja voivat antaa koronavirusrokotteita laillistettujen ammattihenkilöiden (hammaslääkäri, sairaanhoitaja,terveydenhoitaja, kätilö tai sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja) välittömän johdon ja valvonnan alaisena. Rinnakkain työskentely varmistaa potilasturvallisuutta, toiminnan laatua ja ammatillista luotettavuutta.

Millaista osaamista ja lupia rokottaminen vaatii?
Rokottaja tarvitsee työnantajalta kirjallisen rokotusluvan lääkelupiinsa. Jos rokottajalla ei ole kirjallista lupaa rokottamiseen, työnantaja toimii vastoin Valviran linjausta.

Tuskainen parahdus

Mahtaakohan pääsyy tähän Kiurun ”hätään” olla syynä pakkopiikit terveydenhuollon työntekijöille?
Veikkaanpa, että sieltä on jo osa työntekijöistä lopettanut piikkipskon takia.
Loppuosa on piikitetty kolmeen kertaan, joista 10-20% makaa kotona koronassa tai piikkioireisina.

Niin tai näin tämä hallitus on sysi pa**a. Pelkkiä sadisteja tai umpitolloja on koko sakki..

Ilkka Forsten

Niin nyt kun Putin uhkaa tulla kylään Ukrainan kautta, ja Presidentti Niinistön huoli on suuri liittyen siihen, joko huomena voimme allekirjoittaa NATO:n täyskumppanuusartiklat ja lähettää armeijan karjalan kannakselle linnoitustöihin kuten vuonna 1939, on selviö ettei armeijalta riitä miehiä hallituksen luoman hysterian hoitoon. Meillä on tosin ne sivarit, mutta he eivät saa missään tapauksessa joutua vaaralle alttiiksi, koska siinä voisi Antifa menettää huomattavan reservin.

Tilanne on hirveä, etenkin kun ottaa huomioon että antifan reserviksi tarkoitut haluavat KAIKEN hyvän siinä kuin muutkin, mutta eivät halua tehdä mitään sen eteen. Jotenkin tämä muistuttaa ulkoisesti muuan ilmiötä, jota kutsutaan siirtolaisten auttamiseksi, sillä heitäkään ei saa toimeliaaksi, mutta oikeudet ja etenkin rahat pitää tulla kuin manulle illallinen. On ihmisarvoa loukkaavaa vaatia maanpuolustuksellista asennetta kaappikeijoilta ja soinanakeilta, aivan kuten puikulapää siirtolaisiltakin. Sen sijaan aseellista maanpuolustusta kaihtamattomat olisi Krista Kiurun mukaan syytä asettaa omikronin eturintamaan, vaikka siitä koituisi selvää haittaa sille mitä varten oikeasti ollaan harjoittelemassa.

Tuumailija

Selkeästi sisäisen kriisin harjoittelumahdollisuutta Kiuru on ajatellut. Vahvistuva äärioikeisto käyttää rokottamattomia biologisena ja psykologisena aseena avuttomassa osassa olevia kansalaisia vastaan, samalla se ottaa rahoitusta Putinilta sekä on tiiviissä yhteistyössä pietarin trollitehtaan (Jessica Aron ”paljastama”) kanssa kiistattomasti (Naton hybridikeskuksen vahvistamana varmana tiedustelutietona).

Alokkaille suojaava piikki hihaan ja tulta päin; jäljittämään ilmaiseksi edesvastuuttomia kansalaisia, pitkin metsiä maskit naamalla jopa -10°C pakkasessa, jotka ovat kieltäytyneet kokeellisesta geeniterapiapiikistä yhteisen edun vuoksi.

Hh55

Antifan reservi tai ei, kuka järkevä ihminen jtn Niinistön ja marinin valtaa menis puolustamaan, jos vaihtoehtona on että he joutuvat esim tuomiolle. Minä en mene ainakaan näiden sotahaukkojen räksytysten takia mihinkään sotimaan, sotikoot itse sotansa. Perjaate pitää olla

Pah

Saattaa tulla aika vakavia ongelmia jos nuoria varusmiespoikia lähetetään ihmisten koteihin perkaamishommiin.
Etenkin jos tuo ’perkaaminen’ tarkoittaa tämän tyyppistä toimintaa:
https://twitter.com/i/status/1459194955327541255
Ylipäätään mikäli tuolle kommunistihallintojen viitoittamalle väkivallan tielle lähdetään niin on helppo arvata että pian se ihmisten ”perkaaminen” alkaa näyttämään tältä:
https://twitter.com/i/status/1430205616686080000

Eka Kettunen

”Rauhanaikana Puolustusvoimilla on palkattua henkilökuntaa kotimaan tehtävissä noin 12 000 henkeä, josta noin kolmasosa on siviilejä tai siviilikoulutuksen saaneita. Varusmiehiä Puolustusvoimat kouluttaa vuosittain noin 22 000”, lähde: puolustusvoimat.fi

Ei hyvää päivää sentään, juuri kun luulet, että hulluuden huippu on saavutettu, joku ministereistämme siirtää huipun pykälän verran korkeammalle.

Ministeri Kiurun realiteetit ovat täysin hukassa, sillä koronatestaukseen, jäljitykseen ja rokotuksiin tarvitaan koulutettua ammattitaitoista henkilöstöä. Heitä tuskin on kovin montaa noiden parikymppisten varusmiesten ja kantahenkilökunnan joukossa.

Mahdottoman aivopierun sijaan Suomen hallitus voisi esittää virka-apupyynnön Puolustusvoimille, tarve on yksi tervejärkinen henkilö hoitamaan perhe- ja peruspalveluministerin tointa, kiitos.

Hekku

Mahdottoman aivopierun sijaan Suomen hallitus voisi esittää virka-apupyynnön Puolustusvoimille, tarve on yksi tervejärkinen henkilö hoitamaan perhe- ja peruspalveluministerin tointa, kiitos.
***********************************
Kuka tahansa kutsuntalääkärin tarkastuksen läpäissyt pesisi 12-0 minkä tahansa nykyisen ministerin äo:laan.

Puolueeton

Suomessa on 2% väestöstä, joiden ÄO eli IQ ylittää 130. Siis 2%*5000000=100000 henkilöä. Näistä kun saisi yli 0,01% valittua eduskuntaan tilannehan siitä jo paranisi. Eduskunnan IQ tulisi testata ja potkaista ulos kaikkia joiden IQ<115, vaikka se rasistiselta tuntuukin. Kelvollista väestöä tehtäviin löytyisi silti 800000.

On sitä ennenkin

Omana inttiaikanani -87 me aukin aikana nostettiin kaksi viikkoa satoa Forssan ja Hämeenlinnan savisilta pelloilta. Vettä tuli koko ajan niin että ropisi ja ei sieltä kyllä koneilla olisi saanut kuin liejua.

No, meille sattui toisella viikolla hyvä isäntä. Se kävi hakemassa joka päivä pankista seteleitä ja jakoi jokaiselle omansa käteen päivän päätteeksi. En muista oliko se vitonen vai kymppi. Mutta se oli plussaa päivärahaan.

Ne olivat silloisia hätäapu töitä. Kai sitä nyt lääkintämiehet ja lääketiedettä opiskelevat osaavat pistää. Pistettiinhän meilläkin hanhimarssissa kok komppania puoleen tuntiin. Kuusi piikkiä jokaiseen. Kai sitä nyt yhden pystyy pistämään siihen minuuttiin että saadaan halukkaat piikille. Kun avoimen puolen piikittäjät pistävät päivätuurissa 120 halukasta, niin ihmettelen miten piikittäjistä voi olla vielä pulaa. Sehän on seitsemän päivän tuurin jälkeen 840 piikitettyä per pistäjä.

Vanhempi setä

Ei se piikittäminen ihan noin yksinkertaista ole. Huolimattomasti tai muuten väärällä tavalla suoritettu piikitys voi johtaa elinikäiseen vammautumiseen.

Juuri tämän takia se piikittäminen onkin säädetty vain alan koulutuksen saaneiden tehtäväksi.

Hh55

Siinä pitää olla koulutus, että saa pistää. Tämä pistetään lihakseen, tuskin saa sitä pätevyyttä ilman lähihoitajan koulutusta. Moni lähihoitajakaan ei saa pistää lihakseen. Pitää tosissaan olla se pätevyys

Hekku

Yhtälailla kaikesta muustakin valtion hoitoon liittyvistä asioista koko nykyinen hallitus on täysin pihalla. Somen ja juorulehtien viher-femakkovasemmistolaisen sisällön tuottaminen on tämän ritsap—u tyttöporukan osaamista. Muuhun heillä ei ole mitään annettavaa.

Kata

Ja niin Kiuru liversi koska oli varmaan kuullut että jenkeissä kansalliskaartikin varmaan jo rököttää…tai jopa opet…https://www.instagram.com/davidjharrisjr/tv/CYUm4M_hiz4/?utm_medium=share_sheet
Kaikki hommiin….voi luoja tätä maailmaa.
Milloin saa herätä…? 🙁

Ilkka Forsten

Neljäs rokotus pelastaa, ainakin siksi aikaa kun on tarve saada viides ja kuudes rokotus.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

😀 Saattaapi olla että kuudennen jälkeen on jo hieman röböttimäinen olo ja kävely jäykähköä….se kai on tarkoituskin…helppoa karjaa.

Ilkka Forsten

Katkokävely ja muistamattomuus on hyveitä tässä maassa. Ajatusten harhaileminen parantaa huomattavasti orientoitumista hallituksen määräysvaltaan. Katkokävelyä pystyy ohjaamaan niille raiteille joita vihersosialismi suosii jne.

On siis kaikkien etu että kuudes lahokyllästeannos on otettuna ja mikäpä ettei seitsemäskin, sillä tutkimusten mukaan piikitetty on siinä vaiheessa myöskin eunukki, jolloin tarve kasvattaa kansamme lukumäärää maahanmuuttajilla korostuu. Tätä yksityiskohtaa ei voi liikaa ylistää tai painottaa, koska kestävyysvajeen paikkaaminen on meidän kaikkien etu. Mehän tiedämme ettei lakiluonnokset ja pakot suuntaudu tummaan väestönosaan eikä arabiaa kotikielenään puhuviin. Voimme siis olla varmoja ilman kliinistä tutkimusta, että suomen väestörakenne muistuttaa erehdyttävästi basaarimaiden vastaavaa jo ennen kuin olemme hiilineutraaleita. Kun tähän yhdistää monet muut positiiviset ilmiöt kuten katuväkivallan ja puskaraiskaukset sekä groominjengit, on suomen tulevaisuus enemmän kuin valoisa. Mitä emme tekisi tämän jalon aatteen puolesta, ja jos voimme niin vähällä vaikuttaa asuinalueemme gettoutumiseen varissuon tasolle, miksi emme suosisi pakkorokotuksia katkokävelyineen ja altzheimereineen ?

Todellinen isänmaan ystävä ei nurise, ei valita tyhjästä eikä ole suvaitsematon, koska tiedostaa, mikäli tiedostaa, kuinka hyvää tässä ollaan tekemässä afrikalle joka on kärsinyt orjuudesta, kuivuudesta, huonoista satonäkymistä ja suomalaisten rakenteellisesta rasismista. Ei se että olemme vieneet Mosambikin heimopäälliköille rautalapioita, ja koittaneet opettaa heille työnteon ihmettä, riitä poistamaan niitä syvään juurtuneita fantasioita valkoisesta ylivallasta mihin olemme taipuvaisia. Paljon on vielä tehtävää että me olisimme kuuliaisia pölkkypäitä, mutta hyvä alku tässä on saatu syntymään kuten jokainen voi omin silmin nähdä. Pieni lisäys agressiivista pakotusta on keino, jolla mikä tahansa mahdollistetaan, ja sillä samalla päättäväisyyydellä hallituksemme on toiminut kiitettävän tarmokkaasti. Vieläkään ei rajat ole suljettuina, ne vuotavat kuin seula, ja tulevat vuotamaan jatkossakin koska jakamattomat ihmisoikeudet ylittää pandemiarajoitukset. Olkaamme siis tyytyväisiä ja odottakaamme seuraavaa piikitystä innostuneen lapsen mielellä, voihan olla että armeijan kautta värvätty somalimatruusi tarjoaa pelastuksen kansalliseen hätäämme, jolloin voimme todeta avoimin mielin kuinka tärkeää oli saada Ibrahim suomeen.

Kata

Asiaa niin asiaa..ja sai sitä nauraakin….:D
Juu kohta ollaan kilttejä kuin pariskunta 1984 lopussa….
Ranskassa uusi korona variantti, IHU. 46 mutaatiota siina….ja taas mennään!Kamerunissa piti jonkun käydä ”parantamassa asioita”!
Varmaan vei myös noita rautalapioita….minkä hiton takia no jutta vaati menemään koska äfrikkää pitää äyttää…

Lääkemafia-globalistirikollis-vastainen

On tälläkin mukamas ”vaihtoehtomedia”-sivustolla helvetinmoinen sensuuri, kun koronaan liittyen ei saa kertoa muuta kuin samaa valheellista potaskaa, jota lääkemafian korruptoima THL, eugeniikka-Schwabin ohjeistamat petturipoliitikot ja niitä tukeva valtaVALEmedia taukoamatta suoltavat kansan tajuntaan!