Eurooppa Kotimaa Politiikka

Suomelta lisätukea Ukrainalle

Kuva: Pixabay, Ukraina

Suomi tuomitsee jyrkästi Venäjän Ukrainassa aloittamat sotilaalliset toimet. Hallitus on 24. helmikuuta päättänyt ohjata Ukrainalle uutta lisätukea yhteensä 10 miljoonaa euroa.

”Partnership Fund for Resilient Ukraine” -rahastoon ohjataan kehitysyhteistyövaroista 3,3 miljoonaa euroa ja Suomen kokonaistuki rahastolle nousee näin 4,3 miljoonaan euroon. Rahastoa rahoittavat Ruotsi, Sveitsi, Kanada, Iso-Britannia ja Yhdysvallat. Rahastolla on tarkoitus tukea laajasti Ukrainan paikallishallinnon, kansalaisjärjestöjen, paikallisyhteisöjen ja yksityisen sektorin kestävyyttä sodan keskellä.

Humanitaariseen apuun kanavoidaan 6,7 miljoonaa euroa lisärahoitusta, josta 3,7 miljoonaa YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n ja 3 miljoonaa Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ICRC:n kautta.

”Tilanne on vakava ja hyvin poikkeuksellinen. Suomen on tärkeä osoittaa solidaarisuutta Ukrainalle ja ukrainalaisille myös konkreettisin keinoin. Lisärahoituksen myötä Suomen apu Ukrainalle on alkuvuonna yhteensä 14 miljoonaa euroa”, toteaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Suomi päätti jo 17. helmikuuta yhteensä 4 miljoonan euron kertaluonteisesta lisätuesta Ukrainalle maan vaikeutuneen tilanteen takia. Tästä 2,5 miljoonaa euroa on kehitysyhteistyömäärärahaa ja 1,5 miljoonaa euroa humanitaarista apua.

Suomi on tukenut Ukrainaa vuosina 2014–2022 noin 85 miljoonalla eurolla. Tukea on annettu hankkeiden, kansainvälisten järjestöjen toiminnan rahoituksen, humanitaarisen avun ja lähetettyjen asiantuntijoiden muodoissa. Suomi on antanut Ukrainalle tukea mm. kehitysyhteistyön, humanitaarisen avun, miinanraivauksen ja siviilikriisinhallinnan kautta.

9 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juu

Yhteen korruptoituneimmista maista lähtetään suomalaisten rahaa.
perille menee ehkä joku 0,01% mutta ilollahan suomalaiset aina maksaa..

Eu, kaikkea hyvää

Ukrainalla on maksettavana ne velat jotka Peter Wltzman (Pedro Poroschneko) kavalsi sen jälkeen kun Janukovics oli syösty vallasta ja länsi nosti huumeparonin valtaan.

Kuka teisi miksi Janukoics piti syöstä valalsta? Siksi että se kieltäytyi lännen lainasta jota kolme seuraavaa sukupolvea olisivat maksaneet takaksin. Ja hyväksyi Venäjän lainan jonka se olisi maksanut hilellä, teräksellä ja lentokoneilla.

No, nyt Ukraina menetti hiile, teräksen ja lentokoneteollisuuden. Jäljelle jäi EU-lainat ja maatalous.

Kannattaiko? Lännelle kyllä sillä maa on nyt ikuisessa velkavankeudessa.

lataajavarmista

2015 paljastui texasista käsin johdettu ihmiskauppa rinki, joka toimi portugalista aina puolaan saakka. Puola ainoana maana puhdisti korruptioon mm. poliisinsa, muissa maissa meno jatkuu edelleen samanlaisena.

mr.rock and roll

kyllä.tää ukraina on suurin lasten/ihmiskauppa paikka.täyttä korruptiota.eduskunta itki eilen:)mistä nyt rahat.v….saa….

Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Rattaasta suomen tekstitys

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kannattaa tutkia , ketkä sotatoimet aloitti viikko ennen Putinia.

Zardex

Sekin ois jännä tietää, minne näiden rahojen ajatellaan päätyvän.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Samalle ”porukalle” kuin Kreikan tukiaiset, kenties?