Eurooppa Kotimaa Politiikka

Suomen äänestysprosentti laski hieman viime vaaleista

Kuva: Wikimedia Commons / CC-BY-4.0: Euroopan unioni 2019 - Lähde: © EP.

Suomessa asuvien äänestysprosentti eurovaaleissa oli 42,4. Äänestysprosentti laski hieman viime eurovaaleihin verrattuna. Viime eurovaaleissa äänestysprosentti oli 42,7.

Ennakkoon äänesti 25,5 prosenttia.

Ahkerimmin äänestettiin Helsingin vaalipiirissä, jossa äänestysprosentti oli 55,8. Toiseksi aktiivisimmin äänestettiin Ahvenanmaalla, jossa äänestysprosentti oli 49.

Matalin äänestysaktiivisuus oli viime eurovaalien tapaan Savo-Karjalan vaalipiirissä, jossa äänestysprosentti oli tänä vuonna 35,8. Kaakkois-Suomen, Lapin ja Satakunnan vaalipiirien äänestysaktiivisuus jäi myös alle 37 prosenttiin.

EU-vaalien äänestysprosentin unionin alueella arvioidaan olevan 51 prosenttia

EU:n laajuisen äänestysprosentin EU-vaaleissa arvioidaan olevan 51 prosenttia. Lopputulos voi kuitenkin yhä muuttua.

Vuonna 2019 äänestysprosentti EU-vaaleissa oli EU:n alueella 50,6, mikä oli korkein luku EU-vaaleissa vuoden 1994 jälkeen. Äänestysprosentti nousi tuolloin yhteensä 19 EU-maassa vuoden 2014 vaaleista.

STT

11 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ismo Meinander

Hihihihihiii…!

Marko Kristian

Demokratiakin on niin mahtava Suomessa, että vasemmistolainen pääsee läpi muutamalla tuhannella äänellä, kun KD:n edustaja ei pääse läpi vaikka saa 10 kertaa enemmän ääniä.

Ismo Meinander

En ole nyky-demonokratian asiantuntija, mutta olikos tämä nyt se ”suhteellinen ääntenlaskenta” tai jotain muuta roskaa?

Ilkka Manttari

Suomen äänestysjärjestelmässä on pahasti vikaa, ei se ainakaan demokraattinen ole. Jussi Saramo pääsi 4900 äänellä mepiksi, historiassa alin äänimäärä jolla on mepiksi päästy. Eija-Riitta Korhola jäi valitsematta vaikka sai 45000 ääntä. Eipä ole näkynyt protesteja demokratian puolesta.

Ismo Meinander

Onhan tämä nyt aivan naurettavaa roskaa. Muistelin Eijan olevan kokkari, mutta onkin näköjään vaihtanut leiriä edes vähän siedettävämpään porukkaan, vaikka melkoisia kosher-konservatiiveja nuo kristillisetkin ovat; Evola varmaan kommentoisi heistä, että yrittävät tekohengittää jo kaatunutta järjestelmää.

Ilkka Manttari

En tiedä syytä mutta hänet tietäen uskoisin että kyllä se varmaankin järkisyy on. Tätähän se on kun ei yksi puolue tarjoa kiistatonta yksinoikeutta oikeassa olemiseen. Sitä keikkuu sitten jossakin välimaastossa. Uskoisin asian kuitenkin liittyvän jotenkin kokoomusmeppien äänestyskäyttäytymiseen, voin tietenkin olla väärässäkin.

Ismo Meinander

Tässähän se tuli: moni-puoluejärjestelmässä on kymmeniä ellei satoja puolueita, joista jokainen pyrkii omimaan kokonaisuuden itselleen. Voiko olla enemmän hajaannusta aiheuttavaa asiaa kuin se, että laitetaan kansalaiset taistelemaan keskenään siitä, kenellä on koko TOTUUS?
Absoluuttista Maailman Kuninkaan yksinvaltiutta odotellessa.

Ilkka Manttari

Eija-Riitta Korholakin jäi valitsematta vaikka voin häpeämättä sanoa että oli pätevin tämänkertaisistakin ehdokkaista. Ei kai ollut ”sopiva” Hän on saanut torpattua aika monta EU:n typeryksissään tehtailemaa ehdotusta suomelle sopimattomana mutta kun ne täytyy rautalangasta vääntää. Sitten sielä meni läpi paljon punavihreitä ehdokkaita ilman minkäänlaista pätevyyttä mihinkään asiaan. Voi luoja sentään. Aivan turha puhua euroopan kilpailukyvystä kun koko euroopan mittakaavassa lyödään tähän tahtiin nauloja arkkuun.

Marko Kristian

Eipä tullut äänestettyä.
Semmoset 20-vuotta äänestin joka ainoissa vaaleissa, mutta miksi näitä ketkuja enää äänestäisi? Poliitikot ja puolueet ei enää edes yritä peitellä sitä kuinka epärehellisiä ne on.

Ilkka Manttari

Mikä puolue voitti euroopassa. Vastaus: Korruptiopuolue. Ei näytä ihmiset oppivan.

Ismo Meinander

😀 Todellinen voittaja oli akselerationismi, koska nyt se tuho vasta alkaakin kiihtyä.

Uusimmat uutiset