Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Syytös: Ylva Johansson määräsi EU:n rajapäällikön päästämään sisään laittomia maahanmuuttajia

EU:n sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson ja Norsunluurannikon sisä- ja turvallisuusministeri Vagondo Diomandé 28.11.2023. Kuva: Wikimedia Commons / Jennifer Jacquemart / European Union, 2023 / EC - Audiovisual Service.

EU:n raja- ja merivartiovirasto Frontexin entinen johtaja syyttää EU-komissaari Ylva Johanssonia (s) siitä, että hän määräsi hänet päästämään maahanmuuttajia maahan, koska he ”tulevat rakkaudesta”. Ranskalainen Le Point -sanomalehti kertoo.

”Sinun tehtäväsi on ottaa vastaan maahanmuuttajia ja toivottaa heidät tervetulleiksi, koska he tulevat rakkaudesta. Piditte siitä tai ette. Olemme ikääntyvä maanosa, joten teidän on pakko päästää heidät sisään.”

Näin Ylva Johanssonin väitetään sanoneen Frontexin silloiselle johtajalle Fabrice Leggerille vuonna 2019, pian sen jälkeen, kun hän astui virkaansa valitsemattomana EU:n sisäasioista vastaavana komissaarina. Tiedot ovat peräisin Leggeriltä itseltään.

Euroopan komissio väittää Le Pointin mukaan, että väite Johanssonin kommentista on väärä.

Fabrice Leggeri pakotettiin pois Frontexin johtajan tehtävästä vuonna 2022 osittain vasemmiston vaatimuksesta, kun häntä syytettiin liian kovasta suhtautumisesta laittomaan maahanmuuttoon. Häntä syytettiin erityisesti siitä, että hän yritti työntää EU:hun suuntaavia laittomia maahanmuuttajia takaisin Turkkiin.

Le Pointin mukaan Leggerillä oli ristiriitoja Euroopan komission kanssa. Hänen mielestään hänen tehtävänsä oli todella suojella rajoja, kun taas komissio korosti laittomien maahanmuuttajien ”oikeuksia” saada turvapaikka.

”Muuten kuolemme nälkään”

Ylva Johansson väitti hiljattain, että Eurooppa ”kuolee nälkään”, ellei kolmannen maailman maahanmuutto lisäänny merkittävästi.

59-vuotias huippubyrokraatti ilmoitti, että unioniin vuosittain tulevat noin 3,5 miljoonaa ”laillista” maahanmuuttajaa eivät riitä. Hän sanoi, että demografisista syistä kotimainen työikäinen väestö vähenee miljoonalla vuodessa.

”Tämä tarkoittaa, että laillisen maahanmuuton pitäisi lisääntyä noin miljoonalla vuodessa, ja tämä on todellakin haaste”, Johansson huomautti.

Hänellä on nyt Frontexissa paljon luotettavampi pomo – Hans Leijtens – joka uskoo, että ”laitonta maahanmuuttoa on mahdotonta pysäyttää”. Sen sijaan hän haluaa lisää ”avoimuutta”.

Lähde: Fria Tider

Lue lisää aiheesta:

Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin toiminnanjohtajan mukaan ”mikään ei voi estää maahanmuuttajia ylittämästä rajoja”

EU-komissaari Ylva Johansson: Maahanmuuttoa on lisättävä miljoonalla joka vuosi – ”muuten kuolemme nälkään”

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Ruotsista nyt ei tule muuta kuin mielisairaita poliitikkoja, se pitäisi tietää pelkästään katsomalla mihin jamaan ovat Ruotsin ajaneet.

Ilkka

Joskus mietin onko Ylvan kaltaiset todella noin naiiveja ? Eikö hänen edustamansa ryhmä todellakaan kykene ymmärtämään mitä Euroopan afrikkalaistamisesta lopulta seuraa. Eikö hän koskaan pysähdy miettimään mitä islam tuo tullessaan, ja onko se edes hänelle itselleen järkivalinta. Jos EU:sta tehdään kalifaatti Ylvan kaltaiset ovat ensimmäisiä mitkä kivitetään. Mikäli tätä ei ymmärrä eikä ole vielä sisäistänyt alan epäilemään hänen hengenlahjojaan.

John Quiman

Ylva taitaa olla weffiläisten juoksutyttö, jos ei vähän muutakin. Hänelle on luvattu ura huipulla ja nyt Ylva lunastaa paikansa viemällä eurooppalaisia allikkoon. Kun ei ajattele seurauksia ja paikkailee tunnontuskia mammonalla, on lääkitys hänen mielestään kohdillaan.

Viimeksi muokattu 1 kuukausi sitten by John Quiman
John Quiman

Tiedoksi kirjoittelijoille: hämmästyksekseni tekstin korjaus toimi. Kokeillut välillä, josko toimisi ja ihme kyllä nyt toimi.

John Quiman

Kreikkaankin Frontex meni ”auttamaan” rajavalvonnassa. Siellä Frontex keskittyi väkisin maahan pyrkivien ihmisoikeuksien suojaamiseen.

Parempi heittää Frontex maasta pois, koska se on keskushallinnon elin, joka tulee vain tekemään myyräntyötä rajavalvontaan.

Ruoste Iskee

Tuollainen kalkkuna ei kuuluisi edes liikkumaan vapaana, mutta sairaassa maailmassa tuo ihmisoletettu saa tuhota valkoiset maanpäältä kokonaan.