Kotimaa Rikos

Taksinkuljettaja epäiltynä useista seksuaalirikoksista Helsingissä

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksista, joissa on seitsemän asianomistajaa. Rikosnimikkeinä on muun muassa viisi raiskausta, raiskauksen yritys, vapaudenriisto ja pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Nämä epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 2019–2021.

Noin 40-vuotias epäilty otti toistuvasti kyytiin yksin liikkuvia naisia muualta kuin taksitolpilta. Usein hän tarjosi naisille matkalla alkoholia tai muita päihteitä. Hän ei ajanut ainakaan heti kohdeosoitteeseen, vaan meni vääriä reittejä tai kuljetti asianomistajat asuntoon Helsingin ulkopuolelle.

Mies teki naisille seksuaalista väkivaltaa autossa tai asunnossa. Hänen toimintansa oli suunnitelmallista ja harkittua. Tekotapa oli kaikissa tapauksissa samantyyppinen.

Tapauksista on tiedotettu aikaisemmin kesäkuussa ja huhtikuussa 2021. Epäilty on jo saanut tuomion rikossarjan ensimmäisistä tapauksista.

Selvittämättömien tapausten tutkinnat avattiin uudelleen

Osassa tapauksista epäilty kuvasi salaa asianomistajia.

– Saimme asianomistajat tunnistettua, kun suoritimme laite-etsintöjä epäillyltä takavarikoituihin tietoteknisiin laitteisiin. Nämä tapaukset eivät edenneet syyteharkintaan, koska salakatselun syyteoikeus vanhentuu kahdessa vuodessa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Poliisi kävi esitutkinnan aikana läpi joukon vastaavanlaisella tekotavalla tehtyjä rikoksia, joissa rikoksesta epäillyn henkilöllisyys ei ollut selvillä. Tutkinnat avattiin uudelleen. Epäillyn jäljille päästiin rikosteknisten tutkimusten avulla.

Helsingin poliisi on tiedottanut taksikuskeihin liittyvästä seksuaalirikosilmiöstä marraskuussa 2021.

 

20 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Forsten

Mehmetin kuljetusapu on siis ollutkin vähemmän humaania. Ei tuota olisi heti aavistanut. Piti oikein miettiä ketähän siinä voisi olla syytettynä, ja kun karsin pois savolaiset sekä hagertit, ( koska jälkimmäiset ei tee töitä, ) huomasin että hövelit kalakukkoloihe piällysmiähetkään ei tule kyseeseen. Mitä jäi jäljelle, mehmetin ylenpalttinen palvelualttius joka tarjoaa myöskin seksuaaliseen hätään helpotusta.

Taksamittari

Taksiuudistuksessa olisi pitänyt uusia ainoastaan se muiden taksikuskien arvioima tarveharkinta, koska se olisi vapauttanut sen mielivallan, jota tapahtui, jos pyrki alalle. Kaikki muu olisi pitänyt jättää ennalleen kuten laillinen taksimittari, yrittäjäkurssi, Suomen kielen taito, paikallistuntemus ja kovat pääsykokeet, jos todella haluaisi palvella asiakkaitaan kunnolla. Kyseinen taksi taisi olla maahanmuuttajataustainen.

ike

👍

Irmeli

Tuli mieleen vanha jo edesmennyt tätini. Hän aina kiitteli taxikuskeja kun kantoivat kassit, auttoivat mummun kotiovelle ja katsoivat että pääsee sisälle. Mukavia, palvelualttiita ja ennen kaikkea turvallisia, miehiä ja välillä naisiakin. No täällä missä asun ei ole vielä ongelmaa ulkomaalaisten taxien kanssa, kun ei niitä pahemmin ole ei taxissa eikä linja-autoissakaan näkynyt, toivottavasti ei tulekkaan, jos ei omaa käytöstapoja kohdata naisasiakkaita. Jokainen ulkomaalainen rikollinen pitäisi lähettää sinne mistä on tullutkin.

Kata

Otan aina ”perinteisen” taksin vaikka se olisi jonossa viides tai kymmenes.Minä päätän kenen kyytiin istun vaikka olis kuinka mulkoilua.
En ole neuvomassa minne kuski ajaa…se on hänen tehtävänsä viedä minut perille turvallisesti ja osata osoitteeseen.
Kuten aina aiemminkin.Ennen berneritaksia.

Lieväasteinen

Ennen taksikuskit kantoivat kassit, nyt tyhjentävät.

Jukka

Niin tyhjentävät kassit, omansa!

Lieväasteinen

”Niin tyhjentävät kassit, omansa!”

Juuri sitä tarkoitin.

Jukka

Nykyset botoxihuulikuskit ovat täyden palvelun antajia. Autossa tarjoilevat viinaa, huumeita. Perillä mokkaa mekkoon vaikka väkisin!

Kun Haapala kysyi Sipilältä, katuuko taksiuudistusta. Vastaus oli ylimielinen, ettei. Se oli kuvottava märkärätti monen mokkamunataksikuskin raiskaaman naisen kasvoille. Sipilä mukamas uskovainen.

Ilkka Forsten

Uskovaisuus katsotaan mielenterveysongelmaksi, etenkin jos uskonsuunta kumpuaa niistä paikoista missä pedofiliakin on hyvin yleistä. Tällöin tulee mieleen kaksi paikkaa. Afganistan ja Kempele. ” Holkkipolvi ” jota lyötiin liikennevaloissa kuin vierasta sikaa, eli tönäistiin kerran hartiasta, kuuluu kempeleen jaokseen. Näin ollen hän ei tuomitse toista kaltaistaan, ja vetoaa tässä siihen ettei meistä kukaan ole synnitön. Paitsi minä, sillä en ole koskaan ollut kempelessä enkä afganistanissa, eikä uskonveljet vaadi minua äänestämään Juhad Sibullaa kalifaatin johtoon.

ike

Anteeksi nyt mutta unohdit yhden suurimmista rikolliskeskuksista, Vatikaanin.

juu

Onneks en ole nainen, mut on ählämi taksikuskit vain pahoinpidellyt ja ryöstänyt pesismailalla kun kännissä kyytiin eksyi.
Ei muuten kiinnostanut poliisia, uhkasivat putkalla kun yritti rikosilmoitusta tehdä..

Ilkka Forsten

Tiedoksesi saatan, sinä, Smith & Wesson voitte aina olla eri mieltä paitsi taksikuskin kanssa, niin myöskin sen suhteen voiko joku uhkailla sinisen virkanuttunsa takaa.

Kaitsu

Tämä siitä saatiin, ku se Bernerin pyryharakka taksiuudistuksen aikaan sai.
Ihan oikeuden ja kohtuuden vuoksi sen Bernerin vois haastaa oikeuteen avunannosta kaikkiin noihin kolttosiin, joihin nää maassamme taksikuskeiksi ylenneet kamelikuskit on tehny.

Julli

Kiitos Anne Berner. Junailemasi taksiuudistus oli hieno uudistus.

Pelasit täydellisesti kehitysmaalaisraiskaajien pussiin. 👌

Moni suomalainen on kiitollinen sinun sinisille silmille ja hellyyttävälle hyväntahtoisuudelle.

Saavutit ministerinä lähes Terijoen hallituksen ministereiden tason.

Bling Bling

Osuvampi osoite kehuille taksiuudistuksesta on Juha Sipilä, joka tuotti Bernerin varta vasten kertakäyttöpoliitikoksi tekemään maahanmuuttajia työllistävää uudistusta, jollaista urapoliitikko ei voi tehdä. Kyse oli siis enemmän Sipilän hyväksymästä työllistämistavoitteiden toteuttamisesta, ei niinkään Bernerin intohimosta tuhota taksialaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Bling Bling
Ilkka Forsten

Samaan riviin molemmat.

Defund v-YLE

Joku vaikenee näistäkin. Kannata:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9574

eetee

”Helsingin poliisi on tiedottanut taksikuskeihin liittyvästä seksuaalirikosilmiöstä”
Mitähän?
Että maahanmuutto on rikkaus ja unelma eikä liity mitenkään mihinkään?

Eka Kettunen

Poliisi on päässyt korjaamaan taksiuudistuksen satoa.