Kotimaa Politiikka

Tärkeä muistutus äänioikeutetuille: Lähes miljoona suomalaista saa ilmoituksen äänioikeudestaan eduskuntavaaleissa sähköisesti

Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY-SA 4.0) / Santeri Viinamäki.

Tiedote 1.2.2023 | Digi- ja väestötietovirasto

Jo lähes miljoona äänioikeutettua saa tänä vuonna ilmoituksen äänioikeudestaan eduskuntavaaleissa sähköisessä muodossa. Ilmoitus tulee sähköisenä kaikille niille äänioikeutetuille, joilla on käytössä Suomi.fi-viestit. Kaikki sähköisen ilmoituksen vastaanottajat eivät kuitenkaan muista tai huomaa, että he saavat ilmoituksen sähköisenä.

”Kaikki Suomi.fi-viestejä käyttävät äänioikeutetut saavat paperipostin sijaan ilmoituksen äänioikeudestaan eduskuntavaaleissa sähköisessä muodossa. Jos siis et saa helmi-maaliskuun vaihteessa ilmoitusta äänioikeudesta postitse, kannattaa kurkata Suomi.fi-viestit ja tarkistaa samalla, että oma sähköpostiosoite on siellä oikein. Ilmoitukset uusista saapuneista viesteistä tulevat sähköpostiosoitteeseen, jonka käyttäjä on ilmoittanut palveluun”, muistuttaa Suomi.fi-viestien palveluomistaja Maria Juka-Lahdenperä Digi- ja väestötietovirastosta.

Sähköiset ilmoitukset ovat merkittävä ekoteko

Ilmoitusten lähettäminen sähköisenä on myös merkittävä ekoteko, sillä se säästää miljoonia sivuja paperia.

”Jo nyt Suomi.fi-viestejä käyttävien äänioikeutettujen ansiosta säästyy yli neljä miljoonaa paperiarkkia. Jos tämä säästyvä paperimäärä koottaisiin yhdeksi pinoksi, siitä muodostuisi noin 400 metriä korkea paperikasa. Se vastaa lähes 2,5:ta Näsinneulaa”, havainnollistaa Juka-Lahdenperä.

Paperia voisi säästyä vielä tätäkin enemmän. ”Laskimme, että jos kaikki eduskuntavaalien äänioikeutetut saisivatkin ilmoituksen äänioikeudestaan tänä vuonna sähköisesti, säästyisi paperia lähes 16 miljoonaa arkkia. Tästä paperimäärästä kertyisi noin 1,6 kilometriä korkea pino, mikä vastaa yli viittä Eiffel-tornia päällekkäin”, kertoo Juka-Lahdenperä.

Saat ilmoituksen äänioikeudesta sähköisenä, kun otat Suomi.fi-viestit käyttöön 9.2. mennessä

Digi- ja väestötietovirasto kannustaa ottamaan Suomi.fi-viestit käyttöön 9.2.2023 mennessä. Tällöin saa jo tämän kevään eduskuntavaalien ilmoituksen äänioikeudesta paperipostin sijaan sähköisenä. Äänioikeutetun ei tarvitse tulostaa sähköisesti saapunutta äänioikeusilmoitusta mukaan äänestyspaikalle.

Suomi.fi-viestit saa käyttöön lataamalla Suomi.fi-mobiilisovelluksen tai tunnistautumalla osoitteessa https://suomi.fi/viestit. Tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortin sähköisellä varmenteella. Ottamalla Suomi.fi-viestit käyttöön saa jatkossa myös useiden muiden viranomaisten lähettämän postin sähköisenä.

Mikä Suomi.fi-viestit?

Suomi.fi-viestit on tietoturvallinen sähköinen postilaatikko, joka korvaa paperipostitse saapuvan viranomaispostin. Palvelua käyttää useat viranomaiset ja määrä kasvaa jatkuvasti. Saapuneet viestit voi lukea Suomi.fi-mobiilisovelluksella tai tunnistautumalla Suomi.fi-verkkopalveluun osoitteessa https://suomi.fi. Näin saapunut posti on luettavissa kaikkialla, missä kuljetkin. Ilmoitukset uusista saapuneista viesteistä tulevat sähköpostiosoitteeseen, jonka käyttäjä on ilmoittanut palveluun. Suomi.fi-mobiilisovelluksen käyttäjät saavat ilmoituksen myös suoraan sovelluksen kautta.

Yhteyshenkilöt

Digi- ja väestötietovirasto, palveluomistaja Maria Juka-Lahdenperä, p. 0295 535 334, etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

12 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Juha

Sukupuolihulluus
Flunssahulluus
Geenipiikkihulluus
Ilmastohulluus
Maahanmuuttohulluus
Natohulluus
EU hulluus
Rahaliitto hulluus
Velkahulluus
Energiahulluus
Fossiilihulluus
Flunssapassihulluus
Hiilinieluhulluus
Autottomuushulluus
Megacityhulluus
Sirkkatoukkahulluus
Soijapapuhulluus
BLM hulluus
Kommunismihulluus
Kontrollihulluus
Sensuurihulluus
Digirahahulluus

Eikä tässä vielä kaikki.. Sairas maa ja sairaammaksi tulee.

Hullut voi äänestää esim

SDP
Vasemmisto
Vihreät
Kokoomus
RKP
Vasemmisto
Kristilliset
Persut
Kes kusta.. meinas unohtua

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Juha
ike

Kaikki tiedämme tuon. Kaipaisin jonkinlaista jäsentelyä.😊.

Juha

Tähän tarvis Excel shittiä, mutta näin peukalosääntönä, että mitä enemmän vasemmalla poliitikko on sitä enemmän se tarvii terapiaa ym. mielenterveyspalveluita..

ike

No Excel ei ole shittiä, itse tosin käytän Open Office:n versiota. Taulukkolaskennan keksijä kun ei halunnut patentoida keksintöään joten koodi oli avoin. Sanoi että käyttäkää ideaa vapaasti. Oli fiksu mies. Fiksumpaa vaikea löytää näinä vaikeina aikoina. Oli aika paljon yhteiskunnalista selkärankaa.

Jussiboy

Nyt olet kyllä ihan hakoteillä, ääeioikeistolaisethan ne terapiaa tarvitsevat vakavien isäsuhdeongelmien vuoksi.

faktoidi

”…on myös merkittävä ekoteko, sillä se säästää… paperia”
Arjen tarvikkeista paperi on varmaan sieltä vähiten kuormittavasta päästä, ja lisäksi se on uusiutuvaa, kierrätettävää, kotimaista ja suomalaisia työllistävää. Sivutuotteena saadaan vielä sähköä ja kaukolämpöä.
Väite toki alleviivaa oikein hyvin koko vihreää siirtymää: faktoista viis, mennään mielikuvien varassa.

Mens sana in corpore sano

Kansainvälinen uimaliitto FINA on päättänyt, että maskuliinisen puberteetin läpikäyneet transurheilijat eivät voi osallistua naisten sarjoihin – MTVuutiset.fi

Juuri noin pitääkin tehdä.

Lienee odotettavissa myös kansallisen tason huutokilpailu sitä mukaa kun lajiliitto toisensa jälkeen joutuu painimaan tuon saman asian kanssa

stetsonlogi

Toivottavasti tulee myös ohjeet ketä äänestää, että suomi-lampaat pysyy ruodussa taaten sen, että entistä sekopäisempi meno maassa jatkuu. Tyyliin oma ilmoitus riittää ja sukupuoli vaihtuu.

Jäitä hattuun

Tässä hengessähän valtiovalta on toiminut jo jonkin aikaa.

Yle – eli siis valtiovallan edustaja – on viime vuosina ottanut vaalien alla tavakseen liittää tv:n vaalitentteihin myös ”asiantuntijoiden” osuuden. Nämä ”asiantuntijat” sitten kertovat katsojille, kuka puheenjohtajista suoriutui parhaiten ja kuka pärjäsi heikoimmin.

Vaikka tämä arvostelu yritetään naamioida pelkäksi puheenjohtajien esiintymisen onnistumisen arvioimiseksi, hommasta paistaa selvästi läpi, että todellisena tavoitteena on itse puolueiden ja niiden ajamien päämäärien arvosteleminen. Halutaan siis johdatella kansalaiset suosimaan tiettyjä puolueita – ja vastaavasti taas hyljeksimään toisia puolueita.

Tällainen toiminta on keskeinen osa tätä nykyistä agendajournalismia:

– Perinteisessä journalismissa (siis objektiivinen journalismi) tavoitteena oli uutisten ja asioiden kertominen mahdollisimman neutraalisti ja totuudenmukaisesti. Katsoja sai sitten itse vapaasti päätellä, mitä hän tästä asiasta ajattelee ja ketä hän äänestää.

– Agendajournalismin tavoitteena on tietyn poliittisen ideologian edistäminen. Niinpä uutiset ja muutkin tv-ohjelmat räätälöidään sellaiseen asuun, että ne mahdollisimman hyvin palvelisivat tätä tarkoitusta. Tämä koskee paitsi aiheiden valikoimista, myös niiden kertomistapaa. Enää ei riitä, että uutinen vain kerrotaan sellaisenaan, vaan mukaan pitää ujuttaa myös ohjeistus siitä, kuinka kansalaisten kuuluu suhtautua tähän uutisessa kerrottuun asiaan.

Eli vaalitenttien kohdalla: mitä puoluetta kansalaisten kannattaa äänestää, ja mitä puoluetta heidän taas ei pidä äänestää.

Paperi on halpaa

Voi olla, että nuo paperiset olisivat tulleet postituksineenkin halvemmaksi, kun tiedetään kuinka halvatusti näihin sähköisiin spesiaali-projekteihin palaa myös rahaa. Ja varsinkin, kun paperinen on vielä kuitenkin käytössä. Ja olis tullut olemassa oleville postiljooneillekin hommia, kun heittävät jakelukierrosta kuitenkin. Mutta kun ei ole omat rahat kyseessä, niin virkamiehillä yksi lysti mitä maksaa.

pertsa

Tarkoitus on poistaa yli 70 vuotiailta äänioikeus tällä tempulla, lisäksi meillä on Suomessa edelleen henkilöitä joilla ei ole luottokelpoisuutta, kiitos Koiviston konklaavin ja heillä ei ole muuta tietotekniikkaa kuin Norjasta toimiva ”karhufirma” viemässä pienestä eläkkeestä siivunsa ilman tietoa velan määrästä tai olemassaolosta!

Jäitä hattuun

Hyvin suurelta osin kyse on juuri tästä.

Tämä on ihan samanlainen ”väärää mielipidettä edustavien” ihmisten syrjäyttämisyritys yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kuin surullisen kuuluisa koronapassi vuosi sitten.

Vihervasemmisto ja heitä tukeva globalistieliitti on varsin hyvin selvillä siitä, mitkä ihmisryhmät eivät tue heidän ajamaansa politiikkaa. Niinpä he yrittävät keksiä kaikenlaisia epädemokraattisia temppuja, joiden avulla juuri nämä ihmisryhmät pystyttäisiin syrjäyttämään päätöksenteosta ja ylipäätäänkin normaalista elämästä. Eli tavoitteena on näiden ihmisten vaikutusvallan minimoiminen.