Kotimaa Politiikka

THL: Sote-ammattilaisten syystalven koronarokotetehosteille ei ole lääketieteellisiä perusteita

Kuva: Pxhere (CC0-lisenssi).

Tiedote 26.10.2022 Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei toistaiseksi suosittele perusterveille sote-ammattilaisille syystalven koronarokotusten tehosteannoksia.

Asia on ollut paljon esillä julkisuudessa, mutta THL ei toistaiseksi ole muuttamassa syyskuun lopussa antamaansa suositusta.

”Seuraamme jatkuvasti koronatilannetta ja uutta tutkimustietoa rokotteista. Muutamme tarvittaessa rokotussuosituksiamme lääketieteellisin ja epidemiologisin perustein, mutta juuri nyt uusia perusteita ei ole. Toive tai halu saada tehosterokote ei ole riittävä peruste suosituksen antamiselle”, sanoo THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek.

”Tällä hetkellä ei ole riittävästi tutkimustietoa, joka tukisi sote-ammattilaisten syystalven tehosteannosten suositusta. Alkuperäiset koronarokotteet eivät esimerkiksi ehkäise tehokkaasti ja pitkäkestoisesti koronatartuntoja, tartuttavuutta tai lievää tautia, ja uusista varianttirokotteista emme vielä tiedä tarpeeksi”, Nohynek tarkentaa.

Suositukset koronarokotteista perustuvat Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) ja THL:n arvioihin.

Perusterveet aikuiset hyvin suojassa vakavalta taudilta

Perusterveiden rokotettujen työikäisten aikuisten riski parhaillaan kiertävien omikronvarianttien aiheuttamalle vakavalle koronataudille on erittäin pieni. Jos sote-ammattilainen kuuluu ikänsä tai perussairautensa vuoksi syystalven 2022 tehosteannoksien kohderyhmään, hänelle suositellaan tehosterokotetta samalla tavalla kuin muillekin kohderyhmään kuuluville.

”Perusterveet 18–59-vuotiaat eivät tarvitse lisäsuojaa terveydenhuollossa, kuten eivät muissakaan ammateissa. Sote-ammattilaiset ovat hyvin suojassa vakavalta taudilta”, sanoo THL:n ylilääkäri Tuija Leino.

Sote-ammattilaisten saama suoja tartuntoja ja tartuttavuutta vastaan voisi myös parhaimmillaan suojata epäsuorasti potilaita ja pitkäaikaishoitolaitosten asukkaita. Siitä, onko syksyllä käyttöön tulleiden varianttivalmisteiden tuoma suoja tartuntoja ja tartuttavuutta vastaan parempi ja pitkäkestoisempi kuin alkuperäisten koronarokotteiden, ei ole vielä riittävästi tutkimusnäyttöä.

”Jos rokotteilla halutaan saada epäsuoraa suojaa eli suojata potilaita sote-ammattilaisia rokottamalla, niiden olisi oltava niin tehokkaita, että perusterveiden aikuisten kannattaisi ottaa ne. Epävarma vaikutus ei ole perustelu suositella tehosterokotetta”, sanoo Leino.

Alkuperäiset koronarokotteet antavat parhaimmillaan noin 50 prosentin suojan uudelta tartunnalta kahdeksi tai kolmeksi kuukaudeksi. Jos toiveena on, että tehosteannokset varianttiräätälöidyillä rokotteilla estävät tartuntoja ja näin ehkä myös sairauspoissaloja, suoja on todennäköisesti lyhytaikainen ja rajallinen.

Asiaan liittyy muitakin kysymyksiä. Jos tehosteannoksia suositeltaisiin sote-ammattilaisille, pitäisikö niitä suositella muillekin ammattiryhmille, jotta sairauspoissaoloja estettäisiin.

”Riittäisikö laajojen rokotusten perusteluksi toive vähentää poissaoloja parin kuukauden ajan? Pitäisikö muutaman kuukauden jälkeen antaa jälleen uusi suositus?”, Hanna Nohynek kysyy.

Miksi Suomen linja poikkeaa muista Euroopan maista?

Osa Euroopan maista suosittelee tai tarjoaa sote-ammattilaisille tehosteannoksia tänä syksynä.

Nohynekin mukaan maittain vaihtelevat suositukset johtuvat siitä, että eri maissa edellytetään eri tavalla näyttöä suosituksen antamiselle. Lisäksi asiaan vaikuttaa se, mikä taho suosituksen antaa ja mitä suosituksella tavoitellaan. Rokotussuosituksen voi yleensä antaa kansanterveyslaitos tai ministeriö.

Esimerkiksi Ruotsissa ei suositella syystalven tehosteannoksia sotelaisille eikä työikäisille terveille aikuisille, mutta 18 vuotta täyttäneille tarjotaan mahdollisuutta ottaa tehoste. Sotelaisten ja muiden välillä ei siis tehdä eroa.

Tanska puolestaan suosittelee syystalven tehostetta ainoastaan niille sotelaisille, jotka hoitavat ikääntyneitä ja vakavan koronan riskissä olevia. Norja ei tällä hetkellä suosittele eikä tarjoa syystalven tehosterokotuksia terveydenhuollon ammattilaisille.

Lisätietoja:

Hanna Nohynek
ylilääkäri
THL
etunimi.sukunimi@thl.fi

Tuija Leino
ylilääkäri
THL
etunimi.sukunimi@thl.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

103 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juu

Tässä hyvä biisi, edes tummaihoinen ei ole välttynyt sensuurilta, vaan biisi poistetaan aina kun kerkiivät 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=-EK0XjDunfI

John Quiman

Mielenkiintoinen piisi. Valitettavasti räpättelymusaa, mutta tuo oli kuitenkin sisällöltään mielenkiintoinen.

j.t

Euroopan parlamentin jäsen kysyi Smallilta suoraan, testattiinko rokotetta tutkimusten aikana taudin leviämisen ehkäisyn kannalta. ”Koskien kysymystä, tiesimmekö rokotteen estävän taudin leviämisen ennen kuin se laitettiin markkinoille… Emme (naurahtaa). Tiedätkö, meidän piti nopeuttaa tiedettä ja yrittää ymmärtää markkinaa”, hän vastasi. lääkeyhtiö Pfizerin markkinointipäällikkö Janine Small myönsi asian Euroopan parlamentin kuulemisessa.nyky valossahan tiedämme että koronarokote ei estä taudin leviämistä.mtv uutiset 24.1.2021 Nohynekin mukaan ensimmäinen rokoteannos suojaa ”kohtuullisesti” ja toinen annos ”erittäin hyvin” levittämästä virusta eteenpäin.ja samaa sontaa syötettiin kaikissa valtamedian lähteissä.juuri siihen taudin levittämiseen vedotiin,että saatiin rokotepakko sote alalle.jolta putosi pohja tänä syksynä.henkilökohtaisesti tunnen useita hoitajia jotka ovat tämän rokote kierroksen jälkeen,sairastelleet enemmän kuin koskaan ennnen.itse en tuota tököttiä ottanut.korona oli kaksi kertaa,lievempi kuin normaali flunssa.2 päivää kesti ja sillä taputeltu.

Kata

No sehän tuli markkinoille ”experimental” nimikkeellä ja vitseri ilmoitti ettei ota vastuuta ja data piilotettiin jonnekin 2080 asti…siis jo että otat kokeellista piikkiä (kuten mieki pösilö yhen otin ja siitä se rumba alkoi…)mutta mitä meille kerrottiin oli niin suuri,paha ja aivan silti hihhuli…kunnes tuli valaistus….

Mutta voin kertoa että se mitä lekuri oli kirjoittanut oireistani oli täyttä puppua,suorastaan nöyryyttävää.”Normaaleja rok***n sivuoireita”,voi surseenpeti ahaaaa….

ike

Kun tuosta väärän tiedon levittämisestä niin paljon puhutaan koskahan tulisi tilanne jossa vaikka valtakunnansyyttäjä puuttuisi tuohon. No ei kai kuulu toimenkuvaan tuollaiset suuret asiat. Parempi vain pysyä vihapuhesyytteissä.

Kata

Näin se menee ,ainakin toistaiseksi…Voi se olla että joku Nyyrnperkki vielä joskus seuraa…ei seuraa jos nämä ahneet saa jatkaa.

Uksi

Mies kävi koiraa ulkoiluttaneen tytön kimppuun Suomen ghettossa eli Turussa. Tekijän puhuu kuulemma soomea…

Tapio Terhometsä

Nämä Covid-19 Vaccine Pharmacovigilance Raporttiin perustuvat konferenssiluennot esittävät tavallisille ihmisille elintärkeää tietoa.

World Council For Health
Conference: Dr. Aseem Malhotra’s New Peer-Reviewed Papers Lead Calls for Immediate and ”Complete suspension of all mRNA vaccines”

https://youtu.be/ojPT9TWBikU

On olemassa ikävän paljon ihmisiä ketkä ottaisivat vaikka tiskiaine-akkuhappoliuosta suoneen jos THL ja HUS valkotakki sanoo että ota.
Niille debiileille ei voi mitään, mutta tuossa onkin erittäin arvokasta tietoa niille ketkä kykenevät jotain tietoa prosessoimaan ja jokseenkin omaavat rationaalista ajattelua.

Tapio Terhometsä

Vielä se raportti
Covid-19 Vaccine Pharmacovigilance Report. Updated on
September 24, 2022
https://worldcouncilforhealth.org/resources/covid-19-vaccine-pharmacovigilance-report/

Kata

Se olikin kattava pläjäys…ja hirvittävä.Vaiheessa 3 oltiin aika porukalla.

Kor-o-na realistit sivu kertoo aika karseita ihmisten tarinoita….haittatarinat.

Ilmari

Ihan lonkalta rohkenen epäillä että et ymmärrä raportin lääketieteellistä englantia niin paljon että kykenisit ottamaan siihen kantaa.

Juuri tämän takia et kerro sen sisältöä vaan linkität sen. Tiedät ettei sitä kukaan muukaan lue.

Tapio Terhometsä

The only ability narcissistic and shameless weasels have is to stir up the truth by flaming, throwing deflections, attempt to discredit, projections from their own shortcomings, gaslighting etc. Anything to avade personal responsibility, personal effort and accountability and to shut down any actual and rational debate. When appeal to false authority doesn’t work, they just rearrange the formerly mentioned bully recipe.

The greatest enemy of knowledge is not ignorance; it is the illusion of knowledge, the illusion of competence.
And its forerunner is pride a.k.a. narcissism.
The second worst enemy is sloth in conjunction with blue-eyed serf mentality.
These people are never satisfied, not even if everybody would serve whatever interest they are promoting. In their whims and emotionality they always find something new to coerce others into.

ike

En nyt vastaa tuohon englannksi koska se olisi vähän kömpelöä. Kuitenkin tuo ”The greatest enemy of knowledge is not ignorance; it is the illusion of knowledge, the illusion of competence”. on niin totta. Sitähän koko yhteiskunta suomessa noudattaa. Tuo kai kuvasi myös suomen hallitusta. No koitetaan kuitenkin pitää tämä palsta koimaisella, enkä tarkoita edes ruotsinkieltä. (Sillä en pärjää 😊 , kai joku historiallinen juttu viidensadan vuoden takaa nuoruudesta.. No muu keskustelu voidaan käydä sitten josakin mualla englanninkielisillä alustoilla. Meillä on aika isoja juttuja ihan täällä härmässä. 👍

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Todellakin,tuo lause kertoo juurikin tästä ajasta.
Illusionistejä riittää.

Tapio Terhometsä

Niinpä, Kata. Ja puhuville vakiokasvoille itsetärkeys onkin kuin huume, ihminen saa siitä kirjaimellisestikin dopamiinikiksejä.
Sen toinen varjopuoli on, kun egolle on melkein mahdotonta myöntää että kaikki itsevarmuus ja väitteet olivatkin katteettomia, se kun on kasvojen menetys.

MD Aseem Malhotra onkin hyväluonteinen ja kypsä ihminen kun kykeni tekemään 180° käännöksen kannassaan ja täysin avoimesti myöntämään hyväuskoisen naiiviutensa ja ottaneensa opikseen kuten kypsä ihminen kykenee tekemään. Häntä harmittaa että oli osaltaan aiheuttanut vahinkoa ihmisten elämiin ja pyrkii korjaamaan virhettään käyttäen valehtelijoiden omaa virallista dataa heidän valheita vastaan.
Näin heillä ei ole mitään millä ampua häntä alas ampumatta omaan jalkaan samalla.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tapio Terhometsä
John Quiman

Mark Twain sanoi aikoinaan, että jos on keskinkertaisuus ja itseluottamus on vahva, on menestys taattu.

Tapio Terhometsä

Tuokin on täysin totta.
Minä puolestani lainasin Stephen Hawkingia, mutta lisäten siihen mielestäni tarpeellista.

Ilmari

Edelleen odotan yhteenvetoa

John Quiman

Mistä odotat sen tulevan? Onko joku mielestäsi velvollinen tekemään sinulle jotain yhteenvetoja, ikään kuin sihteeri?

Tapio Terhometsä

Odotatko myös äitiä ruokkimaan ja isää pyyhkimään?

Kata

No ei sitä tartte muuta kun otat molemmin käsin yhteenvedettävän päistä kiinni ja yhteenvedät,oli se sitten mitä tahansa.Ihan helppoa!Yritä!Onnistut varmasti!

Terveisin yhteenvetokurssin vetäjä 😀

Kata

Well said,indeed!

John Quiman

Vanha hyvä nimitys on kukkahattutäti, joista osa on kyllä miehiä, ainakin biologisesti. He tietävät tasan tarkkaan miten sinun tulee elää ja vaativat mielellään lakeja pakottamaan sinut siihen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Wihurirokko

”Vuonna 2020 r o k o t e p e r ä i s i ä tyypin 2 polioviruksen aiheuttamia sairastumisia raportoitiin yhteensä 959 tapausta 27 eri maassa”
Poliorokote – Wikipedia

Kuten yllämainitusta ilmenee, niin poliorokotteellakin on vakavia, mutta hyvin harvinaisia sivuvaikutuksia.

Meidän onneksemme ei ollut sosiaalista mediaa silloin kun kyseistä tautia nujerrettiin ympäri maailmaa. Muutoinhan rokotevastaisuus olisi varmaankin levinnyt vähätietoisten keskuudessa kuten nyt korona-aikana.

Kata

Poliorokote on polion torjumiseen tarkoitettu rokote. Poliorokotetta on käytössä kahta eri tyyppiä, heikennettyjä eläviä viruksia sisältävää suun kautta otettavaa Sabin-rokotetta ja inaktivoituja viruksia sisältävää, pistoksena annettavaa Salk-rokotetta. Suomessa käytetään nykyisin pelkästään pistoksena annettavaa rokotetta, mutta monissa maissa lapselle annetaan ensin pistoksena Salk-rokote ja tehosteena Sabin-rokote[1].

Siis heikennettyjä tai inaktivoituja(siis kuolleita) viruksia käytetään…kun taas k-rok sisältää elävän viruksen piikkiproteiinin joka on kuule aivan eri juttu!Otappa selvää!

Ilmari

Juuri näin eli otapa selvää! Rokotedenialistit kirjoittelevat tänne ja ikäänkuin tasavertaisesti ”väittelevät” lääkärien kanssa.

Kata

😀 Saattaa mulla olla mikrobeista enemmän tietoa kuin monella lekurilla puhumattakaan Ilmarisesta.
”Rokotedenialisti” 😀 ja joka puolella jo kerrotaan että jabit oli kaikkea muuta kuin efektiivisiä!

ike

No kun väittelin poikani kanssa joka opiskelee Jyväskylän yliopistossa, (aivan työperusteiselta pohjalta, siis nk. pitkän linjan käynyt oppilas, hommasi ensin puutarhurin ammatin kun oli niin kiinnostunut noista kasveista) sanoin että tuo on muunneltu virus, hänen vastauksensa oli että ei voi olla. Hän myös sanoi että lääkärillä ei ehkä ole aivan riittävää koulutusta ymmärtää asiaa. Kertoi että hänellä on ollut tutkimuspöydällä tuo virus ja siitä puuttuu kaikki ne merkit jotka kertoisivat että niile olisi tehty jotakin teknisesti. No kohtuullisen nuori mies ei tietenkään ota huomioon miten esim. sotilaskäyttöön tehty tiede etenee. Aina on edellä ainakin 50 vuotta. Ihmiset ymmärtävät asioita vaiheittain. Ensin on tuo viranomaiset ovat aina oikeassa, sitten tulee että eivät ne voi olla noin typeriä, sitten aletaan ajatella mikä on maailmassa totta. Tuo pätee siis moneen muuhunkin kiistanalaiseen asiaan. Olen edellenkin eri mieltä poikani kanssa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Olen kyllä sun kanssa samaa mieltä.Mutta väittelen nuorempien kanssa myös.

ike

Onhan se aika hauskaa 😊

John Quiman

Jos hän on opiskelemassa, on hän siinä iässä, jossa kuvitellaan, että opetettu on on koko totuus. Muutaman vuosikymmenen kokemuksen jälkeen fiksuimmat tajuavat, että ei se koulutus kerro koko totuutta, eikä välttämättä edes kaikissa asioissa totuutta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Jaahas taas meni hyväksyntään wikipedian lainaus…jännää.Ehkä liian monta ROK*** sanaa no olkoon!

No otappa nyt selvää mikä ero noissa on…toisissa inaktivoitua ja tässä k-r:ssä elävää p-proteiinia.

Wihurirokko

Nettisurffailu on selvän ottamista vain tiettyyn rajaan asti. Muutoinhan me kaikki olisimme tieteen tohtoreita. Oleellista tuossa on se, että somejutuilla saadaan 20 % ihmisistä seisomaan vaikka päällään. (Putinin juttuja uskoo vielä sitäkin useampi venäläinen)

Kata

No valitettavasti on näin koska huomaan sen juurikin sinusta.On mennyt yletyinen perille ja pahasti.
Ja viherpuna-värisekoitus….

Wihurirokko

Ylen asiaohjelmia seuraan aika vähän koska ärsyttää se puolueellinen punavihreys.

Erään aikoinaan tehdyn kyselyn perusteella 90 prosenttia ihmisistä piti itseään keskimääräistä parempina autokuskeina.

Mikäli nyt ihmisiltä kysyttäisiin heidän kykyään tehdä nettisurffailun perusteella oikeita johtopäätöksiä esimerkiksi rokotteiden haitta/hyöty -suhteesta tai ilmastonmuutoksesta niin tuo luku olisi varmaankin samaa luokkaa.

Kata

No se on ihan ok että nykyihmisillä on sentään kanavia tuhottomasti joista ottaa selvää asioista ja muodostaa oma mielipide kuin että joku tuutti tuputtaa ideologian mukaista pashaa ja kansa on polvillaan että näin sen täytyy olla!
Ja siihen tyydytään ja haetaan 8s jabbi.

Haittavaikutukset ovat massiivisia jo nyt ja vaikkapa sikarokotteesta olivat selvät ja niin se lopetettiin,jotain 900 ilmoitusta.Nyt on Fimealla ihan vaan muutama enemmän ja ei ole vieläkään kaikkia saatu tutkittua.

John Quiman

Niinpä. Ainakin aluksi 90 % ihmisistä uskoi rokotteiden hyvyyteen, koska valtiovalta niin sanoi.

Erikoinen lähtökohta ajatuksessasi on, että ilmeisesti oletat koronarokotemyönteisten olevan muuta kuin se hyväuskoinen 90 % tuossa vertauksessasi. Sitähän et tuolla mitenkään osoittanut.

Losanteri

Putin vain haaveilla meidän Saulin uskottavuudesta ja kannatusluvuista kansan keskuudessa. Netissähän ne tohtoritkin pyörii ja kun some kuohuu, tehdään päätöksiä sen perusteella eikä niiden tieteellisten faktojen perusteella, joita heidän koulutus edellyttäisi. Media ja some ovat vaikuttaneet suuresti meidän asoita ajavien ihmisten päätöksiin ja tämä on erittäin huolestuttava suuntaus.

Kun Putin valittiin presidentiksi viimeksi, kirjoitettiin lehdissämme hänen saaman äänestysprosentin suuruuden olevan mahdonta demokraattisessa yhteiskunnassa. Kun Sauli valittiin viimeksi hänen saama äänestysprosentti oli reilusti suurempi kuin Putinin, mutta kukaan ei enää haastanut demokratian uskottavuutta. Katsoppas kehveliä, näin se maailmaa muuttuu Eskoseni 😀 😀

Pekka is pest

”Meidän onneksemme ei ollut sosiaalista mediaa silloin kun kyseistä tautia nujerrettiin ympäri maailmaa.”

Meidän onneksemme ei myöskään ollut kokeellista mRNA-teknologiaa, jolla sitä olisi yritetty varmaan nujertaa, koska taloudellinen tuotto olisi ollut parempi lääkeyhtiöille.

Se oleellisin kysymys

Se oikea kysymys on kuitenkin se että miksi helvetissä SOTE-alan 48a pykälä pakkopiikki tai palkattomuus vaatimuksineen on vieläkin voimassa varsinkin niiden muiden sotelaisten kohdalla jotka eivät edes käytännössä ole tekemisissä riskiryhmäläisten tai muidenkaan asiakkaiden kanssa (siivoojat, talonmiehet, vartijat, toimisto- ja välihuollon työntekijät, pelastustoimi palomiehiin asti, soten so-puoli, jne…). Keksikö joku tähän jonkun hyvän perustelun?
Laitetaanpa tähän asian miettimistä helpottamaan THL:n oma määritelmä riskiryhmäläisen kanssa lähikontaktissa olemiseen: ”THL luokittelee altistumistilanteet vastaavasti suuren riskin altistumisiin (lähikontaktit) sekä pienen riskin altistumisiin (muut kontaktit). Lähikontaktiksi katsotaan tilanteet, joissa kohtaaminen kasvotusten on kestänyt yli 15 minuuttia alle 2 metrin etäisyydellä, fyysinen kontakti, suojaamaton kontakti eritteisiin, yli 15 minuutin oleskelu suljetussa tilassa 24 tunnin aikana sekä tilanteet, joissa henkilökunta on hoitanut tartunnan saanutta henkilöä ilman asianmukaista suojautumista ja covid-19-näytteitä käsitellyt laboratoriohenkilökunta. THL ohjeistaa myös, että altistumistilanteiden arvioinnissa tulee huomioida myös puitteet, eli tilan koko ja ilmanvaihto sekä altistumisen luonne ja kesto.”
Lähde: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Documents/HE_230+2021.pdf (sivu 7)

Ilmari

Eiväthän he tosiaan kaikki ole potilaiden kanssa tekemisissä. Luulisin että pakko heidän kohdallaan johtuu siitä että satunnaisia kontakteja voi olla. Rokotus on joka tapauksessa kaikille hyödyllinen.

Hyödyt? Mitkä Hyödyt?

Miten rokote joka EI suojaa ottajaansa eikä estä levittämästä tautia eteenpäin on kenellekään hyödyllinen? Tuon jälkimmäisen perusteella tuo pakko muistaakseni tuli ja jos noista ”vapaaehtoisista” piikeistä joku joka on sen toimeentulon menettämisen pelossa ottanut ja saanut siitä haittavaikutuksia niin tuota kaikille hyödyllisyyttä on mielestäni jo aika vaikea perustella.

Ilmari

Rokote suojaa ottajaansa.

John Quiman

Eipä juuri suojaa. Ota selvää, äläkä usko mainospuheisiin.

Jos väität sen suojaavan, kerropa, miksi rokotetut ovat pitkin aikaa hysteerisesti pelänneet rokottamattomia?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Ei kun ottaja suojaa rokotetta nykyään koska ei halua uskoa että ihan soosia oli mössö mihin suostui.

John Quiman

”ottaja suojaa rokotetta”

Juu, siinä oli ytimekkäästi totuus tilanteesta. 🙂

Kata

🙂

Siru Mikro

Joo, minunkin ääneen tuli metallinen kaiku rokotteen jälkeen ..

Lasse

Olen alkanut puhumaan takaperin viimeisen tehosteen jälkeen. Laitan myös entisestä poiketen nykyään ensin juuston ja sitten sen päälle kinkun. Tukkaakin alkanut lähtemään ja pierut tuoksuu vasta leikatulta nurmikolta. Olen varoittanut kyllä naapureitani että välttäisivät tehosteita, mutta ovat joutuneet valtavan paineen alle kun esimiehet ja virkavalta edellyttävät mukatehostetta. Olen kuullut huhuja että ajokortti peruutetaan heiltä jotka eivät suostu tehosteeseen. Onko se enää demokraattisen valtion merkki?

Ilmari

Sehän on hyvä vaikutus. Juusto kuuluukin olla alimmaisena.

Juha

Tuttu terkka kertoo että nyt k-nuhaan sairastuvat ovat kolmeen kertaan k-rokotettuja. Yksi sairastettu k-nuha vastaa yhtä k-rokotusta ja jotkut ovat jo k-sairastaneet kolmekin kertaa vaikka kolmasti k-rokotettuja. Vastaa siis tämän k-matematiikan mukaan kuutta k-rokotusta.

Mutta hei. EUlla on vielä useita k-rokotteita varattuna kaikille ei-k-rokotevastaisille k-testiryhmäläisille.

Heh k-klovnimaailma.

John Quiman

K-nuha on varsin lievä tauti, etenkin verrattuna tuohon k-rokotuspakkomielteeseen, joka on varsin tuhoisa, mutta jostain syystä suosittu politiikan parissa.

Poliitikot ovat siitä niin innoissaan, että he kieltävät lääkäreiltäkin oikeuden hoitaa k-nuhaa parhaaksi katsomillaan menetelmillä.

K-rokotepäätökset tehdään poliittisilla areenoilla ja suurten lääketehtaiden markkinointiosastoilla. Markkinointiosastot ovat jo vähän pakittamassa, koska ovat aavistaneet, että taisi tulla mokatuksi ja siitä voi tulla seurauksia. Poliitikot ovat vieläkin innoissaan, ehkä siksi, että poliitikoillehan ei tule mitään seurauksia mistään, ellei tule vallankumous tai muuten ihan toiset poliitikot hoitamaan asioita.

ike

Kun olen tuollainen kaiken epäilijä, ovatkohan kaikki maat saaneet edes samaa tavaraa kun tuossa kuolleisuudessa on jonkin verran maakohtaisia eroja.

John Quiman

Koska tuo haitta on mitä ilmeisimmin ihan tarkoituksella aiheutettu ja se on ollut politiikan väline, on syytä epäillä tuotakin.

Peter Kreisler

Koko ”Pandemia” on tavallisen kausiflunssan pohjalle tehty keino myydä lääkkeitä, hallita kansaa pelolla ja kääntää huomio pois todellisista maailman tapahtumista. Jos tätä ei ole huomannut, voi syyttää vain itseään siitä, ettei seuraa ympäristöään riittävän kriittisesti. Rokotteiden lobbaus on täyttänyt kaikki mielen manipuloinnin merkit, kaikki huijauksen merkit ja kaikki psykologisen kollektiivisen valheiden levittämisen merkit. Ne jotka ottivat ”rokotuksen”, joko herkkäuskoisuuttaan tai laiskuuttaan eivät seuranneet tapahtumia, eivät ansaitse hoitoa ”rokotuksen” haittoihin tai hyvitystä valtiolta. Jokin vastuu ihmisellä itsellään tulee olla tekemisistään.
Tässä toteutuu vain arkielämän Darvinismi, joka harventaa lajista pois arvostelukyvyttömät, tietenkin lasten kohdalla asia on toisin ja rokotuksen lapsille antaneet tulisi saattaa vastuuseen teoistaan.

Hema

Juuri siitähän – omavastuusta – on kyse, kun osallistuu lääketiteelliseen kokeeseen. Kenenkään henki-, sairaus-, tms.vakuutus ei automaattisesti ole korvausvelvollinen, jos oireen voidaan katsoa syntyneen suoraan tuon kokeen seurauksena. Toki saman juridiikan mukaan virkamiehemme, ne jotka suosittelivat ilman ”…osallistutte siis vapaaehtoisesti lääketieteelliseen kokeeseen…”-sanoja, ovat vastuussa virkarikoksistaan. Huolimatta siitä ettei syyteoikeutta ole.
Loputtomiin tämä lässytys geenipiikeistä ei voi jatkua. Lääkärit palavat loppuun joutuessaan jatkuvasti paikkaamaan valheita valheilla, myymään ”selittämättömiä” sairastumisia, kuolemia yms. Lääkärit suojelevat itseään ja konsensustaan, ahneet ja moraalittomat lääkeyhtiöt ovat sitä mitä niiden kuuluukin olla – eivätkä lakkaa yrittämästä, mutta poliitikkomme ja virkamiehemme ”päättivät” suvereenisti puolestamme ilman faktoja tai vastuuntuntoa. Antakaamme siis kunnia sinne minne se kuuluu. Huijareillemme. Sama porukka päätti aiemmin salata geenimanipulointiin liittyvät tuoteselosteet.
Ehdotan täydellistä epäluottamuslausetta koko hallitukselle ja virkamieskunnalle, sekä täydellistä kansalaisselvitystä kyseisten ihmisryhmien rikoksista sitten koiviston aikojen. Tätä selvitystä varten perustaisimme perustuslakituomioistuimen, sekä langettaisimme kaikille perustuslakivaliokunnassa vaikuttaneille 10 raipaniskua / tuotettu päätös.

Peter Kreisler

Niinpä, mutta lääkärikunnan vastuuttomuus oli, ainakin minulle, tässä näytelmässä yllättävintä.

Ilmari

Silkkaa roskaa ja vielä noin pitkä.

John Quiman

Mielipide tuokin, tosin ei oma, vaan suvakkilan tiedotuksen ”totuus”.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
juu

Piikistä ei ole kun haittaa, mutta siitä huolimatta Krista Kiuru haluaa taas piikittää kaikki.
Hän on tietysti täysi ammattilainen juupa juu..

Ilkka Forsten

Miksi epävarmuus riitti kuitenkin sen ensimmäisen kierroksen käyttöön, ja vielä toisen ja kolmannenkin. Eikö ole outoa että nyt tutkitaan ” huolellisesti ” toimiiko rokote, eli onko siitä vastetta, mutta 2020 sitä piti ottaa väkisin vaikka tulokset on olleet kaikkea muuta kuin kansanterveyttä edistäviä. Ja Sanna Marinin ansioksi luettu suomen koronalta pelastaminen on sen luokan vitsi, ettei meinaa saada naurua loppumaan vaikka kuinka yrittäisi.

Länsimaailma on hullujen pauloissa

Mutta mitenkäs nyt noin, kun Ursula on meille kaikille tilannut 10 piikkiä yli 70 miljardilla eurolla? Eikö niitä tarvitakkaan??

Wihurirokko

Kun koronapandemia alkoi, niin ei tiedetty sen vaarallisuutta eri ikäpolville, joten rajoituksia jouduttiin asettamaan ylimitoitetusti.
Onneksi se osoittautui vaaralliseksi vain vanhuksille ja osalle perussairaista – koska riittävän moni otti rokotteet.

Kata

https://www.foxnews.com/us/new-york-supreme-court-reinstates-all-employees-fired-being-unvaccinated-orders-backpay

“Being vaccinated does not prevent an individual from contracting or transmitting Covid-19.”

Eli höpsöntöö.Virus oli liikkeellä mutta ihan sekoa oli nämä mandaatit ja rajoitukset ja kaikki seis mutta toki yhä kulkee porukkaa vaippa naamallaan,niin se massahysteria toimii.

Vuonna 2020 koronavirustautiin eli covid-19-virusinfektioon kuoli Suomessa yhteensä 558 henkilöä. Joka sadas Suomessa tapahtunut kuolema oli koronavirustaudin aiheuttama.(Tilastokeskus).2021 tilasto tulee julki 9.12.22.
Tämä jabbirumba vei sitten kaikki päin” sitä”….suorastaan tyrannitouhua.

John Quiman

Vaippa eli maski naamalla suojelee virusta vastaan yhtä hyvin kuin lentopalloverkko suojelee hyttysiä vastaan.

Kata

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/nuppineulan-paahan-mahtuisi-4-000-000-000-000-koronavirusta-se-on-100-000-kertaa-enemman-kuin-viruksessa-on-atomeja/e063546b-391d-4cf0-8be5-91e51d213b4f

Olet oikeassa,tuo on maksumuurin takana mutta siitä selviää viruksen koko…siis todella paljon pienempi kuin bakteeri.Ja silti muotiin tuli kangasmaskeja..siis ei mitään muuta kuin logoja ja myyntiä mutta virukseen vaikutus nolla!
Mutta ei siihen puututtu…jännää.Bisnes,bisnes…

Ilkka Forsten

No ilmankos sisällä oli hyttysiä niin hitosti kesällä,pitääkin vaihtaa lentopalloverkko muikkuverkkoon, kiitos ohjeesta. 😉

Kata

😀

John Quiman

Että korona on aika lievä tauti melkein kaikille, oli tiedossa kauan ennen kuin mitään rokotuksia alettiin jaella. Rajoituksia ei jouduttu asettamaan, niitä halutiin asettaa.

Rokotteiden ottaminen ei heikentänyt koronan leviämistä, mutta se loi uusia variantteja ja se heikensi rokotettujen terveyttä.

otto suni

Jo vuoden 2022 aikana olen joutunut hautaamaan 5 vanhaa ystävääni jotka olivat saaneet kolmannen koronarokotuksen. Ainoastaan yhdellä oli 2-tyypin diabetes ja yksi ehti soittaa ambulanssin saatuaan kolmannen rokotuksen, saatiin Meilahden pöydälle, aorta revennyt, eli piikkiproteiinit olivat tehneet tehtävänsä, kaveri oli täyttänyt 70 v 4 päivää aikaisemmin.
Kyseessä on ihmiskunnan historian suurin ihmiskoe ja on syytä huomioida, että Pfeizerin johtaja Bourla on eläinlääkäri koulutukseltaan, sekä ”kipapää” ja Ursula von der Leyen gynegologi! Ursulan mies on lääkäri ja toimii Israelissa!

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=k_7moAdX5Qw

Ja niin monta tilasi yrzylä pikkurahalla meille(muutama ihan ylimääräinenkin)…ja gavin alkaa käliförniässä rankaisemaan jos” väärää tietoa” lekuri levittää…

Oispa meillä tuollaisia meppejä kuin Christian Terhez,vaikka onkin nettosaajamaa varmaan!Mutta uskaltaa sanoa miten hommat on…

Niin ja Yrzylän mies on vitserin hommissa kans…aiemmin luin jostain julkaisusta että oli tienannut kivasti ….ei voi sanoa kuin %¤#”#¤%# ettei mee taas odotushuoneeseen ja voi siltikin mennä.

Ilkka Forsten

Päivi Nerg oli utaretutkija.. Kyllä meillä on asiat hyvin kun terveyttämme ja maahanmuuttoa hoitaneet ovat kaikki noin koulutettua väkeä. Eläinlääkäri kertoo gynegologille että utaretutkijan on suvaittava israelissa toimivan lääkärin reseptit.

John Quiman

Ehkä utaretutkijan on katsottu olevan sopiva hoitamaan kansan lypsämiseen tähdännyt matukuuri, jotta matut voitaisiin hoitaa ja elättää.

Kata

Hyvin sanottu!

ike

Kiitos tuosta yhteenvedosta.

Ilmari

Olen ottanut 3 rokotetta ja kuntoni sen kun paranee!

John Quiman

Entäs ne lukuisat, jotka menettivät sen myötä terveytensä ja ne, jotka ovat kupsahdelleet verisuoni- ja sydäntauteihin, jotka rokotteet ovat aiheuttaneet, todistetusti?

Voi olla, että uskot kuntosi paranevan, mutta niin on moni muukin. Vastikään yksi poliitikko amerikoissa kiukutteli rokottamattomista ja tuomitsi ne alimpaan helvetttiin. Hän oli kova markkonoimaan rokotteita. Puhui kuten Ilmarikin itsevarmasti. Niinpä sitten kuukahti yhden tehosteen jälkeen sydänongelmiin, jotka rokotus aiheutti.

Kata

Eppäillä soppii kaikesta päätellen! 😀

Mätäpaise

Juu, ei kandee ottaa mitään lääkkeitä tai rokotteita esim. kurkkumätään, jäykkäkouristukseen, polioon, tuberkuloosiin, hinkuyskään ja rokkoihin.

Parasetamolitkaan ei sovi lainkaan 10% ihmisistä, joten tuskin kovin terveellisiä niille lopuille 90%:lle.

juu

Jos ei edelleenkään ymmärrä eroa koronapiikkien ja muiden aikaisempien oikeiden rokotusten välillä, niin ei muuta kun piikille vaan..

Peter Kreisler

Niin, kuten mainitsin, arkielämän Darvinismia joka karsii vähemmän ymmärtäviä.

John Quiman

Ei ihme, että aatokset näyttävät puurolta, kun ei pysty erottamaan asioita toisistaan.

Hanna Nuhanek

Joo, mutta jos tulee 1-2 viikon sairausloma, jos ei ota uusinta varianttipäivitettyä rokotusta. Ei kai silloin influenssarokotustakaan kannata ottaa, kun ei vakavaa? Minulla yrittäjänä ei ainakaan varaa jäädä pariksi viikoksi kotiin sairastelemaan yhtään ylimääräistä tautikierrosta. Ja työnantajana ketuttaisi jokainen ylimääräinen ja vältettävissä oleva sairastuminen. Rokotteet vaan jakoon tänne VERONMAKSAJILLE!

Nationalisti

Hyväuskoinen hölmö, ei tullut sitten mieleen, että jatkuvilla piikityksillä takuuvarmasti sairastuu?
Noilla myrkyillä ei ole mitään vaikutusta immunniteettiin, niinkö?

Rokotettu

Ei mulla ainakaan ole vielä todettu koronaa, vaikka lähellä todettu monta kertaa.

Rokottamaton

Eikä mullakaan ole todettu koronaa, vaikka täysin rokottamaton, maskiton ja lähellä todettu useita kertoja.

Jos lääketutkimuslakeja ja rokotteen määritelmää käsitteenä pitää erikseen muuttaa, että ihmiseen voidaan pistää tuntemattoman vaikutuksen omaavaa ainetta, niin pitäisi kellojen alkaa kilkattaa kaikilla labrarottaa suuremman aivokapasiteetin omaavalla.

Ilkka Forsten

Ja minulla ei ole takana yhtään kierrosta, eikä tule, mutta ei ole ollut koronakaan kiusana. Sen sijaan kaikilla niillä jotka on rokotettu, kaiketi jo neljänteen kertaan on tauti ollut yhtenään.. Kyllä on hyvin toimiva rokote, voi että.

Muistan aina sen yhden tollon puheet joka puolusti koronarokotteita sanomalla että ei siinä ole mitään ihmeellistä jos tarvitaan joku rokote, rokotetaanhan lapsetkin jo varhaisessa vaiheessa tiettyjä sairauksia vastaan.. Juu kyllä, mutta ei viittä kertaa saman asian takia. Jos lääkkeen teho on niin kehno että sitä on piikitettävä kolmen kuukauden välein, on syytä miettiä missä mennään. Te kaikki jotka tallasitte siihen miinaan mitä THL ja hallitus touhotti välttämättömyytenä, voisitte nyt miettiä oletteko TE koekaniineita sillä oikean rokotteen kehittäminen on vuosien työn tulos. Ei mikään muutaman kuukauden rupeama.

ike

Ei kun piikille. Äkillisen sydänkohtauksen jälkeen sitten ei ole enää huolta tuosta firman pyörittämisestä. Niin, jopa yksi rokotteen kehittäjistä myönsi että sitä ei ole kehitetty tällaiseen käyttöön.

Tuumailija

Edelleenkään kyse ei ole rokotteesta vaan kokeellisesta geeniterapiapiikistä. Euroopassakaan ei ole piikki saanut rokotteen statusta, vaan sitä on käytetty hätäluvalla, sen se saa vasta alustavasti 2026.

Tietty jos haluaa vastustuskyvyn pudottaa minimiin ja on varaa sairastaa tavallinen flunssakin (koronaksikin kutsuttu) kaikkine hyvyyksineen, niin saa olla yrittäjällä olla paksuhko lompsa kulujen kattamiseksi ja sairausloman viettämiseksi.

Jos rokotekattavuuden noustessa ”sairastuneiden” määrä myös nousee, niin pitäisi terveen järjen alkaa kolkuttamaan että tässä puliveivauksessa on jokin vialla pahasti.
Euroopassa tehty jo yli 250.000 valitusta piikin haittavaikutuksista, suomessakin tuhansia.
Muistettaneen että sikaflunssa aloitti tämän mNRA rokotteen ihmiskokeet ja ne lopetettiin välittömästi kun muutama sata ihmistä kärsi haitoista euroopassa.

Nationalisti

Ei ole missään vaiheessa ollutkaan mitään perusteita.
Yhä enemmän alkaa paljastumaan tuostakin k-setuksesta, ymmärtääköhän ihmiset edes hävetä sitä omaa tyhmyyttään vai onkohan nyt pelko perseessä siitä, mitä kaikkea kehoon otetut aineet ovatkaan tehneet immuniteetille, muista ongelmista puhumattakaan.

” Jos tehosteannoksia suositeltaisiin sote-ammattilaisille, pitäisikö niitä suositella muillekin ammattiryhmille, jotta sairauspoissaoloja estettäisiin.”
Nuo kokeelliset globalistifirmojen piikithän niitä poissaoloja on nimenomaan lisänneet, Ylellekin tuli kiire muokata otsikkoaan…

Kata

Mie en suosittele kellekään!Buusteria buusterin perään no kyllä siinä vitseri rahaa kerää…Mutta vastuuta ei ole!
Miten tästä edes puhutaan enää?Körönä loppui kuin seinään 24.2.22…..

https://www.foxnews.com/us/new-york-supreme-court-reinstates-all-employees-fired-being-unvaccinated-orders-backpay

otto suni

Körönä todella loppui kuin seinään ja nyt buusteri tarkoittaa samaa kuin hidas eutanasia, kuten koko rokotuskampanja. Plandemiasta tuli yhtäkkiä pandemia, vaikka ainoastaan Espanjan tauti oli todellinen pandemia ja sen aiheutti aivokalvon tulehdusta vastaan bakteereilla ”rokotetut” amerikkalaiset nuoret sotilaat jotka toivat sen Eurooppaan 1917/18 ja tappoivat n. 30.000 ihmistä Euroopassa.
Tämän ns. ”rokotteen” kehittänyt eli bakteereja rokotuttanut henkilö oli Bill Gatesin isosisä eli sama roistosakki jatkaa Gatesin filosofiaa siitä, että maailman väkiluku saa olla vain korkeintaan 500.000.000 ihmistä Rokottamallako on tarkoitus vähentää ihmiskuntaa, vika vaan sattuu olemaan kohderyhmän maksuhalussa, eli euroopplaiset maksavat hullun lailla rokotteista mitkä tuhoavat heidän immuunijärjestelmänsä ja lampaat määkivät iloisina lisää piikkejä.
On niin turvallinen olo kun saa jo viidettä piikkiä ja lähes kaikki kaverit ovat kuolleet odottamatta ja yllättäen saatuaan kolmannen piikin. Eutanasia on useimpien suomalaisten valinta, mutta siihen on vaikuttanut erityisesti Mediapooli ja presidenttimme!

Sami

Kaikki rokotteet olivat tutkittuja, turvallisia ja tehokkaita. Todellisuus on osoittanut kaikki Hannan ja muiden tv-propagandistien puheet olleen aivan täyttä p—-a. Edes kaikkein yksinkertaisempia tutkimuksia edes verenkuvan muutoksesta ei ole suoritettu. On tullut verihyytymiä, kuukautishäiriöitä, hermostollisia ongelmia, sydänkohtauksia jne. ja silti porukka löytää injektioista puolusteltavaa, ”kun se vakava tautimuoto”. Mutta kun ei se estä edes sitäkään.
Kuinka kauan ihmiset vielä uskovat YLEn tv-juutalaisten paskapuheita?

Moraali on kadonnut Suomen hallinnosta

Kuinka kehtaavatkin. Lisäksi yllättävän moni näistä valehtelijoista on naisia.

Tuumailija

Telaketjufeministeillä on rautainen kokemus agendojen eteenpäin viemiseksi, eli täysiä alan ammattilaisia.

John Quiman

Mielenkiintoista on myös, että väitetysti koronaan kuolleiden ruumiinavauksia ei ole haluttu suorittaa, eikä rokotettujenkaan liiemmin. Ei ole haluttu tietää todellista kuolinsyytä. Nyttemmin niitäkin on tehty, mutta aiemmin ei juurikaan.

Ilkka Forsten

Ylistäkäämme ensi sunnuntain messussa Pfizeria, lyökäämme rintoihimme ja lausukaamme hartaasti shalom a leikum. Menkäämme ottamaan kunnon kännit bar mizwaan. Irja Askola ei voi meitä pelastaa, hän pelastaa vain Ture Boeliuksen sielun. Me joudumme kadotukseen koska emme halunneet lisätä kirkollisviinien prosenttilukua, kun irja kävi vielä kirkon piikkiin vetäisemällä tuopin jos toisenkin sakastissa. Mutta, älkää lannistuko, voitte pelastua sittenkin. Äänestäkää vihreää lahkoa, luottakaa SDP:n vankkaan osaamiseen ja Sanna Marinin tanssitaitoihin. Ostamalla sähköauton tuette kaikille loisteliasta sekä kestävää tulevaisuutta. Silloinkin kun sähkö on katkolla. Suvaitsemalla loputtomasti lahkon tarjoamia hyveitä, voitte päästä osalliseksi keloapinoiden looshia. Punavuoren suurlooshiin kuuluminen tuo teille vapauden kaikesta vastuusta. Voitte vetää kolumbiat nenään, uhriutua Maria Veitolan ohjelmassa kertoen kyyneleet simissä että kansa on suvaitsematonta, tanssiminenkin kiellettiin nuorelta naiselta, joka sentään uhraa työaikaansakin bilettämiseen. Pääsette osalliseksi ikuista elämää menemällä sukupuolenvaihdokseen, siellä teille tehdään tekovi****u ehjään pers****n ja saatte käydä missä tahansa WC tilassa tarpeillanne. Kaikki tämä on nyt tarjolla, Pfizerin tämänkuun tarjous rokotteista peittoaa jopa parhaiden pörssimeklareiden tarjoukset. Ota neljä maksa kuusi, ( ei joulukuusi toimituksen huomautus .) Miten onnellisia voimmekaan olla, kauppiaiden suurjuhla lähestyy ja sähkölaskunne erääntyy liki samaan aikaan. ” Tuikkikaa oi Joulun tähtöset.” ja tuikkiihan ne kun sähköyhtiö vääntää tunnista toiseen virtaa on / off asentoon.

Älkää kuluttako lihaa, ostakaa pelkkä luu se jään kouraan joka tapauksessa, ja kun sen päälle ripottelee suolaa siitä saa imeskelemällä ihan yhtä aidon tunnelman kuin kinkustakin. Säästäkää luontoa, luontokato on pahinta sitten vuosien yksi ja kaksi ennen ajanlaskumme alkua. Varastakaa joulukuusi naapurin aidasta, näin et ole tuhoamassa euroopan hiilinieluja. Älä polta kynttilää molemmista päistä, pyri säästämään sillä sähkökatkot voivat yllättää vaikka kaikki nesteytty maakaasu on jo nyt euroopan satamissa. Niitä ei oteta kuitenkaan käyttöön koska se laskisi sähkön hintaa, mikä ei sovi suunnitelmaan tuhota länsimaiset yhteiskunnat vetoamalla ukrainassa käytävään sotaan. Miettikää joulun alla henkeviä, kuten sitä onko Hare Krisnan toistaminen turhaa, vai pitääkö yhtyä allahu akbar joikuun ? Älkää olko suvaitsemattomia, sillä kaikki rodut ovat yhtä ja samaa, paitsi silloin kun valkoinen rotu on kiusaavinaan mustaa rotua. Toisinpäin sitä ei tapahdu, se on luonnonvastainen asia ja kiistatta todistettu tampereen yliopiston luennolla. Samalla kerralla tiedostettiin miesten kuukautisvaivojen mahdollisuus, sekä mahdollisuus synnyttää normaalisti alapään kautta. Joku ilkeämielinen sanoisi että hän on jo synnyttänyt, koska sunnuntai-aamun krapulapas***a oli niin tiukassa että piti vääntää kuin lasta tehtäessä. Pukamia tuli, mutta syntymän ihmekin koettiin. Lapsivesikin lirahti siinä samassa, eli kyseessä oli täysin normaali tapahtuma. Onnea uudelle ISÄ/ÄITI MIKÄ LIE OLETETULLE ! Nyt voitte taas palata arkisten askareidenne pariin. Isä-oletettu parsimaan villasukkia ja Äiti-oletettu lähtemään kapakkakierrokselle muunsukupuolisten seurassa. Pieni biletys on aina paikallaan, eihän sitä voi kukaan tietää vaikka olisi seuraava suomen pääministeriys tarjolla. Kaikki on mahdollista kun äänestää punavihreitä. Voi tätä onnen päivää.

Kata

Ei lisättävää ja ihqua että Tuure pelastuu…

Voi tätä maailmaa….https://m.youtube.com/watch?v=qVqOCXK-Eos

Rohkea poliisi sentään löytyi(Puopolo video)…nyt meillä onkin gängejä…saa puhua vaikka taitaa tapsoska olla allapäin…
Tosiaan,voi tätä onnen päivää….SuomessaKIN.

ike

Juuri päivällä tuon katsoin. Aika pitkään tätä virallista potastapsoskaa tuli jo kuunneltuakin. No tuo kaveri on ollut aika paljon kansainvälisesti liikkeellä ja jo kauan selvillä todellisesta tilanteesta. Luulen kuitenkin että näitä tapsoska-poliiseja ei edes hävetä. Ei voi hävettää jos ei ymmärrä.

Kata

Joo todella virkistävä tämä Rinne… 🙂

Ei ne tosiaan osaa hävetä niillä on niin syvällä ideologia että tuskin edes pitkä terapia auttaa.

Ilkka Forsten

Sen korvasi uusi tauti nimeltään ” denatsifikaatio ” josta käytettiin myöskin nimeä erikoisoperaatio, mistä tuli sittemmin liikekannallepano, joka laittoikin venäjän kansan liikeelle jopa niin että raja-asemilla meinasi tulla tungosta. Tauti minkä piti tarttua sekunneissa jos ollaan maskittomia ja rokottamattomia, ei tunnu tarttuvan millään, vaikka sadat-tuhannet äijät ryntäilee hikikarpalot otsalla pitkin ja poikin ukrainaa jo yli kahdeksan kuukauden ajan.

Kenties ukrainan ” raitis ja puhdas ” ilma ei altista koronalle niin suuressa määrin, kuin Helsingin metrossa haiseva somalia. Voihan se näinkin olla, pitää varmaan tutkia asiaa tai rokottaa kaikki varmuuden vuoksi. Puikulapäitä ei saa rokottaa, koska heillä on oikeus omaan kehoonsa ja allah suojelee toiseuttamiselta sekä rakenteelliselta rasismilta, jos sattuu olemaan hereillä.

Letunviuhake

Ei lisättävää tähän tekstiin😂👍👌

Kata

😀 Näin se homma meni…