Kotimaa Kulttuuri

Tunne juuresi -tapahtuma 3.12.2022 Helsingissä

Kansallismielinen Suunta -kulttuurikollektiivi järjestää 3.12.2022 Helsingissä Tunne juuresi -tapahtuman. Kansalainen julkaisee Suunnan sivuilta löytyvän tiedotteen tapahtumasta.

Tunnetko juuresi? Tunnetko historiamme? Tunnetko kuuluvasi jonnekin?
Miksi se on tärkeää?

Tunne juuresi on jo neljättä kertaa järjestettävä kansallismielinen keskustelutilaisuus, jolla on jokseenkin värikäs historia. Ensimmäistä kertaa se järjestettiin vuonna 2018 Satakunnan Perussuomalaisten Nuorten toimesta ja puhujana toimi Nico Anton Saramo. Vuonna 2019 tapahtuman järjesti Toni Jalonen ja puhujina toimi sillä kerralla Saramon lisäksi myös Tuukka Kuru. Koronapandemian vuoksi tapahtuma jäi vuonna 2020 väliin, mutta se järjestettiin Suunta-kollektiivin tapahtumana kolmannen kerran vuonna 2021.

Tapahtuma järjestetään nyt neljännen kerran 3.12.2022 Helsingissä. Käytännön syistä tarkka paikka kerrotaan lähempänä ennakkoon ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen: suunta@suunta.info

Suosittelemme varaamaan mukaan käteistä, sillä paikalla on kirjamyyntiä.

Neljännen Tunne juuresi -keskustelutilaisuuden puhujat:

Eino Rantanen (s. 2000) on suomalais-virolainen kansallismielinen aktivisti ja Viron Konservatiivisen Kansanpuolueen (EKRE) nuorisojärjestönä toimivan Sinisen Herätyksen puheenjohtaja. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat kansainvälisten suhteiden ja geopolitiikan ohella 1900-luvun poliittinen filosofia ja kansallismielisten liikkeiden historia.

Jasmina Jalonen (s. 1995) on kirjailija ja kansallismielisen kentän monitoiminainen. Luonto ja kulttuuri ovat erityisesti Jasminan sydäntä lähellä. Siispä hän on aktiivinen varsinkin Suunta-kulttuurikollektiivissa ja Matkalla Impivaaraan -kanavalla YouTubessa.

Aleksi Veikkola (s. 1995) on suomenmielinen pirkkamies. Veikkolan erityisiä kiinnostuksen kohteita on historiallinen revisionismi, valtasuhteiden ja kielenkäytön ilmentymät sekä yleisesti ihmisen mieli, keho ja sielu.

Tervetuloa!

26 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
ike

Yksi parhaimpia yhteenvetoja aiheesta on Tuukka Kurun esitelmä: Tunne juuresi, jonka voi katsoa tuosta https://www.youtube.com/watch?v=leZzmJyyi1I. Veikkaan että aika monelle on uutta asiaa ja muutenkin hyvä yhteenveto.

Ilkka Forsten

Mainitsematta jäi yleislääkäri Mengele evp, jonka erityinen kiinnostuksen kohde on luoda arjalainen ihmerotu jota ei ole koskaan ollut edes olemassa.

otto suni

Mengele oli erittäin hyvä identtisten kaksosten tutkijana ja teki vielä Etelä Amerikassa hyvän uran vaikka kipapäät vainosivat!

WhoEmI

Tässä mennään yleensä metsään rotubiologian historiassa. Mengele ja Saksa kiinnostui aikoinaan roduista, kun saivat selville, että ruotsissa rotubiologiaa oli harrastettu jo vuosia ennen kuin saksassa tätä alettiin tutkimaan. Voidaan sanoa, että rotubiologia lähti ruotsalaisten ihanne valtion kehittämisestä ja sieltä maailmalle kuten mm. saksaan. On olemassa erittäin hyvä dukumentti aiheesta ja se löytyy nimellä: Ett folk, ett parti – Socialdemokraternas historiaKatsoin ja ihmetteln, että dokumentti löytyy vieläkin tuubista. Archive dot org sivuilta voi myös ladata videon. Video on ruotsiksi, mutta siihen löytyy tekstityksiä. Toivottavasti tästä(kin) aiheesta voisi joskus puhua enempi. Historia on mitä on…

Tuumailija

Wienissä ja Strasbourgissa oli vahva koulukunta eugeeniselle tutkimukselle, näissä opinahjoissa kävi myös mainitsemasi ruåtsin lääketieteen ”eliitti” hakemassa osviittaa em. aiheesta sekä tietysti julkaisi kansainvälisesti omia tuloksia.
Eikä tarvitse hakemalla hakea 1800 luvun merkittävien eurooppalaisten yliopistojen johtajien, professoreiden, uraa uurtavien tutkijoiden taustoja, niin sieltä löytyy eräs yhdistävä seikka, juu juu.

Ruotsista löytyy aika värisyttäviä asioita lääketieteen osalta, kansankodilla on hieman ankeampi varjopuoli.

otto suni

Ruotsi oli Euroopassa todella huomattavasti muita maita pitemmällä eugeniikan ja rodun jalostuksen saralla ja siellä suomalsiten kallot olivat erityisen kiinnostavia kun haluttiin tuoda esille ruotsalaisten ylempi rotu! Tänään Ruotsi edustaa uutta rotua, mikä lieneekin!

ike

Ruotsi on vähän kummallinen tapaus. Kai tuossa jonkinlainen suurvaltatrauma on takana. Suurvalta nimityksestä voidaan olla montaa mieltä. Saavutti ainakin aikanaan pohjolassa jonkinlaisen aseman ja veti siis ainakin häikäilemättömyydessä vertoja suurvalloille. Meillä siis on jossakin mielessä pari naapuria suomessa jolla on vähän kyseenalainen historia, arvatkaa kuka on toinen. No toki joku sanoo että ei tuo suomenkaan historia nyt niin siisti ole. Päätelkää itse. En ole historijoitsia joten aikamoisella prs-tuntumalla mennään. Täältä löytyy varmasti ihmisiä jotka tuntevat asian paremmin. On tietenkin parempi ”kaveerata”, ainakin toistaiseksi tuon länsinaapurin kanssa, ei tule niin paljon yllätyksiä, ainakaan näillä näkymillä mutta kaikki muuttuu. Tuo vapaa liikkuvuus kyllä asettaa kysymysmerkkejä jos väestö vaihtuu Ruotsissa tuohon tahtiin.

John Quiman

Joskus keskiajalla syntyi Länsi-Suomessa sananparsi: ”On meillä vihulaisia kolme: ruotti, ryssä ja halla”.

Tuumailija

Jos ne ovat ottaneet mallia etelä-amerikasta, koska sieltä on löydetty näitä venytettyjä kalloja joita pidettiin älykkyyden sekä korkeamman statuksen symboleina.
No tuodaan afrikasta sitten puikulapäitä, jos se tarttuisi vaaleaan sorttiin? Voi kuulua ajan myötä pienehkö pettymyksen huokaisu lahden takaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
Ilkka Forsten

Se mihin en suostu koskaan uskomaan on ikuisuusväittämä että suomen muinaishistoriassa ei ole yhtään merkittävää henkilöä tai tapahtumaa. Miten ihmeessä tämä kolkka olisi jäänyt kaikesta paitsi, kun ympärillä touhuttiin koko ajan. Jos vielä laitetaan se vihreän ajatusmallin lähtökohta peliin, ettei mitään alunperin suomalaista edes ole, eli olemme muualta tulleita, niin eikös ne naapurivaltiotkin ole sillä logiikalla asutettu sieltä ” muualta ” tulleilla. Näin ollen on yhä epätodennäköisempää ettei myöskin suomen historiaan mahdu yhtä mielenkiintoisia vaiheita kuin niiden toistenkin. Ruotsinvallan aikaan meiltä riistettiin kaikki ihmisoikeudet, ja siinä samassa rytäkässä oli helpo tuhota todisteet jostain aiemmasta.

Ruotsalaiset ovat omineet esimerkiksi kaiken viikinkimytologian itselleen, vaikka todellisuudessa Tanskalaiset ja Norjalaiset olivat viikinkejä. Itse asiassa jopa nykyisen pohjois-saksan silloiset ihmiset olivat heitä koska he asuivat tanskalaisten naapurina. Ruotsistakin tunnetaan saagoja, mutta paljon vähemmän kuin aiemmin mainituista valtioista. Fakta on sekin että suomen alueelta on löydetty enemmän viikinkiaikaisia miekkoja kuin ruotsista, joka selitetään sillä että miekat olivat kauppatavaraa jota me ostimme lahjakkaammilta ruotsalaisilta, Hah hah hah, niin varmaan.

Tämä hitorian yksipuolistaminen on osasyy sille miksi vihaan ruotsalaisia vaikka sukunimeni onkin alunperin sikäläistä perua. En koe olevani millään tavalla ” hurri ” enkä arvosta ruotsin saavutuksia, koska he eivät ole itse pystyneet mihinkään muuhun kuin luomaan puolikalifaatin silkkaa tyhmyyttään.

Tuumailija

Juurikin näin, suomalaisten geeniperimä on ainutlaatuinen, samankaltaista ei muualta löydy. Suoraan voidaan sanoa että me olemme niitä übermenchejä muihin verrattuna.
Sukulaisetäisyys on tässä harvaan asutussa maassa 63-65, kun vertaa sitä esim. lähi-itäläisiin jossa se on 5-15 välillä, ruotsissakin (kiitos matuloisten) etäisyys lähenee jo 20.
Että mitäpä sitä naapurikylään, kun voi ottaa siskostaan vaimon ja näin suvun veri omassa kylässä pysyy ”puhtaana”.

Geeniperimähän ei parane, jos siihen tuodaan huonoa/köyhempää geeniä, vaan se alkaa rapautumaan. Näin ollen raketti-insinöörien ja savanniviljelijöiden geenistö ei millään tavalla paranna suomalaista (minkään muunkaan kansan) geeniperimää, koska sillä ei ole mitään annettavaa siihen.

Ilkka Forsten

Keski-ajalla euroopan monarkkioita vaivasi alituinen lasten vähäjärkisyys, tai kehitysvammat. Syy oli ihan yksinkertaisesti se että naitettiin penskat omien sukulaisten kanssa, jolloin geeniperimään ei tullut tarvittavaa muutosta Teolla haluttiin tietysti säilyttää valta samoilla piireillä, mutta hinta oli kova.

Nyt ongelmana on ettei haluta myöntää liian huonon perimän olemassaoloa, siis sitä että afrikan tuliaiset ovat sillä samalla linjalla tuotettuja kuin ne monarkkien jälkeläiset. Oma heimo, tai omat penskat ja ÄO 55 – 60… Sitä tilannetta ei korjaa se että kerrotaan kuinka heidän hieno ja ainutlaatuinen perimänsä voisi korvata meidän ” huonon ” perimämme.

John Quiman

Ei oikein missään maassa ole asukkaina aivan ensimmäiset. Ehkä Australian alkuasukkaat ovat sitä, mutta muuten kaikialla ovat väestöt alunperin liikkuneet paikasta toiseen etsiessään parempia elinolosuhteita.

Kalevala on hyvin tarkkaan alkuperäistä suomalaista. Niitä kerättii Karjalan seuduilta, mutta samanlaisia runoja oli läntisemmässäkin Suomessa ja niitäkin on kerätty.

Harva ehkä tullut ajatelleeksi, että Suomessa on tavattoman runsas kansanrunous ja kalevalaiset runot ovat osoitus korkeasta kultuurista. Sellaisia eivät mitkä tahansa kykenemättömät kehittele. Jos on joku joskus lukenut Kalevalaa, on saattanut pistää merkille, miten loistavaa kieltä se on.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Jos uskomme nykyisiä itukommunisteja, suomessa oli vain saamelaisia jotka ovat nyt sitten oikeutettuja vaatimaan laidunmaita Hangosta Petsamoon. Miksi kukaan ei kysy ketkä oli ennen sitä populaatiota, sillä se ei pidä millään tavalla paikkaansa että he syntyivät tyhjästä ja ovat oikeutettuja nillittämään vainoista. He ovat ottaneet asiakseen julistaa miten suomalaiset julmasti tekivät eugeniikkaan liittyviä päätelmiä, ja että esimerkiksi Inarinjärven eräässä saaressa olevasta kolttasaamelaisten haudoista vietiin kalloja tutkittavaksi. Se on totta että on viety, mutta ne ovat yhä RUOTSISSA, ja tapahtumat ovat ruotsinvallan ajalta.

John Quiman

Metsästys- ja keräilykulttuurin aika on ohi. Ei sitä varten voi varata suunnattomia maa-alueita ja kalastusetuoikeuksia niin, että sitä tulisi toisten kunnioittaa.

Pitää kyetä kehittymään ihmiskunnan mukana, eikä jähmettyä johonkin menneeseen. Sitä samaa metsästys- ja keräilykultuuria oli kaikkialla Suomessa aiemmin, mutta suomalaiset päättivät kehittyä, eivätkä vaatineet jokaiselle perheelle muutamaa neliökilometriä maa-aluetta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilmarinen

Saamelaiset ovat tulleet Suomeen Tiibetistä n. 5000 vuotta sitten. Paikallinen hallitsija siellä ajautui sortajaksi. Suomalaiset ovat koko maailman alkuperäisihmisiä. Tämä isien maa tunnettiin vielä kaikkialla tuolloin tuhansia vuosia sitten kysyttäessä turva-paikkaa. Tuohikirje tuon tiibetiläisten tänne siirtämisestä löytyy ilmeisesti edelleenkin jostakin sieltä, koska asia todella hoidettiin virallisesti sen ajan suomalaisen kuninkaan Seppo Ilmarisen toimesta.

ike

Tuo on meille niin kirous, kuin siunauskin. Jos sen oikein ymmärtää.

Kata

Niin se on……

ike

Juuri näin. Lähestyy ajankohta kun historia täytyy kirjoittaa uudelleen. Vanhassa ei juurikaan Suomella ole roolia, mutta se on täyttä pötyä. Suomi on kai ollut niin vaarallinen että sitä on jo vuosisatoja yritetty painaa unholaan, tarkoituksellisesti. Jos suomalaiset tietäisivät todellisesta historiastaan, saattaisivat ihmiset alkaa vaikka vaatimaan itselleen joitakin asioita jotka nyt ovat menneet aivan muiden piikkiin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Norjalaisille heidän saagansa ovat totta ja he pitävät totena saagojen kertomaa Suomen kuninkaista ja siitä, että Norjan perusti Suomen ja Kainuun kuninkaan poika.

Ruotsin vallan aikaan kaikki mahdollinen suomalainen haluttiin hävittää ja opettaa suomalaisille, että ovat metsäkuopissa asuneita tolloja, joille ruotsalaiset toivat sivistyksen.

Tuo sivistyksen tuominen on aika läpinäkyvä valhe, koska jo ennen Ruotsin valtaa suomalaiset kävivät opiskelemassa Saksassa ja Ranskassa. Missään vaiheessa, ei edes Ruotsin vallan aikaan, suomalaiset käyneet merkittävissä määrin opiskelemassa Ruotsissa.

Keskiaikana pitivät keski-Euroopan kuningashuoneet ruotsalaisia barbaareina, joten ei siitäkään tullut tukea ruotsalaisten sivistykselle 🙂

Suomen varhaisemmasta historiasta ei ole paljoa tietoa tarjolla, mutta on arkeologisia löytöjä, jotka konkreettisesti kertovat muuta kuin maakuopissa asuneista tolloista ja on kalevalaista runoperimää kansainvälisestikin katsoen valtavasti. Ei niitä synny ilman korkeaa kulttuuria. Olivat aikansa historiankirjoitusta ja taidetta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ike

No vähän tuntua että noista puikulapäistä jarruttelisin. Kun tuota näyttöä on. No ei ehkä maapallola. Saattaa olla muitakin puikulapäitä 😊. Ainakin monen maan aemeija suhtautuu vakavasti, myös USA.

ike

Ei onnistunut tämän poistaminen. Terv. ylläpito.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Venäläiset (NL:n aikaan) kaivoivat myös kalloja Karjalassa ja väärensivät muutaman kallon osoittaakseen, että suomalaiset olivat mongoleja.

Ilkka Forsten

Niin ne väärensi Katynin metsän tapahtumatkin saksalaisten teoiksi, vaikka koko maailma tiesi jo silloin ettei saksalaiset olleet teon tapahtuma-aikaan edes sillä alueella.

Kata

No taitaa olla kääntäen verrannollista! 😀

Runtiti-pou

Mengele oli hieno mies. Kyllä rodut ovat olemassa