Eurooppa Kotimaa Muu maailma Politiikka

Turkki luopui veto-oikeudestaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemuksia vastaan

Vasemmalta oikealle: Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Kuva: Flickr.

Turkki, Suomi ja Ruotsi allekirjoittivat tiistaina Madridissa käytyjen neljän osapuolen neuvottelujen jälkeen yhteisymmärrysasiakirjan kahden Pohjoismaan Nato-hakemuksista.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan, Naton johtaja Jens Stoltenberg, Suomen presidentti Sauli Niinistö ja Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson tapasivat keskustellakseen asiasta ja Turkin esittämistä huolenaiheista.

Suomi ja Ruotsi hakivat virallisesti liittoon liittymistä viime kuussa, mikä oli Venäjän Ukrainan sodan vauhdittama päätös.

Turkki, joka on Naton pitkäaikainen jäsen, vastusti kuitenkin jäsenyyshakemuksia ja kritisoi maita siitä, että ne suvaitsevat ja tukevat terroristiryhmiä.

Stoltenberg on jatkuvasti sanonut, että ”Turkilla on perusteltuja huolenaiheita, jotka liittyvät heidän taisteluunsa PKK-terroristiryhmää ja muita järjestöjä vastaan”, ja että ”PKK:ta pitävät terroristijärjestönä sekä Nato, EU että Suomi ja Ruotsi”.

PKK on yli 35 vuotta kestäneen Turkin vastaisen terrorikampanjansa aikana ollut vastuussa yli 40 000 ihmisen, myös naisten, lasten ja pikkulasten, kuolemista.

Näillä sitoumuksilla Suomi ja Ruotsi lupasivat vastata Turkin turvallisuusongelmiin

1 – Suomi ja Ruotsi eivät anna tukea YPG/PYD:lle ja Turkissa FETO:ksi kutsutulle järjestölle. Lisäksi Turkki antaa Suomelle ja Ruotsille täyden tukensa niiden kansalliseen turvallisuuteen kohdistuvia uhkia vastaan. Suomi ja Ruotsi torjuvat ja tuomitsevat terrorismin kaikissa sen mahdollisissa eri ilmenemismuodoissaan jyrkästi. Suomi ja Ruotsi tuomitsevat yksiselitteisesti kaikki terroristijärjestöt, jotka tekevät hyökkäyksiä Turkkia vastaan, ja ilmaisevat syvän solidaarisuutensa Turkille ja uhrien perheille.

2 – Suomi ja Ruotsi vahvistavat, että PKK on kielletty terroristijärjestö. Suomi ja Ruotsi sitoutuvat estämään PKK:n ja kaikkien muiden terroristijärjestöjen ja niiden liitännäisjärjestöjen toiminnan sekä näihin terroristijärjestöihin liittyviin ja innoittamiin ryhmiin tai verkostoihin kuuluvien henkilöiden toiminnan. Turkki, Suomi ja Ruotsi ovat sopineet tehostavansa yhteistyötä näiden terroristiryhmien toiminnan estämiseksi. Suomi ja Ruotsi torjuvat näiden terroristijärjestöjen tavoitteet.

3 – Tämän lisäksi Suomi viittaa useisiin viimeaikaisiin rikoslain muutoksiin, joilla on säädetty uusia tekoja rangaistaviksi terrorismirikoksiksi. Viimeisimmät muutokset tulivat voimaan 1.1.2022, ja niillä on laajennettu terroristiryhmän toimintaan osallistumisen soveltamisalaa. Samalla terrorismirikoksiin liittyvä julkinen kiihottaminen kriminalisoitiin erillisenä rikoksena. Ruotsi vahvistaa, että uusi, tiukempi terrorismirikoslaki tulee voimaan 1. heinäkuuta ja että hallitus valmistelee terrorismin vastaisen lainsäädännön tiukentamista edelleen.

4 – Turkki, Suomi ja Ruotsi vahvistavat, että niiden välillä ei ole nyt voimassa kansallisia asevientikieltoja. Ruotsi on muuttamassa asevientiä koskevaa kansallista sääntelykehystään suhteessa Naton liittolaisiin. Jatkossa puolustustarvikkeiden vienti Suomesta ja Ruotsista tapahtuu liittoutuman solidaarisuuden mukaisesti ja Washingtonin sopimuksen 3 artiklan kirjaimen ja hengen mukaisesti.

5 – Turkki, Suomi ja Ruotsi sitoutuivat seuraaviin konkreettisiin toimiin:

– Perustavat yhteisen, jäsennellyn vuoropuhelu- ja yhteistyömekanismin kaikilla hallinnon tasoilla, myös lainvalvonta- ja tiedusteluviranomaisten välillä, tehostaakseen yhteistyötä terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa sekä muissa yhteisissä haasteissa niin päättäessään.

– Suomi ja Ruotsi taistelevat terrorismia vastaan määrätietoisesti ja päättäväisesti sekä asiaankuuluvien Naton asiakirjojen ja toimintaperiaatteiden määräysten mukaisesti ja ryhtyvät kaikkiin tarvittaviin toimiin tiukentaakseen kansallista lainsäädäntöään tätä varten.

– Suomi ja Ruotsi käsittelevät Turkin vireillä olevat terrorismista epäiltyjä koskevat karkotus- tai luovutuspyynnöt nopeasti ja perusteellisesti ottaen huomioon Turkin toimittamat tiedot, todisteet ja tiedustelutiedot ja luovat tarvittavat kahdenväliset oikeudelliset puitteet turvallisuusyhteistyölle Turkin kanssa rikoksen johdosta tapahtuvaa luovuttamista koskevan eurooppalaisen yleissopimuksen mukaisesti.

– Suomi ja Ruotsi tutkivat ja kieltävät PKK:n ja kaikkien muiden terroristijärjestöjen ja niiden liitännäisjärjestöjen sekä niihin liittyvien tai niiden innoittamien ryhmien tai verkostojen rahoituksen ja värväystoiminnan.

– Turkki, Suomi ja Ruotsi sitoutuvat torjumaan disinformaatiota ja estämään kansallisen lainsäädäntönsä väärinkäytön terroristijärjestöjen hyväksi tai edistämiseksi, mukaan lukien toiminta, joka kiihottaa väkivaltaan Turkkia vastaan.

– Suomi ja Ruotsi varmistavat, että niiden asevientiä koskevat kansalliset sääntelypuitteet mahdollistavat uudet sitoumukset liittoutuneille maille ja heijastavat niiden asemaa Naton jäseninä.

6 – Näiden toimenpiteiden toteuttamiseksi Turkki, Suomi ja Ruotsi perustavat pysyvän yhteisen mekanismin, johon osallistuu asiantuntijoita ulko-, sisä- ja oikeusministeriöistä sekä tiedustelupalveluista ja turvallisuuslaitoksista. Pysyvään yhteiseen mekanismiin voivat liittyä myös muut tahot.

7 – Turkki vahvisti myös pitkäaikaisen tukensa Naton avoimien ovien politiikalle ja suostuu tukemaan vuoden 2022 Madridin huippukokouksessa Suomen ja Ruotsin kutsumista Naton jäseniksi.

Lähde: Anadolu Agency

116 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Niinistö sai neuvottelu voiton puristamalla yrmeältä sedältä myönnytyksen suostuttelemalla luopumaan ”Mopsin” luovuttamisesta Turkkilaiseen keittiöön. Sen sijaan kovalla työllä ja ovelalla hermoja raastavalla neuvottelutaktiikalla Ninistö sai kenkättyä sen sijaan rouvansa vetämään kivirekeä kivilouhoksille. Tällä valtioliitolla katsotaan olevan paljon hyötyä Turkin vuorenvarmalle EU-jäsenyydelle, jonka toteutuessa SuomenTasavallan presidentin vaimo vapautuu työpalveluksestaan Euroopan rauhanjärjestön hyväksi.

Ilkka Forsten

Putteli taitaa olla lähempänä kuolemaa kuin aavistammekaan, kun hänen sylikoiransa vaihtoi puolta noin nopeasti. Älkää nyt vaan tulko sanomaan että putin ei ollut pääsyy sille mitä Erdogan yritti ajaa eteenpäin.

Samaa sivuten tuli mieleeni, että tiedustelulähteiden mukaan putinilla on kaksi vuotta elin-aikaa, ja jostain syystä SUOMEN talousgurut osasivat kertoa että polttonesteiden hinnat tulevat kohoamaan ainakin kaksi vuotta, sitten voi helpottaa. Ihan varmaan oli sattuma ?

Lieväasteinen

Minusta Erdoğan pelaa silti omaa peliään. Joskus Erdoğanin ja Putinin intressit yhtenevät (kuten Suomen NATO-jäsenyysasiassa), muttei enempää. Miten on toiminut Erdoğan:
1. Ampui alas venäläisen sotilaslentokoneen.
Miten Putin on kostanut? Ei mitenkään. Uhkaili, että Venäjä ei osta enää Turkilta tomaatteja. Parin kuukauden päästä niiden ostaminen jatkui.
2. Valloitti Azerbaidžanin kanssa Karabahin takaisin. Kollektiivisen turvallisuusjärjestön jäsenenä Venäjän piti liittyä sotaan Armenian liittolaisena. Liittyikö Venäjä? Ei uskaltanut.
3. Samalla Erdoğan liitti Azerbaidžanin armeijan omaan armeijaansa. Nykyään ei ole Azerbaidžanin armeijaa, vaan on Turkin ja Azerbaidžanin armeija. Ja Turkki on NATO-maa. Miten on reagoinut Putin? Ei mitenkään.
4. Erdoğan on toistuvasti sanonut, että Krim kuuluu Ukrainalle. Miten Putin on reagoinut? Ei mitenkään.
5. Erdoğan on toimittanut Ukrainalle bayraktarit, joista tuli venäläisten kauhu. Mitä on tehnyt Putin kostoksi? Ei mitään.
6. Turkki on sulkenut Bosporinsalmen Venäjän sotalaivoilta. Venäjä vain nieli pitkin hampain.
7. Kirsikkana kakun päällä Erdoğan aikoo nyt aloittaa tai on jo aloittanut oman uuden ”sotilaallisen erikoisoperaationsa” Pohjois-Syyriassa. Venäjä ”on huolissaan”.
Erdoğan vain osaa asioida Putinin kanssa, tietää, että Putinin uhkailut ovat pelkkää bluffia, ja vetää epäröimättä Vovaa turpaan, kun tilanne vaatii. Ja Vova tavallaan kunnioittaa voimaa.

Eetu

Mitä ählämimpi maa, sitä varmemmin kaikki sen ulkopoliittiset temput ja kommervenkit ovat pelkkää sisäpolitiikkaa. Erdogan jo on saanut pullikoinnistaan kaiken sisäpoliittisen propagandaherkun, jota tavoittelikin, ja kotimaan ulvova rahvas taas palvoo sankaridespoottiaan.
Liekö Sale ymmärtänyt, että annetaan Ahmed Ahneen pullikoida niin kauan, että sisäpoliittiset nannat ovat tallessa, sen jälkeen Turkki kyllä on myötäsukaan hommien kanssa? Ei Suomen kaapin päällä ketään muutakaan ole, jolla edes olisi mentaalieväitä tällaiseen strategiseen ajatteluun.

Vihakone

Toivottavasti Sale tukehtuu vaikka kahvipullaan tuolla reissullaan.
Vastenmielisin, kieroin ja vahingollisin presidentti koko Suomen historiassa.

gameover

Niin no, länsimaiden alamäki tai länsimaisen sivilisaation talvi jatkuu kiihtyvällä tahdilla. Kaikissa luokissa. Lapsenuskoiset tosin luulee vieläkin että tästä selvitään kuin koira veräjästä.

Ihmettelijä

Se alamäki liittynee uuteen järjestykseen, johon muuten natokin tulee kuulumaan. Verkkomedia kirjotti 24.11.2014 Sipilän kynästä: USAn hallinnon ex virkamiesjohto varottaa Washingtonin maailmansota- aikeista. Olisi kannattanut miettiä, kannattaako natoon edes hakea, kun maailmansotaa suunniteltu jo tuolloin, vai ollaanko sotaa meillä nimenomaisesti havittelemassa?

Nationalisti

” Naton tavoite on leikata päästöjä niin, että Nato on hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.”
Ei tsiisus minkälainen pelleorganisaatio, sopii kyllä hyvin tämän ajan kuvaan.
Parhaiten se päästöjen leikkaaminen onnistuu, kun lakkautetaan tuo sionistien globohomojärjestö ja lähetetään Jenkit h..vettiin täältä pahentamasta Euroopan asioita.
Yhdysvaltojen ”demokratian” vieminen esimerkiksi Lähi-itään on nähty jo.

Ilkka Forsten

A) Me emme ole lähi-idässä, ja B) meillä on nähty Venäläisten käsitys hiilineutraalista maailmasta, joten C) NATO on hyvä valinta.

Nationalisti

Et sitten ymmärtänyt tuota ”vienyt demokratiaa” jutun pointtia, ei yllätä, Nato-kiimaiset kun ovat muutenkin, miten sen nyt sanoisi, yleensä hyvin yksinkertaista sakkia.

gameover

Nato kiimainen = globalisti liehuttamassa jonkin globaalin vallan alla olevan osavaltion lippua ja itkeskelee miten voi olla että bensa maksaa niin paljon että normaaleissa töissä ei kannata käydä vähänkään pidemmältä matkalta ja että miten voi olla että eksoottisia sossupummeja, sotarikollisia, rikollisia ja palkan polkijoita puskee rajan yli loputtomalla syötöllä ikuisesti. Mutta ehdottomasti kaikenlaisiin globalistien globaaleihin sitoviin järjestelmiin ja sopimuksiin pitää mennä automaattisesti mukaan koska ilkeät venäläiset. Kaikki on ilkeiden venäläisten syytä. Aina ollut ja aina tulee olemaan.

Ilkka Forsten

Myönnän etten ole keksinyt suhteellisuusteoriaa enkä atomipommin kaavaa, mutta jotenkin näkisin että noin pienellä tietomäärällä teet kovin suuria päätelmiä siitä mikä on toisten henkinen taso. Lisäksi katson aiheelliseksi sanoa, että huumori ei ole ihan pois-suljettu ominaisuus kirjoituksissani, joten on syytä huomioida myöskin se aspekti. Ymmärsin erittäin hyvin kirjoituksesi pointin, eikä kiimaisuus-asteeni ollut läheskään tapissa sillä kiihotun ihan eri asioista.

Juha

Heh. Minä en aio CO2 päästöjäni vähentää paitsi ehkä sitten kun nato hävittäjät poistuu Suomen ilmatilasta. Niin paljon niistä syntyy CO2 päästöjä, että minun päästöni on marginaaliset niiden rinnalla.

Ilkka Forsten

Paljonko sinulla on siinä vaiheessa nopeutta ? Vihreällä siirtymällä ei ole aikaa odotella, sillä jo huomena voi olla ihmiskunnan viimeinen puuronsyönti. Täytyy myöntää että sinulla ja Li Anderssonilla on hyvin samanlainen lähestymistapa maan puolustuksellisiin kysymyksiin, tosin sillä erolla että Li järkiintyi jo, mutta sinusta en ole ihan varma. Muistat toki kuinka hän ( andersson ) vielä hetki sitten julisti että parasta maanpuolustustyötä olisi lopettaa ilmavoimat, ja antaa nekin miljardit afrikkaan kehitysmaa apuna. Nyt on toinen ääni kellossa, kun entinen korkealle arvostettu ja ihailtu valtio ei antanutkaan miljardejaan afrikkaan vaan lähti Ukrainaan. Li katsoi karttaa, ja huomasi että kele… sentään, mehän olemme ihan naapurissa, eikä Tsaari Putin olekaan mukava ja myötätuntoinen herrasmies.

Ilmari

Sionistien globohomojärjestö??? Oletko sinä aivan terve?

Oikea kyssäri

Oletko sinä aivan normaalisti kehittynyt?

Lieväasteinen

Kiitos, Erdoğan. Kun Suomella ei ole kansallista hallitusta, vaan sen tilalla on globalistis-kommunistinen EU:n ja WEF:n miehityshallitus, on pakko kiittää Erdoğania siitä, että hän välillä toimii tavallisten suomalaisten eduksi eli yrittää laittaa Suomen turvapaikkapolitiikkaa vaikka jonkin verran kuntoon ja taistelee Suomeen pesiytynyttä terrorismia ja kommunismia vastaan, parantaen samalla tavallisten suomalaisten veronmaksajien turvallisuutta heidän omassa maassaan.

Puolueeton

Jotenkin tehty sopimus vaikuttaa sellaiselta, ettei EU sitä hyväksy ja Suomen on siitä pakko luopua. Mitä tulee tapahtumaan? 🤔

Ilkka Forsten

Läpi menee kuin muikku suurisilmäisestä verkosta.

Robbe

Olisi mukava tietää taustoista enemmän millainen tarjous Turkille tehtiin, että se ei voinut siitä kieltäytyä. Toisaalta miten tuollaiseen kumppaniin voi luottaa jatkossakaan, kun jo heti ensi metreillä on tuollaista venkoilua. Natossa ollaan kuitenkin kokonaisuutena oikeassa jengissä. Jos ei muuta niin sieltä saadaan kunnon aseita ja tiedustelutietoa. Mahdolliselle hyökkääjälle rajan ylitys ei tule olemaan paraatimarssi. Seuraavat välivaalit ja pressan vaalit 2024 jenkeissä ovat myös riski Natolle jos siellä pääsee kahjo Trump valtaan ja jatkaa edellisellä kaudella aloittamaansa Naton kiristämistä. Jää nähtäväksi selviääkö ennen sitä kuiville nykyisistä syytteistään.

gameover

Nytkö ja vuosikymmenet päästään ei euroopan rajat vuoda pahimpia ja tuhoisimpia biologisia aseita mitä maailmassa on loputtomin määrin. Noh, mitäs pienistä. Pääasia että ryssävihapornolla saa itsensä tyydytettyä.

Kata

Robbe…”kahjo Trump” hahahahaaa voi että kuuntele muutakin kuin yleä ja lue muutakin kuin hesaria!Ja jätä CNN niin on jo tehneet miljoonat.The View,taidat tykätä? 😀
Nyt siellä on seniili puupökkelö johdossa ja kaakottava kamala joille tärkeintä on monipukusuolet,inflaatio jyllää ennätyksiä,laittomia valuu maahan virtanaan,jo yli 3 miljoonaa ja Keystonet sun muut suljettiin…öljypula uhkaa juu ja moni muukin siellä,ryöstely ihan sekoa ja ei tuu rankkua mistään https://www.foxnews.com/us/california-drug-traffickers-fentanyl-pills-released.Siinä JOEN Amerikka NYT!
Eiku vapaaksi….varsinaista hulluutta.
Trump halusi että Saksa maksaa Nato-osuutensa BKT:sta…ja miksei haluaisi?Ai niin mutta ”oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”,sama kaiku on askelten nyt kuin Tappuraisellakin.
Syytteistä on tullut vesiperä jo ajat sitten ja tämä rouva joka valehteli viimeksi muka ”ratti” hommista niin turvamiehet ovat aikoneet todistaa muuta valalla.
6th January on täyttä teatteria ja samaan aikaan vallataan capitoleja osavaltioissa Roe v Wade-lain puolesta,muka!Ne vaan haluaa remuta ja polttaa taloja ja varastella nuo vasurit Ameriikan!
Mutta vauvojen ruoista ei niin väliä!Parissa vuodessa tuli USAsta kolmas maailma.

Robbe

”Hyviä” arvauksia käytetyistä lähteistä. Kerro lisää harhoistasi! ” hahahahaaahiiiihiiiihiiihooooohooooo voi että punaniskaidiootti on hukassa. Ensinnäkin Trumppia ei todettu syyttömäksi! Häntä vaan ei voitu tuomita koska tuomioon olisi tarvittu 2/3 määräenemmistö. Tosiasiassa enemmistö oli hänen syyllisyytensä kannalla! Se varmaan puhuu hänen syyttömyytensä puolesta, että hän salasi Capitolin asiakirjat. Jos ne olisivat puhuneet hänen syyttömyytensä puolesta niin niiden salaamisessa ei olisi ollut mitään järkeä etenkään jos valmistautuu pressan vaaleihin. Nehän olisivat olleet suorastaan vaalimainos hänelle. Nykyisellä hallinnolla on ongelmansa, mutta sillä on edes jotain ennustettavuutta. Trumpin ennakoimattomuus ja ryssien kaveruus on riski kriisiaikana.

Kata

😀 Voi voi voi sie redneck-komukka parka,vai ennustettavuutta joo niin on ja se on että persiilleen menee koko maa!Tai on jo!
Voi olla että minun lähteeni kertovat mitä siellä näkevät ja kokevat,ihan vain muutamista osavaltioista,jopa sinisistä jotka siis oikeesti ovat ihan punaisia.Ei CNN eikä mikään muukaan vaan mitä elämä nyt on USAssa.Taidan uskoa niitä ennemmin kuin sinua! 😀

Capitolin asiakirjat salasi Trump…hahhahahahaa kysy kuule pelosin nänniltä miksi se ei antanut lisää poliiseja Capitolille vaikka Trump pyysi…miksiköhän ???Ja kysy kuka käski paikalla olevien poliisien avata portit ja oikein käsillään elehtiä että tulkaa sisään, tulkaa!
No tottakai sun mielestä väärennettyjä videoita mutta hitsi kun oli suoraa lähetystä…
Ja sitten tule antivantti sarvet päässään muiden vanttien kaa koska näin meni juoni mutta Ashli Babbit on jäänyt unholaan…

Niin ja kenenkäs kanssa se Joe tekikään ystävyyttä ja huntteri oli high…mitä porukkaa!
https://www.foxnews.com/media/biden-holds-notes-you-enter-roosevelt-room-you-take-your-seat?utm_campaign=later-linkinbio-foxnews&utm_content=later-27796491&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio

Kyllä on niin ennustettavaa hahahahahahahahhaahaaa!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
Ilkka Forsten

Mutta jos ennustettavuus tuottaa tulokseksi kommunistisen valtion missä dementoitunut kääpä on nimellisesti presidentti, ja maata johtaa Kamala Harris joka on avoimesti kommunisti, niin ei hyvältä näytä.

Robbe

Ai USAsta muka tulossa kommunistinen valtio??? Että maailman kapitalistisimasta valtiosta ja maailman suurimmasta taloudesta demarit saisivat yhtäkkiä kommunistisen tai edes sosialistisen?? BKTllä henkilöä kohdenkin mitattuna maailman 7. rikkain valtio. Huh huh millä perustelet tuon?

Ilkka Forsten

Tsaarin Venäjä oli mahtivaltio, jossa ei rikkautta puuttunut eliitiltä kuten ei USA:n kohdallakaan, ja sitä tuli kommunistinen… Riittää kait perusteeksi kun katsoo millä tavalla sen maan asioita nyt hoidetaan, ja kuka niitä hoitaa ? Harris ei ole mikään lepsun linjan sosialisti, ja hän sitä maata johtaa ei Biden. USA:n ongelmana on aina ollut se, että suuruus perustuu sisäkauppaan joka ei nyt sitten olekaan parhaassa hapessa. Mitä tulee demareihin, niin on ne saaneet Ruotsinkin kuralle ja samaa tapahtuu Suomessa.

Robbe

No ei todellakaan riitä! Pitkään siellä asuneena annan sinulle vinkin pelkistä nimistä. Puhutaan USAn DEMOKRAATEISTA ja Ruotsin SOSIAALIDEMOKRAATEISTA ja Suomen SOSIAALIDEMOKRAATEISTA. Ne eivät ole sama asia. Lisäksi USAssa on kolmas valtiomahti: ”money talks” Jos demareiden uusliberalistit alkavat hörhöillä liikaa niin niiltä lähtee äänestäjät kuten vielä hetki sitten näytti. Republikaaneillakin on pakka sekaisin ja Trump on osa ongelmaa samalla tavalla kuin Bidenkin. USAssa on vankat sisämarkkinat ja se on myös niiden vahvuus, koska siellä saadaan vientiin menevät tuotteet hyvin testattua ja patentoitua. Sen vienti on vahvaa; tietotekniikka, metalli, viihde jne. R&D panostukset ovat luokkaa mistä EUssa voidaan pelkästään unelmoida. Sen romahduksesta ovat kommarit puhuneet kymmeniä vuosia, mutta edelleen se on antanut odottaa itseään.

Kata

Left wing on left wing ja jopa moni demari sanoo että on menty kauas Kennedyn ajoista.
USAn demareissa on äärivasemmistoa paljon kuten AOC ja ällötäti Ilhan Omar joka valittaa ja valittaa vaikka on rikas kuin kroisos.Ihan täysin komukka.Ja vp samaa kaartia.Joe ei johda mitään vaan kattelee lapusta minne pitää mennä ja siksi tehtiin jopa feikki lehdistöhuone..kunnon prompteri siellä.
Ja välillä nuuhkaisee lapsia ja pitelee kiinni naisista oudoilla tavoilla.Klovnien porukka asuu White Housessa.
Pelosin ukko ajoi päissään kolarin mutta hyshys…ei saa puhua.Ja rouva töni lasta kun muka kehui äitiä eli siinä se suvaitsevaisuus.
https://www.youtube.com/watch?v=U6OHhR_ZEbE

”En se mie ollu”…mikä kääpä!

Robbe

Trump oli vallassa 1455 päivää ja esitti 30522 väärää väitettä. Suomeksi 21 valhetta per päivä
https://www.youtube.com/watch?v=NsQ2hX_noNw

Kata

😀 Nowthisnews…sama kuin cnn ja sisarkanavat ja NYT.Siinä on korulauseitten kehtoja eli tyypillistä vasurien jargonia.Ei päätä ei häntää ja simmut monilla yhtä ummessa kuin meilläkin sannukoiden & kumppaneiden sekoilusta.
Lightfoot on oikein hyvä esimerkki näistä surkuista demsuista.Ja Chicagossa vain yhä riehutaan,”peaceful riot”, ”Summer of love”niin lipevää hunajaa aa että.
Ja molemmat maat ”voivat hitokseen hienosti” omg…

Ilkka Forsten

Oletko laskenut montako valhetta Biden on jo ehtinyt esittää, mukaanlukien valheen siitä että he voittivat vaalit rehellisesti ?

Robbe

Kerro lisää punaniskajunttien vainoharhoista! Löytyy varmaan foxnewseista, heh!

Ilkka Forsten

Jos sinua vaivaa punaniskajuntit ja heidän historiansa / lippu jota käytettiin sisällis-sodassa, olet oppitunnin tarpeessa. Sekin on nimittäin asia mistä valehdellaan tuutin täydeltä kuten Bidenin ” vaalivoitosta.”

Kata

https://www.youtube.com/watch?v=SWzpFwWd95U

On se niin kiva porukka…Ja kuule ei rebseillä ole pakka sekaisin kyllä se hätä on sekoilevien pikku styrankien eli ”demokraattien”.
Et todellakaan tiedä mitään tilanteesta USAssa.Tuskin olet edes käynyt ja älä vaivaudu kitisemään muuta ainakaan minulle.

Robbe

Heh, näytä lisää tyhmyyttäsi ja arvaile lisää taustoistani! Tåsså ketjussa aiheena oli nato:
https://www.factcheck.org/2019/12/factchecking-trumps-nato-remarks/

Kata

Samaa faktantarkistusta kuin meillä näitä jessikkaisia ja envoihengittää-typyköitä!Faktantarkistus on jo kauan ollut pelkkää jargonia ja ideologian pönkitystä!Ei tehoa enää!
Vasurien väline kun ei muuhun pystytä.Ja niin tuttua tuolla muuallakin nimitellä ihmisiä tyhmiksi mikä vain kertoo että joku ylemmyydentuntoinen ideologia siellä taas pönöttää.

”Stupid does as stupid is”…herra Robbe.Forrest Gumpin äiti.

Robbe

Joo kaltaisellesi punaniskalle ei käy mikään muu lähde kuin ”puolueeton” foxnews. Ja todellakin niin tuttua kouluttamattomien punaniskojen tyhmyyttä ja arvailuja muka tietona toisten taustoista. Sinä et kuitenkaan tuostakaan linkistä voinut nostaa ensimmäistäkään väitettä esiin mikä ei olisi ollut totta muuta kuin pelkkiä subjektiivisia mielipiteitäsi. Mitä taas jenkkien tilanteeseen tulee niin se mitä siellä tapahtuu syksyn välivaaleissa ei tiedä kukaan.

Kata

Kyllä tietää mitä tapahtuu jos tällä kertaa on rehelliset vaalit mutta kyllä hilleri voi taas keksiä jotain. 😀

Vietä sie ”summer of love” festareita vaikka Portlandissa! Menoa ja meininkiä! 😀

Ilkka Forsten

Niin missäs osavaltiossa sinä sanoitkaan asuneesi ?

Robbe
Kata

Haukotus….fakkisekkerihommia joojoo…

Robbe

Ja edelleen et löydä siitä mitään mikä ei olisi totta muuta kuin pelkkiä arvottomia subjektiivisia mielipiteitäsi! Tuo lista on todella uskomaton yhden miehen aikaansaannos ja tuolta pohjalta tavoittelee vielä presidenttiyttä. No punaniskoille on sama mikä kahjo heitä kiihottaa.

Kata

😀 Ei voi kuin nauraa sun punaniska-addiktiollesi.Mitä ylimielisyyttä.Punaniskat on tehneet töitä mutta entä sinä?Pelkkä puhuva pää.

Olet selvästi pessyt aivosi USAn komukoiden tuotoksilla.Mikset muuta Commieforniaan kun sieltä on kova muutto pois,Texasiin ja Arizonaan.Jaa että miksi…mietippä sitä!
Newsom tykkäis sinusta,olet hyödyllinen hölmö ja saisit varmaan telttapaikan siltojen alta! 😀

Lieväasteinen

Miksi niillä on aina samanlaisia itkupotkuraivareita ja yli-ihmiskohtauksia kuin Ville Niinistöllä? Ja todellisia ”herrasmiehiä” on koko sakki.

Kata

Nimenomaan ”herrasmiehiä”. 😀
Jotain on pielessä jossain osaa kehoa.

Robbe

Et ole ehkä oikea henkilö henkilö puhumaan herrasmiehistä.

Robbe

Ja edelleenkään et pysty osoittamaan lähteestäni ainoataan vaitettä mikä ei pitäisi paikaansa!

Ilkka Forsten

Niinpä, mutta fakta nyt kuitenkin on että jos KIINA kotiuttaisi rahansa USA:sta niin se maa olisi konkassa saman tien. Tiedätkö että yksi suurimmista USA:n aseteollisuuden omistajista on Saudi-Arabia, ja siinä ei puhuta mistään nappikaupasta.

Mitä tule sisämarkkinoiden kykyyn testata vientiin meneviä tuotteita, niin sanoisin että testaus on mennyt alamäkeä kuin lehmän häntä. Amerikkalainen auto on siitä hyvä esimerkki. Niitä ei enää edes tehdä USA:sa, ja mitä niistä on jäljellä muistuttaa ihan sitä samaa jota tarjoillaan nimellä Daewoo, made in South – Korea. Chevrolet, made in korea, Ford made in Mexico, Chrysler made in Russia jne..

Niin puhuttiin Neuvostoliitonkin romahduksesta kymmenet vuodet, ja lopulta se romahti.

Mitä sitten tulee käsitteeseen demokraatit, niin tiedätkö että suomessa ei ole enää sosiaalidemokraatteja, he muuttivat nimensä demokraateiksi ? sana sosiaali jätettiin pois, ja jos suomessa haluaa nähdä todellisen kapitalistin niin pitää katsoa Paavo Lipposta, joka on muuten SDP puoluekannaltaan. Nykyään siis ” demokraatti. ” Sanna Marin on demokraatti, vaikka tietenkin vaalien alla esittää yhä sitä sosiaali demokraattia.

Suomessakin on kolmas valtiomahti. Vihreät. Niin ei pitäisi olla koska kannatusluvut on mitä on, mutta kumma kyllä he sanelevat mitä tehdään. Se aate jyllää myöskin siellä USA:n mantereella, ja siihen liittyy osatekijänä BLM liike. Siinä vaiheessa kun kuukerit saavat latinoiden ohessa ylivallan, joka ei ole enää edes kaukana, on USA:n joutsenlaulut laulettu. Se maa vajoaa muualtakin kuin länsirannikolta San Andreaksen linjalta. Katso syntyvyyskäyriä ja sitä mitä etnisyyttä on tulossa lisää, niin ymmärrät paremmin sen miksi siitä maasta on tulossa avoviemäri.

Robbe

Teslan tehdas Fremontissa on yksi maailman edistyksellisimmistä tehtaista ja Tesla täyssähköautoista number one. Sossutko muuttaneet nimensä? Missä se näkyy:
https://sdp.fi/fi/
Aseteollisuus on yksi jenkkien kivijalka ja ollut jo pitkään. Siellä kehitetyt ja testatut tekniikat tuodaan pitkälllä viiveellä siviilipuolelle ja siellä on paljon tulossa uutta mitä ei vielä edes nähdä.

Muilta osin en lähde spekuloimaan spekuloimaan ennustuksilla. Ne voivat toteutua tai olla toteutumatta ja niistä et voi varmaksi sanoa sinä etkä kukaan muukaan. Keynes sanoi aikoinaan, että pitkä aikaväli on huono ohjenuora ajankohtaisten asioiden hoitoon koska pitkällä aikavälillä kaikki ovat kuolleita.

Ilkka Forsten

Tesla on surkeinta kuraa mitä ostajalle voi tarjota, romua ja sähköautot ei muutenkaan ole tulevaisuutta, paitsi jos uskot kuten Maria Ohisalo että litium on ehtymätön luonnonvara.

SDP:n puoluelehti on nykyään nimeltään Demokraatti, siinä se näkyy.

Asepuolella eurooppalaiset ovat vallanneet USA:n markkinat aikapäiviä sitten. Eihän jenkkiarmeijalle kelvannut enää vuoden 1986 jälkeen edes sikäläisten valmistajien sotilaspistoolit. Ensin markkinat vei Beretta, ja sittemmin vuonna 2017 Sig Sauer M17 mallillaan. Katsopas kenen valmistajan kanuuna Abrams panssarissa on ennen kuin suitsutat jenkkien hienoa arsenaalia.

Lopuksi siteeraan Itävaltalaista korpraalia. ” Siinä vaiheessa jos Saksa häviää sodan, ei lopputuloksella ole mitään väliä, sillä parhaat ovat kuolleet ja loput ei ansaitse elää. ”

Ihmettelijä

Joo, eikä pelkästään Uuesaasta, vaan tarkoitus on että ihan kaikista muistakin maista. Tucker C n uutisen mukaan Kaliforniasta on muuttoaalto Meksikoon, koska Bidenin USA on mennyt niin huonoon kuntoon.

Lieväasteinen

Sekä Obama että Trump harjoittivat isolationismia, mutta aivan päinvastaisista syistä. Äärivasemmistolainen Obama luuli USA:n olevan imperialistinen roistovaltio ja kehitysmaiden sekä kehitysmaalaisten ahdingon syypää. Oikeistokonservatiivi Trump taas ajatteli, että USA:n ei tarvitse puolustaa ideologisia vastustajia eli uuskommunistista Länsi-Eurooppaa saatikka maksaa siitä. Bidenin hallinnossa tappelee kaksi siipeä, yhtäältä Austin ja Blinken, toisaalta Kremliin päin kallellaan olevat Sullivan, realpolitik-kyynikko Kissinger sekä Kremlin agentti Dimitri Simes. Siksi (muttei ainoastaan siksi) Biden päästää suustaan aivan ristiriitaisia väitteitä. Tällä hetkellä Ukrainan ystävät Austin ja Blinken ovat (onneksi) voitolla. Mainitsen vielä Khalilzadin, joka on vuosia ”neuvotellut” Talebanin kanssa ja järjestänyt Bidenille katastrofin Afganistanissa.

Kata

Ja vielä Chuck Schumer…nuljaska.

John Quiman

Kuinka Trump kiristi Natoa?

Hän vaati sitä mitä aiemmatkin USA:n presidentit olivat vaatineet, eli että Nato-maiden tulee laittaa puolustusvoimiinsa sovittu 2 % BKT:sta. Onko kiristämistä, jos vaatii liiton jäseniä pitämään kiinni sovitusta? Trump oli vain selvempi vaatimuksessaan.

Hän totesi, että Euroopalaiset eivät ota vastuutaan, vaan maksattavat USA:lla turvallisuuttaan. Tämä oli tottakin, sillä kun Euroopan monet maat eivät pidä huolta puolustuksesta, tulee Naton puoluskyky maksamaan USA:lle enemmän, etenkin jos tulee konflikti, koska USA joutuu korvaamaan toisten laiminlyönnit.

P.S. Mikähän tämän jumitti odotushuoneeseen? Vaikea kirjoittaa kommentteja, kun monesti joutuu odotushuoneeseen, vaikka tekstissä ei ole mitään epäasiallista.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

No on kyllä outoa jos joutui odotushuoneeseen…mutta totta kirjoitat.

Ilkka Forsten

Trump oli oikeassa sen suhteen, ettei euroopan natomaat ole pitäneet huolta siitä velvoitteesta joka niille kuuluu oman armeijan varustamisesta. Nythän se tuli hyvin esiin kun ukrainan tilanne kärjistyi avoimeksi sodaksi. Miltei kaikki natomaat alkoivat lisätä puolustusmenojaan ja tehdä kalustohankintoja sekä organisoimaan uudelleen aiemmin lakkautettuja joukko-osastoja. Jopa saksa joka on kuohittu eunukkikerhoon nillittämällä natseista armeijassa, alkoi lisäämään joukkojen määrää ja uusimaan kalustoa. Samalla se antoi hyvän kuvan siitä miten hyväuskoista joukkoa euroopassa on valtaa pitämässä. Kenties suurin ihme oli että vasemmistonkin kannattajat tajusivat missä mennään, ja jopa myönsivät olleensa liian hyväuskoisia.

Ilkka Forsten

Muuan ” kahjo ” Biden aiheutti humanismillaan Texas:n historian suurimman siirtolaiskuoleman. 50 nyykähti rekan perävaunuun kun joku noudatti humanistista periaatetta ja yritti tuoda chilipapuja pie***levät rasvakupit lännen elätettäväksi. Trump ei sitä tehnyt..

gameover

Ullatus. Kansalainen on rättipäiden puolella. Netistä muuten löytää videoita kun turkkilaiset sotilaat teloittaa aseettomia kurdinaisia. Ottomaanit muutenkin on tunnettuja historiassaan humanitaarisena rauhan ja suvaitsevaisuuden suurvaltana. Onneksi olkoon.

Kata

Lähde: Anadolu Agency!!!
Eikö se lähde kerro asiat ja tämä lehti toistaa sen lähteen jutun?Kuka on minkään puolella tässä jutussa?
No Turkki saa mitä tahtoo,lähes,se on totta mutta ottomaanien valtakunta oli laajempi kuin Turkki..valloittajia toki.Ja vallatuissa maissa kannattajia.
Näin se menee aina.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Osmanien_valtakunta#/media/Tiedosto:Osmanien_valtakunta_1683.png

Lieväasteinen

Pitääkö olla Suomen kommareiden (vih., vas., Sdp, Rkp) puolella, jotka tukevat PKK:ta kaikin voimin? Myös PKK itse on jonkin sortin kommunistinen puolue.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
gameover

Pitää olla neutraali itsenäinen. Ei vieraiden voimien panopuu.

Ilkka Forsten

No lopeta sitten huoraaminen. mitäs tähän muuta osaa sanoa.

KuuNasse

Jonkinlainen, edes välttävä medialukutaito kannattaisi opetella.

gameover

Kannattaisi joskus lukea kansalaisen parhaimmillaan uuskonservatiivisia julkaisuja. Tottakai ovat rättipää turkin puolella koska = naton puolella = usan puolella. Samalla toki heilutellaan suomen lippua kovasti ihan kuin se jotain merkitsisi. Muuta kuin että saa hyvesignaloida kuten muutkin automaatit. Katsos, porukasta ei saa erottua. Muista se.

KuuNasse

Mielestäni Kansalainen on uutisoinut hyvin laajasti erilaisista asioista. Se taas on eri juttu jos lukija ei ymmärrä uutisoinnin pointtia ja miksi asioista uutisoidaan. Medialukutaito. Uutiset eivät ole mielipidekirjoituksia, kuten valtamedia nykyisin haluaa vääristää uutisointia. Kansalainen ei myöskään ole MitäVenäjää-lehti. Muista se.

Lieväasteinen

MV-lehti = MeidänVenäjä

Pankit pakotti

Ette tainneet huomata että Turkki alistettiin tähän. Ja kukas muu kuin Rotschield sen teki. Liira paineettiin parissa päivässä todella alas. Eli käytännössä NATO/USA alisti kumppaninsa laulamaan sen lauluja.

Ja sitten vielä sanotaan että meillä on oikeus NATO:ssa päättää omista asioistamme.

Ilkka Forsten

Meidän valuutamme ei ole Liira, joten otaksun ettei tässä nyt laulujen sanoitusta muuteta.

Matti

Ei Vieläkään ole myöhäistä käyttää ääntään ja antaa se oikeaan osoitteeseen Huom oikeaan ei sössyt,kököömys,kebulit viherhippiäiset!!!!!

Mutta taitaa suurella osalla aivot olla jääneet narikkaan jos edes sellainen on ollut!!!

Ilmari

Mitä höpiset? Etkö ymmärrä että nyt neuvotellaan jo liittymissopimuksesta.

Matti

En höpise mitään toisinkuin vihervassarit ja muut isojen puolueiden kannattajat jotka hyppää vaikka mereen jos poliitikko käskee

Ilmari

Mutta ymmärrätkö että neuvotellaan sopimuksesta? Suomi on jo liittymispäätöksensä tehnyt.

Ei ole ihan kai pakko liittyä

Suomi voisi ihan hyvin pyörtää päätöksensä.

Jegros

Sulle riittää kun ryssä pyytää luovuttamaan aseet…

Piikkilampaat

Sinä kuolet halvaukseen kun ryssä pieraisee lähelläsi.
Mene vkk ryssien sontaluolaan pätemään.

Matti

Yhtähyvin kuin sinä nuolemaan jenkkien saappaita

Piikkilampaat

Niinpä.
Putinistien mielestä Nato on pelkästään usa, voi tuota pikkuisten putinistien ajatusjuoksua. Mutta mikään ei ole mukavanpaa kun katsella pikkuisten putinistien räjähtävää kipuilua nyt kun Suomi on liittymässä natoon ettekä te voi asialle yhtään mitään.

Jurde

Putinistit ei vain halua sotaa toisin kuin nämä uhoajat.
Natomaat auttaa haluamallaan tavalla esim. Villapaidoilla ja rajanyli voi tulla ohjusta ym. Vuosikausia kun ei ole loppunut ukr vaikka väitetään niin alusta asti.
Niin ja se sota käydään Suomessa vaikka saataisiin aseita kuin ukr ja suomalaisilla sotilailla.
Täysin turhaan….

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Jurde
Jegros

NO mites se naton sodan aiheutta? Lähettämällä villapaidan väärään osoitteeseen? Vai onko putin sitä mieltä, että villapaitoja ei saa käyttää kun lampaat on ryssien pantaviksi?

Naiivinato

Natoa, sotaa ja prideilyä kannattavaan 20%:n kansanosaan kuuluvat NatoniZtit luulevat kaikkia muita putinisteiksi.

Nationalisti

Nato on käytännössä yhtä kuin Jenkit, Nato on sionistiselle Usalle vain poliittinen ja sotilaallinen väline ajamaan omia intressejään.

Ilkka Forsten

Mikäpä ei olisi sitä, siis omien intressien ajamista ? Luuletko että ruotsi oikeasti haluaa lisätä sotilaallista yhteistyötä suomen kanssa, voidakseen olla meille hyödyksi. Ei englanti ole natomaa siksi että se kantaisi huolta muiden edusta, se haluaa naton kautta oman mahtinsa säilyttämistä. Kaikilla on oma lehmä ojassa, mutta se mitä sanot natosta ja liität perään väittämän että naton tehtävä on vain olla amerikkalaisten käsikassara, menee kyllä metsään täydellä kympillä. YK:ta jenkit on vedättäneet, se on totta, sillä he tekivät Korean sodastakin YK:n sodan.

Liität jostain syystä mielikuvituksessasi kaikki USA:n käymät sodat naton sodiksi, vaikka niin ei ole. Irakin sota, noin esimerkiksi, ei vienyt muita natomaita mukaan automaattisesti ja ranska jopa vastusti asiaa josta Bush suuttui. Ihan alunperin ei englantikaan ollut samaa mieltä siitä pitääkö olla osa sitä tappelua. ( Puhun nyt siitä toisesta sodasta, en Kuwaitin valtauksesta. ) Kuinka moni muu natomaa lähti lopulta osalliseksi saddamia vastaan. Siellä ei ollut norjalaisia, tanskalaisia, hollantilaisia, belgialaisia eikä montaa muutakaan. Turkki meni mukaan, koska näki siinä mahdollisuuden iskeä pohjois irakin kurdialueille, jolloin voidaan helposti nähdä mikä se motiivi osallistumiseen oli.

Mihin meidän pitäisi kuulua että olisit tyytyväinen ? Venäläisten matkassa olisimme nyt ukrainassa, tai ainakin meidän pitäisi vahvasti kannattaa putinin ” erikoisoperaatiota ” ja saada samalla koko länsimaiden halveksunta osaksemme. Jos ajattelet että yksin olisimme jotenkin paremmassa asemassa, niin uskot hiukan liikaa suomen kykyyn puolustaa maataan.

Tehdään tämä helpommaksi niin ehkä oivallat mitä tarkoitan. Me olemme osa länsimaista ” perhettä, ” olemme olleet koko itsenäisyytemme ajan. Vaikka meillä olisi vahva puolustustahto, on fakta että se joka itsenäisyytämme uhkaisi, on paljon suurempi ja vähät välittää siitä mitä mieltä olemme. Sota ei tule lännestä, se tulee idästä jos on tullakseen. Ruotsi on tosin muuttumassa islamilaiseksi kalifaatiksi, joten voi se sieltäkin tulla ja jos niin tapahtuisi, venäjä ei tekisi mitään meidän eteemme. Se voisi korkeintaan hyökätä maamme kautta islamilaista uhkaa vastaan jolloin meille jäisi savuava kivikasa, ja pahimmassa tapauksessa venäläisten miehitysjoukot ylläpitään ” rauhaa ja veljeyttä.” USA:n tukikohtia EI TULE suomeen, meille ei tule mitään ydinaseita, eikä amerikkalaista miehittäjää sanelemaan siitä mitä saamme ajatella tai sanoa, mutta he auttavat jos sota syttyisi. Tiedän mitä ajattelit nyt sanoa, ajattelit että täällähän jenkit siis sotii ja hajottaa meidän paikat. Paitsi että ei hajota. Se että olemme natomaa, ei te suomesta hyökkäysalustaa jenkeille, mutta taustaturvan he antavat. Jos joku hajottaa jotain, se on lähtöisin itärajan takaa.

Jos jenkit koko ajan haluaisivat naton olevan voimakas uhka venäjälle, miksi he sallivat euroopan keskeisten maiden laiminlyödä jopa oman puolustuksensa ? Vasta nyt moni natomaa alkaa havitella vahvempaa asevoimaa taustalleen, eli luomaan uskottavaa puolustusta. Jos tässä olisi kaiken aikaa oltu tekemässä hyökkäysvalmisteluja venäjää vastaan, olisi natomaat olleet paljon aktiivisempia asehankinnoissa, ja lisänneet koko ajan budjettiaan koskien sotaa. Siellä on sen sijaan vähennetty henkilöstöä, ja jätetty kaluston uusiminen vaille huomiota. Sillä tavalla ei hyökkäystä valmistella. Miksi USA ei ole vaatimalla vaatinut euroopan natomaita lisäämään puolustusmenojaan, jos taustalla olisi ajatus synnyttää sota ja käyttää eurooppalaisia tykinruokana. Älä siis sekota keskenään USA:n sotaintoilua ja euroopan natomaiden osuutta, koska ne ovat kaksi eri asiaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Matti

Nyt pitää ehdottomasti kaivaa esiin paljonko verovaroja ”pöydän alta meidän bööki kanisteri on luvannut samoin resitentti ja pissis summa Luultavasti miljardeja Mutta äläs mitään kyllä kääpiä löytyy äänestämään silti näitä roskia!!!!!

Hh1488

Romuttaakohan Suomi NATOn hiilineutraaleilla vaatimuksilla🤣🤣

Puolueeton

Suomen hallitus unelmoinee tästäkin. 🤭Ongelmana unelmissa on USA, joka määrää Naton sotapolitiikan ja USA ei 🍀 vaan 💥 .😡

Juha

Nii-in, kyllä nyt 2020-luvulla hävittäjät ja panssarivaunut täytyisi olla sähkökäyttöisiä.

Puolueeton

Taas tehtiin sopimus, jossa Suomi sitoutui muiden vallan alle. Venäjän kanssa puolueettomuus sopimuksen vahvistaminen ei olisi omaa päätäntä valtaa noin paljoa vähentänyt. Nato sopimus lohkaisi itsenäisyydestä ison palan ja Venäjän päätettäväksi jää koko valtion olemassaolo, riippuen, miten Venäjä sopimukseen suhtautuu.

Olemme suuressa vaarassa. Venäjä on kouluttanut Ukrainan sodassa miljoona sotilasta ja Suomen puolustajat ovat etupäässä kaupunkilaisia. Suomi pakotettaneen antautumaan parissa viikossa, jos Venäjä niin haluaa. Kroatialla on vielä mahdollisuus vaikuttaa meidän tulevaisuuteen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Pekka Viherä
Puolueeton

Herää kysymys, miten antautumispakotus tehtäisiin? Ohjuksin on helppo tuhota energian ja veden saanti. Niitä ilman emme selviä talvesta turvautumatta Venäjältä saatavaan energiaan ja se ei onnistu ilman antautumista.

Jegros

No tuollaisen tilanteen yllättäessä sä olisit muuten yksi niistä jotka napattaisiin heti kiinni…

Ei antauduta

Hallituksen sukkahousuille kyllä silti riittää vettä ja energiaa, joten sittenkään ei antauduta.

Jegros

”Venäjän kanssa puolueettomuus sopimuksen vahvistaminen” LoL ymmärrätkö mitä kirjoitit?
Itkettääkö kun kaverisi ei pääse niin helpolla raiskaamaan ja ryöstämään suomeen ja sä et pääse niiden joukkooon liittymään sitten raiskaamaan lapsia.. Uitun pedariraiskaajien puolustaja..

Naiivinato

Niinpä.. kuin tekisi puolustus-sopimuksen jonkun siviilejä pommittelevan vitun natzinaton kanssa.

juu

Nyt ollaan sitten kohta ”kakkahousu” Joe dementian sotasuunnitelmissa mukana.
Vaikka venäjästä en pidä niin ei se USA ja ne jotka siellä (kulisseissa) päättää ole yhtään sen parempia.
Ihmiset juhlii että nyt päästään natoon, tietämättä edes mitä se tulee tarkoittamaan, mahdollisesti loppua koko Suomelle.
Hulluksi on maailma muutamassa vuodessa saatu..

otto suni

Finish Finlande on todellisuutta viimeistään vuonna 2023, joten sitä odotellessa!

Ilkka Forsten

Venytetään aikajanaa hiukan pidemmälle. Olemme Ohisalon suunnitelman mukaan 2025 autoton maa, sillä hänen mielestään polttomoottoriset autot voisi kieltää viimeistään silloin, ja lapsikin tietää ettei meille olisi antaa tilalle sähköautoja eikä latauspisteitä. Huomaatko, ei tarvita sotaa, ainoastaan pähkähulluja poliitikkoja joiden koko ajatusmaailma vihertää.

Jos joku tuhoaa tämän maan niin se on ihan kotikutoinen tyhmyys mikä ilmenee siinä että kansa äänestää ituhippejä.

gameover

Ei yllätä kun yhä suurempi osa ei edes tiedä mikä on nainen ja mies tai eurooppalainen ja afrikkalainen. Nykyihmiset lännessä elää mielikuvitusmaailmoissa, ainakin siihen asti kun on vielä vähän leipää ja sirkushuveja. Sitten vasta kun ne loppuu, loppuu myös mielikuvitusmaailmoissa eläminen.

Juha

Nämä marinistit jotka nukkehallitustamme palvovat ovat niitä jotka täällä juhlii. Pääministerimme äiti aurinkoinen on suuressa viisaudessaan ymmärtänyt, että me tarvitsemme natoa jonka hameen helmassa olemme turvassa. Tietynlaista infantiilia puolison siskon siis naton sylin kaipuuta tämä näissä natoihmisissä osoittaa.

Ilkka Forsten

YYA äidin syliin ei hakeuduttu kun puttelista olisi tullut isä.

Ilkka Forsten

Mitäs äänestit vihreitä.. Ne tämän hulluuden on synnyttäneet ei mikään muu.

Ihmettelijä

Kyllä siellä hallituksessa näkyy muitakin olevan, kuin vihreitä, jopa 3 talousfoorumin johtajan oppilasta.

Tuumailija

Olisikohan aika alkaa perkaamaan kaikkien suomessa oleskelevien kurdien todelliset taustat ja oikeat nimet sekä lähtömaat. Näin voitaisiin perua kansalaisuuksia ja palauttaa terroristit takaisin oikeuden eteen vastaamaan teoistaan.
Myös tänne pyrkivien itseään kurdeiksi nimittävät eristettäisiin ja kyseltäisiin oikeasti ilmoittamiensa lähtömaiden viranomaisilta että keitä ovat nämä nuoret poijjaat, kun emme tunne heitä, piupalipaupali, kun emme tunne heitä?

Peppu pekka on kyllä varmasti pitänyt huolen näiden raketti-insinöörien henkilöllisyydestä, ettei vain palautukset aktivoidu, hehän paikkaavat suomen nasassa työvoimapulaa ja tuovat kauan kaivattua high tech vuohiteknologian osaamista.

marko

kurdit tappeli isistä vastaan joita turkki, uk, usa ja israel tukee.. oisko aika potkia ainaki pikkuhatut suomesta?

Lieväasteinen

”kurdit tappeli isistä vastaan”

Kyllä tappeli. ISIS suhtautuu kurdeihin vihamielisesti, pitää heitä huonoina muslimeina. ISIS:n mukaan kurdit täytyy arabisoida ja ”vääräuskoiset” jesidit pakkokäännyttää / orjuuttaa / likvidoida.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
Ilkka Forsten

Jos oikein tarkkoja ollaan, niin kurdinaiset taistelivat ISIS:tä vastaan, ne suuret aavikon sankarit ( kurdiäijät ) lorvi ympäri eurooppaa huutaen PKK:n liput kourassa että muiden pitää auttaa heitä.

Koiraleena Karvaton

No. Olemmeko Natsipataljoonassa(NATOssa) vai emme? Vai jäimmekö taas rannalle niinkuin jaarituksia jakeleva kummisetä aikoinaan. On tää noloa seurata.

Nationalisti

Nato on arvoiltaan kulttuurimarxismia edistävä globalistijärjestö, jos joku siitä saa ”natsipataljoonan”, niin en halua kuulla enempää.

Nationalisti

Olihan se arvattavissa (vaikka toki halusinkin uskoa muuta), että kyse on pelkästä teatterista.
Erdogan nosti itsensä esille, esitti kovaa jätkää ja tätä kautta sai henkilökohtaista kannatustaan kohoamaan ajatellen seuraavia vaaleja.
Aiemmin asia esitettiin niin, että ”Suomi saa Natosta lisäturvaa”, nyt on kuitenkin kokoajan tullut entistä enemmän esille se, että se on Nato, joka tarvitsee Suomea enemmän kuin Suomi Natoa.
Suomi kusetetaan puskurivaltioksi suurvaltojen keskinäisiin kiistoihin, siitä tässä on kyse.

Toivottavasti koko Nato vielä jonain päivänä tuhoutuu keskinäisiin riitoihin ja omaan mahdottomuuteensa, mieluiten ennemmin kuin myöhemmin.

Kata

Kyllä se on toivottavasti EU joka hajoaa omaan hulluuteensa ja pian!

Stolttenberkki lupas että joo hoidetaan resepti hommat niin saat vähä taas mania…

No meillä voi ollakin kiva talvi edessä ja miksi…?Siihen ei auta kuin leadereitten vaihto.Makarooni kertoo ja varmaan mummo kertoi sille….

https://www.nationalreview.com/news/macron-overheard-breaking-some-bad-news-to-biden-on-g7-sidelines/

Nationalisti

Kyllä, uskon ja toivon myös EU:n hajoavan, ihmeen kauan sitä tekohengitystä on pystytty jatkamaankin jo.

Jegros

Vaihtaisit tuon nimimerkkisi rehellisesti russkijenistiksi…

Nationalisti

Mitä sinä lässytät?
Miksi teet olettamuksia ja perusteettomia syytöksiä?
Kuinka retardi pitää olla, jos kuvittelee Naton vastustamisen tarkoittavan sitä, että millään muotoa tukisi ryssiä?
Hauska nähdä aina uudestaan ja uudestaan kuinka yksinkertaista väkeä te Nato-kiimailijat olette, ei teillä mitään omia mielipiteitä ole.

Ilkka Forsten

Näin mielipiteettömänä kysyn, mitä mielipiteitä meillä pitäisi olla koska jostain syystä koen, että toisten tarjoama mielipide ei vastaa omaa mielipidettäni ollessani näin mielipiteetön. Voitko auttaa, vai rikkooko se mielipiteitäsi vastaan ?

Jegros

Äitis oli kiimassa kun joukueen ryssiä näki. Teidän jutut on täsmällee kremlin hyväksymää ”tietoa”&”faktaa ja sun ”omat mielipiteet” ei rajoitu pelkkään natoon, älä lässytä toi on käynyt ilmi lähes joka kommentissas.

Piikkilampaat

Tiltun sontaluukku tuntuu maistuvan.
Et ole nationalisti vaan punainen kommunisti.

Nationalisti

Kommunisti, missä?
Globohomon vastustaminen tekee jollain logiikalla kommunistin?
404 sinun ajatuksenjuoksu.