Eurooppa Muu maailma Politiikka

Turkki Ruotsin Nato-asemasta: ”On täytettävä sitoumuksensa”

Recep Tayyip Erdoğan ja Mauricio Macri G20-huippukokouksessa, 2018. Kuva: Wikimedia Commons / (CC BY 2.5 AR) / Casa Rosada (Argentina Presidency of the Nation).

Turkki haluaa, että sen amerikkalaisten F-16-hävittäjien ostoa ei sidota siihen, että se hyväksyy Ruotsin liittymisen Natoon, sanoo presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Hän vastustaa Ruotsin ottamista mukaan neuvotteluihin.

”Valitettavasti ystävämme viittaavat jatkuvasti Ruotsiin, kun kyse on F-16-hävittäjistä”, Erdoğan sanoi G20-huippukokouksessa New Delhissä.

Yhdysvaltain kongressi estää tällä hetkellä F-16-koneiden myynnin Turkkiin, jota on suunniteltu vuodesta 2021 lähtien.

Monimiljardinen kauppa on jäissä siksi, että Turkki ei ole ratifioinut Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

”Ruotsin on täytettävä sitoumuksensa”, Erdoğan sanoo.

Erdoğanin mukaan hän ei vastaa itse siitä, pitäisikö Ruotsin liittyä Natoon vai ei, vaan parlamentti päättää, onko Ruotsi täyttänyt sitoumuksensa vai ei.

Lähde: Fria Tider

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Turkki täytti sitoumuksensa NATO:le, meni kertomaan venäläisille kuinka F-35:n tekniikka pelaa, ja sai kiitokseksi kasan turnipseja, ( Venäjältä ) ja Amerikalta viestin että ,koneiden osavalmistus loppuikin sitten tähän, olette out mutta allahu olkoon kanssanne aina akbar.

Ilkka Manttari

Turkki haluaa EU:hun, mutta mitenkäs niiden sitoumusten tai vaatimusten kanssa on. Ovatko ristiriidassa islamin kanssa.

Ilkka

” Irtokania ” ei pitäisi koskaan ottaa EU:n sekametelikerhoon, siitä alkaa vaan entistä intensiivisempi euroopan islamilaistaminen.

John Quiman

Suuri määrä muslimeja on työstänyt jo pitkään tuota Euroopan ja islamin ristiriitaa pyrkimällä islamilaistamaan Eurooppaa, joten Turkki päässeen EU:n jäseneksi jahka islamilaistaminen on edistynyt riittävästi. Kun olemme taitekohdassa, kuulemme, että Turkin jäsenyyden vastustaminen on islamofobiaa. Siinä kohden poliitikot vaikenevat ja hihkuvat Turkin jäsenyyden puolesta.

Vaihtoehtoisesti islam häädetään Euroopasta taas kerran ja Turkin jäsenyyden ehtona on, että se ei ole islamilainen valtio.

Ilkka Manttari

Islam häädetään euroopasta, taas. Se on historiallinen kiertokulku jota ei ole syytä katkaista.

John Quiman

Toivon mukaan häädetään. Ilman aseita se ei ehkä onnistu, koska suvakit ovat hankkineet lemmikkejään niin suuria määriä, eivätkä ne halua luopua suvakien lupaamista Allahin rahoista.

John Quiman

Muutaman vuosikymmenen takaa vähän Irwiniä sopii tähän yhteyteen
https://www.youtube.com/watch?v=ATfLeyx0-Xk

Kansalaisen verkkokauppa