Kotimaa Maahanmuutto Politiikka Uutiset

Ukrainan passilla ilmaiset bussimatkat

Wikimedia Commons

Oulun joukkoliikenteen busseilla voi Ukrainan passilla tai passin haltuunottotodistuksella matkustaa  maksutta 30.4.2022 saakka.

Myös muualla Suomessa ukrainalaiset saavat matkustaa busseilla ilmaiseksi.  Kaakkois-Suomessa käytäntö on voimassa 5.6.saakka.

Passi tai viranomaisen myöntämä passin haltuunottotodistus näytetään bussiin astuessa kuljettajalle ja se käy bussilipusta.

Tiedossa ei ole, koskeeko etu muita turvapaikanhakijoita ja pakolaisia ukrainalaisten lisäksi.

Lähde Oulun joukkoliikenne

14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Olemme Suomessa. Suomen passilla sinut verotetaan kuoliaaksi ja se vasta kalliiksi tuleekin!

Rudi

Kyllä. Jokaisen maahantulijan tulisi välttää Suomen passia viimeiseen asti. En toki tiedä että saavatko nämä ”uussuomalaiset” jotenkin erilaisen passin. Suomen passi on ollut maailmalla arvostettu.Paino sanalla ollut.
En tiedä koko maan tilannetta, mutta tällä hetkellä passin uusiminen silloin kun on käytävä antamassa uusi biologinen tunniste on kuin vennäällä eläisi. Aikoja ei sinne saa varattua ja poliisilaitoksen edessä kerääntyy aamuisin jo ennen sianpieraisua kymmenien ihmisten jono, jotka värjöttelevät siellä viluissan kuin ryssät sokerijonossa. On tullut elämässään sen verran maksettua veroja että erittäin vaikea sulattaa tälläistä kohtelua.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Rudi
Kolmossivun tyttö

Tuli kommentti väärään paikkaan, siirsin toisen jutun alle.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Kolmossivun tyttö
oikea rasisminvastustaja

Jos halutaan olla rasismia vastaan niin kaikkea tällaista etuoikeuksien tarjoamista maahanmuuttajille pitäisi välttää! Etuuksien antaminen maahanmuuttajille on rasismin siemen. Ihan turha ihmetellä mistä rasismi syntyy jos mamuja hyysätään…

kelakello

Juuri niin.
Vaikka ukrainalaiset eivät olekaan mitään kehitysmaiden koraanihörhöjä, niin vähitellen suomalaiset alkavat kyllä puida nyrkkiä taskussa kun kymmeniätuhansia tuettavia vierasmaalaisia saapuu ja itse joutuu toistuvasti jonojen hännille.

Sillä tavalla se Putinin pakolaisase toimii,

Kolmossivun tyttö

Eikö tämä ole rasismia. Lähi-Idästä tai Afrikasta tulleet saavat ilmaiset matkat ilman passia tai passilla Välimeren pohjassa. Lisäksi he saavat ilmaiset asunnot, harrasteet sekä viusi ateriaa päivässä. Joillekin Kela ostaa auton, niin ei tarvitse matkustaa ahtaasti ja epämukavasti bussilla.

Tuumailija

Aika monellekkin tarjotaan tuota auto etua, siihen kun tulee valtion puolesta täysi ylläpito.
Ajokorttikin tarjotaan auliisti, toki suppeimmalla oppimäärällä.

Kantapeikolle kuulema ajokortti ei ole suomessa välttämättömyys, kuten ei autokaan, kaikkihan asuvat kaupungeissa ja linjaliikenne on aikataulutettu niin että ehtii töihin.

Ilkka Forsten

Somaleilla ei ole hätää, ei ne ole tähänkään asti maksaneet mitään, ja on toiseuttavaa edes kysyä löytyisikö dinaareita kyydin vastineeksi.

juu

Ja Suomen passilla 80e tarkastusmaksu jos ei ole rahaa ostaa lippua mutta pakko silti vaikka te-toimistoon matkustaa.

juu

Niin ja tosiaan ymmärrän täysin ukranalaisten auttamisen, voisin ihan mielellään auttaa heitä itsekin.
Mutta samalla on unohdettu että Suomessa on suomalaisiakin hätää kärsimässä.
Leipäjonossa on oikeasti 2 kilometrin jono, vaikka sieltä ei saa kun vanhentunutta leipää.

Rudi

Se leipäjonon pituus on mittari monelle asialle. Tärkein niistä on että osa todella on sellaisessa kusessa että on nälkä. Osa ihmisistä ei mene sossuun hakemaan heille kuuluvia etuja vaan koittavat viimeiseen asti pärjätä ilman yhteiskunnan tukea. Se on monelle myös sosiaalinen tapahtuma jossa näkee ja tutustuu ihmisiin, asia joka kaupungeissa on monasti vaikeaa kun jotkut eivät vaan tunne ketään. Sitten on heitä jotka hakevat kassillisen ruokaa kun ilmaiseksi saavat, miksi siis maksaa. Ja vielä tämä ämpärireaktio sitten kaiken päälle. En näitä omasta päästäni keksinyt vaan lukenut ja kuullut raadiosta ja telsusta asian tiimoilta.

juu

Itse käynyt leipäjonossa välillä niin aika monessa paikassa ne ihmiset on siellä koska heillä on nälkä. Olen ollut myös vapaaehtoishommissa niissä, niin oli siellä myös sitä että jotku pizzerian pitäjät tuli 50 tonnin autolla hakemaan ruokaa jota sitten myivät eteenpäin.
Mutta esimerkiksi monta kertaa uutisissakin ollut Myllypuron leipäjono, niin ei siellä kukaan huvikseen ole.
Ihmisillä ei ole rahaa euroakaan ja on nälkä.

Ilkka Forsten

Takavuosina muistaakseni Helsingissä tuli hagertti kartanovolvolla jonon viereen, veti takakontin auki ja lappasi pusseja perään. Kun tästä nousi kysymys niin vastauksena oli että suku on suuri, ja työtä ei ole löytynyt vähään aikaan. ( Noin 500 vuoteen, toimituksen huomautus. )

Kata

😀 On se työn haku vaikeeta…. 😀 Kyllä se siitä…