Kotimaa Muu maailma Politiikka Talous

Ulkoministeriö: Suomelta humanitaarista apua pitkittyneiden kriisien hoitoon

Kuvituskuva: Pixabay (CC0-lisenssi).

Tiedote 10.11.2022

Monella jo ennestään vaikeassa tilanteessa olleella kriisialueella avun tarvetta ovat tänä vuonna kasvattaneet ilmastonmuutos, koronapandemian seuraukset sekä Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

”Humanitaarinen apu perustuu aina tarpeeseen. Siksi emme saa unohtaa niitäkään kriisejä ja ihmisiä, jotka eivät välttämättä näy päivittäin uutisotsikoissa”, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sanoo.

Esimerkiksi Afganistanissa humanitaarinen tilanne on heikentynyt. YK:n arvion mukaan vajaat 19 miljoonaa ihmistä, eli puolet maan väestöstä, kärsii akuutista ruokaturvattomuudesta. Suomi myöntää tukea Maailman Ruokaohjelma WFP:lle tilanteen helpottamiseksi.

Myös rohingapakolaisten kriisi jatkuu. Suomi tukee YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n operaatiota, joka keskittyy rohingapakolaisten suojeluun, hätämajoitukseen sekä hätäaputarvikkeiden jakamiseen Bangladeshissa ja Myanmarissa. UNHCR:n toiminnan keskiössä ovat haavoittuvimmassa asemassa olevien, kuten vammaisten henkilöiden, avustaminen ja seksuaalisen väkivallan riskin vähentäminen.

Lähi-idässä tukea myönnetään Kansainvälisen Punaisen ristin komitean (ICRC) vesilaitosten kunnostusprojektiin Syyriassa. Tällä helpotetaan puhtaan veden saantia yhteensä kahdeksalla suurella kaupunkialueella.

Kokonaisuuteen kuuluu myös lisätuki YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestölle UNRWA:lle. Lähes kuuden miljoonan palestiinalaispakolaisen humanitaarinen tilanne on vaikea. Lisätukea annetaan muun muassa järjestön operaatioon Libanonissa, missä palestiinalaispakolaisten tilanne on erityisen vaikea.

Lisäksi osa nyt myönnettävästä humanitaarisesta avusta kohdennetaan YK:n keskitetylle hätäapurahastolle (CERF), jonka avulla YK-järjestöt voivat reagoida nopeasti äkillisiin kriiseihin ja rahoittaa myös muuten vähälle rahoitukselle jääviä kriisejä.

Näiden rahoituspäätösten myötä Suomen humanitaarinen apu vuonna 2022 nousee noin 120 miljoonaan euroon.

Lisätietoja:

Lauratuulia Lehtinen, humanitaarisen avun ja politiikan yksikön päällikkö, ulkoministeriö, puh. +358 46 921 2030

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Ulkoministeriö

73 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Lennart

Rohinga muslimit ovat tosi väkivaltaisia. Erittäin tärkeää että Myanmarin virallinen hallinto alkoi estelemään ongelmia ja osin myös poistamaan. Rohingat kävivät eritoten Myanmarin budhistien (jotka ovat hyvää porukkaa) kimppuun.

Maapallo valhe

Miksi ihmiskunta taantuu eläinkunnaksi, ja jopa sitä alemmaksi?
Läntisen maailman henkisestä ja moraalisesta perikadosta voidaan viimekädessä syyttää vain, ja ainoastaan j–talaismafiaa, ja ennen muuta Siionin Viisaita.
Yllä olevan on mahdollistanut j–talaisen johtajiston luoma globaalin vallansysteemi, jota voidaan esittää seuraavasti:
1) pääomien valtaamiseen globaalilla velkarahoitusjärjestelmällä,4-7
2) median, viihdemaailman, kasvatus- ja koulutusaineiston valtaaminen hankkimillaan pääomilla ja
3) ei-j–talaisten, ja ennen muuta “kristityiden” alistaminen j–talaismafian johtamien järjestöjen, kuten vapaamuurarijärjestön hallittavaksi ja lisäksi velkarahoitusjärjestelmä sekä finanssikeinottelu ovat mahdollistaneet maailmanlaajuisen lahjonnan.
Edellä mainitut kolme kohtaa ovat vaikuttaneet siihen, että nykyinen maailma on lähestulkoon totaalisesti alistettu j–talaismafian vallanrakenteiden hallintaan.

Minervan Pöllö

Mitä sinä höpäjät, siionin viisaat on antisemitistinen väärennös, jonka levittämisessä muslimit ovat ansioituneita, muslimit jotka itse asiassa ovat primitiivisen  uskontonsakin j–talaisilta varastaneet.

YK:n mukaan...

Eikös YK:n sääntöjen mukaa sodassa olevan maan auttaminen ole kiellettyä?

Toisaalta, mitä apua Ukraina tarvitsee? Kansasta ilman sähköä on alle 8%. Maan rajjen sisällä ei käydä sotaa. Sotaa käydään autonomisten naapurimaiden, nyttemmin Venäjän, maaperällä.

Miksi siis Ukrainaa pitäisi auttaa millään tavalla?

John Quiman

YK:n säännöt sallivat puolustautuvan maan auttamisen lähettämällä aseita ja vaikka mitä tarpeellista.

Joidenkin hyvin puolueellinen hyväuskoisuus on aika huvittavan näköistä. Ei Ukrainan maa-alueet muutu Venäjäksi sillä, että Venäjä niin sanoo. Eivätkä ne Ukrainan alueet ole missään vaiheessa olleet autonomisia alueita, eivätkä itsenäisiäkään. Kansanäänestykset olivat pelkkää farssia ja petosta, joihin kyllä eräät helposti höynäytettävät uskovat tai ainakin ovat uskovinaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Yhteinen ” arvopohja.”

Viki

Suomen pitää panostaa aktiivisesti siihen, että löydetään lisää autettavia maailmalta. Avustuskohteita etsittäessä yksikään kivi ei saa jäädä kääntämättä, eikä yksikään suomalainen veronmaksaja saa jäädä kääntämättä.

Jarsa

Koko ajanhan suomalaisia käännetään, mustalaiset, matut, EU, YK, yleensä kaikki, ja jopa omat päättäjät, jotka on kaikista pahimpia, koska heidän varaaansa lasketaan paljon.

John Quiman

Päättäjät hyväksikäyttävät kansaa kaikkeen siihen, mitä he itse haluavat tehdä poliittisin perustein ja tietysti omaa uraputkeaan ajatellen. Kaukana ovat ajat, jolloin halutiin luoda terve ja hyvinvoiva kansakunta.

Kata

https://m.youtube.com/watch?v=gdiGf0L8srk

Juu kun ajattelee vaikkapa Kanadaa…miten se oli ajatuksissa yksi unelmamaa…nyt sitten trutteduauu tekee näin vaikka maa on monin tavoin täysin kujalla…samaa ajaa nämä jangliiterit joka puolella joten vieläkö on joku joka ei usko että tämä on tahallista…

No kanadalaisten kommentit kertoo kyllä…

John Quiman

Onko Kanadassakin käytössä dominokoneet äänten laskennassa?

Kata

Käsittääkseni on.

Tike

Nuoret globaalt johtajat johtaa meidät h–vettiin. Eikö näistä kellään ole moraalia ja älyä, että kieltäytyisi tuollaisesta tuhotyöstä?

Kata

Näyttää siltä että ei ole moraalia vain kiihko valtaan ja kontrolloida muita eli totalitarismiin mennään tätä menoa.

Leo Liipasin

”Kahta poliisia puukotettiin Brysselissä, toinen kuoli – tapausta tutkitaan terroritekona”https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009194425.html

Sanonta ”haavoittuvassa asemassa oleva” tarkoittaneekin todellisuudessa
HAAVOITTAVASSA asemassa olevaa.

Kata

Nimenomaan niin!

Totuus esille

Viherkommunistit ovat Suomen tuho, vaiikka kuvittelevat ja uskottelevat olevansa Suomen ja koko maapallon pelastajia.

K. J. Pitkä

Suomen humanitaarisen avun kustannuksiin täytyy rehellisyyden nimessä laskea mukaan myös ylisuuren matumigraation sosiaalis-kriminaalit kerrannaisvaikutukset.

Kukavaan

Suomi voiso kuitata avunpyynnöt toteamalla auttavansa YK:n kautta. Sen pitää riittää.

John Quiman

Tai kuitata avunpyynnöt sanomalla ei.

Sensuroimaton Totuus

J–kupumppu jatkaa pumppaamistaan. Kyse on kaksisuuntaisesta pumpusta -rahat ulos maasta ja ”pakolaiset” maahan sisään
#väestönvaihto

Pullea pullatyttö

Oliko pullantuoksuisella ministeritytöllä kuukautiset vai eikö ollut saanut miestä vähään aikaan, kun kiukutteli Turtiaiselle eduskunnassa tänään..? 🤔

Kes kusta

Nyt VÄLIKYSYMYS saamelaisasiassa, vaikka hallitus tuskin kaatuu koska hillotolpan vetovoima on vaan niin kova neidoilla ja koska kes kusta…

Ilkka Forsten

Noissa maissa se humanitaarinen kriisi on arkipäivää vuosisadoista toiseen. Mitähän jos Skinnarikin laittaisi joskus oman maan asioita kuntoon ja jättäisi vähemmälle hyysäämisen, koska se EI LOPU milloinkaan kun on alkuun päästy. Siinä se ihmisten välinen ÄO:n ero parhaiten näkyy.

otto suni

Skinnarilla olisi todella töitä saattaa Suomen asiat kunton, mutta kun on niin mukavaa lainarahalla leikkiä anteliasta. Miksi rikas USA ei auta Afganistania vaikka hääräili siellä 20 v? Hyysääminen ei todellakaan lopu milloinkaan kun alkuun on päästy ja sen Suomi osaa!

Pesunkestävä yön timo

Potentiaalisilta matuilta kännykät, netit ja somet pois jo kotimaassaan. Kaikki tietää mitä ikävää tästä seuraa..

ike

Oletteko huomanneet että aina kun YLE uutisoi nk. ilmastonmuutoksesta taustalla näytetään kuvaa myrskyistä ja tulvista. Mitä tekemistä niillä on ilmastonmuutoksen kanssa. Ilmasto on aina muuttunut, ei tilanne ole mitenkään poikkeuksellinen nyt. Miten olisi jos esim seuraavan ilmastokokouksen alla näytettäisiin kukkia ja peltoja tms. Tuskinpa, no niin kai se mielipiteen muokkaus toimii.

John Quiman

Yle ei olekaan totuuden asialla, vaan puhtasti propagandalaitos, joka vääristää kaikki asiat sopiviksi poliittisiin tarkoituksiin. Näin on ollut ennenkin, joten ei mitään uutta.

Ilkka Forsten

Tai taustalla sortuu joku jääkimpale etelänapamantereen jäätiköstä mereen, ikään kuin se olisi elävä todiste jostain huutavasta katastrofista. Sitä tapahtuu kaiken aikaa, mutta kumma kyllä, uuttakin jäätä syntyy. Maapallon magneettiset navat ovat koko ajan liikkeessä. Pohjoisnapa on hyvää vauhtia matkalla pois siitä missä ituhipit sen kuvittelevat olevan. Magneettinen ja karttapohjoinen ei ole sama asia. Kuka tahansa ( paitsi itukommunistit ) tietää että maan magneettikentät ohjailevat myöskin merivirtoja, kun niihin tulee muutoksia, se vaikuttaa säihin. Näin on ollut aina, ja tulee olemaan. He ottavat lähtökohdaksi jonkun kuviteellisen pysähtyneen hetken, minkä aikana kaikki oli äärimmäisen hyvin, mutta sitten kun keksitiin autot ja teollisuus, tuo kunis rikkumaton pysähtyneisyys alkoi muuttumaan josta on nyt olevinaan ”pitkä mittaushistoria ” todisteena. Se mittaushistoria ei kata juuri mitään. Se alkaa esiteollisesta ajasta, mutta paljon ennen sitä ihmiskunta piti jo kirjaa sääilmiöistä, ja silloinkin koettiin säänvaihteluita ääripäistä toiseen. Tästä ei puhuta mitään. Jokainen tsunami on olevinaan ihmisen aiheuttama, tornadot joita on Yhdysvalloissa ollut aina, johtuen osittain Karibian alueen luontaisista voimakkaista säävaihteluista, lasketaan teollisuuden tuottamaksi. Trooppisilla alueilla on monsuunisateet ikiaikainen ilmiö, mutta kun se tapahtuu, on taas valkoinen väestö syyllinen. Sahara on aikoinaan ollut metsää, se katosi paljon ennen kuin oli ensimmäistäkään autoa maailmassa. Se laajenee, kyllä, mutta ei siksi että teollisuus tai autoilu aiheuttaisi ilmiön vieläkään.

Merivirrat synnyttävät myöskin sateita. Kylmän ja lämpimän merivirran kohtaaminen tuottaa voimakkaita sääilmiöitä, jotka heijastuvat joka paikkaan. Se on asia mikä toistuu sykleinä ilman että täällä olisi yhtään ihmistä. On ihmeellistä kun vuodesta toiseen kehitetään yhä parempia ja saasteettomampia menetelmiä tuottaa jotain, ja samaan aikaan muka ilmastokatastrofi kiihdyttää juoksuaan aina sen verran ettei teoilla ole mitään merkitystä. ” Kriittinen asteluku ” vaihtuu yhtä mittaa. Toisin sanoen aina kun saavutetaan tilanne mikä oli vielä eilen ok, sen kerrotaan olevan jo tänään niin huonossa hapessa että toimia kaivataan, ja ne toimet ovat AINA raha lappaamista kehitysmaille, tai sen ainoa jotain tuottavan ryhmän ( valkoisten ) syllistämistä siitä ettei hottentottien savimajakulttuuri nytkähdä eteenpäin. Seitsemänkymmenluvun alussa oli muka vakava öljykriisi, öljyn kerrottiin loppuvan maailmasta pikapuoliin. Sen piti olla loppu vuonna 1982. Kun tätä apokalyptistä ennustetta ei tapahtunutkaan, muuttui väittämä taas edemmäs, eli öljyt loppuvat viimeistään 2000 luvulle tultaessa. Ei loppunut, mutta sitten keksittiin väite ilmastonmuutoksesta, ja vakavasta uhasta jos ilmaston lämpötila muuttuu 1,5 asteella. Kun se muuttui eikä nooan arkkia tarvittukaan, oli muutettava uhkaavaa lukua uuteen kuosiin, siitä tuli 2.0 astetta ja nyt se taitaa olla jo 2.5 astetta.. Eikö nyt perk*****e kukaan huomaa tätä vedätystä jolla ajetaan vain länsimaista elämäntapaa alas hottentottien elämän parantamiseksi.

Tämä kaikki ilmastohössötys on POLITIIKKAA jolla tavoitellaan absoluuttista valtaa viherkommunisteille. Vielä jokin aika sitten huudettiin kitarisat lepattaen kuinka otsonikato on maailman tuho. Sitä mitattiin yhtenään, ja aina oli tulos olevinaan jotain mikä vaatii länsimaita jakamaan saavuttamansa hyvä mitään tekemättömille mölleille. Otsiniaukko on nyt varmaan suurin kuin koskaan aikaisemmin, mutta onko maailma nyt päätymässä muuhun kuin tyhmyyteen ? Otsonista puhuminen lopettiin, ja tilalle otettiin hiidioksidin lisääntyminen. Tässä mennään nyt sillä vanhalla kaavalla, jossa viiniä tarjoillaan vain kalaruokien kanssa, mutta jos kalaa ei ole, katsotaan ryynimakkarakin kalaruokiin kuuluvaksi.. TE MAKSATTE ITSENNE KIPEIKSI, ETTÄ KOMMUNISMI SAISI LISÄÄ VALTAA.. ÄÄNESTÄKÄÄ KOMMARIT PIHALLE, NIIN ELÄMÄNNE ON SAMALLA HETKELLÄ IHAN HYVÄLLÄ TOLALLA.

John Quiman

Tätä vihervassut ja muut suvakit eivät halua sinun tietävän:
https://www.youtube.com/watch?v=vpTHi7O66pI

Lihan syönti ei ole paha asia luonnolle. Sillä voidaan pelastaa luonto.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
ike

Olipa hyvä video.

Kata

Tuohan oli ihan järkeenkäypää asiaa mutta…ei meän tyttöset halua kuulla tuosta koska meän omavaraisuus maataloudessakin pitää lopettaa….kaikki on suomalaisten syytä!Joku polttaa ruohoa(muutakin kuin ”ruohoa”) mutta valkoisten syy se on!Koska kolonialismi…niin loputon syyllisyyskierre hamaan tappiin ja sen jälkeenkin.

Noin väärässä oli hänkin ollut,voi norsuparat…mitähän mieltä on reetta?Hyvä tietää että karjankakka tai villieläinten torttuset auttaa yhä.Meille on huudettu ihan päinvastaista…

Mutta..ei tämäkään Allan Savory puhunut syntyvyyden säännöstelystä vaikka totesikin että liikaa tulee väkeä ja tuossa näki myös miten passiivisia immeiset ovat kun vain ruokalähetys tulee niin eipä sitten muuta…poltetaan ruohikko.

Olihan meilläkin kaskenpolttoa aikoinaan mutta kai se oli silloin paras keino saada viljelysmaata kun ei koneita ollut.
Voivoi nyt ennallistamista!

Ilkka Forsten

Mutta esitäpäs tuo nyt sitten keloapinoille tai koita saada Ohisalon kaltaiset ymmärtämään asia.. Tätä EI KOSKAAN saada aikaan, ellei ensin putsata vihreää aatetta pois politiikasta. Vihreys on politiikkaa, ja politiikka on vallan tavoittelua siitä piittaamatta mikä on totuus. Tuossa tuli muuten sekin hyvin ilmi ettei maapallon muutos ole mikään esiteollisesta ajasta laskettava tapahtuma. Aiemmin ei vaan ollut olemassa mediaa eikä aivopestyjä toimittajia, joille maksetaan valehtelusta, mutta heti kun se tuli mahdolliseksi, ja VIHREÄT huomasivat siinä piilevän mahdollisuuden anastaa valta itselleen, alkoi lässytys peruuttamattomasta tuhosta minkä valkoiset aiheuttaa. Kannattaa huomata että esitelmän pitänyt mies oli valkoinen, ei musta, joten kyllä se älykkyys yhä on ihan muualla kuin mustassa soikion muotoisessa kallossa. Varissuolta ei tule maailman pelastusta, mutta ei se tule vihreiden puoluetoimistostakaan sillä ne alkavat kohta olemaan sama asia, ellei jo ole ?

John Quiman

Vihreä aate tähtää vihreän aatteen totalitarismiin, ei se ole luonnon puolesta vähääkään. Johan sen suhtautuminen energian tuotantoon on täysin järjetöntä. Ydinvoimalat ovat kauheita, vaikka ne eivät tuota päästöjä, eivätkä ne ole niin vaarallisia kuin vihreät haluavat ihmisten uskovan. Välillä vesivoima on luonnolle haitta, välillä se on vihreää energiaa. Turvetta ei voi käyttää, vaikka se on luonnolle parempi kuin hiili. Puuta ei voi käyttää, koska osa puusta on uusiutumatonta luonnonvaraa. Hiilivoimalat tulee sulkea, mutta niitä pitää rakentaa lisää, jotta tuulienergia saisi tukea. Tuulivoimalat ovat hyviä, vaikka ne pilaavat luontoa suurelta alueelta ja teilaavat lintuja yhtenään sekä ovat meluhaitta laajoilla alueilla, eivätkä kovin paljon energiaa tuota.

Niiden mielipiteet muuttuvat aina sen mukaan kuin mitä he uskovat edullisimmaksi heidän vallanhimolleen.

Ilkka Forsten

Ihmeen paljon saa ostettua valtaa yhdellä kupillisella kahvia ja grillimakkaran pätkällä siinä vaaliteltan edessä. Toki asiaa vauhdittaa kuva ” pakolaisesta ” polskimassa jossain lätäkössä, ja alla teksti. ” Antaako sinun omatuntosi anteeksi jos et auta hädässä olevaa ? ” Kuvasta on mukavasti rajattu pois se metrin verran etupuolella oleva hiekkaranta, ja kuvaajan jalat. Ihmiset on niin vit****n typeriä että eivät osaa kyseenalaistaa enää mitään. Jos kuva olisi keskeltä avomerta, mistä se kuvaaja olisi siihen putkahtanut, ja mistä hän kuvansa ottaisi ?

Kata

Sillä on varmaan drone….ja sukelluskellolla ratsastaa hän… 🙂

John Quiman

Ohisalohan ei ymmärtäisi, että käytännössä todistetut tulokset ovat arvokkaampia ja todempia kuin ideologia.

Minervan Pöllö

Hyvä Ilkka asiaa kirjoitit aivan läkähdyksiin asti, lienet samaa mieltä kanssani, että pitäisi suorittaa hottentottiattentaatti.

Kukavaan

”Ilmasto on aina muuttunut, ei tilanne ole mitenkään poikkeuksellinen nyt.”

Juuri näin. Ilmasto muuttuu koko ajan jopa saman päivän sisällä. Suurempia muutoksia tapahtuu vuodenaikojen välillä. On olemassa pidempiäkin syklejä. Jääkaudet tulevat ja menevät.

ike

Muuten hyvä mutta pieni korjaus. Ilmasto ei muutu saman päivän sisällä, sää muuttuu. Ilmasto käsittää sään keskimääräisiä muutoksia pidemmän ajan sisällä, mutta pikkujuttu 😊 .

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Ilkka Forsten

Ennen oli harmina vain linkkimasto, nyt harmia on aiheuttavinaan ilmasto.

Kata

https://www.spectator.co.uk/article/the-true-cost-of-renewable-energy/

Ei tuu halavaksi vihersieppojen sieppaukset….voihan vattupensas.

murre riepunen

Skinnari on vaatinut perustettavaksi työryhmää, joka koordin.oi kaikki maailman kriispesäkkeet, lisää on löydyttävä, haluamme auttaa KAIKKIA, emme voi vierestä katsella kuinka muu maailma kärsii, omasta ei oo niin väliä.

Kukavaan

Maailman kriisipesäkkeiden keskitetty kirjanpito kuulunee luontevasti YK:lle. Suomi voi auttaa YK:n kautta. Näin vältytään tilanteelta, jossa useassa eri maassa ”koordinoidaan” samaa ilmiötä.

Ministeri Ville Skinnarilla on noussut asema päähän. Hän ei ymmärrä asemaansa. Hän ei ole maailman ongelmien ratkaisija. Hän on yhden pienen valtion pieni ministeri. Hän on vain yksi ihminen.

https://www.mtv.fi/sarja/uutisaamu-33001003008/ministeri-skinnari-mihin-suomen-kehitysyhteistyorahat-menevat-1686865

Kata

Mikä lässyttäjä!Ei vaan pysty kuunteleen kokonaan…
https://www.ts.fi/uutiset/3735189

Ja sitten näitä toisia lässyttäjiä….ei tullut kuin maitojauhetta ja vanhoja sotilaspolkupyöriä ainakaan meille avustuksina.
Joitain vanhoja vaatteita saimme myös UNRRA:lta mutta se köyhyys ympärillä kesti 60-luvun alkuun saakka vaikka jälleenrakennus olikin ollut vauhdissa ja sodan jäljet lähes poissa.
Oli toki rikkaita silloinkin ja koulussa aina saivat monot ensin 😀 …niitä jaettiin lapsille ja koska mullakin oli kerran uudet monot niin joulujuhlassa vekkihameen,villapuseron ja villasukkien kanssa olin ”hieno”….

ike

Olipa aikamoinen syöksy menneisyyteen ja niin tutulta kuulosti, vaikka ei tuo vekkihame niinkään 😊.

Kata

No vekkihame oli sellainen jossa laskoksia joten oli leveä mutta laskeutui nätisti. 😀

ike

No tuo viittaus oli siihen että aika harvoin miehenä käytin tuota vekkihametta 😂. Ymmärsin mitä halusit sanoa. Muistan kuitenkin nätit tytöt..

Kata

Hyvä! 😀

John Quiman

Sellainen haitarihame?

Kata

Juu voisi sitä niinkin kutsua! 😀 Äiti teki hienoja vekkihameita!

John Quiman

Rinnastavat syyrialaiset samalla tavalla apua tarvitseviin kuin evakot. montako syyrialaista tuli 2015 läpsyttelijäjoukon mukana? Viisi? Kolmekymmentä?

Harhaanjohtavaa puhua syyrialaisista, joita ei juuri joukossa tullut. Suurin osa tuli mistä ikinä tulikaan, mutta eivät olleet aitoja turvapaikanhakijoita, eivätkä aitoja pakolaisia. Olivat vain hakemassa sosiaaliturvapaikkaa. Jos jokunen oli haaveillut työn teosta, niin ei niillä ollut taitoja mihinkään eurooppalaisen yhteiskunnan vaatimustasolla.

Jos viitataan apuun, jota Suomi sai ulkomailta sotien jälkeen, niin moniko niistä maista lähetti apua velaksi, siis oman kykynsä yli? Montako suomalaista elättivät tukirahoillaan? Moniko suomalainen marssi niihin maihin elätettäväksi?

Heikko esitys, jolla pyrittiin keräämään säälipisteitä läpsyttelijäarmeijalle ja oikeuttamaan niiden elättäminen sekä kehitysavuille yms. hukkaan heitetylle rahalle, joka ei kehitä tai auta mitään.

Sotalasten eli lähinnä Ruotsiin menneiden lasten mainitseminen syyrialaisten yhteydessä on suorastaan naurettaa yritystä samaistaa niitä edes jotenkin. Menee alta arvostelun tuollainen suvakkipropaganda.

Tämä kai kuului siihen ”kyllä suomalaisetkin” -sarjaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Totta,niin täyttä puppugeneraattoria oli skinnari,täyttä potaskaa(miten tekopyhä ääni) ja ei ne lapset niin hel**tin onnellisia kaikki olleet Ruotsissa ja mikä paluu lapselle köyhään maahan,kieli unohdettu ja kuinka monella oli alkoholi-ym ongelmia aikuisina.Laila Kinnunen oli yksi heistä.
Myös hyväksikäyttöä oli ja kaikkea muuta,tallissa asumista jne…Toki osa jäi sinne ja silloin voi vain omat vanhemmat tyytyä siihen.Mun äiti ei luopunut lapsistaan.Nostan hattua.
Pieni maa on Suomi mutta rauhallisempia seutuja löytyi…
Ne kuvat järkyttivät jo aikoinaan kun näin pieniä lapsia yksin, nimilaput kauloissaan.Ne ilmeet…En pystyisi siihen vaikka mikä olisi.

ike

Tuostakin tulisi ymmärtää että pienet teot nyt, voivat osoittautua suuriksi teoiksi tulevaisuudessa.

John Quiman

Teon suuruus tai pienuus ei ole siinä miltä se näyttää, vaan siinä miten se vaikuttaa ajan kanssa.

Ilkka Forsten

Lässytttäjät ottivat myöskin yhtymäkohdan historiaamme sanomalla että evatkotkin otettiin suomeen, ja heille voitiin tarjota apua. Ensinnäkin ne evatkot oli suomen kansaa jo lähtökohtaisesti, ja se apu mitä silloin tarjottiin ei ollut ruhtinaallista hypettämistä, päin vastoin, vain välttämätön annettiin ja aina ei oikein sitäkään. Yksikään Karjalan evakoista ei saanut mitään valmiiksi pureskeltua elämää jossa saattoi alkaa norkoilemaan joutilaana, ei yksikään.

Kata

Ei todellakaan!Onhan tuo omin silmin nähty ja korvin kuultu.

Oli kuitenkin onni aikanaan tutustua pariskuntaan Käkisalmelta…voi tarinoita ja koko elämänsä he elivät ilman mukavuuksia ,talossaan toki jossa oli ihania kakluuneja.

Leikatkaa skinnarilta

Skinnari ja muu eliitti voisi syytää omia liikoja rahojaan maailmalle, kaikilla ei ole sitä muille asti jaettavaksi, itsekkin pitää käydä leipäjonossa.

juu

Esimerkiksi Afganistanissa humanitaarinen tilanne on heikentynyt. YK:n arvion mukaan vajaat 19 miljoonaa ihmistä, eli puolet maan väestöstä, kärsii akuutista ruokaturvattomuudesta.”
Mitä sekin meille kuuluu? Jos eivät olisi halunneet talebaneja valtaan, niin olisivat muutamassa päivässä taistelleet voiton talebaneista lännen aseistuksella, sen sijaan antovat ne aseet talebaneille.

Jukka

Takapajula Afganistan on hyvä esimerkki sanonnasta: Kannettu vesi ei pysy kaivossa. Suomikin laittoi miljardin sen maan olojen parantamiseen, mukamas länsimaisen demokratian juurruttamiseksi. Miten kävikään. Muutamassa viikossa kaikki oli taas sekaisin. Kansa ei siis ollut valmis ”länsimaisuuteen”, halusivat talibanit johtoonsa. Samanlaisiin älyttömiin rahan tuhlaamisiin Suomi on valmis kuin partiopoika ympäri maailman. Hottentotit nauravat partaansa.

ike

Ei demokratiaa voi viedä maihin jotka sitä eivät halua. Näkeehän sen näistä suomeenkin tulleista ihmisistä. Yrittävät tuoda kulttuurinsa tänne, siis kaikkine lieveilmiöineen ja vielä väittävät että heillä on siihen oikeus.Sama ilmiö on synnyttänyt moniin suurkaupunkkeihin chinatown yms. ilmiöitä. Jos haluaa elää omassa kulttuurissaan oikea tapa on pysyä omassa maassaan. Jos muuttaa toiseen maahan täytyisi ymmärtää että joitakin rajoituksia siihen entiseen elämään tulee, ja ihan oikeutetusti.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Demokratia ei toimi, ellei kansakunta ole siihen kypsä edes auttavalla tasolla. Suomessa ja länsimaissa yleensä on saavutettu auttava taso. Hyvä taso edellyttäisi rehellisiä poliitikkoja ja sitä, että kansalaiset eivät olisi niin hyväuskoisia, huijaukselle alttiita surkimuksia.

Letunviuhake

Mikä v. ttu tätä maata oikein vaivaa, kun rahaa roiskitaat joka helvetin paikkaan ja oma maa on täysin v. tuillaan joka osa-alueelta!! Mihin on ihmiset hävittänyt järkensä tässä helvetin sekasotkussa? Jos tuonne eduskuntaa ei saada vaalien jälkeen”siis jos niitä edes tulee,”niin vaihdettua tota seetanan rottasakkia, on varmaan pakko ottaa johonkin ilmansuuntaan pelkkä yhdensuunan lentolippu🤔 ei tässä varmaan muu auta!

Jukka

Katsos! Suomi on rikas maa. Kun rahat loppuu alkuunsa, otetaan vain lisää lainaa. Olemme sillä lailla rikas!

Ilkka Forsten

Tätä maata vaivaa punavihreä aate.

John Quiman

Länsimaita vaivaa punavihreä aate.

bile-pissis

Pikavippityttö lähtöisin köyhästä lepakkoperheestä, ei ymmärrä yhtään rahan arvoa, valtio ja kela maksoi jo silloin. Ei ollut isää kasvattamassa järkeä ja suhteellisuuden tajua päähän ja alkoholi vie, ikävä kyllä.

Kukavaan

”Pikavippityttö lähtöisin köyhästä lepakkoperheestä…”
Ministerin asemaan pääsyn eräänä edellytyksenä tulisi olla terve perhetausta. Jos kasvuympäristö on huono, se voi vääristää todellisuudentajua. Tuloksena voi olla jollain lailla kieroon kasvanut aikuinen.

Kata

120 miljuunaa euroa sitten niin…voi halavatun ”avustajat” mutta jokohan tupakointi loppu Kirgiisiassa….naurettavaa rahanjakoa.
Taitaa savustus jatkua edelleen.
Minne nuo luulee rahan päätyvän Afganistanissa…?

Rohingat….mikseivät he asu muslimimaissa sitten..?

Eka Kettunen

Etiopian ilmatieteenlaitokselle annettiin rahhoo 7,4 miljoonaa siihen, että tietäävät paistaako aurinko vai sattaako vettä. Ziisus sentään millaista yletöntä rahan mättöä kaiken maailman humpuukkihankkeisiin.

Ilkka Forsten

Olethan jo varautunut talven sähkökatkoksiin, sekä yhä nouseviin elinkustannuksiin ja valmis jakamaan kaiken ulkomaille. Jos et, olet uusnatsi ja äärioikeistolainen valkoista ylivaltaa kannattava toiseuttaja, jota vaivaa panlingeneettinen myytti suomalaisuudesta. KAIKKI muut kansat ovat sitä mitä niiden sanotaan olevan, mutta ME EMME ole, meiltä saa ottaa ja vaatia mitä tahansa, sillä on vaarallista kuvitella suomalaisuus todelliseksi olotilaksi, siitä nyt puhumattakaan että olisimme yhtenäinen kansa joka on aidosti maailman mittapuulla vähemmistö.

Ilkka Forsten

Suomen hyveliputtajat mainostivat pitkään miten me veimme sivistystä Afganistaniin perustamalla sinne tyttökoulun… Juu, mutta siitä ollaankin sitten hiljaa että koulusta tehtiin talebanien toimesta bordelli. Asiaa eteenpäin vieneet ovat varsin valikoivia muistinsa suhteen, mutta jaksavat kyllä istua roban hipsterien seurassa särppimässä vihreää teetä pikkusormi suorana, jutellen kultivoituneesti på Svenska siitä miten jätte bra operaatio taas oli. Titta ulle titta, min talare ruåttia..

Aivopestyjä lampaita on Suomi väärällään

Kyllä täältä rahaa kaikkien kehitysmaalaisten hyysäämiseen löytyy ja sitä otetaan vaikka sitten velaksi. Sairaat mielet ovat päässeet valtaan ja siitä tulee vielä rumaa jälkeä.

Uusimmat uutiset