Eurooppa Politiikka

Unkarin vaalipäivä ilmoitettiin: uusi parlamentti valitaan 3.4.2022

Unkarin tämän kevään parlamenttivaalien vaalipäiväksi on ilmoitettu 3. huhtikuuta 2022.

Unkarin presidentti János Áder ilmoitti, että maalle valitaan uusi parlamentti sunnuntaina 3. huhtikuuta. Unkarin pääministerinkanslian kansainvälinen puhemies ja hallituksen kansainvälisen viestinnän valtiosihteeri Zoltan Kovacs tiedotti asiasta tänä maanantai-iltana.

Kansalainen kertoi Unkarin tulevien vaalien asetelmasta vuodenvaihteen artikkelissamme ”Katsaus vuoden 2022 vaaleihin”. Vaalipäivä ei ollut tuolloin vielä tiedossa. Vaalien suuri mittelö on kahden suuren allianssin välinen: toisaalta on hallitseva Fideszin ja kristillisdemokraattisen kansanpuolueen koalitio, jolla on tällä hetkellä parlamentissa täpärästi kahden kolmasosan enemmistö, ja toisaalta on ”Yhdistyneenä Unkarin puolesta” -oppositioallianssi, jossa ovat kaikki keskisuuret ja lähes kaikki parlamentin pienemmätkin oppositiopuolueet. Valta-allianssin pääministeriehdokas on istuva pääministeri Viktor Orbán ja oppositioallianssin ehdokas on oikeistoliberaali Péter Márki-Zay.

Lähteet: Zoltan Kovacs

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Japi Japinkainen

Diktaattori ja ihmisoikeuksia polkeva Orban ulos. Joka pelaa Venäjän kanssa vaikka yrittää vetää EUlta rahaa. Nyt kytköksissä Putinin kanssa ja pelaa kaasutoimituksien kanssa ohi EUn. Itselle vetää rahaa ja lähisuvulleen. Ulos tuollaiset pellet ja pian.

ike

Vaaleista puhuen, kohta meilläkin. Annika Saarikko , valtionvarainministeri, kunnanvaltuutettu, aluevaltuutetuksi hakee ja voi tulla valituksi, luulee kykenevänsä hoitamaan kaikki tehtävänsä. Eiköhän yhdessäkin olisi tarpeeksi. Ollaan siis tilanteessa että yhtään tehtävää ei hoideta kunnolla. Tämä ei kuitenkaan ole pelkästään hänen syntilistaansa kuuluvaa vaan on maan tapa. Ei se riitä että kiinostaa olla mukana siinä miten lain kivijalka rakentuu todeksi alueilla (hänen omien sanojensa mukaan se kai riittää, ainakin jos on uskominen hänen lausuntoaan vaalitentissä). Ministeri joka on mukana hallituksessa joka on tehnyt kaiketi eniten perustuslain loukkauksia, voin olla väärässä kun niitä on jo tehneet edellisetkin hallitukset. Olisiko tuosta SOTE:sta pitänyt tehdä kansanäänestys, jos äänestysprosentti jää alle 50 olisi koko hanke pitänyt kuopata. Siitä voisi tehdä jopa lain joka koskisi muitakin kansanäänestyksiä. Oletteko käynyt äänestämässä. Minä en ole. Eihän kyseessä ole mitään muuta kuin uusi korruption taso. Ennustaminen on vaikeaa, paitsi tässä tapauksessa. Kaikki piti siis tehdä niin että verot eivät nouse. Katsokaapa muutaman vuoden kuluttua.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Galina Manttari
juha II

Kaameaa!!!! Unkarissa järjestetään rehelliset vaalit, joissa äänestäjät saavat äänestämällä päättää seuraavan parlamentin puolekartan ja voittajista koostetaan maalle uusi hallitus!

”Demomkratia on kriisissä” sanovat YLE:n tytöt ja pojat!!!

Ilkka Forsten

Viimeistään silloin ne älähtävät jos vaalit voittaa joku miltä ei heru suosiota EU:le. Silloin on vakava kriisi käsillä, koska kansalaiset ei osaa äänestää oikein eikä ymmärrä että demokratia tarkoittaa EU:n mielipidettä.

Kokoomuksen Pertti Salolainen taisi jo takavuosina julistaa Suomenkin eduskunnassa ettei ole oikein antaa ihmisten äänestää koska he eivät osaa äänestää oikein. Pertti hyvä, kaikki ei ole kokoomuslaisia eikä EU:n kynnysmattoja vaikka sitä tietysti haluat.

FIXIT

Pitää toivoa järkeä edelleen unkarilaisille, jotta hyvä linja jatkuu ja suomalaisille järkeä äänestää puoluetta, joka kannattaa fixitiä. Se on ainoa järkevä teko, mikä heti pitäisi saada aikaan, ennen kuin uppoamme neurosvoliiton kolhoosina vielä syvemmälle.

Metsäkulman Murre

Voi olla, että unkarilaiset äänestävät maansa nykypolitiikkaa vastaan. Ainahan on jotain parannettavaa ja sitä tavoitellaan äänestämällä toisin. Se sitten menoa Unkarille, jolle käy Ruotsit eli asukkaat tuhoavat maansa ymmärtämättä sen hyviä puolia.

YLE kiinni

juha II: [”Demomkratia on kriisissä” sanovat YLE:n tytöt ja pojat!!!]
Ja sitten v-YLEn toimittelija esittää käsikirjoitetun vuoropuhelun v-YLEn toisen toimittelijan kanssa. Tai voihan se olla YLEn asiaa tunteva ja myötäilevä ”professori”.

Uusimmat uutiset