Muu maailma Politiikka

USA:n esivaalit alkaneet

Donald Trump. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0 DEED / Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America.

Yhdysvalloissa on nyt alkanut presidentinvaalikampanja, jossa maan entisen presidentin Donald Trumpin ennustetaan voittavan Republikaanien ehdokkuuden. Vaalitutkimuksessa entisellä presidentillä on 60 prosentin tuki republikaanien äänestäjien keskuudessa.

Entisellä presidentillä Donald Trumpilla on nyt tuuli purjeissa, kun republikaanien esivaalit alkavat ehdokasasettelukokouksella Iowassa.

Trump, joka edelleen on äänestäjien suosikki, on selvästi hallinnut poliittisia kokouksia Iowassa. Hänen kilpailijansa, entinen YK-lähettiläs Nikki Haley ja Floridan kuvernööri Ron DeSantis, onnistuivat keräämään vain rajallisen määrän tukijoita, kun taas Trump houkutteli niin suuren yleisön, että ne, jotka eivät mahtuneet sisälle, joutuivat seuraamaan kokousta suurelta näytöltä.

Kansallisessa mielipidetutkimuksessa 60,4 prosenttia republikaanien esivaalien äänestäjistä sanoivat äänestävänsä Trumpia, jos presidentinvaalit pidettäisiin tänään, kun taas yksikään kilpailijoista ei ole edes lähellä tuota lukua.

Iowa on perinteisesti ensimmäinen osavaltio, jossa pidetään esivaalit, ja voittaja saa yleensä vauhtia, joka auttaa mielipiteiden ja lahjoitusten keräämisessä jatkokampanjaa varten. Mutta tänä vuonna tilanne on toinen. Trump johtaa suurella erolla, ja istuva presidentti Joe Biden vaikuttaa olevan ilman todellisia haastajia.

Oikeusprosessit Trumpia vastaan eivät näytä vaikuttavan merkittävästi hänen suosioonsa. Samaan aikaan Yhdysvaltain korkein oikeus valmistelee päätöstään siitä, saako Trump ylipäätään asettua presidenttiehdokkaaksi kongressin vuoden 2021 valtaukseen väitetyn sekaantumisen vuoksi.

Lähde: Nordfront

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

Mutta kun äänet on taas laskettu näyttää siltä että Iowa:n äänistä meni 90 % Bidenille. Jos asiaa ihmettelee, saati kritisoi on vihapuheen levittäjä ja salaliittoteoreetikko. Voi toki olla että iowan annetut äänet katoaa, eihän sekään ole mahdotonta kun sosialismi jyllää keskellä kapitalismia.

John Quiman

Niin, ei sitä kongressia kyllä Trumpin kannattajat yrittäneet vallata. Posketon kasa vastikään vapautettuja videoita osoittaa, että hässäkän aiheuttajat olivat ihan muita ja jopa valtion viranomaisia.

Peter Kreisler

Kaikki viittaa siihen, että Donald Trumpista tulee Yhdysvaltain presidentti. Itse asiassa hänen ”kampanjapäällikkönsä” on presidentti Biden, joka hörhöilyillään varmistaa Trumpin valinnan.