Kotimaa Politiikka

Vainojen uhrien muistopäivän nimi muutetaan holokaustin uhrien muistopäiväksi

Helsingin juutalainen hautausmaa. Kuva: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0 DEED / Kulttuurinavigaattori.

Valtioneuvoston kanslia on 23. tammikuuta päättänyt, että Suomi siirtyy käyttämään 27. tammikuuta 2024 alkaen vainojen uhrien muistopäivästä kansainvälisen käytännön mukaista nimitystä holokaustin uhrien muistopäivä. Tämä tarkoittaa, että kaikista maailman kansanmurhista tai sellaisiksi väitetyistä on juutalaisiin kohdistunut se kaikista tärkein. Samalla unohdetaan esimerkiksi Stalinin vainoissa vainotut suomalaiset.

Valtioneuvosto linjasi eduskunnalle 31. elokuuta 2023 antamassaan tiedonannossa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa, että vainojen uhrien muistopäivää ryhdytään viettämään kansainvälisen käytännön mukaisesti. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun vasemmisto oli painostanut hallitusta teatraalisella rasismi-ulinalla koko kesän yli tehden tikusta asiaa.

Holokaustin uhrien muistopäivää vietetään nykyisin useissa maissa. Erityisesti läntisessä sekä keskisessä Euroopassa päivän vietto on näkyvä poliittinen tapahtuma jostain syystä, vaikka mantereella on tapahtunut vakavampiakin kansanmurhia, kuten Holodomor, jonka säestäjinä olivat Neuvostoliiton väki. Neuvostoliiton valtaapitävistä virkamiehistä suurin osa oli juutalaisia alusta saakka.

Päätös nimen muuttamisesta holokaustin uhrien muistopäiväksi huomioi valtioneuvoston tiedonannon linjauksen, kansainvälisen muistopäivän nimityskäytännön sekä Euroopan parlamentin ja YK:n päätöslauselmat, joita Suomi jostain syystä noudattaa.

Holokaustin kyseenalaistaminen on monissa maissa lailla kiellettyä. Kyseessä on ainoa historiallinen tapahtuma, jota ei saa tutkia. Myös Suomessa pohditaan lain muuttamista.

Lähde: Valtioneuvosto

8 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Kun kerrottua historiaa ei saa kyseenalaistaa, tarkoittaa se myös, että sitä ei saa tutkia, koska tutkimuksen tarkoitus on luonnollisesti selvittää totuutta, eikä kumarrella valmiiksi kirjoitettuja historiankäsityksiä.

Tuollaista lakia, jolla kielletään jonkin kerrotun kyseenalaistaminen, ei tarvita, jos kerrottu on totta. Jos se ei ole totta, on tarve selvittää, että mikä on totta. Sellainen laki antaa merkittävän syyn epäillä kerrottua. Se jo puoliksi osoittaa, että kerrottu ei ole totta, ilman sen kummempaa tutkimista. Koska sellainen laki on historiantutkimuksen vapauden vastainen, on se ilmeisesti lain tarkoituskin.

Ismo Meinander

Valitun kansan paikka uhrihierarkian huipulla on sementoitu ja suomalaisten sekä eurooppalaisten nuorten etno-masokismi kasvakoon ikuisen syyllistämisen kautta. Viestinä on, että kaikenlainen kansallismielisyys johtaa suoraa junarataa pitkin polttouuneihin. Älkää unohtako symbolista kuutta miljoonaa Valittujen pyhiin toimituksiin s-nan synagogissaan.

Ismo Meinander

Tämä on ihan puhdasta v-lua ja vallankäyttöä, millä pyritään vankentamaan uhrihierarkiaa ja vahvistamaan valkoisten nuorten etno-masokismia myös tulevaisuudessa.

Älkää unohtako symbolista kuutta miljoonaa turvallisuustoimiin.

John Quiman

Vainojen uhrien muistaminen on kaikki vainotut huomioon ottava, myös tulevien. Mitä tolkkua on päättää, että vain yhden vainotun ryhmän asia merkitsee jotain. Hävetkää!

Ilkka

Mihin unohtui Armenian kansanmurha, mihin unohtui Pol Potin hallinnon tekemä kansanmurha, mihin unohtui Stalinin tekemä kansanmurha ja mihin unohtui lukuisat kansanmurhat Afrikassa..? Miten vain yksi etnisyys kaikkien joukossa on niin arvokas että koko maailman pitää surra ja nyyhkiä vuosikymmnet ? Kannattaa muistaa että samassa roiskeessa ja samoissa paikoissa meni paljon muitakin etnisyyksiä, mutta ilmeisesti heidän kokeuksensa ei ole muistamisen arvoista.

John Quiman

On kyllä todella omituisen yksipuoliseksi menossa tuo juttu.

Jarno Tuominen

suraavaksi aletaan vaatia rahaa uhrien omaisten auttamiseen.koska suomi on syyllinen ja rasisitinen maa.vaikka johan niille liksaa annetaankin.mutta lisää on kinuttava.on ne kieroja kuin korkkiruuvit.kun menevät puun taakse piiloon,ei näy kuin korvat ja klyyvari.

Ismo Meinander

Olen kuullut ison nenän johtuvan siitä, että haistaa rahan paremmin.

Tiedä häntä, ehkä lamarckismi onkin todellisuutta ja hankitut ominaisuudet todella periytyvät.