Kotimaa Uutiset

Valmiusyksikkö harjoittelee Utin jääkärirykmentin kanssa – mukana helikoptereita

Suomen maavoimien NH90 TTH (SAR). Kuva: Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0.

Poliisin valmiusyksikkö Karhu harjoittelee yhteistoimintaa Utin jääkärirykmentin kanssa Uudenmaan alueella 26.–29. syyskuuta. Kaikkina neljänä päivänä harjoitellaan Helsingissä ja Itä-Uudenmaan alueella.

Harjoitukseen osallistuu kaksi Puolustusvoimien kuljetushelikopteria. Harjoituksen aikana alueella liikkuu poliisin sekä Puolustusvoimien henkilökuntaa ja ajoneuvoja. Kyseessä on vuosisuunnitelman mukainen yhteistoimintaharjoitus.

– Poliisi kehittää jatkuvasti varautumistaan sekä yhteistoimintaa muiden turvallisuusviranomaisten kanssa, ja harjoittelemme useita kertoja vuodessa myös Puolustusvoimien kanssa, kertoo ylikomisario Juha Hietala.

Poliisilla on johtovastuu hybriditilanteissa ennen tunnistettavia sotilaallisia tekoja.

Lisätietoja: Valmiusyksikkö Karhu on poliisin erikoisjoukko normaali- ja poikkeusoloissa – Poliisi

Poliisi

6 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kaapo

Nyt ne muka harjoittelee, mutta näiden olisi pitänyt toimia 2015.

otto suni

Osasto Karhu perustettiin turvaamaan Suomessa pidettävät kansainväliset kongressit 70-luvulla ja osaton perustehtävä oli suojata terroristien hyökkäyksiä vastaan!
Nykyisn osasto Karhu on paikalla kun epäillään mitä tahansa missä voidaan näyttää poliisin ”voimaa”, eli nyt osaston tarkoitus on lähinnä turvata valtion johtoa kansallsimielisiltä aineksilta.

juha II

No, onhan se toisaalta kiva kohta päästä heko lennolle kun tulee ajanteltee ”väärään suuntaan” yksisuuntaisesti ajateltavassa Suomessa! Olis ihan mukavaa, jos vielä polliisilla olisi vielä oksennuspusseja varattuna.

Otetaan rauhallisesti

Se on ihan hyvä näin. Minua ei tarvita eturintamalla vaan kotirintamalla. Tapelkoot muut sielä eturintamalla jotka haluaa olla ramboja. Olen antanut sotilasvalani aikoinaan itsenäisen Suomen puolstamiseksi. Mitä meillä on jäljellä: A) omasa lainsäädännöstä B) omasta rahayksiköstä C) Omasta lipusta jotka ovat itsenäisen valtin tunnusmerkit?

Sotikoot EU ja NATO minunkin puolestani. Minä käännän kylkeä ja haudutan silakkalaatikkoa oluen kanssa.

Ilkka Forsten

Saako uudellamaalla nyt ajaa hydrideillä, vai onko nekin ohjattu poliisin toimesta ? KARHU on kolmos-olutta normaali ja poikeusoloissa, mutta nyt sen juonti voidaan kieltää, koska etiketissä lukee mellan öl = mellakka öljy.

Sarkasmi kai vielä sallitaan

Älä nyt. Hallitus ja viranomaisethan vain haluaa meidän parasta.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa