Kotimaa Politiikka Talous

Valtiovarainministeriö tyrmää bensiiniveron alennuksen

Kuva: Pixabay.

Valtiovarainministeriö on parhaillaan laatimassa selvitystä hinnankorotuksen vaikutuksista Suomessa. Kansliapäällikkö Juha Majasen mukaan suomalaisten ostovoimaa uhkaa kolme iskua samanaikaisesti. Polttoaineen hinta on vain yksi niistä.

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen pitää veronalennuksia kalliina ja huonosti kohdennettuina keinoina, jos energian ja polttoaineiden hinnankorotusten vaikutuksia kansalaisten arkeen halutaan helpottaa.

“Pitäisin vielä aika epätodennäköisenä, että tällaisiin veronalennuksiin kannattaa tässä tilanteessa lähteä”, Majanen sanoo Helsingin Sanomille.

Useat poliitikot ovat herättäneet keskustelua siitä, pitäisikö Suomen monien muiden Euroopan maiden tavoin tukea kansalaisiaan, koska bensiinin ja sähkön hinta on noussut.

Erityisesti perussuomalaiset ovat käyneet asiasta keskustelua. Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoi torstaina Ilta-Sanomien haastattelussa, että hallitus seuraa asiaa hyvin tarkasti.

Helsingin Sanomien valtiovarainministeriöstä (VM) saaman arvion mukaan bensiiniveron laskeminen viidellä sentillä vähentää verotuloja 250 miljoonalla eurolla.

Ongelmana nähdään, että se vaikuttaisi myös niihin, joille hinnankorotus ei ole ollut ongelma. Suomessa kotitaloudet ovat samassa veroluokassa julkisen sektorin, kaupan ja rakentamisen kanssa.

Majasen mukaan kukaan ei välttämättä edes huomaa tätä laskua, sillä markkinaheilahtelujen vuoksi bensiinin hinta voi ensi viikolla nousta kymmenen senttiä. Viisi senttiä voi olla myös lähialueen huoltoasemien tarjousten välinen ero.

Majanen uskoo, että keskustelu energian ja polttoaineiden hintojen nousun korvaamisesta kansalaisille kiihtyy myös Suomessa.

Valtiovarainministeriössä selvitetään millainen ongelma on sähkön ja polttoaineiden hinnannousu

”Monet Euroopan maat ovat tehneet erilaisia toimia, joilla helpotetaan kotitalouksille hintojen noususta tulleita ongelmia. Olemme valtiovarainministeriössä alkaneet valmistautua tähän keskusteluun,” Majanen kertoo Helsingin Sanomille.

Muualla Euroopassa on esimerkiksi alennettu veroja tai myönnetty suoria tukia. Muun muassa sähkön ostajille on maksettu kiinteitä rahasummia.

Majasen mukaan ministeriö selvittää ensin, millainen ongelma on sähkön ja polttoaineiden hintojen nousu Suomessa viime kuukausina.

”Selvitämme muun muassa, millaista osuutta eri tuloluokkien ja eri alueilla asuvien kotitalouksien kulutuksesta polttoaineet ja energia edustavat. Selvitämme myös, millaisia vaikutuksia kuljetusalan ehdottamalla ammattidieselillä olisi.” Majanen tarkentaa.

Ammattidiesel tarkoittaa, että kuorma-autoissa ja linja-autoissa käytettävää dieseliä verotettaisiin kevyemmin kuin muissa ajoneuvoissa käytettävää dieseliä.

Majanen sanoo, että valmisteilla ei ole toimenpide-ehdotuksia, vaan ainoastaan analyysi ongelman laajuudesta.

”Vielä ei ole valmista, mutta isossa kuvassa polttoaineiden ja sähkön osuus kulutuksesta on Suomessa keskimäärin selvästi pienempi kuin yleensä Euroopassa. Meillä on ollut edullinen sähkö suhteessa moneen muuhun maahan, mutta on myönnettävä, että meilläkin varmasti löytyy ihmisiä, joiden kukkarossa tämä nousu oikeasti tuntuu,” Majanen sanoo Helsingin Sanomille.

Majasen mukaan tukia on vaikea kohdentaa oikein ja järkevästi.
”Monessa maassa on otettu käyttöön erilaisia suoria tukia. Se on yksi keino ja kohdistuisi paremmin kuin yleinen veronalennus. Sitä paitsi energiaverotuksen tarkistaminen ja tai vaikkapa jakeluvelvoitteen nousun hidastaminen lyövät korville päästö­vähennys­tavoitteita”, hän kertoo.

”Tämä on aidosti niin hankala asia, ettei ainakaan kannattaisi lähteä tekemään pysyviä rakenteellisia muutoksia tämän takia. Pikemmin pitää helpottaa niitä, joille tämä vaikuttaa eniten ja on tullut äkkiä,” hän jatkaa.

Majasen mukaan hallituspuolueiden itselleen asettamassa menokehyksessä ei ole kummemmin edes tilaa lisämenoille. Kehystilanne on jo nyt hyvin tiukka.

Vaihtoehtona sähköyhtiöt antavat alennuksen, jonka valtio sitten korvaa

Majasen mukaan lisäongelmia aiheuttaa se, että kansalaisia uhkaa nyt kolme iskua samaan aikaan.

”Me olemme tottuneet mataliin korkoihin, suhteellisen alhaisiin polttoaine­hintoihin ja halvahkoon sähköön. Voi olla, että näissä kaikissa käy markkinavetoinen korjausliike enemmän normaalille tasolle. Jokin uusi taso saattaa jäädä pysyväksi, vaikka nyt onkin kyse varmaankin hintapiikistä,” Majanen arvioi Helsingin Sanomille.

Majanen sanoo, että Suomessa asiat ovat paremmin kuin monissa maissa, koska asumistuki ja etuusjärjestelmä ovat monin paikoin paremmassa asemassa kuin monissa maissa.

Euroopassa monet kotitaloudet ovat olleet todellisessa ahdingossa, sillä maat ovat olleet Suomea riippuvaisempia hiilestä ja maakaasusta asuntojen lämmityksessä.

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan hallitus ei ole vielä neuvotellut siitä, pitäisikö kansalaisille antaa lisää tukia energian hinnankorotuksen vuoksi.

Käytäväkeskusteluissa asiaa on pohdittu, ja monissa puolueissa tilanne nähdään sekä poliittisesti että laajemminkin monimutkaisena.

Puolueet pohtivat, pitäisikö kansalaisille jatkossakin antaa lisää tukia, jos energian hinta nousee matalasta aikaisemmalle normaalille tasolle.

Epävirallisissa keskusteluissa on esitetty erilaisia vaihtoehtoja veronalennuksen lisäksi. Yksi on veronpalautus, mutta sitä pidetään hyvin työläänä, koska jokainen hakemus bensiinikuitteineen on käsiteltävä erikseen.

Yksi vaihtoehto on, että sähköyhtiöt antavat alennuksen, jonka valtio sitten korvaa. Tässäkin tapauksessa on mietittävä, kenelle kannattaa suunnata alennus, koska rahat ovat rajalliset. Pitääkö valtion korvata myös riskien realisoituminen, jos on solmittu riskipitoiset sähkösopimukset?

Polttoaineiden hintapiikki ei johdu Suomen hallituksesta?

Hallituksella on huhtikuussa edessään vaikeat neuvottelut siitä, kuinka paljon rahaa se käyttää loppukauden aikana. Menopaineet ovat jo nyt yli miljardi euroa suuremmat kuin niin sanotussa menokehyksessä. Mistä hallitus taas leikkaa, jos esimerkiksi paljon autoa ajaville joudutaan suuntaamaan bensiinitukia?

Keskustalle hinnankorotus on kerrottu olevan poliittisesti vaikea kysymys, sillä syrjäseuduilla asuvat ja paljon autolla ajavat kärsivät eniten hinnankorotuksesta. Perussuomalaiset syyttävät hallitusta korkeista polttoaineen hinnoista, vaikka nykyinen hintapiikki ei johdu Suomen hallituksesta, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Valtiovarainministeri Saarikko on uhkaillut keskustan hallituksesta eroamisella, jos hallitus ei pysy aiemmin sovitussa menokehyksessä.

 

Lähde: Helsingin Sanomat

57 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Vasemmisto maan rakoon

Komukat pitäis taas vaihteeksi amputoida.

ike

Onko kukaan muuten huomannut että hallituksessa on suunnitteilla maastapoistumisvero. Suuntaviivoja on jo kaavailtu.https://www.youtube.com/watch?v=Zf0yyN49n64

Kata

Juu tottakai ja kohta varmaan myös siirtymävero pitää maksaa jos siirtyy toiseen lääniin ja passi myös esittää…sehän oli jossain unelmamaassa ihqua.

Ilkka Forsten

Itänaapurissa se oli arkipäivää, joten kyllähän suomenkin pitää olla kommunistinen.

Kata

Iliman muuta!

John Quiman

Jatkossa sitten maasta ei saa muuttaa pois, koska valtio on sijoittanut henkilöön tarjoamalla opintoja. Siinä muuttuu valtion omaisuudeksi, eikä omaisuuden lähtöä suvaita.

ike

Vihervasemmiston motto: Kerran orja, aina orja.

Irina

”Valtio korvaa” palautuksien muodossa. Eli veronmaksajat ensin maksavat veroja, joita sitten palautetaan takaisin palautuksena? Täysin järjetöntä puuhaa, koska rahasta merkittävä määrä hukkuu byrokratian pyörittämiseen näin toimien.

pää määrää

Poliittisen eliitin tuentaan tarvitaan palkkarahoja. Miten systeemi muiten toimisi?

Ilkka Forsten

Kaikkialla muualla voi polttoaineiden verotusta laskea, mutta ei sosialistisessa suomessa Tuo houriminen siitä kuinka alennus laittaisi ostajat eriarvoiseen asemaan on pas****puhetta. Eikö se tuota eriarvoistumista että Helsingin ydinkeskiössä elävät hipsterit ja jupit, voivat ajaa vaikka maailman tappiin Audeilla ja Bemareillaan, kun tulotaso huitelee valovuoden edellä jotain maalaiskylän asukasta. Heille se korotus ei haittaa mitään, mutta nyt tässä yritetään synnyttää ajatusta ettei tasapuolinen kohtelu toteudu hintoja laskemalla. Onko se nyt tasapuolista, onko ?

Ja sössötys siitä että mittaribensan hinta heittelee milloin mihinkin suuntaan, on ikiajat ollut ilmiö, mutta jostain syystä se ei ole koskaan halvemmillaan siellä missä tulotaso on alhaisempi. Ja mikä on lähtökohta, eikö kukaan muista sitä. Jos litrahinta huitelee kohta 2.5 euron tuntumassa, niin on ihan yhdentekevää mikäli yksittäinen jakeluasema myy sitä 2.4 euron hintaan. Se on joka tapauksessa mielipuolisen kallista, ja vain siksi että rahaa kahmitaan valtion pohjattomaan kassaan, kun halutaan loistaa ilmastoihmeenä ja afrikkalaisten lakeijoina.

Jos tässä haluaa nähdä jotain positiivista, niin tällä menolla VIHREÄT pudottaa itsensä takuuvarmasti oppositioon ja pysyykin siellä. Heidän entinen gurunsa Ville Niinistökin otti kantaa nykyiseen menoon, ja oli huolissaan tulevasta lässähdyksestä. Myöskin haudasta nostettu Osmo Soininvaara näki nykyisyyden vähemmän valoisana puolueen jatkumolle. Hän vielä laittoi lisää höyryä kattilaan ilmoittamalla omana kantanaan, että tässä se nähdään. kun kaikki puolueen päättäjät on akkoja. Olen kerrankin samaa mieltä soininvaaran kanssa. Todellisuudesta vieraantunut kalkkunalauma hössöttää ilmastohätilaa, nuolee keloapinoiden peräpeiliä ja unohtaa realismin. Vain aate on tärkeä, tuloksilla ei ole merkitystä.

Helsingin oikeistolaiset jupit alkaa oivaltamaan ettei de gröna olekaan muuta kuin kommunistinen kyhäelmä, ja se tietää sitä että puoluekanta vaihtuu. Tällä ei tosin ole meille muille suurtakaan riemunaihetta, sillä juppilauma kääntyy kokoomuksen puolelle ja sama paasaaminen jatkuu. Orpohan ei tingi bensiinin hinnasta senttiäkään, hän haluaa omia nyt Ohisalon sädekehän ja väittää varmaan pikapuoliin että kokoomus on työväenpuolue.

Ei jumalauta mitä torveja

Onko meillä ihan oikeasti näin pihalla olevia ihmisiä valtiovarainministeriössäkin? Millä ihmeen lukion papereilla noihin hommiin oikein pääsee kun ei ole minkäänlaista ajatusta realistisesta maailmasta ja siitä miten bisnes toimii? Mikä on tämä idea että suomessa normaali taso olisi maailman kallein taso kun palkkatasot ovat todella surkeat suurimmalla osalla ihmisistä?

Kalle Niemelä

eka myydään sähkö verkko pois valtion omistuksesta koitetaan kaupata pohjavesistä lähtien kaikki .sit revitään ihmisiltä rahat polttoaineen hinnoissa että ei oo rahaa käydä kun töissä ja kaupassa . pitäs heittää roskapönttöön koko hallitus

Ilkka Forsten

Tunkiolle varisten seuraksi, ei roskapönttöön.

John Quiman

Niin, tunkiolla ne muuttuisivat mullaksi ja siten voisivat kerrankin olla hyödyksi.

Siltä osin kuin varikset söisivät pehmeitä osia, tiedä kelpaisiko, palautuisivat he luontoon kasveja ravitsevana guanona.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
ike

Maistuisikohan edes variksille, vihreillä kun on aika huono maku. Varikset kun ovat aika fiksuja lintuja.

John Quiman

Hyvää päivää sinulle, joka uskot olevasi kunnollinen kansalainen. Olet tosin erehtynyt tuosta kunnollisuudesta. Olet vain kunnollinen lypsylehmä, josta valtio ja eliitti lypsää euroja itselleen.

Puolueeton

”Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoi torstaina Ilta-Sanomien haastattelussa, että hallitus seuraa asiaa hyvin tarkasti.”
Ainakin seuraa tarkoin vihervasemmiston agendaa päästövähennyksistä. Ei seuraa kuitenkaan kahta äärimmäisen tärkeää asiaa päätöksessään
– mikä merkitys on päästövähennyksellä ilmakehään ja
-mikä vaikutus on polttoaineiden korkeilla hinnoilla kansalaisten elämään.
Ilmakehän vaikutuksista tiedän tarkalleen, että Suomen ministerien suunnittelemalla 0,2 megatonnin hiilidioksodipäästöjen vähentämisellä on ilmakehään matemaattisesti 0,000008% vähentävä vaikutus, mitä käytännössä ei voi havaita. Mitä hintojen korotus vaikuttaa kansalaisten elämään, siihen voivat muut antaa vastauksen.

John Quiman

Taitaa tuo ”seuraa hyvin tarkasti” olla vailla todellista merkitystä ja sisältöä oleva fraasi, jota toistellaan aina joissain tuon tapaisissa kohdissa. Luodaan mielikuvaa, että hallitus jotenkin olisi asiasta jyvällä ja oikeasti huolissaan. Puhutaan taas höpöjä, jotta kansa pysyisi rauhallisena.

Hh55

No bensa hintahan nous 50 centtiä vuoden aikana. Eli oisko sitä veroa sit nostettu 50 centtiä, sillä sitähän nostettiin. No mulla ei oo enää varaa käydä Helsingissä töissä, makoilen himassa ansiopäivärahoilla. Ei pysty 400 euroa käyttää kuukaudessa työ matkailuun. Ennen tota 50 centin nousua oli jo äärimmäisen tiukkaa

John Quiman

Potkukelkalla talvisin ja polkupyörällä kesäisin?

Ilkka Forsten

200 kilometriä päivässä…

John Quiman

Ministerien mukaan se on vain hyvää kuntoilua.

Ilkka Forsten

En minä pane hanttiin jos he haluavat kuntoilla.

Kata

Poorikko satkuttelee… 😀 hyi oon tuhma….

Ilkka Forsten

Kuukerin nelli on kassasi samaa mieltä, ja hän ihmettelee kun kettulan vintillä puimakone naksuttaa.

Kata

😀

Jostain on alettava

Enemmän kuin hintojen nousuista meidän tulisi keskittää katseemme siihen mitä ostamme eli minkämaalaista yritystä tuemme.

Lyhykäisyydessään, Suomen valtiolla on kaksi tulonlähdettä: Pääomatulot ja tuloverojen tulot. Pääomatuloja ei juuri ole koska kaikki verovaroilla rakennettu teollisuus ja luonnonvaramme on lahjoitettu ulkomaalaisille. Jäljelle jäväät tuloverojen tulot.

Jos siis ostamme ulkomaalaisista yrityksistä tuotteita (nehän eivät maksa veroja Suomeen) niin kööyhdytämme itseämme vaikka ostohetkellä hinta saattaa olla edullisempi kuin naapurissa. Miten on, kuka käyttää Teliaa, Elisaa, Nordeaa, Danskea, IF:iä, NCC:tä, Skanskaa, UPM:ää, Vattenfallia, Yaraa, Handelsia, Postia, DHL:ää, Securitasta, Shelliä, ABC:tä,… Tuossa yksin kahdeksan miljardia verotuloja valtion kassasta. Ja sitten vielä tuotteet: ruokakauposista, vaatekaupoista, lomamatkoista, ja huvituksista (Finnkino, Tui, McDonalds, Hesburger, Burger King…) lisää kassasta puuttuvia verotuloja.

Näiden puuttuvien miljardien vuoksi hintoja nostetaan koko ajan ja tuloveroa kiristetään. Toisaalta, helpompi olisi punakynällä yliviivata budjeteista turhat meno kuten Kirkon ja muiden avustusjärjestöjen ulkomaanavut, suorat- ja epäsuorat puolutetuet/nuorisotuet, NATO-maksut jne. Mutta kansa on tällä saralla tyhmää. Niin että aloitetaan rajoitetusti siitä omasta elämästä. Siitä omasta kulutuksesta.

seant

Sähkön hinnan noususta on hyötynyt eniten kantaverkkoyhtiöt, jotka saavat ns. pullonkaulatuloja eri sähköhinta-aluieden hintaerosta. Pohjois-Ruotsissa ja Norjassa sähkö on kokoajan ollut 1-4 senttiä kWh. Kun pohjois-Ruotsista tulee sähköä hintaero Suomeen on ollut usein 10-30 kertainen kuten nyt 110 euroa/MWh. Nyt tulee sieltä sähköä 1330 MW teholla niin tunnissa se tekee n.150 000 euroa, jonka jakaa Ruotsin ja Suomen kantaverkkoyhtiöt. Ruotsissa puhutaan meidän rahoista koska siellä kantaverkkoyhtiö on aikaisemmin saanut muutamia kymmeniä miljoonia näitä pullonkaulatuloja, viime vuonna se sai n. 5 miljardia euroa ja lisäksi valtio sai alv lisää kohonneen sähkön takia. Ruotsissa ja Norjassa juuri näitä pullonkaulatuloja palautetaan, Norjassa hinnan noustessa yli 70 ören niin korvataan ylimenevältä hintaosalta 80%. Tämä Norjan malli olisi juuri passeli Suomeen.

Ilkka Forsten

Muista aina että ratkaisu on ostaa ladattava täyssähköauto. Se ei maksa kuin muutaman päivän nettopalkan, ja sitten lataat 6 – 8 Kw / tunti akkuja tällä sähkönhinnalla, samalla kun kortteerikin tarvitsee virtaa. Ei siis huolta kalliista bensiinistä ja ilmasto kiittää. Liito-oravakanta palaa ennalleen, särki kuteen joka lampeen, ja ihmislapset voivat hyvin koska heillä on mahdollisuus vaihtaa sukupuolta.

Miten tämä olisi niin vihattava tulevaisuusvisio, sillä kaikki haluaa olla mekkoeinareita, liito-oravat on mukavia pihapuissa ja särki on hyvä kala vaikkakin aliarvostettu sinisimpukoiden rinnalla. Vihreä tee, jota tuodaan Kiinasta, on merkki hyvistä suhteista ja anteeksianto sille, että saimme myöskin koronaviruksen samasta paikasta.
Lausukaamme kiinaksi kohteliaisuus. Huawei huawei, sitä tajua ei, mutta joku rahat vei.Huawei.

Piikkilampaat

Mitäpä jos puolitetaan sähkänsiirtomaksut ja bensiinivero.
Esim, tuo sähkönsiirtomaksu ei saisi olla kun 5% sähkölaskun määrästä, mutta minulla siirotomaksu on 150% isompi kun sähkölasku.
Tuo ei ole oikein vaan on niin paha riisto köyhiltä kun olla saattaa.

Eka Kettunen

Minä pidän veronalennuksia halpoina ja hyvästi kohdennettuina keinoina, jos energian ja polttoaineiden hinnankorotusten vaikutuksia kansalaisten arkeen halutaan helpottaa.

Mutta hallitus haluaa laittaa köyhät kyykkyyn, eikä mihin tahansa kyykkyyn, vaan niin syvään kyykkyyn ettei sieltä enää nousta ylös. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät, se on uuden vihervasemmistolaisen eliitin linja.

Hekku

Veroja on mahdotonta alentaa:
-velkaa otetaan ”syömärahaksi” joka vuosi 7-10% valtion budjetista, kun tulot ei ole vuosiin olleet tasapainossa menojen kanssa.
-elätettäviä on liikaa ja ilmainen raha kotona makoilusta on liian suuri vuosi/vuosikymmeniä siivellä eläneille. Samoin vuosia/vuosikymmeniä siivellä eläneille tarjotaan liian hyvää asumista ilmaiseksi.
-Kotimaisia ei-työssä käyviä työikäisiä elelee tuki rahoilla yli 500 000 hlöä ja lisäksi maailmalta rahdataan väkeä siivelle tuhansittain joka vuosi.
Ratkaisu järjettömiin kuluihin ei ole se, että ”valtio korvaa” kun verorahaa korausten maksamiseen ei ole. Pitää alkaa karsimaa julkistasektoria ja vuosia/vuosikymmeniä siivellä eläneiden tukia RANKALLA kädellä.

Kalle

Kyllä se on yleinen hallinto joka täällä ne rahat vie, mutta tätähän ei saa sanoa kun poliittinen eliitti ja housuihinsa unohtuneet virkamiehet ja puoluekirjalla valitut ”asiantuntijat ja tutkijat” pahoittaa mielensä

John Quiman

”bensiiniveron laskeminen viidellä sentillä vähentää verotuloja 250 miljoonalla eurolla”

Pitää laskea veroa eurolla ja lopettaa rahan jakelu minne sattuu muihin maihin ihan vaan uraputken ostamiseksi kansan rahoilla. Lisäksi pitää valtion oppia kuluttamaan vain tulojensa mukaan, eikä keksiä uusia syitä uusille veroille. Tämän järjellisyyden puute on ajanut maan suuriin ongelmiin ja yhä pahenee.

Meillä on ollut edullinen sähkö suhteessa moneen muuhun maahan”

Ei pidä valittaa, jos on jokin huonosti, koska joissain maissa on vielä huonommin?

Tukien pohtiminen on säälittävää hölmöyttä. Ei pidä lypsää kansan kukkaroa tyhjäksi ja sitten leikkiä hyvistä tuilla, jotka tulevat niistä kansan kukkaroista. Tukien jakelukin maksaa, joten otetusta eurosta varmaan vain viisikymmentä senttiä jää tukiin kaikkien kulujen jälkeen. Tuet vieläpä kasvattavat riippuvaisuutta valtiosta, kuten he haluavatkin. Sen sijaan pitää lopettaa kansan yletön verottaminen ja antaa kansalaisten itse päättää mihin rahansa käyttävät. Nythän poliitikot siirtävät verottamalla päätösoikeuden kansan työn tuloksista itselleen.

”nykyinen hintapiikki ei johdu Suomen hallituksesta”

Eipä tässä ole hintapiikistä ollutkaan puhetta, vaan siitä, että polttoaineita verotetaan viimeisen päälle törkeästi. Huoltoasemalla tankkaava ei niinkään osta polttoainetta, vaan lähinnä maksaa siellä veroja.

pää määrää

Jos 5 centtiä vähentää 250 miljoonaa, polttoaineista kerätään suoraa veroa yli 5 miljardia EUROa. Ei ole kumma, jos köyhyys kasvaa ja viranomaiseliitti lihoo.

eetee

Saarikko on hyvä ja eroaa vaan. Mitä se meitä haittaa! Vetäköön käteen.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by eetee
Hekku

Olisi toivottava ratkaisu ja samoin koko viher-femakko-kommari pentulauma voisi lähteä, jos vaikka saataisiin järjeviä ihmisiä hallitusta muodostamaan.Toisaalta nykypäivänä järkevien ihmisten löytäminen poliitikoista ei taida onnistua…

Ilkka Forsten

Mutta ei minun käteen.

juu

Sähkö, vuokrat ja ihan kaikkien tuotteiden hinnat kaupassa nousee jatkuvasti, mutta tulot ei nouse, ihanaa tämä vihersosialismi.

Hekku

Vihreää siirtymää; Työtätekevän raha siirretään veroilla, maksuilla ja yli hintaislla hinnoilla poliitikkojen ja rahaeliitin taskuihin.

Ilkka Forsten

Joku ekonomisti laski että edes 4.7 % korotus palkkoihin ei riitä muuttamaan asiaa miksikään. Inflaatio syö kaiken saman tien, ja milloin tässä maassa on saatu tuollaisia korotuksia palkkoihin tai eläkkeisiin ?

Nationalisti

”Majasen mukaan ministeriö selvittää ensin, millainen ongelma on sähkön ja polttoaineiden hintojen nousu Suomessa viime kuukausina.”

Joo, nämä perustaa ”työryhmän” korkealla palkalla ja ylityölisillä, he sitten toteavat, että ”hintojen nousu on pientä, ei aiheuta toimenpiteitä”.

Miksi tuollaisia poliitikkoja kiinnostaisi Suomi ja suomalaiset?
He pelaavat globalistisen eliitin pussiin muhkeamman palkkapussin toivossa ja edistävät liittovaltiokehitystä.

Jos asioihin halutaan edes yrittää saada muutosta, niin suosittelen kirjoittamaan Sinimustan Liikkeen kannatuskortin.

Ilkka Forsten

On jo kirjoitettu.

Nationalisti

Hienoa. Toivottavasti on myös mainostettu 🙂

Nationalisti

Ei kansaansa pettäviä poliitikkoja kiinnosta, että kuinka paljon kotitalouksien menot kasvavat ja kuinka kurjat olot koittavat.
Tämä koko inflaatio on keinotekoisesti luotu ”koronakriisiä” hyväksi käyttäen, markkinoille pumpattiin lukemattomia summia rahaa, jota ei todellisuudessa kenelläkään ollut.
Suomikin meni vailla minkäänlaista huolta ottamaan velkaa velan päälle.
Lisäksi jatkuvasti ollaan tekemässä poliittisia päätöksiä, jotka vaikuttavat suoraan siihen polttoaineen hinnannousuun.
Missä kohtaa kansan mitta täyttyy tästä ”vihreästä siirtymästä”?

” Valtiovarainministeri Saarikko on uhkaillut keskustan hallituksesta eroamisella, jos hallitus ei pysy aiemmin sovitussa menokehyksessä.”

Tämä on vain suurta teatteria ja kuuluu näytelmään, Keskusta ei ole lähdössä mihinkään.
Tätä leukojen louskutusta on kuultu monet kerrat aiemminkin.

Toivottavasti kansa alkaa tajuamaan, että näiden perinteisten puolueiden äänestäminen ei johda muuhun kuin suuriin ongelmiin.

Puolueeton

Kumpa saataisiin aikaan gallup, jossa keskustan kannatus olisi kohonnut kokomustan tasolle ja persut tippuisivat vielä lisää! Hallitus kaatuisi heti keskustan eroon ja tulisi uudet vaalit.

ike

Olen uskonut valtiovarainministeriön olevan poliitikkojen ohjauksessa, ainakin näin on ollut tuloksista ja kaikkien verojen korotuksista päätellen. Voitaisiinko jo viimeinkin luopua tuosta mantrasta että kevennyksiä olisi niin vaikea kohdentaa kun niitä voisi mennä myös henkilöille jotka eivät ole ahdingossa korotuksien vuoksi ja luopua siitä että aina täytyy kusettaa viimeisen päälle. Ehkä vähän löysempi raha olisi hyväksi suomen kansalle. Otetaan sitä rahaa sieltä missä sitä on. Persut on tuossakin antanut aika hyviä vaihtoehtoja. Täytyisi kai laittaa aika laajalti vaihtoon nuo poliitikot. Ehkä hyvä olisi sekin että virkamieskunnasta vaihtuisi suuri osa aina kun hallituksen voimasuhteet vaihtuvat. No tiedä että aika moni nyt sanoo että vielä huonommin olisi viimevuosina mennyt jos noin olisi tehty, empä tiedä. Voiko huonommin enää mennä.Tietysti tuohon sisältyy se että ajattelisin vaaleilla olevan jotakin merkitystä. No tuostakin ovat ajatukset jotenkin alkaneet luopua. Onhan tässä tuoreessa muistissa miten Yhdysvalloissa kävi, en nyt kovin luotettavaksi noistaisi tätä suomenkaan järjestelmää.

John Quiman

Ja jos alentavat minimaalisesti jotain veroa, korottavat vähän enemmän jotain toista. Niillä ei ole aikomustakaan vähentää verotusta, vaan ainoastaan luoda mielikuvia jostain alennuksista, jotka laskevat jotain hintaa, mutta nostaa sitten toista hintaa, eikä kansa jostain syystä huomaa mitään.

Kata

”Majanen uskoo, että keskustelu energian ja polttoaineiden hintojen nousun korvaamisesta kansalaisille kiihtyy myös Suomessa.”

Ja mistä kassasta se raha otetaan…?Tämä on sellaista hölmöläisten peitonjatketta että ei tiedä nauraisko vai itkisikö…

Kansalaiset riippuvaisiksi valtion ”korvauksista”…eli välillä on sähköt poikki ja bensaa ei ole varaa ostaa ellei ”VALTIO”anna rahaa….ja kaikki ovat onnellisia terveisin Claus.

John Quiman

Kommunismiin siirtymistähän tuo on, että valtion tuilla alistetaan kansa riippuvaisiksi valtion tuista. Ne eivät vähennä verotusta, koska silloin kansalaiset voisivat ihan itse päättää suuremmasta osasta tulojaan. Eihän se käy, koska poliitikot haluavat määrätä mitä rahoilla tehdään ja poliitikkojen korruptiokin menettäisi siinä rahaa.

Verotusta kevenettävä puolella, virkamieskoneisto puolitettava, puoluekuri on jo olemassa olevan lain vastaisena lopetettava, sananvapaus on turvattava amerikkalaiseen malliin jne. Merkittäviä muutoksia maan talouden ja demokratian puolesta on tehtävä, sillä muutoin tämä menee vaan yhä pahemmaksi.

FIXIT

Aivan oikein, on aina erittäin hankalaa, kun valtion pitäisi kansalaisilleen palauttaa joitain veroja. Ei sellaista voi ajatellakaan, selvitetään ensin, eikö kansalaiset oikeasti nautikin maksamisesta… selvitys selvitys selvitys….tätä samaa ainako?

Tuumailija

Näinhän on jo käynyt. Hyvä esimerkki oli yrittäjäeläkkeiden liikamaksujen palautus. Kun eläkeyhtiö huomasi että kassassa on muhkea potti yrittäjiltä liikaa perittyä veroluonteista pakkomaksu, puuttui ministerit asiaan. Lain mukaan liikaa maksettu määrä pitää palauttaa, mutta alle kahdessa viikossa saatiin runnottua uusi laki voimaan joka mitätöi tämän velvoitteen vakuutusyhtiöltä ja näin liikaa maksettu potti jaettiin kaverien kesken, yrittäjät jäivät nuolemaan näppejään.

John Quiman

Kaikki tuollaiset tulisi nostaa uudestaan esille ja saattaa mahdollisuuksien mukaan varkaat ja huijarit vastuuseen teoistaan. Tuskin tuollainen laki oli edes laillinen tai lain hengen mukainen.

John Quiman

90-luvulla Ruotsissa sossu Mona Sahlin kehui kuinka ruotsalaiset tykkäävät maksaa veroja. Monan poliittinen ura joutui kohta tuon jälkeen tauolle, kun Mona vähän sekoitti omat ja ministeriön rahat keskenään ja maksoi omia kulujaan valtion luottokorteilla.

Niin ikään 90-luvulla Ruotsissa kärähti korkeiden verojen ystävä erityisen vasemmistolainen ja tiukka feministi Gudrun Schyman veropetoksesta.

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by John Quiman
Kata

MeilläKIN on esimerkkejä tästä…onko se sekoittelu näiden vasureiden luonne?Ja Antsukin yhä porskuttaa korkeilla palleilla…Kuka noihin voi luottaa?

Ilkka Forsten

Meillä VTV:n sosialistiämmä teki Sahlinit, ja itkee nyt että häntä on kohdeltu väärin, on saatava työpaikka takaisin. Nyyh, olen syytön….

Ilkka Forsten

” Olemme juuri perustaneet mietintäryhmän pohtimaan asiaa, on hienoa että otitte tämän puheeksi.” Tämä oli erään kokoomuslaisen naisministerin takavuosien vakiolause eduskunnassa. Vaikka olisi kysytty mitä, niin aina sama vastaus..

Se ministeri oli muuan Paula ris ris ris risukko, risikko..

Viimeksi muokattu 2 vuotta sitten by Ilkka Forsten