Kotimaa Kulttuuri

Vasemmistolaiset avautuvat: vasemmistopiirien sisäinen cancel-kulttuuri ”vituttaa”, kulttuuri on konservatiivien väärän lipun operaatio

Antifan jäseniä "Äärioikeistohallitusta vastaan"-mielenosoituksessa Jyväskylässä (2023). Kuva: Kansalainen.

Jopa vasemmistolaiset alkavat kyllästymään omien piiriensä cancel-kulttuuriin. Asia selviää tuoreesta Syndikaatti-podcastista, jossa pitkän linjan anarkistiaktivistit avautuvat kyllästymisestään anarkistipiirien nuoreen sukupolveen.

Juontajien mukaan vasemmistopiirien sisällä vaikuttaa cancel-kulttuuri, jossa jokaisen ”omien piirien” sisällä olevan henkilön jokaista sanomista ja tekemistä valvotaan mikroskooppisella tarkkuudella, jotta kaikki pysyvät varmasti ideologisesti oikeaoppisella polulla. Yksikin väärä sana tai vaikkapa väärän sanan sanoneen ja siten canceloinnin kohteena olevan henkilön puolustaminen millään tapaa johtaa välirikkoihin ja siihen, että toimintamahdollisuudet viedään pois.

Nyt Palestiinan ja Israelin välisen sodan myötä vasemmiston somettajat ovat olleet aggressiivisia niitä kohtaan, jotka eivät istu koko ajan älypuhelin kourassa täyttämässä profiiliaan kansanmurhaa käsittelevillä kommenteilla. Vasemmistolle kaikki aktivismi tapahtuu nykyään puhelinten takaa globaalien somefirmojen alustoilla.

Juontajista toinen kutsuu vasemmistopiirien sisäistä kulttuuria paranoidiksi. Samassa podcastissa he kuitenkin käsittelevät kulttuurin syntyä siitä näkökulmasta, että kyseessä olisikin konservatiivien ja oikeistolaisten synnyttämä väärän lipun operaatio, jolla vasemmisto saadaan tappelemaan keskenään ja kulttuuri- ja bisnesalalla vaikuttavat raiskaajamiehet saavat jatkaa toimintaansa rauhassa ilman ylimääräisiä #MeToo-kampanjoita.

Cancelointi ei koskaan koske oikeistoa tai konservatiiveja, joten on mahdollista että konservatiivit ovat masinoineet koko camcel-kulttuurin rakentamisen, podcastissa pohditaan.

He käyttävät yhtenä käytännön esimerkkinä Terf-termiä. Terf tarkoittaa trans eksklusiivista radikaalifeministiä. Termi itsessään on niin ”pahan kuuloinen”, että se ei voi olla radikaalifeministien itsensä keksimä – syyllisten on pakko olla konservatiiveja.

He kutsuvat itse terffismiä sosiaalisesti hyväksytyksi misogynian muodoksi. Heille terffit eivät ole varsinaisesti edes oikea asia, vaan naamio jonka takaa keksiä kaikenlaisia älyttömyyksiä.

Juontajista toinen on viimeksi syksyllä tullut suljetuksi ulos anarkistien kirjamessuilta. Hänen rikoksensa oli kutsua synnytystä naiselliseksi kokemukseksi. Hän kertoo podcastissa, että itse messuilla kyllä oli mukana ihmisiä, jotka ovat syyllistyneet tekoihin, jotka todennäköisesti johtaisivat välirikkoihin piireissä, mikäli asiat tulisivat esille.

3 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka

” Äärioikeiston ” vikahan se on kun kommunismi lirittää alleen eikä kykene toimimaan edes omien sääntöjensä puitteissa. Hyvä esimerkki oli se TV ohjelma jossa Esko Valtaoja vieraili, ja kertoi ensin että hän ollut mukana tukemassa tasa-arvoa, mutta kun vieressä istunut ” daami ” made in banaanivaltio kuuli sanan neek***i, niin kitinä alkoi ja hapenpuute iski välittömästi. Kyseisen daamin koko hyvinvointi ja mahdollisuudet perustuvat valkoisten luoman yhteiskunnan suvaitsevaisuuteen, ja työpaikka jossain radiojuontajana on saatu pelkän etnisyyden varjolla, mutta silti valtaoja oli armoton rasisti kun sanoi yhden sanan mikä ei sopinut kiintiö narsijan maailmankuvaan. Näille on annettu suhteeton valta, mutta se mikä annetaan, voidaan ottaa myöskin pois. Se ei ole kiveen hakattu päätös että mustat tai mitkä lie geelipäät voivat kiukutella loputtomasti, ja syyllistää valkoiset omasta tyhmyydestään.

John Quiman

Kaiken lisäksi suomen kielessä sana neeke*i ei ole rasistinen merkitykseltään, ei ollut ennen, eikä se muutu rasistiseksi siksi, että vassut niin alkavat yhtäkkiä väittää.

Ismo Meinander

Olen tuloksetta yrittänyt sanoa sitä monille, että älkää pelatko vasureiden asettamilla ehdoilla tai määreillä, ja mm. siksi olen n-termiä käyttänyt edelleen ja tulen käyttämään. Tosin rehellisyyden nimissä on sanottava, että usein sanaa käytetään myös halventavasa merkityksessä, ja myös itsekin näin teen, jos joku ”s****nan *om* n***e*i” tekee jotain puistattavaa. Termi itsessään on kuitenkin täysin neutraali (negro=musta).

Kyllä minua tälläkin ilmeisen oikeistolaisella sivustolla ottaa hattuun usein ettei n-iä tai j-laista saa näköjään kutsua omilla nimillään. Toivottavasti se kumpuaa jostain lakiteknisestä tm. syystä eikä esim. poliittisesta korrektiudesta.