Eurooppa Politiikka

Venäjä karkottaa yhdeksän Suomen Venäjän edustustoissa työskentelevää henkilöä ja ilmoitti sulkevansa Suomen Pietarin-pääkonsulaatin

Kuva: Piqsels.

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti asiasta Suomen suurlähettiläälle Antti Helanterälle 6. heinäkuuta Moskovassa. Lisäksi Venäjä ilmoitti peruvansa Suomen Pietarin-pääkonsulaattia koskevan toimiluvan 1.10. alkaen.

Venäjä karkottaa yhteensä yhdeksän Suomen Moskovan-suurlähetystössä ja Pietarin-pääkonsulaatissa työskentelevää henkilöä.

Venäjän mukaan nyt ilmoitetut karkotukset ovat vastatoimi Suomen tiistaina 6. kesäkuuta tekemälle päätökselle karkottaa yhdeksän Venäjän suurlähetystön lähetettyyn henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä. Nämä tiedustelutehtävissä toimineet henkilöt karkotettiin Suomesta Wienin diplomaattisia suhteita koskevan yleissopimuksen vastaisen toiminnan vuoksi.

Venäjän tekemä karkotuspäätös ei liity Suomen edustustoissa Venäjällä työskennelleiden karkotettavien henkilöiden toimintaan.

Venäjältä karkotettavien edustustojen työntekijöiden henkilöllisyys ei ole julkista tietoa. Ulkoministeriö ei tiedota asiasta tämän enempää.

Suomen Pietarin-pääkonsulaatin toimiluvan peruminen ja edustustojen pankkitilivaikeudet

Venäjä ilmoitti samalla vetävänsä pois tukensa Suomen Pietarin-pääkonsulaatin toiminnalle 1.10.2023 alkaen. Suomi tulee valmistelemaan vastavuoroisuuteen perustuvaa toimenpidettä.

Tapaamisessa Venäjän ulkoministeriön kanssa suurlähettiläs Helanterä esitti Suomen Venäjän edustustojen edelleen jatkuvien pankkitiliongelmien pikaista ratkaisemista.

7 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Marko Kristian

Meidän poliitikot on tehnyt peruuttamattoman virheen.
Venäjästä ja venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan voidaan olla ihan mitä mieltä vain, mutta totuus on se että meillä on 1340 kilometria yhteistä rajaa venäjän kanssa.
Nyt ollaan sitten kimpassa USA:n kanssa, Helsinki-Washington välimatka on noin 7000 kilometriä.
Jos tää vuosi vielä menee ilman että ollaan proxysodassa usa:n puolesta niin olen hämmästynnyt.

John Quiman

Nyt on oiva tilaisuus sulkea Maarianhaminassa sijaitseva Venäjän konsulaatti. Miksei vähän muutakin.

Marko Kristian

Venäjä vihassakin olisi hyvä muistaa se, että ilman diplomatiaa ei voi koskaan olla rauhaa.
Eri asia on sitten se että halutaanko edes rauhaa?

Ilkka Manttari

Ei mene kommentti nyt millään läpi

John Quiman

Tuo kyllä näyttää kommentilta. Tosin oletettavasti siinä ei ole asia, jonka halusit esiin.

Näin yhden kerran, että yksi I.F:n kommentti tuli odotushuoneesta viikon päästä esiin. Selvä parannus aiempaa, jolloin ne eivät tulleet koskaan.

Voi kokeilla saada läpi palasina, etenkin, jos on pitkä. Samalla saa tietää missä osassa on sana, johon tarttuu. Ei välttämättä missään osassa, mutta algoritmi sai muuten vain kohtauksen.

Viimeksi muokattu 2 kuukautta sitten by John Quiman
Ilkka Manttari

Uusi yritys. Kun tehdään sopimus siitä yleensä pidetään kiinni, siis sivistysvaltioissa.Jos sopimus jossakin vaiheessa osoittautuu huonoksi silloin käännytään sopimuksen tekijän puoleen, ehkä irtisanotaan sopimus ehdoilla jotka on sovittu. Naapuri lopettaa sopimuksen tuosta vaan koska sillä on ”isompi armeija”.

Ilkka Manttari

Ei mene edes osina. No ei voi mitään.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa