Kotimaa Maahanmuutto Politiikka

Venäjän rajaoperaatioiden riski kasvaa – Purra: Siirtolaismassalta suojautuminen vaatii välittömiä lainsäädäntömuutoksia

Ukrainan sotatila ja Venäjän ajautuminen taloudelliseen nurkkaan ja hylkiöasemaan ovat lisänneet riskiä Venäjän suorittamiin itärajan operaatioihin. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo, että Venäjän turvautuminen kolmannen maan kansalaisten hyödyntämiseen siirtolaisia rajan yli ohjaavassa hybridioperaatioissa on yhä todennäköisempää.

– Vaikka välineellistämisestä puhutaan sekä kansallisesti että EU:ssa, tosiasia on edelleen se, että Suomen viranomaisilla on nykyisen lainsäädännön puitteissa vain vähän mahdollisuuksia toimia tällaista vihamielistä operaatiota vastaan, Purra varoittaa.

Lainsäädännön puute on selvä haavoittuvuus

Perussuomalaisten johdolla aiheesta jätettiin välikysymys viime vuoden marraskuussa. Hallituksen vastauksessa ei esitetty riittävän voimakkaita toimia, joilla uhkaan kyettäisiin sen toteuduttua vastaamaan. Nyt riskit ovat merkittävästi kasvaneet.

Purran mukaan kyseessä on selvä kansallinen haavoittuvuus.

– Rajavartiolaitos varautuu, ja valmiutta on nostettu. Yksittäisiä rajanylityspaikkoja voidaan tarvittaessa sulkea. Nykyisellä lainsäädännöllä välineellistämisessä käytettävien siirtolaisten turvapaikkahakemuksia on kuitenkin aina vastaanotettava. Viranomaisten toimivaltuuksissa on mahdollista lähinnä säännöstellä joukkoa ja pyrkiä turvaamaan hallittava järjestys, Purra sanoo.

– Vihamielisessä tarkoituksessa Suomeen kohdistettuja joukkoja ei nykyisellä lainsäädännöllä kuitenkaan voida estää saapumasta maahamme.

Samaan päätyi sisäministeriön vasta julkaisema selvitys muuttoliikettä hyväksikäyttävästä hybridivaikuttamisesta.

Turvapaikkahakemusten vastaanotto kyettävä lopettamaan tarvittaessa

Purra muistuttaa, että myös EU-tasolla tilanne on ristiriitainen.

– Yhtäältä unioni ei voi moittia yksittäisiä jäsenmaita, jotka ovat suojanneet ulkorajoja nimenomaan tällaisissa tilanteissa, viimeksi Valko-Venäjän käynnistämänä. Toisaalta samaan aikaan se ei tarjoa näille juridista selkänojaa vaan tyytyy esityksissään toistelemaan fraaseja, Purra ihmettelee.

– Luottaako unioni, että jokainen itseään kunnioittava ulkorajajäsenmaa kuitenkin uhan toteuduttua ymmärtää realiteetit ja tekee kaikkensa rajojen suojaamiseksi? Purra kysyy.

– Suomen rajaviranomaiset tarvitsevat lainsäädännön tuekseen. Eivät he voi ilman sitä toimia kansallisen turvallisuuden, yleisen järjestyksen ja Suomen edun mukaisesti.

– Nyt on välttämätöntä, että hallitus laatii esityksen mekanismista, jolla tarpeen vaatiessa mahdollistetaan rajan suojaaminen kokonaisuudessaan ja turvapaikkahakemusten vastaanotto keskeytetään väliaikaisesti täysin. Muuta vaihtoehtoa ei ole, Purra vaatii.

53 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
jep

Ei kiinnosta jakkupukukalkkunoita, koska razzismiahan se olisi estää moniosaajien kulku hölmölään..

mää

Venäläisiä tulee maahan kovempaa tahtia kuin 2015 euroopan läpijuoksussa moniko palaa kun viisumi umpeutuu jäävät hölmölän niskoille myös ne lähetetyt henkilöt keppostelijasolut.

ike

No enpä nyt tiedä. Vaimo oli lähdössä tänään käymään tuttavilla pietarissa ja bussi oli täynnä venäläisiä, siirtyi huomiselle. Vaikka tässä poikkeuksellisia aikoja eletään niin niiden poikkeuksellisuus on myös aika paljon itseaiheutettua, aivan kuin koronakriisissäkin.

Minervan Pöllö

On vain ajankysymys kun Ukrainan passeja alkaa löytyä afrikkalaisilta ja lähi-itäläisiltä ”turvapaikanhakijoilta”, joilla ei ole harmaata aavistustakaan missä päin maailmaa kyseinen valtio sijaitsee. Mitä tehdään, jos Venäjältä tulee parisataatuhatta Ukrainan passin haltijaa saattaa olla, että Venäjällä jo painokoneet lonksuttaa, matkustusasiapapereiden tuotannon parissa.  

Zen Suuri

Mitä on tapahtunut Suomen Uutiset -verkkolehden uutisten kommentoinnille ?

Ihantalan ihme

Kun Neuvostoliitto hajosi niin Holkerin hallitus varautui pysäyttämään pakolaistulvan vaikka aseellisesti.
Tilanne ei ole tuossa suhteessa muuttunut, sillä Suomi joutuu tietenkin yksipuolisesti irtautumaan pakolaissopimuksista mikäli tilanne alkaa näyttää täällä pahalta.

Hh1488

Suomi ei irtaudu mistään sopimuksista, vaikka ne olisi kuinka vahingollisia tahansa. Tuntuu et suomi noudattaa vielä yya sopimustakin

Kolmossivun tyttö

Jaa, no onhan tuo kaikki tärkeää. Mutta yhtä tyhjän kanssa, jos samaan aikaan kuskataan Allegro-lasteittain kolmessa vuorossa ihan puhdasverisiä venäläisiä. Jos kehitysmaalainen osaa kertoa uskottavan kurpitsavankkuritarinan, eikö sellaisen osaa kertoa venäläinenkin. Kehitysmaalaiselle Venäjä on läpukulkumaa taikaseinän äärelle, venäläiselle se on äiti-Venäjä, vaikkei Putinia fanittaisikaan.

SUPO:n johtaja kehotti vastikään välttämään venäläisten vainoamista, jottei Venäjälle annettaisi aihetta kansalaistensa suojeluun. Näin SUPO siis epäsuorasti myönsi, ettei tulijoiden motiiveista voida olla varmoja. Miksi itsenäinen maa ei voi karsia tulijoita, vaan sen kansa pakotetaan kyykkyyn heidän edessään?

Ja junan ovet visusti lukkoon Suomen puolella

Ei muuta kuin Allegroon u-käännös vauhdissa ja kokka takaisin kohti itää.

Arvo

Kannattaa muistaa, että Venäjällä sanalla totuus on kaksi sanaa. Niistä toinen yleisesti käytetty sana pravda on yhtä paljon puolivale kuin puolitotuus. Putiniin ja venäläisiin ei kannata luottaa missään asiassa. Putinkin lupasi moneen kertaan, että Ukrainaan ei hyökätä. Ei voi ymmärtää tätä lännen sinisilmäisyyttä luottaa roistovaltioon niinkin tärkeissä asioissa kuin energiatoimitukset. Nyt vaan kaikki letkut irti. Rypekööt liemissään.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Itsenäisella maalla on oma keskuspankki ja valuutta , omapäätäntävalta rajoistaan, lainsäädännöstä ja maa-alueistaan. Itsenäisellä maalla on päämisteri , joka nostaa oman maan lait ylimmäksi. Sekä lippu. Meillä ei ole enää kuin lippu. Eikä sitäkään kauaa.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Taas sama mies. https://mvlehti.net › 2015/02/02 › bi…
Bill Gatesin Mukaan Tarvitaan Yksi Maailmanhallitus!! – Uusi MV-Lehti

Hh1488

Joo suomistan ei ole itsenäinen maa ollut sitten vuoden 1995

Lieväasteinen

Joo, tuo lippu on kiellettävä ja kriminalisoitava mahd pian. Rasistis-valkoisella pohjalla on islamofobinen risti. Sininen väri liittyy IKL:iin tai muihin natseihin, valkoinen ilmeisesti valkoiseen ylivaltaan. Toisessa kontekstissa risti on naaraan siis cis-sukupuolisen symboli, ei jatkoon. Lippu suorastaan loukkaa ei-valkoisia, muslimeja, vasemmistolaisia sekä muunsukupuolisia. Uuden, monikulttuurisen ja tasa-arvoisen Suomen parhaana lippuna olisi sateenkaarilippu, jossa on puolikuu. Toivottavasti Suomi ottaa sen ensimmäisenä valtiona käyttöön ja näyttää taas esimerkkiä koko maailmalle.

Terv. Kaisa Ahmed Birgitta Turo Svensson-Abdallah (They), person of color, Kamov Ka-50 Black Shark -taisteluhelikopteri sukupuoleltani

Huom. Koska luulen samalla olevani kissa, vaadin hiekkalaatikot kaikkiin vessoihin. Mourrr! Shhhhh!

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Lieväasteinen
John Quiman

Aika yksinkertaista. Ei tarvitse kuin päättää, että turvallisesta maasta ei oteta vastaan muita kuin passin ja viisumin esittäviä, siis normaalit matkustusasiakirjat.

Miten voi edes olla noin tyhmiä lainsäädäntöjä, että mikä tahansa renttu voi ihan vapaasti päästä maahan loisimaan?

Cunni Lingus

Ensisijaisesti ja lähtökohtaisesti turvapaikkapoliittisessa kysymyksessä on turvattava suomalaisten 40-80 vuotiaitten lihavien rumien naisten seksuaaliset tarpeet, joten tämä Purran rasistinen ehdotus on suorastaan järkyttävän naurettava.

John Quiman

Ne voivat mennä aharikkalaisiin tai muihin himosteluidensa kohteisiin ihan paikan päälle. Olisi jopa halvempaa maksaa niille yksisuuntainen lippu, jotta pääsisivät iloistelemaan uskomaansa paratiisiin.

John Quiman

Ne tarpeissaan olevat voivat mennä aharikkalaisiin tai muihin himosteluidensa kohteisiin ihan paikan päälle. Olisi jopa halvempaa maksaa niille yksisuuntainen lippu, jotta pääsisivät iloistelemaan uskomaansa paratiisiin.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Piikkilampaat

Katselin tuossa eilispäivänä suoraa lähetystä Ukrainasta missä juna otti pakolaisia kyytiin, siellä oli vanhuksia, naisia ja lapsia.
Mutta sitten siellä oli ainakin 50 mutaa murjaania, äijiä kaikki, tukivat väkisin junaan työntäen lapset ja naiset tieltään jotka oli vaaleaihoisia.
Eli näin sitä tulee isis p….a taas eurooppaan

Antaa tulla vaan.

No miksi näitä toimia ei silloin 2014 edes suunnieltu, jos kerran pakolaiset eivät ole voimavara? Silloin Persutkin oli sitä mieltä että tämä mittaamaton voimavara näiden kultamunien puolelta on juuri se mitä Suomi tarvitsee työvomavajeeseen. Toimitaan me nyt vaan samalla periaatteella. Eli liitytään NATO:on ja otetaan ne kolme miljoonaa pakolaista jotka Venäjällä odottaa Suomeen pääsyä.

Se on vain oikeudenmukaista kaikkiapkolaisia kohtaan.

John Quiman

Ovathan Orpo ja Sipiläkin myöntäneet myöhemmin, että yhtään ei olisi tarvinnut ottaa vastaan 2014, jolloin Ruotsin valtio kyyditti rajalle ylijäämiään.

juu

Suomihan on aivan kädetön jos ja kun Venäjältä alkaa tulemaan vaikka miljoonia kehitysmaalaisia.
Siinä vaiheessa taas puolueet vasemmalta oikealle puhuu vain ihmisoikeuksista ja kansainvälisistä sopimuksista. Suomalaisten ihmisoikeudet ja turvallisuus ei paina siinä vaiheessa mitään.
Venäjällä ei ole enää mitään motivaatiota sitä vyöryä estää, voivat sen jopa järjestää..

Tuumailija

Onneksi itärajalla on Frontexin joukkoja laukunkatoapuna, niin saa suomikin suureen tarpeeseensa.
Tämä kansa on ansainnut kaiken sen p….n mitä tuleman pitää, itse ovat valinneet arvojohtajansa, luopuneet perusoikeuksistaan vain oman hedonisminsa tähden ja samalla sortaneet sekä syyllistäneet niitä jotka eivät ole taipuneet kuokkunokkaisen agendan edessä.

Ihantalan ihme

”Venäjä uhkaa sulkea Nord Stream 1 -kaasuputken” Se on kuulkaas se Kolmas Maailmansota juuri nyt !

Puolueeton

Tuskin tulee 3MS. EU on siihen liian heikko. 2MS alkoi, kun Saksa lähti Puolaan puolustamaan omia kansalaisiaan ja järjestämään kulkuyhteyksia Itä-Preussiin, jotka oli menettänyt 1MS:ssa. Englanti ja Ranska panivat alulle 2MS:n julistamalla sodan Saksalle. Tämän sodan nämä maat hävisivät. Tarvittiin USA ja NL voittamaan Saksa. Nyt EU lienee viisaampi.
Purran ja Halla-ahon tyyliset suomalaiset voivat olla syynä siihen, että Venäjä katsoo Murmanskin ja radan sinne ja Pietarin sekä Suomenlahden meriyhteydet Kalingradiin niin tärkeisksi ja päättää valloittaa Suomen. Toivottavasti ei synny taisteluita, antaudutaan sopimuksin ja kuitenkin säilytetään itsenäisyys, infrastruktuuri, saadaan oma markka ja saadaan pilkkahintaan myytyä kansallisomaisuutta takaisin. Kuvittelen Venäjän myöntyvän tällaiseen sopimuksen, koska ei halua menettää omiakaan kansalaisiaan. On pidettävä mielessä, ettei Venäjä tällä hetkellä ole kommunistinen NL vaan, jopa länsimaita parempi luonnonmukaisuuden puolustaja. Siellä ei kuljeta pride kulkueissa eikä tanssita ilmastohumppaa.
Historia todistaa, kun itänaapuriin on ollut ystävälliset välit Suomella on mennyt hyvin. Jos Itänaapurilla on myös mennyt hyvin, Suomessa on mennyt erittäin hyvin.

Piikkilampaat

Muita myös se että jos venäjällä ei vaihdu koko hallitus ja presidentti, niin voit olla varma että ryssät valtaa Suomen on sitten ihan sama mitä tehtäisiin.

pekka parikka

Saksalaiset ja ruotsalaiset ne yhdessä järjestivät vuonna 2015 pakolaisvyöryn Suomeen ja perussuomalaiset olivat silloin hallituksessa! Turvallisten maiden läpi tulleet vierastaistelijat saivat laukunkantajat suomalaisista varusmiehistä ja valittivat huonosta ruuasta. Olivat viettäneet kuukausia matkustellen ympäri Eurooppaa ja olivat Petteri Orpon ja Juha Sipilän mukaan ”lapsosia”! Luotatko todella Suomen hallitukseen tai kansanedustajiin?
Mikäli samanlaatuinen kansanvaellus syntyy uudelleen niin Suomi-neito ottaa heidät vastaan selällään ja haarat levällään!
Pekka Parikka

Väärin

Ensinnäkin sinne Puolaan hyökkäsivät sekä Saksa että Neuvostoliitto ja yhteisellä sopimuksella. Toisekseen nykyvenäjä ei eroa Neukkulasta mitenkään. Ehkä siinä hieman, että nykyvenäjällä ei vielä tapeta omia kansalaisia siinä mittakaavassa kuin neukkulassa, mutta Ukrainassa Venäjä tekee täyttä kansanmurhaa aivan kuten neukulakin aikoinaan. Nyt vaan USAlta ja muulta maailmalta ei heru myötätuntoa eikä apua. Roistovaltion taloutta ei enää tueta.

pekka parikka

Vuonna 1939 Saksa oli joutunut Puolan taholta voimakkaan poliittisen painostuksen kohteeksi ja saksalaissynyisä henkilöitä oli tapettu ja raiskattu, asiasta on myös kansainvälisiä dokumentteja. Puolan röyhkeys perustui Britannian lupauksiin turvatakuista mikäli Saksa uhkaisi Puolaa, valitettavasti takuut olivat aivan yhtä huonot kuin nykyinen EU:n suhtautuminen Puolan nykyhallintoon.
Historia on erittäin vaikea aihe suomalaisille peruskoulun käyneille ja tosiasiat olivat Saksan kannalta sellaiset, että Hitlerin tavoite oli tuhota Neuvostoliitto ja sen kasaarijohto. Neuvostoliiton hyökkäys Puolaan ei ollut Saksan Oberkommando des Heeres suunnitelmissa, se oli osittain yllätys, mutta toi samalla neuvostoarmeijan lähemmäksi vuoden 1941 operaatio Barbarossaa varten.
Suomen ainoa suuri hetki oli vuodet 1941 ja 1942, silloin olimme hetken todella niskan päällä. On hyvä muistaa, että USA ja Britannia olivat silloin Suomen vihollisen Neuvostoliiton tukijoita, siksi en koksaan voi luottaa mihinkään anglo-amerikkalaisen lupauksiin. Saksa edusti eurooppalaista kulttureia ja teknistä ylivoimaa, mutta se eisopinut USA:n vallanpitäjille, siksi on turha luottaa muuhun kuin omaan haluun puolustaa omaa maataan Suomea!
Pekka Parikka

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Hienoa nähdä ,että täällä on ihmisiä , kuten Pekka ja Puolueeton , jotka tuntevat historian oikean kulun.

Ilkka Forsten

Sarkasmi on mukava laji eikö vaan ?

Runtiti-pou

Kyllähän N-liiton hyökkäystä Puoleen taidettiin odotella jo syyskuun alussa. Saksa ei halunnut lähteä Neuvostoliittoa tuhoamaan, mutta sen oli pakko. Se oli vaikea päätös ja uhkayritys, mutta vaihtoehtoja ei oillut. NL oli vihamielinen ja petollinen ja rikkoi sopimuksia koko ajan. Oli kannustanut Jugoslavian sotaan Saksaa vastaan ja keskittänyt valtavan hyökkäysarmeijan Saksan vartaiselle rajalle. Lisäksi sota jatkui ja USA olisi pian tulossa mukaan

Ilkka Forsten

Ruoditaanpa vähän kertomustasi. Puolalaiset ei raiskanneet tai tappaneet Saksalaisia 1939. Se on historiallinen totuus. Puolassa tietyt tahot olivat kyllä saksalaisvastaisia, mutta tällöin puhutaan kommunisteista. Puola ei ollut mikään röyhkeyden mallimaa, mutta sillä oli Englannin lupaus siitä että heitä suojellaan jos sota syttyisi. Samaan aikaan puola jaettiin saksan ja neuvostoliiton välillä kahteen osaan eikä englanti tehnyt mitään asialle. Kasaarijohdosta ei AH välittänyt tuon taivaallista aloittaessaan hyökkäyksen neuvostoliittoon, mutta julisti kyllä puheessaan että ” riittää kun potkaisee oveen, ja koko laho rakennelma romahtaa kasaan.”

Hyökkäys itään, ( operaatio barbarossa ) oli valittujen henkilöiden tiedossa, mutta ei yleisesti Wehrmachtin kenraaleiden kansioissa. Se tuli heille yllätyksenä. Suomi oli sitoutunut sotimaan saksan rinnalla, joskaan ei aloittanut omaa hyökkäystään samalla päivämäärällä, koska haluttiin välttää rinnastus aseveljeyteen ja pyrkimyksiin joita saksa oli esittänyt. Syntyi käsite ” erillis-sota ” joka oli lähinnä tyhjän puhumista, vaikka tosin halusimme hyvitystä menetetyistä alueista karjalassa. Teoreettisesti suomi kävi erillis-sotaa, mutta oli käytännössä osana saksalaisten idän sotaretkeä. Ilman saksan massiivista viljantuontia, ei armeijamme olisi edennyt niinkään pitkälle. Myöhemmin apuna saatiin aseita jotka tulivat nekin tarpeeseen.

USA ja Englanti ei luonnollisesti olleet puolellamme, sillä olimme valinneet saksan kumppanuuden, ja saksa kävi sotaa myöskin englantia vastaan. AH julisti toistuvasti, ettei englanti ollut sen ” luonnollinen vihollinen ” mutta mitäpä sillä oli merkitystä, kun sotatoimia käytiin puheista huolimatta. Saksalaiset oli jo tuolloin euroopan teknisin kansa, joka oli voittanut aiemmat sotaretkensä lähes leikiten. USA ja Englanti ei tunteneet mitään sympatiaa kommunistista neuvostoliittoa kohtaan. Sitä ei tunnettu silloin, eikä sitä tunneta nyt. Joten voimme luottaa siihen että NATO tarjoaa mahdollisuuden pysyä itsenäisenä, eikä Englantikaan ole pahoillaan jos kuuluisimme heidän kanssaan samaan liittoon. Putinin venäjään ei voi luottaa minkään vertaa, se alkaa olemaan kopio Stalinin neuvostoliitosta.

Eihän se että kuuluisimme NATO:n perheeseen, tarkoita oman puolustushalumme katoamista, tai vastuun luovuttamista muille. NATO on nyt se selkäranka mihin nojata, aivan kuten saksa olisi sitä omana aikanaan. Ero on vain siinä, että tämä selkäranka ei katkea jos Kremlin puutarhatonttu julistaa haluavansa vanhat rajat ja etupiirijaot voimaan. Ei muuten olisi katkennut saksankaan selkäranka, jos heidän kaverina olisi häärännyt USA ja Englanti. Venäjää ei tätä nykyä olisi, joten kannattaa miettiä näinkin päin asiaa. Yksin me emme kykene sotimaan loputtomasti, mutta voimme pidätellä riittävän kauan putinia veräjän takana, että se taustalla vaikuttava voima ehtii tuomaan pyydetyt vahvistukset. Tätä tarkoittaa NATO:n liittolaisuus. Juttelen mieluummin englannin kielellä perusjenkin kanssa Suomessa, kuin väännän venäjää Siperiassa.

Kata

Erittäin hyvä ruotiminen,kiitos taas.

Runtiti-pou

Puola provosoi sotaa nimenomaan tappamalla saksalaisia. Kaikenlaisella ahdistelulla. Jo sotien välissä oli saksalaisia ajettu tai pakotettu maanpakoon miljoonapäin. Kesällä 1939 yhtäkkiä oli taas 110 tuhatta pakolaista Puolasta Saksassa. Sodan alettua saksalaisia joukkomurhattiin ja siirrettiin kohti tuholeirejä. Wehrmacht esti suuremman kansanmurhan. Kuoleita oli lähes 16 000

ike

En kannata millään muotoa sotaa tai aseellista selkkausta (joku kohta kuitenkin niin väittää) mutta muistakaa nyt myös se että koska Ukraina on yksi korruptoituneimmista maista, ellei aivan viimeaikoina ole kehitystä tapahtunut. USA: presidenteistä ainakin monet viimeisimmät ovat ottaneet siitäkin kaiken irti, viimeisena Hunter Biden jonka edesottamuksista ei isä Biden ole tietävinänkään. Uskokoon ken haluaa. Samassa porukassa ovat Bush ja Obama. Olisiko tuolla mitään tekemistä nykytilanteen kanssa.

Kata

Todennäköisesti on.Paljonkin.

Ilkka Forsten

Minä saan aina rapaa tuulettimeen kun puolustan Ukrainaa tai sanon että Putin on sekopää. Tämähän ei suinkaan tarkoita sitä että en osaisi kritisoida myöskin USA:n toimia. Tiedän varsin hyvin millä valheilla sotiin on lähdetty ja mistä. En minä ole siunannut koskaan George W. Bush:n riidanhalua ja tarvetta rynnätä Irakiin. En ole puolustanut Obaman tarkoitushakuista provosointia Venäjän suuntaan, tai Englannin John Blair:n sokeaa uskoa amerikan ” oikeutettuihin ” toimiin. Ne on kuitenkin menneitä asioita ja nyt on nyt. Tällä hetkellä Putin on ongelmalapsi, joka ei tajua että jo pelkällä retoriikallaan hän karkottaa kaikki sivistyneet ihmiset ympäriltään. Hän teki Vänäjästä hylkiövaltion vaikka olisi voinut rakentaa koko kansalle paremmat elinolot. Miksi hän kääntää kelloa taaksepäin, kun voisi olla historiallinen hahmo ja kehittää venäjästä kaikkien hyväksymän yhteiskunnan ?

Jos putin kuvittelee tällä touhulla jäävänsä historiaan, hän kyllä tekee sen, mutta siihen kategoriaan jota halveksitaan vielä kymmenienkin vuosien päästä. Mielestäni sympaattisin ja ehdottomasti sivistynein päättäjä venäjällä oli Gorbatshov. Hänestä huokui halu saavuttaa muutakin kuin hajonneita yhteiskuntia, ja valtioterroriin tukeutuvaa äärivasemmistolaisuutta.

ike

Ei tuosta ole kahta sanaa. Putin ja hänen kabinettinsa ovat sotarikollisia. Yritin vain jotenkin ymmärtää miksi hän noin toimii. Myös tuosta sekopäästä olen johonkin mittaan samaa mieltä, tosin uskon että noin kauan vallassa olevista ei kukaan voi olla täysillä matkassa. Siksi meillä raajataan noita presidentin kausia, valitettavasti ei muita luottamustehtäviä. Valta etäännyttää todellisuudesta.

John Quiman

Tämä saattaisi valaista Putinin ja venäläisten ajattelua:
https://oikeamedia.com/o1-176501

Ilkka Forsten

Kerrottakoon nyt vielä sekin etten pidä Venäläisiä muita ihmeellisempänä kansana. En siis ole kansaa vastaan tälläkään hetkellä, ainoastaan sitä osaa joka syystä tai toisesta, ja yleensä sitä toisesta, on päättänyt tuhota elämän miljoonilta ja raunoitttaa Ukrainan joka on koko venäjän vilja-aitta. Miettiikö kukaan kuinka paljon jälleenrakennus maksaa, ja miten pitkään sitä joudutaan tekemään ? Venäjällä on, jos minkäänlaisia kansainvälisiä lakeja noudatetaan, ainakin jonkinlainen velvollisuus auttaa jälleenrakennuksessa ja se on kallista hommaa.

John Quiman

Niin, Virohan antautui sovinnolla Toisen maailmansodan alla ja tiedämme hyvinkin kuinka ihanasti Virolle kävi. Siitä pitäisi ottaa oppia, eikä haihatella ihanista mielikuvitustarinoista.

Kata

Kesä 1991 ja retki Tallinnaan…laiva…omg…kaupunki…haju…80km matkaa ja sellainen maailma yhä siellä..ei sitä voi kuvailla,lasten hajua esimerkiksi..ressukat,ruiskaunokkeja myymässä.Kyllä siinä meni roskia silmiin…
Muistan yhä joka sekunnin matkasta,”grillilounaasta” alkaen laivalla.Ja meninkin nostamaan patjaa..ja vessa tulvi että tuota..ei siinä suihkua oteta.
Sama oli paluu Latviasta ja oli jo 2006.Mutta kun pois keskustasta Riikassa niin..näky oli niin surullista.Ehkä silloinen EU auttoi aika lailla kun Latvia liittyi EU:n 2004.Siis nettosaaja.
Riika oli jo toki hieno kaupunki mutta maaseutu…matkalla Jurmalaan.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Katariina Pihl
pekka parikka

Putinin Venäjän ymmärtäminen on todella vaikea aihe ja pääosin ongelmana on ymmärtää tosiasiat eli se, että Ukraina valtiona oli ainoastaan Neuvostoliiton luomus siinä laajuudessa mikä sillä oli Hrutshovin ajalta. Alueluovutukset Puolalta ja Romanialta ovat maantieteelliset tosiasiat. Miksi kukaan ei halua puhua Holodomorista eli Lazar Kaganovitsin johdolla järjestetystä todellisesta kansanmurhasta? Onko mahdollinen syy se, että Ukrainan ”amerikkalaistamista” ajavat samat ”kipapäät” joiden johtamana toimii samaan etniseen ryhmään kuuluva Zelensky. Miksi Ukrainan johtajana ei ole esim. Kiovan pormestari Kltishko tai joku etnisesti ukrainalainen, vaan juuri Blinkenin, Victoria Nulandin ym. etninen sukulainen.
pekka parikka

Kata

Niin sitä voi ihmetellä kaikenlaista kuten tätä meidänKIN hallitusta tai seniili käppänä USAssa…mutta minä puhuin siitä mitä suuri ja mahtava cccp jätti jälkeensä jo visuaalisesti ja nenän kertomana Baltian maihinKIN.
Se oli järkyttävää.

Arvo

Se on järkyttävää tänä päivänäkin käydä Tallinnan miehitysmuseoissa. KGBn kiduttajat elävät vapaana edelleen Virossa ja entisen NLn alueella. Heitä ei tuomittu koskaan. Heidän jälkeläisensä ovat vallassa nyt Venäjällä.

John Quiman

Ukraina on kansainvälisesti tunnustettu itsenäinen valtio niillä rajoilla kuin mitä sopivat Venäjän kanssa NL:n hajottua. Selittelee tuota miten vaan, ei tuo sillä muutu.

Jos vähänkin tuntee historiaa, on valtioiden rajoja siirrelty moneen kertaan milloin minnekin, joten ihan turha on vedota Putinia miellyttääkseen Ukrainan rajoihin pitkin historiaa.

Venäjä on alunperin Moskovan suuriruhtinaskunta, joten loput siitä on keinotekoista suuriruhtinaskunnan omavaltaisesti laajennettua aluetta. Nykyistä Venäjää ei siis ole olemassa, on vain Moskovan suuriruhtinaskunta, joten palauttakaamme sille sen oikeutetut rajat.

pekka parikka

arvolle ja john quimannille
Latvian teurastajat ja samoin Viron kansan kiduttajien sukulaiset olivat juuri niitä samoja kasaareja joiden jälkeläiset ovat USA:n hallinnossa tärkeissä viroissa. Ykisnomaan Latviassa kommunistihallinto murhasi 1940 15.000 Latvian älymystöön ja armeijan johtoon kuuluvaa henkilöä KGB:n päämajassa, joten mitään ihailua ei minulla todella ole näiden Kaganovitsien, Jegodan ja Trotskin sukulaisia kohtaan. Nuland kuuluu juuri samaan joukkoon ja se joukko on tunettu myös Rosa Luxenburgista ja Karl Liebknecht nimisistä spartakisti-liikkeen johtohenkilöistä.
Tsaariperheen Jekaterineburgissa murhasivat 1918 juuri samojen kasaarien esivanhemmat joiden jälkeläiset ovat tuoneet USA:han Frankfurtin koulukunnan, Woke-liikkeen ja LGBT-aattee. Mikäli todella arvostatte valkoisen miehen perinnön tuhoajia, niin antaa mennä vain!!
pekka parikka

Ilkka Forsten

Mitätön on kasaarien tuloslista 15 000 henkilöllä, kun sitä vertaa Obersturmbanführer Rudolf Langen aikaansaannoksiin. Hän laittoi kolmessa päivässä vuonna 1942, yli 250 000 kasaaria koiraputkea kasvamaan siinä Latvian puolella.
Lange oli se mies joka ilmaisi kantansa näin. ” Luotan nykyään enemmän siihen mitä luodit sanovat. ”

Runtiti-pou

Höpötystä. Tosiasiassa kasaarijohtoinen NKVD tappoi ja muilutti tuon verran latvialaisia jo 1940. Koko maailmansodassa saattoi tulla tuon verran uhreja kasaaripuolelle

Ilkka Forsten

Miksi USA:n Presidenttinä oli Obama, ei hänkään ollut etnisyydeltään se syvän etelän valkoinen punaniska klaanitöttörö päässä ?